Поредната осрана тема, която се за коша или за общи!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Тоя харч нормален ли е ???
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеЗащото тия от БМВ по принцип не знаят.
Особено като минеш към мултиджет поколенията там направо като чуеш единия как работи и другия, и ги сравниш, то ще си мислиш, че не са едно поколение дизели, а единия е изваден от миналия век.
Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеКазаха ли ти го Боби ????A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеПризнавам. Има яко заблудени типове.146 Turbo
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеКолко си готов да заложиш, че БМВ 530д - 2002 г. може да гори под 10 градско в умерено натоварен трафик?
Осигури двата автомобила и да започваме.
И за сведение - точно 330д, с постоянно зацепено 4х4, по-тежко от 530д, никога не съм дал разход над 10. А като казвам градско зареждане, последния ми период от 2 години преди да го продам нямам излизане извън града. А за 4 години имам точно 8 излизания извън града. Така, че казвай колко да залагам и да ти покажа как се слиза на умерено градско под 9 дори. Лятото с по-слаб трафик и на 7.А най-големия ми регистриран разход на резервоар ми е 9.11/100 през зимата, а най-малкия през лятото от точно 7.02/100. Това при 1840 кг. автомобил (с мен) с постоянно зацепено 4х4.
И едно изискване - да не е автомат. Че с автомата става кървава работа.
И още едно уточнение - нямам нито едно зареждане, буквално, на което да не съм засякъл разхода на колонка. Нито едно. И за това твърдо заставам зад думите си и зад статистиката си, че дизеловия двигател от БМВ е по-икономичен от дизелов двигател от Фиат. А в по-горните поколения след 2010-та година става брутална разликата. И както казах разликата в двигател като технология, идея, звук ако щеш, става космическа.
Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщениеСега ако признаеш, че си един от тях....значи има напредъкLast edited by BO; d.m.y г., 14:55.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
То даже на хартия дават 166цата да харчи повече от 525д... не знам какво въобще споритеJTD е всичко друго, но не и икономичен... освен ако го сравнявате с TS
така, че има доста заблудениNow: 156 2.5 V6 24V
Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.
Comment
-
Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщениеКакъв ТДС те гони?
Говори се за комън рейл двигатели тук...
фен съм и на двете марки....но много пъти съм го казвал:
Алфа винаги е по напред от баварците...относно технологии....ако сравниш едни и същи коли от двата модела като кубатура и мощност....Алфа винаги превъзхожда като икономичност и бързина.....
---------- Post added at 17:07 ---------- Previous post was at 17:01 ----------
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеВсичко съм готов да заложа. Само ми го дай и ти карай след мен с една 166-ца с 2.4 двигател и кой даде по-голям разход, плаща на другия колата. ОК? А и между другото по принцип 525д би трябвало да осигуриш по принцип.
Осигури двата автомобила и да започваме.
И за сведение - точно 330д, с постоянно зацепено 4х4, по-тежко от 530д, никога не съм дал разход над 10. А като казвам градско зареждане, последния ми период от 2 години преди да го продам нямам излизане извън града. А за 4 години имам точно 8 излизания извън града. Така, че казвай колко да залагам и да ти покажа как се слиза на умерено градско под 9 дори. Лятото с по-слаб трафик и на 7.А най-големия ми регистриран разход на резервоар ми е 9.11/100 през зимата, а най-малкия през лятото от точно 7.02/100. Това при 1840 кг. автомобил (с мен) с постоянно зацепено 4х4.
И едно изискване - да не е автомат. Че с автомата става кървава работа.
И още едно уточнение - нямам нито едно зареждане, буквално, на което да не съм засякъл разхода на колонка. Нито едно. И за това твърдо заставам зад думите си и зад статистиката си, че дизеловия двигател от БМВ е по-икономичен от дизелов двигател от Фиат. А в по-горните поколения след 2010-та година става брутална разликата. И както казах разликата в двигател като технология, идея, звук ако щеш, става космическа.
Е, къ. Признавам. Добре, че има такива типове да ни светкат раз'иираш ли за ФПТ.)).....голяма грешка...
).....
Караш ли в момента БМВ....?.....за да се обзаложиш с правилният човек....а не да ми казваш....карал съм, шибъл съм и т.н.......,и да се заяждаш с човека, дет това не му е приоритета....
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
В темата става въпрос за ЖТД, а ти го обръщаш и почваш да спориш кой правил повече иновации в технологиите преди повече от 15 години. Даде се пример за 6 цилиндов дизел на БМВ, че е по-икономичен и по-мощен от ЖТД-то и е от същото поколение двигатели. А ти намесваш tds, който е 91г.
Последното изречение, няма кво да го коментирамNow: 156 2.5 V6 24V
Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.
Comment
-
Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщениеВ темата става въпрос за ЖТД, а ти го обръщаш и почваш да спориш кой правил повече иновации в технологиите преди повече от 15 години. Даде се пример за 6 цилиндов дизел на БМВ, че е по-икономичен и по-мощен от ЖТД-то и е от същото поколение двигатели. А ти намесваш tds, който е 91г.
Последното изречение, няма кво да го коментирам)
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеЯ се върни от начало... прочети цялата тема, и тогава ми говори за какво иде на реч.....в заглавието на темата изобщо не става въпрос за бмв....след като дойде и то на ред станаха тия сравнения.....дай ми примера, за който говориш ...да сравним нещата....и цитирай последното ми изречение, за да видим към кой е адресирано...)
Бобка мани го макарона,наздраве
SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеБобка мани го макарона,наздраве
Comment
Comment