Известие

Collapse
No announcement yet.

Тоя харч нормален ли е ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Поредната осрана тема, която се за коша или за общи!!!
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
      Защото тия от БМВ по принцип не знаят.
      Особено като минеш към мултиджет поколенията там направо като чуеш единия как работи и другия, и ги сравниш, то ще си мислиш, че не са едно поколение дизели, а единия е изваден от миналия век.
      Може да си се смеeш колкото искаш. FPT са един от най-големите производители на дизелови двигатели в света. Правят мотори до над 20 литра работен обем и технологично са задминали конкуренцията си с поне 10 години. Всички са на ясно с какво качество са двигателите с марка Iveco за камиони а при тежката механизация и селскостопанските машини са единствените пускащи машини без EGR, двигателите работят толкова чисто че успяват да покриват еконормите само с AddBlue. Та преди да пишеш за вековна хронология понякога трябва да почетеш малко
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Казаха ли ти го Боби ????
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Казаха ли ти го Боби ????
          Признавам. Има яко заблудени типове.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Признавам. Има яко заблудени типове.
            Сега ако признаеш, че си един от тях....значи има напредък
            146 Turbo

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
              Колко си готов да заложиш, че БМВ 530д - 2002 г. може да гори под 10 градско в умерено натоварен трафик?
              Всичко съм готов да заложа. Само ми го дай и ти карай след мен с една 166-ца с 2.4 двигател и кой даде по-голям разход, плаща на другия колата. ОК? А и между другото по принцип 525д би трябвало да осигуриш по принцип.
              Осигури двата автомобила и да започваме.
              И за сведение - точно 330д, с постоянно зацепено 4х4, по-тежко от 530д, никога не съм дал разход над 10. А като казвам градско зареждане, последния ми период от 2 години преди да го продам нямам излизане извън града. А за 4 години имам точно 8 излизания извън града. Така, че казвай колко да залагам и да ти покажа как се слиза на умерено градско под 9 дори. Лятото с по-слаб трафик и на 7. А най-големия ми регистриран разход на резервоар ми е 9.11/100 през зимата, а най-малкия през лятото от точно 7.02/100. Това при 1840 кг. автомобил (с мен) с постоянно зацепено 4х4.
              И едно изискване - да не е автомат. Че с автомата става кървава работа.
              И още едно уточнение - нямам нито едно зареждане, буквално, на което да не съм засякъл разхода на колонка. Нито едно. И за това твърдо заставам зад думите си и зад статистиката си, че дизеловия двигател от БМВ е по-икономичен от дизелов двигател от Фиат. А в по-горните поколения след 2010-та година става брутална разликата. И както казах разликата в двигател като технология, идея, звук ако щеш, става космическа.

Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
              Сега ако признаеш, че си един от тях....значи има напредък
              Е, къ. Признавам. Добре, че има такива типове да ни светкат раз'иираш ли за ФПТ.
              Last edited by BO; d.m.y г., 14:55.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

То даже на хартия дават 166цата да харчи повече от 525д... не знам какво въобще спорите JTD е всичко друго, но не и икономичен... освен ако го сравнявате с TS
                така, че има доста заблудени
                Now: 156 2.5 V6 24V
                Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Точно пък тедееса е ебаси умерляка Еле пък 318тдс най- скапания дизел който е произвезждан някога.Малко върви много гори,2.5 е малко по-добре,но е къде къде по назад от другите дизели от неговата генерация и кубатура.
                  SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Какъв ТДС те гони?

Говори се за комън рейл двигатели тук...

Comment

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                      Какъв ТДС те гони?

Говори се за комън рейл двигатели тук...
                      Ами гони го....когато Алфа пуснаха жтд, бмв правеха още тдс....и след това се съвзеха и започнаха да бълват продукция като пазара на Илиенци.. пролет, лято, есен зима......за да е пълна модната колекция.....
                      фен съм и на двете марки....но много пъти съм го казвал:
                      Алфа винаги е по напред от баварците...относно технологии....ако сравниш едни и същи коли от двата модела като кубатура и мощност....Алфа винаги превъзхожда като икономичност и бързина.....

---------- Post added at 17:07 ---------- Previous post was at 17:01 ----------

Всичко съм готов да заложа. Само ми го дай и ти карай след мен с една 166-ца с 2.4 двигател и кой даде по-голям разход, плаща на другия колата. ОК? А и между другото по принцип 525д би трябвало да осигуриш по принцип.
                      Осигури двата автомобила и да започваме.
                      И за сведение - точно 330д, с постоянно зацепено 4х4, по-тежко от 530д, никога не съм дал разход над 10. А като казвам градско зареждане, последния ми период от 2 години преди да го продам нямам излизане извън града. А за 4 години имам точно 8 излизания извън града. Така, че казвай колко да залагам и да ти покажа как се слиза на умерено градско под 9 дори. Лятото с по-слаб трафик и на 7. А най-големия ми регистриран разход на резервоар ми е 9.11/100 през зимата, а най-малкия през лятото от точно 7.02/100. Това при 1840 кг. автомобил (с мен) с постоянно зацепено 4х4.
                      И едно изискване - да не е автомат. Че с автомата става кървава работа.
                      И още едно уточнение - нямам нито едно зареждане, буквално, на което да не съм засякъл разхода на колонка. Нито едно. И за това твърдо заставам зад думите си и зад статистиката си, че дизеловия двигател от БМВ е по-икономичен от дизелов двигател от Фиат. А в по-горните поколения след 2010-та година става брутална разликата. И както казах разликата в двигател като технология, идея, звук ако щеш, става космическа.

Е, къ. Признавам. Добре, че има такива типове да ни светкат раз'иираш ли за ФПТ.
                      Ти па влезна в съдебната зала и се заяде с адвоката....)).....голяма грешка...).....
                      Караш ли в момента БМВ....?.....за да се обзаложиш с правилният човек....а не да ми казваш....карал съм, шибъл съм и т.н.......,и да се заяждаш с човека, дет това не му е приоритета....
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Бобка за икономичност може би бих се съгласил с теб за жтд спрямо тдс,иначе бензинките по икономичност баварците ги водат не с една а с цели две обиколки напред

Comment

В темата става въпрос за ЖТД, а ти го обръщаш и почваш да спориш кой правил повече иновации в технологиите преди повече от 15 години. Даде се пример за 6 цилиндов дизел на БМВ, че е по-икономичен и по-мощен от ЖТД-то и е от същото поколение двигатели. А ти намесваш tds, който е 91г.

Последното изречение, няма кво да го коментирам

Comment

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                            В темата става въпрос за ЖТД, а ти го обръщаш и почваш да спориш кой правил повече иновации в технологиите преди повече от 15 години. Даде се пример за 6 цилиндов дизел на БМВ, че е по-икономичен и по-мощен от ЖТД-то и е от същото поколение двигатели. А ти намесваш tds, който е 91г.

Последното изречение, няма кво да го коментирам
                            Я се върни от начало... прочети цялата тема, и тогава ми говори за какво иде на реч.....в заглавието на темата изобщо не става въпрос за бмв....след като дойде и то на ред станаха тия сравнения.....дай ми примера, за който говориш ...да сравним нещата....и цитирай последното ми изречение, за да видим към кой е адресирано...)

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                              Я се върни от начало... прочети цялата тема, и тогава ми говори за какво иде на реч.....в заглавието на темата изобщо не става въпрос за бмв....след като дойде и то на ред станаха тия сравнения.....дай ми примера, за който говориш ...да сравним нещата....и цитирай последното ми изречение, за да видим към кой е адресирано...)

Бобка мани го макарона ,наздраве

Comment

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
                                Бобка мани го макарона ,наздраве
                                ....

Comment

Working...
                                X