Известие

Collapse
No announcement yet.

Малко размисли за цените на горивата и как се подиграват с нас

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз искам просто 100 окатана под 2 лв ..

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
      Аз искам просто 100 окатана под 2 лв ..
      Ами аз си карам със 100 октана......на цена 0,91 лв./л.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Сега гледах цените в Босния и Херцеговина които до преди две години нямаха държавен бюджет,цени от 9 януари 2016 за литът 95 хората там плащат 1,10 евро за литър Х 1.95=2.145 лева за литър.А сега стига сме мрънкали че има къде къде по зле хора на света.
        SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

На мене ми е интересно как става този номер най - вече с марешки и случващото се във Варна. В моента дизела при въпросната бензиностанция е 1.64лв/л. Много ме съмнява този човек да продава на загуба (бая проверки си му пратиха от КЗК комисия защита на конкуренцията). Та как на едно място е 1.64 а масово е 1.9лв. Просто надценките и монопола който се упражнява е голям. Да в България е най - евтиното кажи речи гориво, ама в крайна сметка такива са ни доходите - най - ниски и то с пъти. Надявам се да се появят в повечето големи градове по един такъв "регулатор на реци" че да се нормализират нещата.
          Алфа Brera 2.2 JTS 185 к.с. - новото бижу
          Алфа GT 1.9 JTD 16V 150 к.с - бившата красавица
          Алфа 147 1.9 JTD 8V 115 к.с. + чип ~140 коня под капака бивша красавица
          Алфа 145 1.9 JTD 8V 105 к.с - първата любов

Comment

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
            Сега гледах цените в Босния и Херцеговина които до преди две години нямаха държавен бюджет,цени от 9 януари 2016 за литът 95 хората там плащат 1,10 евро за литър Х 1.95=2.145 лева за литър.А сега стига сме мрънкали че има къде къде по зле хора на света.
            ПраФ си, има къде по зле от нас. - http://www.dw.com/bg/как-ще-ни-стигн...?е/a-15043219
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Около Перник също има бензин и дизел на по-поносими цени. Виж за газта сме рекордьори. 82 ст. на няколко бензиностанции, включително и на ЕКО“
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Тука цените варират всеки ден от 2 до 5 цента за литър,зависи борсите на какви цени за барел отворят.Иначе в малките населени места цените на горивата са били винаги значително по ниски.До 30 цента разлика за литър което си е сериозно.
                Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 23:32.

Comment

Тук още имат запаси от цени на барел 100$.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ако пък цените на борсата скочат,изведнъж са се заредили още от другата сутрин

Comment

Абе аз от тия малките бензиностанции из София дето са със стотинка-две по евтини съм сипвал 2-3 пъти и все минавам по малко километри..... незнайно защо....
                      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Аз така близо до село една бензиностанция зареждах миналата година,и когато извади пистолета от резервоара още въртеше колонката Бензинджията беше ням,и нямаше друг персонал на бензиностанцията за да поискам обяснение Наздраве с бяло винце

Comment

Първоначално публикувано от PagkoTo Покажи съобщение
                          На мене ми е интересно как става този номер най - вече с марешки и случващото се във Варна. В моента дизела при въпросната бензиностанция е 1.64лв/л. Много ме съмнява този човек да продава на загуба (бая проверки си му пратиха от КЗК комисия защита на конкуренцията). Та как на едно място е 1.64 а масово е 1.9лв. Просто надценките и монопола който се упражнява е голям. Да в България е най - евтиното кажи речи гориво, ама в крайна сметка такива са ни доходите - най - ниски и то с пъти. Надявам се да се появят в повечето големи градове по един такъв "регулатор на реци" че да се нормализират нещата.
                          Да, ако и на други места се появи по един такъв- хем с пари, хем с корави топки, щото всеки се сеща за кво говорим (за чий да си търси белята, та това е човек, който си е навил на масрафа за 10 живота напред, за кво да рискува?!) и народа си даде сметка, че шанса му за човешки цени е само предълги опашки на неговата бензиностанции и някой и друг заблуден дъртак на конкурентите, цените ще си идат на мястото, съобразно пробития джоб на българина и проскубаната му заплата.
                          Какво ни хвърлят прах в очите, какви били цените в Европа, само идиот не знае какви са им заплатите.
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от PagkoTo Покажи съобщение
                            Да в България е най - евтиното кажи речи гориво, ама в крайна сметка такива са ни доходите - най - ниски и то с пъти.
                            Не си прав! Горивото в България е от най-скъпото, сравнено с другите европейски държави, има си официална статистика. Акцизът при нас е от най-малките, та... ясно е кой печели .
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Ами аз си карам със 100 октана......на цена 0,91 лв./л.
                              Такова сипвам на котлона в нас, мани..

Comment

Здравейте Алфисти, въпреки че съм нов, позволете ми да направя няколко забележки.

1) Някой каза, че се купува петрол за години например - Невярно. Обикновено се търгува петрол за 3-4 месеца напред. Все пак, днеска договорената цена, означава, че петролът ще бъде готов за употреба (преработен) и на място след най-малко месец (само си помислете от къде идва той).

2)Основното перо в цената на горивото на дребно са акцизите на различните държави. Правилно е, че те трябва да бъдат определени според покупателната стойност на населението. Може да се намери бензин в Австрия (посредством апликация) на цени, близко или малко по-ниски от българските. За качеството, не искам и да отварям дума. Всеки знае, как в чужбина колата му работи по-тихо, харчи по-малко и е по-динамична.

3)Като цяло, цените по магистралите в другите държави са много над тези в България. Бензинът в Германия е ужасно скъпо удоволствие.

4)Когато сравнявате цените, е редно да сравняваме и заплатите, на хората, които работят на бензиностанциите. В една Австрия / Германия, минимумът е 8 евро на час, осигуровките са по-скъпи. По-скъпа е земята, по-скъпо е обслужването, по-скъпа е преработката, по-скъпа е работата на тези в офиса на топло в централата. По-големи са и инвестициите, и плащат по-голям данък печалба от 10% тук.

5) По мое скромно мнение, мога да кажа, че горивото в РомПетрол е най-добро. Тествано на дизел - харчи по-малко. Друго - не раздават карти за отстъпки лесно, а се попълват формуляри. Карти за отстъпки се раздават само лятото. Често имат промоции - налей 20 литра, и участвай за 10000 литра. Е да, ама ако си използваш отстъпката за тези 20 литра от 5 ст/ литър да речем, не участваш в промоцията. Тоест надценката на литър им е по-малка, и са си сметнали, че услията за това всеки да участва, дори и с отстъпка, не си струват -> не мамят, или поне по-малко.

6)ЛУКойл (така се изписва правилно) НЕ Е РУСКИ!!! Въпреки че има руски мениджмънт (част от него), ЛУКойл е собственост на повече от 3/4 (демек 75%+ ако не ме лъже паметта) на ING Bank Euroasia. ING Bank е с индиректно американско влияние.

7)Плюете руснаците, но като започна изкуственото сваляне на петрола, за да скочи долара, да се обезцени рублата, съответно поевтиняха акциите на всякакви компании, дейни в петролния сектор. Много акции бяха изкупени от руското правителство, на компании с чужда собственост (включително и на част от ЛУКойл ако не се лъжа).

Как става лъгането на бензиностанции - демек минават отчетени 15 литра, пък сте налели 12. Лесно и много евтино - с много пенливо веро. Образувайки плътни балони при преминаването през системата, те биват отчетени като преминато гориво.

Поздрави

Comment

Working...
                                X