Известие

Collapse
No announcement yet.

БИО СВИНЩИНИ , ВЕГАНИ ИЛИ ...?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[QUOTE=Бобби;1458824] Така е.....не може двама на полето, да изхранят 2000 на морето.....иначе казано....много граждани станах ме.....
    п.п...то и да искаш да си произведеш нещо добро на пазара вече ги няма ония семена и разсади....всичко е бая култивирано .....това био е голяма измислица....

Не е баш измислица..........Аз пазарувам чат пат био,най-вече краставици,че от тия изкуствените ми се драйфа също и био лук,понеже е много важен за маджата Няма нещо по хубаво от хубавата и качествена храна и хубавото пиене Кат заседна батко,ма търси чак след два дена
    SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      Аз да ва светна, позната дофторка го прави сека сутрин и вечер - по изгрев и залез са гледа слънцето по пет минути и закусваш и вечеряш със слънчева енергия.Вода пие само ако е стояла цял ден на слънчева светлина.И тя е веганка, даже веднъж я питах свирки прай ли щот нали не слагат месо в устата си ...та затва, любопитно ми стана, ма бех заврян в кучи гъз.
      Тва какЪл бе .....
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Био-продуктите са много по-полезни за здравето от конвенционалните. Или иначе-казано, не са толкова вредни.

Лошото е, че както и с много други полезни неща и с тях много се спекулира и идеята често пъти приема изцяло комерсиален облик.

В един магазин гледах био-свинско месо на цена от 100 лв. за кг. Вероятно на свинята са и пяли псалми и са и вяли с ветрило, докато е расла.

Има и друго обяснение - плацебо ефектът, който доказано работи.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Това по повечето квартални "биоНагЪзини" е бош лаф работа.Демек нема нищо "БИО" или "ЕКО".

От друга страна имам познат не веган, а вегитарианец.От край време е такъв, тоест от ученическите години.Вече повече от 30 години.

Да ви кажа, изобщо не прилича на мека китка и не е.Вместо това дълги години беше боксьор.А бре като планина е в буквалния смисъл, ама планина от мускули...

Като го видиш не ти се иска да го срещаш на ринга ...или на улицата в уличен бой ...

Имам и друг познат .От 10-на години се занимава с био животновъдство.И наистина е БИО.Говедата и телетата му си ги отглежда само с продукция произведена от него- никакви пестициди и хербициди.За предпазване на реколтата от болести и вредители използва само естествени продукти и животинки -врагове на гадинките вредители на културите.
          Отделно Говедцата си ги лекува само с естествени природни лекарства.

Естествено за някои заболявания лек няма.Тогава при заболяване веднага тегли ножа на заболялото животно и ако болестта не е опасна за човека го използва за лична консумация и за продава на познати и приятели.Това се случва рядко, тъй като предохранителните перки са сериозни, но все пак се случва.

Изнася месото си чрез партньори за Германия и чат пат Холандия.

Не хитрува, защото и да иска не може- тестовете веднага "хващат" антибиотици, пестициди, хербициди и всеки един "химикал" който е използвал и тогава ... ГУБИ бизнес партньорите си заедно с пазарите на които има достъп/продава ...

За последно като го питах ми казва, че месото му -говеждо е около 78 лева за килограм, но в България почти няма пазар и поради това изнася за чужбина -Германия предимно където има пазар ...

Та тъй ...

Друг въпрос е че Бай Ганьо на всяко кьоше е отворил биоНагЪзин ...
          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

колега това дето написа е точно и абсолютно така,Био и Еко вълната е на мода от 5 години и да си извадиш сертификат не е философия и е 200 лева,носиш си проба тестват го по заложените в апаратурата миризми и проба на почвата и това е до тука,всичките наши пакетажни фирми дето се водят Био и Еко ги хванаха не един път да пакетират какво ли не от къде ли не,по пазарите също са ментета от борсата,за Варна не се чуди че е така защото на мене най много поръчки ми отиват за Варна изобщо от цялата страна,аз преди зареждах свободният кооператив в Варна с сирена и кашкавали и съм един от най извесните в БГ с натурални продукти,има ме в повечето групи производителски в Фейсбук има снимки и коментари на хора от цялата страна,за мандрите и продукцията им-мандрите не са производители те са млекопреработватели което значи че има млекарки камиони които обират млякото по селата през няколко дена минават,а това мляко е развалено то не седи 4-5 дена в ваните и му слагат сода каустик да го стабилизират да не прокисне което е отрова с това се чистят каналите,има лакмусови проби които го хващат,не се знае дали ядеш мляко на колко дена е и от какви животни е изобщо защото е смесено,това се прави в мандрите ако е с мляко изобщо,иначе като цяло е в корито с вода се сипва вода в него се разрежда мляко и от там се бухат чували с прах и калциев дихлорид/хранителна добавка разрешена за употреба не е отровна/ и се стабилизира тая смес и след 1 ден става на сирене,това е по магазините и по мандрите,ако мандрите тръгнат да работят с мляко те имат машини и уреди дето са мечта и могат да извадят супер качествена продукция много по-добре направена като технология от домашната,там са филтри за млека и казани има датчици ако е развалено млякото да го изведе навънка от производството има пречиствателни станции за вода дето от мръсна я вади питейна но да узакониш една мандра е 500 хил лв само това,ама това няма да стане никога,в последните години хората масово изреваха от боклуците по магазините и се отвориха да търсят алтернативен варянт и съответно с търсенето нараснаха и мошениците,преди клиентите ни бяха по-заможни сноби и хора дето си ценят храната а сега масово си искат хубавото,абе които търси намира,това с хранителните добавки е сено на хапчета с категорично недоказан ефект от нито една комисия по света,хващат некои лекар за една реклама плашат му да рекламира нещо си на билкова основа и това е,взимаш нещо на 5 лева и го продаваш на 50,а за здраве има поговорка болен на легло се е.е....има читави хора в бранша дето верно се трудят и не са извратени ама трябва четене и да пробваш да отсееш,по магазините според мен няма да стане там са тонове и цена се гони това е.

---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:12 ----------

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
            кои е оригиналният автор на този текст знае ли се?забавен е яко и е истина,ако е колегата ни от форума пуснал темата браво.

Comment

Преди време в града откриха био ресторант.С отворена кухня,демек прегатвят всичко пред мен.Отворих менюто абер си нямах какво да си поръчам поръчах си там нещо и аз незнаех какво В една голяма чиния ми донесоха едно малко блюдо къде го хапнах на три хапки не беше зле на вкус ама сметката беше много зле

Comment

аз съм веган от 23 години не апвам нииищо! само се плезим по слънцето сутрин какво казва Митака да регенирам от спането аз спя по 25 часа на ден после си доспивам следобеда и като се замисля ако ония парапитеци нашите дедофци не бяха слезли от дървото да утрепат някое еленче (в китай и кученце) па да не го изплюскат как си трее в компания па да се зарадват на живота па после секс нали с парапитечките па те да ги хейтнат че еленчето (кучето) не било точно добро и т.н.

Това означава да изключим развитието на нашия вид.
                Веганството прави от хората офце.

Човешкият организъм не може да обработва растителни храни защото има само един стомах и не преживя.

За заклетите вегани аз предлагам веднъж на час да ходят в Гурме ресторант за да видят какво е и да си пренастроят лудостта другаде.

Ръни, толкова години те чета и вече остарях и не те намирам за интересен тУмбак такъв земи си сложи малко ред в мислите и писанията - иначе хубаво пишеш но просто нямам ресурс да ти смогвам вече - много си зле - поздрави!

Comment

:
                  Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                  Аз да ва светна, позната дофторка го прави сека сутрин и вечер - по изгрев и залез са гледа слънцето по пет минути и закусваш и вечеряш със слънчева енергия.Вода пие само ако е стояла цял ден на слънчева светлина.И тя е веганка, даже веднъж я питах свирки прай ли щот нали не слагат месо в устата си ...та затва, любопитно ми стана, ма бех заврян в кучи гъз.
                  Митак,аз съм чувал как веганка прави свирка.Смуче космите.
                  Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
                    аз съм веган от 23 години не апвам нииищо! само се плезим по слънцето сутрин какво казва Митака да регенирам от спането аз спя по 25 часа на ден после си доспивам следобеда и като се замисля ако ония парапитеци нашите дедофци не бяха слезли от дървото да утрепат някое еленче (в китай и кученце) па да не го изплюскат как си трее в компания па да се зарадват на живота па после секс нали с парапитечките па те да ги хейтнат че еленчето (кучето) не било точно добро и т.н.

Това означава да изключим развитието на нашия вид.
                    Веганството прави от хората офце.

Човешкият организъм не може да обработва растителни храни защото има само един стомах и не преживя.

За заклетите вегани аз предлагам веднъж на час да ходят в Гурме ресторант за да видят какво е и да си пренастроят лудостта другаде.

Ръни, толкова години те чета и вече остарях и не те намирам за интересен тУмбак такъв земи си сложи малко ред в мислите и писанията - иначе хубаво пишеш но просто нямам ресурс да ти смогвам вече - много си зле - поздрави!
                    изобщо не ме вълнува дали ме четеш или не,ако искаш пиши си като ти се струва забавно да се правиш на ексцентричен и с провокативните ти излияния,през дедовия сте ми всичките тъпаци и форумни пияници къде давате оценки на целият свят,нито те познавам нито те помня да ми се обясняваш все едно сме дружки,да те заеба и тебе у финият манекен,пали мотора на некъде усвет,може да ме сложиш в игнор листата както аз ще направя с теб,не влизам в форума заради такива като тебе не ме забавляват натоварват ме.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                      изобщо не ме вълнува дали ме четеш или не,ако искаш пиши си като ти се струва забавно да се правиш на ексцентричен и с провокативните ти излияния,през дедовия сте ми всичките тъпаци и форумни пияници къде давате оценки на целият свят,нито те познавам нито те помня да ми се обясняваш все едно сме дружки,да те заеба и тебе у финият манекен,пали мотора на некъде усвет,може да ме сложиш в игнор листата както аз ще направя с теб,не влизам в форума заради такива като тебе не ме забавляват натоварват ме.
                      еееее ти па го прие лично са много си зле и докачлив го играеш ай малко отпусни бре кво са прайш на Цола Драгойчева аааа

---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:37 ----------

обаче си прав давам си сметка да знайш и то не го правя нарочно иде ми отвътре то и повече мога ама се спирам аз и в реалността съм така и всички ми викат нали - Боянски абе дръж се прилично бре стига си метал и псувал кът каруцар ама на аз кът натрупан напрежение и си фърлям метам насам натам кламери, нещо, папки и т.н. такъв съм си много съм зле оня ден нещо се ядосах и набих един тупаник на един гардироб и го пробих и жена ми после ми пили нещо ми три сол на главата ... аз обърнах гардироба на 180 градуса дансе вижда дупката и всичко ок нема са сърдиш

Comment

Принципно съм бил от двете страни на барикадата......
                        2004 година спрях да ям всякакво месо, бях спрял цигарите 4години преди това, твърдия алкохол също..........говоря само за месо........
                        Началото на 2015 отново проядох мръвка, свинско или пилешко........ Пропих и Хайнекен в умерени количества......
                        Лекарствен медикамент не съм слагал в устата си от 95 година........годишно карам 1 настинка която оставям да си отшуми сама........ Не се осигурявам здравно....... Не съм болен, камо ли луд.....
                        Разлика в състоянието си в двата периода не установих........
                        За мен тези дето си мислят че да не ядеш месо е кофти, вредно или лишава тялото от ала бала са в дълбоко заблуждение или просто погрешно информирани......... В най активните години от живота си аз не ядях месо и бях бомба...... Но това не е нещо в което бих седнал да убеждавам когото и да било....... А и ми е все тая....... Човек няма биологичните данни на хищниците, той е всеяден...... Което ще рече че щом прасетата могат без да ядат пържоли - и той може......
                        Не вярвам кой знае колко на тия био храни...... Гледам да ям колкото се може по проста храна......
                        П. П - единия ми дядо живя 87 години, ядеше сякакви лайна, месо, трушии, сладко изобщо угаждаше си яката....... Беше чиновник, никва физическа работа........
                        Другия живя до 94, над 60 години не беше близвал месо, всяка свободна минута ходеше на село да си копа градината и така до 90 година щото просто вече нямаше сила.......
                        Така че тва с месото не е точно така както го казват......
                        Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 18:06.
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Имаше време, когато (в продължение на около 5 години) не бях близвал бира, защото едни доктори ми бяха обяснили, че съм имал алергия към някакви дрожди или нам си кво в бирата.....

Така се случи, че след въпросните 5 години в една адска жега, нямах за пиене нищо освен 2 студени бири а жаждата ме мореше здраво.
                          И тогава реших да се "прежаля".
                          Добре си спомням, каква мисъл ми мина през главата, докато отпивах първите глътки. А тя гласеше:

"Да се е*а у тъпака!"

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Напълно подкрепям колегата Ферариста.И аз в продължение на един период не пушех,не пиех алкохол,дори и безалкохолно..........само вода.Месото не го бях спрял тотално,но се ограничих до един път в седмицата до едно пилешко бутче.Еми много по добре се чуствах от сега където пия,пуша и плюскам почти само месо 24/7 Иначе има една кръвна група хора за които здравословно е опасно ако не ядат месо.

Comment

Примерите с тоя и оня не винаги принципно са удачни, щото хората са различни....... А и ние сме на върха на хранителната пирамида не защото сме много умни...... Преди 10 12 хилди години е било доста по трудно да се бориш примерно с див хищник, отколкото сега....... Просто сме най приспособими и издържливи........
                              Аз не мисля че има животно дето да издържи дори и месец ако поглъща дима който вдишва един пушач или ако му се дава насила да гаврътне 200 грама ракия на ден....... Нещо което някой издържат да правят с десетилетия......
                              Така че нещата са много относителни.......
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Имаше време, когато (в продължение на около 5 години) не бях близвал бира, защото едни доктори ми бяха обяснили, че съм имал алергия към някакви дрожди или нам си кво в бирата.....

Така се случи, че след въпросните 5 години в една адска жега, нямах за пиене нищо освен 2 студени бири а жаждата ме мореше здраво.
                                И тогава реших да се "прежаля".
                                Добре си спомням, каква мисъл ми мина през главата, докато отпивах първите глътки. А тя гласеше:

"Да се е*а у тъпака!"
                                И кой та излъга че имаш алергия към Русия...да та видим кога шса прежалиш.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X