Известие

Collapse
No announcement yet.

БИО СВИНЩИНИ , ВЕГАНИ ИЛИ ...?!?

Collapse
X
 
  • Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

  • БИО СВИНЩИНИ , ВЕГАНИ ИЛИ ...?!?

    В наше село плъзна епидемия от биоеко "фермерски магазини" - по три на пряка. Всяко нещо, за което попиташ се продава със заклинание - продавачката те поглежда право в очите, хваща те за ръката и прошепва "Сиренето е от био ферма в Карапръдлево, ние (винаги сме ние) сами си го носим (?!) от мандрата на Ламбрев (явно, ако не го знам Ламбрев съм големото зле) - 20 лева за сто грама е да видите ИСТИНСКО сирене като от нашето детство (задължително сравнение)!

    Тука вече тона се повишава и звънват нотки на гордост - айде, опитайте, опитайте го да видите, че друго сирене няма да поискате". Други много ценни неща, които естествено са като от "нашето детство" са прясно мляко, което ми обещават да се развали още преди да съм се прибрала, то пък обикновено е или манастирско или калугерско. Както каза Василена, ще речеш, че в нашата малка, но духовна страна манастири на всеки хълм - в тях фрашкано с работливи монаси и кипи бурно производство - то мляко се кваси, то масло се бие, сирене се сири, пчели хвърчат ... добре че са много монасите у нас та смогват да зареждат био магазините. В същите задължително "Фермерски" магазини се продават биоеко плодове и зеленчуци - ябълки за екоавтентичност бити от градушка два три пъти, круши газени от трактор, моркови с приятно изгнил цвят.

    И за ОЧЕИЗВАДНО доказателство за биоеко произход - задължително в смачкани мукавени пликчета - за да се подчертае интимната близост с майката природа. Плодовете също са много изгодни, особено имайки предвид че здравето цена няма - ябълките са по около 7 кинта килото, морковите 5 кинта връзката, за крушите направо не смея да попитам. В някои по-лОксозни магазини има и хляб - лимец (начи ако няма лимец хич не ми го фали), ръжено брашно, стърготини талаш, люспи, семки, секви отломки и шишарки. Колкото е по-твърд, толкова е по-истински, някои ДАЖЕ с лека плесен - ебаси здравето.

    А при хранителните добавки ... там е цяла вселена пълна с магични имена и ритуали според мен изключени от естествените науки, но не и от весталките на здравословния живот Мира Добрева и Гала - последната й препоръка, която уцелих беше да пием чаша затоплен колаген сутрин на гладно - сметайте как след двете чаши гореща вода отново сутрин на гладно (да не пренебрегваме Дънов!), обръщам и един топъл колаген ...

    За напреднали има много чудеса - пробиотици за вегани, витамин Д с метаболити (не е някъв си там обикновен тъп витамин Д) биофлавоноиди, и към триста вида "комплекси за жени" (прави впечатление, че мъжете са доста ощетени откъм комплекси за красота и здраве) - то не е вечна младост, детоксикация и укрепване маматасижаса.

    Ако случайно, но много случайно, някой се усъмни в чудодейните качества на някой витамин с метаболит и попита какво му е действието и кой орган точно ще стане като чисто нов - дежурния отговор е "пречиства организма и укрепва имунната система".

    Няколко неща, без които не може! В смисъл появяват се чат пат продукти, които изгряват, имат своята слава и залязват (жожоба, зелено кафе, бял чай, брашно от черупки), ноооо има няколко продукта, които са вечна класика - евъргийни така да се каже:

    1. Спирулина

    2. Плацента

    3.Коластра

    4.Кактус

    Други няколко неща, от които трябва да се пазим като от чума:

    1. Парабени - не знам какво е, но със сигурност е много гадно

    2.Подобрители - под това твърде общо заглавие се крие ГОЛЯМАОПАСНОСТ.

    Сичко останало е капки, настойки, годжи бери,кю тен, екстракт от яйчници на прилеп, кактус отгеждан в сърцето на амазонската джунгла, чия, фия, амарант, анатол, саностол и пр. Прави ми впечатление, че киноа на един и същи вносител в плод и зеленчука до нас струва 5 кинта, но веднъж минал под табелата на съседния биоеко фермерски магазин вече добива други качества, съответно и цената му хвърчи - както казах здравето цена няма. Предвид горното смятам, че ако спазваме елементрани правила, пием си биофлавоноидите редовно, не пропускаме топлия колаген и се мажем с коластра и тук таме плацента, единствения шанс да умрем е посредством глух, тъп удар с тухла или изяждане от акула. Иначе просто не виждам как ще стане!

  • #2
    Не си прав, колега! Аз искрено се чудя, как си оцелял, след всичките тия разкрития.
    Общият знаменател на всички, дето искат да са малко по-така е, че до един са комплексари. То са дието, то са рецепти за отслабване, най-вече умствено, но във всички случаи целят да се покажат на върха, а останалите сме просто селяни. Може и някой друг епитет.
    Познавам двама -трима вегъни. До един са свръх възбудими, да си го кажем направо-с хомосексуални уклони.
    Вегетарианството го признавам само като средство за лечение, но и то като всяко лекарство трябва да се взима с мяра.
    Вземи обясни на един такъв, че той консумира много повече прясна вода, кислород , енергия и други ресурси, от нормалния всеяден хомо сапиенс.
    А иначе еко производство в България не може да има. Прекалено много олово, цинк и уран имаме.
    те да престанат да слагат рога кокали и копита в саламите , а другото ще го оправим.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

    Comment


    • #3
      За кое не съм прав колега? За това ,че всичко това е един голям театър ли ? Едно време като пиехме вода от чешмата на улицата и ядяхме неизмити ябълки сливи и черници направо от дърветата - да не би да не оцеляхме? Всичкото тва с веганите, екото биото и т.н е един цветен голям балон с въздух под налягане......

      Comment


      • #4
        Значи идеята като цяло е че от здравето по ценно няма. Има няколко сутрешни блока които умело втълпяват разните простотии за които говориш по-горе. Тяхната аудитория е основно от тъпи безработни кифли, на които мъжете им са се позакърпили някак и докарват някакви финанси. Та да не умрат хептен от тъпотия, един вид им дават някаква цел и насока на всеки безгрижен ден от своето безмислено съществуване, то няма и как да висиш цял ден у фейса, заболява те гъза все пак. Но нещата всъщност започват доста от по-ранен етап от развитието на тези хуманоиди. Гледането на тв Планета и производните им там порномузики доста умело втълпяват че чичко паричко е изворът на жастието, всичко лъскаво и съпо е най-най-най..., съответно още от по-ранен етап се научават да определят кое е добре за тях и кое не. И те така..., видя ли колко са полезни тия еко глупости.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

        Comment


        • #5
          https://m.facebook.com/fani.davidova...49?pnref=story
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

          Comment


          • #6
            Нещата са много прости.Био продуктите са отгледани по естествен начин,а другите по изкуствен.Колко от вас са се занимавали със земеделие?И знаят реалната стойност на един домат отгледан по естествен начин?Като платиш вода,ток на сондата,разсъд,разни препрати и т.н. и естествено сосбтсвения си кански труд?Май хабер си нямате.Свикнали сте на готово от бабите си и дядовците си от село и си мислите че това е даденост като изгрева и залеза.Човек който си има хабер винаги може да различи истинския био продукт.Истинската краставица винаги е тънка,ръбеста,тъмно зелена и леко сладнее на вкус,а тия фалшивите къде никнат за една нощ са дебели,гладки,меки и имат вкус на неозрял пъпеш.Преди време гледах фалшиментото на домата биволско сърце как зрее за 30 мин.Хвърлят ги зелени в един басейн с една синя течност и след 30 мин. вече е червен и заминава за щандовете.Понеже всяко лято имахме на село в градината биволско сърце и няма нищо общо на вскус със фалшиментото.Чичо ми на село в момента са занимава със отглеждането на зеленчуци и е на път да се отказва,понеже като си плати разходите+канския труд те наистина излизат златни,но лука който ядох по миналата пролет от неговата градина,уникален.Попилях са да ям само лук.
            SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

            Comment


            • #7
              Аз да ва светна, позната дофторка го прави сека сутрин и вечер - по изгрев и залез са гледа слънцето по пет минути и закусваш и вечеряш със слънчева енергия.Вода пие само ако е стояла цял ден на слънчева светлина.И тя е веганка, даже веднъж я питах свирки прай ли щот нали не слагат месо в устата си ...та затва, любопитно ми стана, ма бех заврян в кучи гъз.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

              Comment


              • #8
                Хахахахахахаха Велик си Митак , евала....

                Comment


                • #9
                  Те затова и не викат като правят секс, защото нямало как да признаят че парче месо им доставя удоволствие.

                  Пс Защо си мислиш че на чичо ти лука е био, това че е гледан на село не го прави такъв. Околната среда е толкова замърсена вече, че надали има нещо био някъде. Безпорно е по-хубав от другите полуфабрикати, това не го оспорвам.
                  Last edited by mirchozo; d.m.y г., 19:36.
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

                  Comment


                  • #10
                    На чичо ми лука е отгледан по естествен начин.А преди години като всички заводи в бегето бачкаха на пълни обороти и нямаше никакви еконорми да не би околната среда да е била по чиста?
                    SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

                    Comment


                    • #11
                      Темата е обширна, което я прави безсмислена. Щом я има, добре е поне да е маааалко по конкретна. За модата био/еко ли ще иде реч, или за деиствително "еко" производство?
                      За вегани, срещу всеядни ли ще се хващаме за косите или за "раздвижените" търговци ще си пишем.
                      Тая година целенасочено си произведох оцет от грозде. След като миналата година успях от грозде да направя вино, а не оцет. Има ли желаещи да питат - защо?
                      Ако има ентусиасти, понеже съм мързелив, питайте първо някой, който си е отгледал домати в градинка, дали на вкус имат нещо общо с тия по хипермаркетите. Не само домати, естествено, каквото и да е "нещо което се яде".
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

                      Comment


                      • #12
                        Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
                        Нещата са много прости.Био продуктите са отгледани по естествен начин,а другите по изкуствен.Колко от вас са се занимавали със земеделие?И знаят реалната стойност на един домат отгледан по естествен начин?Като платиш вода,ток на сондата,разсъд,разни препрати и т.н. и естествено сосбтсвения си кански труд?Май хабер си нямате.Свикнали сте на готово от бабите си и дядовците си от село и си мислите че това е даденост като изгрева и залеза.Човек който си има хабер винаги може да различи истинския био продукт.Истинската краставица винаги е тънка,ръбеста,тъмно зелена и леко сладнее на вкус,а тия фалшивите къде никнат за една нощ са дебели,гладки,меки и имат вкус на неозрял пъпеш.Преди време гледах фалшиментото на домата биволско сърце как зрее за 30 мин.Хвърлят ги зелени в един басейн с една синя течност и след 30 мин. вече е червен и заминава за щандовете.Понеже всяко лято имахме на село в градината биволско сърце и няма нищо общо на вскус със фалшиментото.Чичо ми на село в момента са занимава със отглеждането на зеленчуци и е на път да се отказва,понеже като си плати разходите+канския труд те наистина излизат златни,но лука който ядох по миналата пролет от неговата градина,уникален.Попилях са да ям само лук.
                        Той и чичо ти пръска със син камик....ама поне прави наистина добра продукция продукция с вкусови качества....а не като масовото производство.....
                        Това био само в гората, като диви ягоди, див чесън, див джоджан и т.н....другото е жмел био......
                        А това веганите са ми много измислени.....те и алкохол май не употребяват).......само позират....а са по натровени от нас....
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

                        Comment


                        • #13
                          То и месото вече е ебаси изкуственото.Като взема пилешки кълки от магазина,ебаси големите кълки братче ненормална работа..............ще кажеш че не са от пиле ми от някое мутирало пиле от филм на ужасите
                          SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

                          Comment


                          • #14
                            Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
                            То и месото вече е ебаси изкуственото.Като взема пилешки кълки от магазина,ебаси големите кълки братче ненормална работа..............ще кажеш че не са от пиле ми от някое мутирало пиле от филм на ужасите
                            Така е.....не може двама на полето, да изхранят 2000 на морето.....иначе казано....много граждани станах ме.....
                            п.п...то и да искаш да си произведеш нещо добро на пазара вече ги няма ония семена и разсади....всичко е бая култивирано .....това био е голяма измислица.......е гледай с бирата кво стана.....хмел,овес ама не... дрожди и дълга трайност.....

                            ---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:30 ----------

                            Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                            Темата е обширна, което я прави безсмислена. Щом я има, добре е поне да е маааалко по конкретна. За модата био/еко ли ще иде реч, или за деиствително "еко" производство?
                            За вегани, срещу всеядни ли ще се хващаме за косите или за "раздвижените" търговци ще си пишем.
                            Тая година целенасочено си произведох оцет от грозде. След като миналата година успях от грозде да направя вино, а не оцет. Има ли желаещи да питат - защо?
                            Ако има ентусиасти, понеже съм мързелив, питайте първо някой, който си е отгледал домати в градинка, дали на вкус имат нещо общо с тия по хипермаркетите. Не само домати, естествено, каквото и да е "нещо което се яде".
                            Според мен самото заглавие на темата е самата истина...другото е бля, бля...
                            Last edited by Бобби; d.m.y г., 20:34.
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

                            Comment


                            • #15
                              Отишли репортери да взимат интервю от един столетник в Бг.
                              Попитали го:
                              - Дядо, ти как оцеля толкова години?
                              - Ами аз дядовото цял живот съм ял хляб и кисело мляко, никакъв алкохол и цигари!
                              А дядо, каква е тая шумотевица в съседната стая?
                              - Ааааа, там живее бате, той цел живот яде и пие!!!

                              Изводите оставям на вас!!!
                              sigpic
                              Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                              Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

                              Comment

                              Working...
                              X