Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за кабели за подаване на ток

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за кабели за подаване на ток

Колеги зимата дойде,а и с нея проблемите по колите ни Един от често срещаните е да ти трябва ток да запалиш,както на мен в случея Отивам тая вечер уж да запала парахода........да ама не....... не иска да завърти Въртях,въртях до като го докарах до клинична смърт Утре мисля да си взема кабели за подаване на ток обаче не знам какви точно да си взема смисъл колко ампера най-малко? за да не стане някоя беля.Желателно е да стават и за дизеляци.
    Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 01:17.
    SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Уточни по системата SI или някоя друга.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Какво е SI?

Comment

Нещо като :

АЗ/СЪМ/
        ТИ/СИ/
        ТОЙ/Е/
        НИЕ/СМЕ/
        ВИЕ/СТЕ/
        ТЕ/СА/
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

"Метричната" система както е известна.Той те бъзика лекинко...
          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

От 16 до 25 мм/2 ще ти стигнат.
            Отиваш в магазина за кабели и си взимаш ПВА2 16 мм/2 или 25мм/2 взимаш си 4 бр. щипки и ги пресоваш към кабела. Тези купешките по авто магазините са ташак и се палят. Ако решиш такива да взимаш гледай внимателно сечението на жилата,не колко е дебеля гумата на кабела. Обикновенно имат нямат 2мм/2 ама гумата им като за 50мм/2 и ти взимат пари като за истински кабел.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
            Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Колега, аз съм си направил два к-та от кабелите, които са от акумулатора до моторния отсег от Алфа 166. Няма да намериш по дебели, по здрави и по качествени по магазините. Ако успееш да си намериш такива ще ги имаш вечно
              sigpic
              Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
              Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Все тая какви кабели ще вземеш. Нали си извън "бегето", там няма кой да те прецака.
                Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
                .. не иска да завърти Въртях,въртях до като го докарах до клинична смърт ...
                Ама това ме изкефи. Силен си в оксиморонните работи.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                  Колега, аз съм си направил два к-та от кабелите, които са от акумулатора до моторния отсег от Алфа 166. Няма да намериш по дебели, по здрави и по качествени по магазините. Ако успееш да си намериш такива ще ги имаш вечно
                  Точно така направих и аз,с хубави щипки от Конрад за 16 лв. комплекта и два кабела от 166.Това са вечните кабели,е има и по магазините,ние в сервиза имаме кабели 30 квадрата с доста сериозни щипки,но цената им е 200 лв. за 2.5 м.,5 м. са 300++ лв.
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ние правим за коли 10 и 16кв/мм, който иска малко запас съответно 25кв/мм. За камьони и трактори от 35-50кв/мм нагоре. Щипките ползваме от тия дето са за електрожен 300А. На кабелите се кербоват кабелни обувки задължително.
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ще търся 25кв. странното е че на някои пише само колко ампера са като на марката Carpoint 500 ампера.Човека вика че бил доволно и за големи дизеляци.

Comment

Купи си отнякъде 2 цвята 25кв/мм ПВА-2 кабел, 4 щипки за електрожен и 4 кабелни обувки за същото сечение и отвор според щипките. За 15мин ще имаш кабел дето е 2-3пъти по евтин от тия по аксесоарите и ще е 2-3пъти по-ефективен.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ооо батко по токовете никакъв ма няма

Comment

Я кажете как се дава ток според вас Според мен закачам плюса на клемата + на подаващата кола след това + на авариралата,след това – на клемата – на подаващата след това минус на метална част на двигателя на авариралата, желателно за ухото на двигателя След това стартирам подаващата,но преди това проверявам дали са изключени всичките и консумативи,изчаквам 3-4 минути за да се повъстанови акумулатора на авариралата и я стартирвам Като след това и включвам фаровете и парното за да не стане пик След това махам минуса от ухото на авариралата,след това минуса от подаващата,след това плюса от авариралата,след това плюса от подаващата Понеже днес дадох ток на един човек където беше закъсал,той вика дай аз ще се управа Закача двете щипки на подаващата на клемите,след това двете щипки на клемите на неговата вика а няма проблеми

Comment

))......https://www.youtube.com/watch?v=T35EVl7zkpw

---------- Post added at 22:51 ---------- Previous post was at 22:42 ----------

Що ни занимаваш с глупости....кат се прибереш, ако чичо ти още пази ония електрожен "Кракра"...дет го купи едно време от Перник...резни му кабелите и си ти...с тях и на тир мое да даваш ток.....изпитано в годините
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                              X