Известие

Collapse
No announcement yet.

BOSE vs JBL

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
    Олди, Yamaha се използват за маркери т.е. всяко студио има такива за да се знае как звучи мастеринга на всичко друго аз ти говоря за ей тия монитори имитиращи звука в кинозала - http://www.adam-audio.com/en/pro-aud...7x/description
    активни сравнително нискобюджетни студийни монитори ако искаш мога да ти постна и високобюджетни
    Не ми пращай, защото продължавам да следя новостите в това отношение, но първо трябва да си пробвам слуха слушайки с хора какво чуват и да коментираме, защото има теория, че се слухът се възстановява след живот на село и продължителна работа в офис условия.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Не ми пращай, защото продължавам да следя новостите в това отношение, но първо трябва да си пробвам слуха слушайки с хора какво чуват и да коментираме, защото има теория, че се слухът се възстановява след живот на село и продължителна работа в офис условия.
      клетките на вътрешното ухо което е всъщност е хардуера (охлюва) който поема софтуерно звука и го преобразува за да мине чист преди да го филтрира малкия мозък в усещания и преди да филтрира всички заложени в софтуера му заплашителни звуци и т.н и докато стигне коктейла до големия мозък (това при нас освен при Мури става за милисекунди) има пак огромна разлика и оттам идва и всичко едни предпочитат една марка настроена за него си друг друга ... тука няма угодия

Comment

клетките на вътрешното ухо което е всъщност е хардуера (охлюва) който поема софтуерно звука и го преобразува за да мине чист преди да го филтрира малкия мозък в усещания и преди да филтрира всички заложени в софтуера му заплашителни звуци и т.н и докато стигне коктейла до големия мозък (това при нас освен при Мури става за милисекунди) има пак огромна разлика и оттам идва и всичко едни предпочитат една марка настроена за него си друг друга ... тука няма угодия
        Съгласен съм, но преди това има нещо друго.
        Не ми се иска да споря, но пропускаш един много важен фактор - тъпанчето на ухото, представляващо една мембрана и еластичността и оказва влияние на амплитудата и не на последно място е инервацията или количеството на невроните в нея.
        sigpic

Comment

Съгласен съм, но преди това има нещо друго.
          Не ми се иска да споря, но пропускаш един много важен фактор - тъпанчето на ухото, представляващо една мембрана и еластичността и оказва влияние на амплитудата и не на последно място е инервацията или количеството на невроните в нея.
          да, така е тука малко пропуснах - мембраната е най-важното изобщо тя има много функции и е едното от най-яките изобретения на Господ щом моя син спука тъпанчева мембрана в сряда а днес вече е напълно възстановена значи това си е най якия монитор в света изобщо!

Comment

Последните които имах и ми доставяха уникално удоволствие да ги слушам бяха тези на JamoClick image for larger version

Name:	koloni.jpg
Views:	1
Size:	23.9 Килобайта
ID:	2344642 с два вградени фоуфара със 8 канален усливател на пайнер с отделно вграден еквалайзер и окабелени с най-висок клас жакове вързани за пецето.Баткооо а не бе все едно преслава ми пее на ушенце и ГалЕна на другото 620 евро ги платих заедно със жаковете и усилватела,обаче хола ми беше доста малък и с тях почна доста да ми отеснява и с голяма мъка ги житнах на един холандец
            SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
              Последните които имах и ми доставяха уникално удоволствие да ги слушам бяха тези на Jamo[ATTACH]151207[/ATTACH] с два вградени фоуфара със 8 канален усливател на пайнер с отделно вграден еквалайзер и окабелени с най-висок клас жакове вързани за пецето.Баткооо а не бе все едно преслава ми пее на ушенце и ГалЕна на другото 620 евро ги платих заедно със жаковете и усилватела,обаче хола ми беше доста малък и с тях почна доста да ми отеснява и с голяма мъка ги житнах на един холандец
              Проблема ти е бил в малкото сечение на проводниците, ма ти откъде да знаеш.
              sigpic

Comment

Поръчах си BOSE-то , кат пристигнат ще споделям впечатления...... дано не е разочерование само...
                Last edited by Orm; d.m.y г., 07:56.
                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                  Поръчах си BOSE-то , ъа кат юристигнат ще споделям впечатления...... дано не е разочерование само...
                  повярвай няма да е ...

Comment

Най накрая пристигнаха......не знам как и откъде тоя мъник вади такъв звук Шокиран съм.....
                    Attached Files
                    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Най накрая пристигнаха......не знам как и откъде тоя мъник вади такъв звук Шокиран съм.....
                      Свръх-секретна руска технология, открадната от индиец и пренесена в САЩ

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Свръх-секретна руска технология, открадната от индиец и пренесена в САЩ
                        Знаех си аз че руснаците имат пръст в цялата работа.... Не мое се сдържиш ей....
                        Last edited by Orm; d.m.y г., 17:58.

Comment

ааа виде ли сега а? а честито

Comment

ааа виде ли сега а? а честито
                            A мерси, следващото ще е това

А ако жена ми не ме изгони накрая, и това

Comment

A мерси, следващото ще е това

А ако жена ми не ме изгони накрая, и това

Бъди практичен и не се занимавай с глупости - показвам ти едно от двете сателитчета от трикомпонетната система за РС-то ми
                              Субуфера /Тубата/ с нискочестотните честоти е много по-голям и се намира на място където ти е удобно в пространството на стаята- за човешкият слух е без значение къде е той, защото не може да го локализира.
                              Attached Files
                              Last edited by old alfist; d.m.y г., 02:44.
                              sigpic

Comment

Бъди практичен и не се занимавай с глупости - показвам ти едно от двете сателитчета от трикомпонетната система за РС-то ми
                                Субуфера /Тубата/ с нискочестотните честоти е много по-голям и се намира на място където ти е удобно в пространството на стаята- за човешкият слух е без значение къде е той, защото не може да го локализира.
                                Човек, тия малките не бих ги разменил с нищо , ако ще и 15 компонентно да е .... Не съм разбирач високи, низки, средни и тем подобни да обяснявам , просто звука е много по различен . Сядаш пред компа и се кефиш... Не казвам че избиват стъклата в нас но ти галят ушите (ето това е научно обяснение)

Comment

Working...
                                X