Известие

Collapse
No announcement yet.

Обсъждане на други марки автомобили

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз на статистики съм се нагледал и не им вярвам,нито на 3.0 V6 на Алфа разхода е такъв нито на BMW и да пак казвам че моторите им R6 от 2.0 нагоре са превъзходни,повече впечатления имам от бензиновите,но и R6 дизелите от това време са добри.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
      Аз на статистики съм се нагледал и не им вярвам,нито на 3.0 V6 на Алфа разхода е такъв нито на BMW и да пак казвам че моторите им R6 от 2.0 нагоре са превъзходни,повече впечатления имам от бензиновите,но и R6 дизелите от това време са добри.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

И аз на статистики не вярвам,шестак лично не съм имал,но съм имал 4 цилиндрово,засичал сам ги много с каране възможно по най-икономичния начин и с магън до ламарината.С по най-икономичния винаги е било ако не точно по каталог,с 0,1 до 0,2 от горе което може да дойде поради много фактори които не можеш нищо да направиш за тях.Вече като настъпваш нормално е да почва да лапа като всяка една кола.
      SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
        Според известен сайт за статистика на разхода:
        530и = 10,78/100 => 0-100 = 7,1
        166 3.0 = 12,63/100 => 0-100 = 7,8

Най-добро показание от тези години за атмосферен двигател, сток, излизащ от завода:
        Алфа 6-так = 78.6кс от литър
        БМВ 6-так = 110.9кс от литър
        Колега, не ти е съвсем коректно сравнението м/у двигателите, защото
        1. Алфата е с предно и до 100км/ч старта ѝ е по-слаб. Виж, обаче за колко секунди взима километър едната и другата кола - много по-меродавна метрика за такъв тип коли според мен. Та 1км и двете коли взимат за 27.9 сек (според зеперфс) Това означава, че алфата изостава в началото заради предното и почва да настига бавно бмв-то като на 1-вия километър се изравняват.
        2. БМВ 530и все пак е по-нов и по-технологичен двигател, излиза няколко години след 166 3.0V6 24V . Нормално е да е по-икономичен, макар че не съм сигурен дали наистина е така.

Относно това:
        Точно така е, но то важи за М пауър версията, която няма почти нищо общо с обикновените редови шестаци. Разбира се, не ги отричам сигурно са приятни за каране, просто нямат нужда от допълнителна реклама, а алфовият в6 в това отношение е супер недооценен, което е незаслужено споед мен.
        '05 166 V6
        '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Според известен сайт за статистика на разхода:
          530и = 10,78/100 => 0-100 = 7,1
          166 3.0 = 12,63/100 => 0-100 = 7,8

Най-добро показание от тези години за атмосферен двигател, сток, излизащ от завода:
          Да като се има предвид, че бмв мотора е с дросели променливо газоразпределение, 10бона отгоре цена на цялата кола. AHMotorsport са изкарали 300к.с. от 3.2 само с поставяне на дросели и настройка със сигурност има още какво да се ОПТИМИЗИРА ... въпрос на финанси при сглобка, бмв има име да пази, Алфа Ромео няма, достатъчно е един хармоничен мотор.

---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:42 ----------

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
          Ами Хонда?
          В спора стана въпрос за атмосфернo пълнене, не мешай боговете..

Comment

• Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
            Да като се има предвид, че бмв мотора е с дросели променливо газоразпределение, 10бона отгоре цена на цялата кола. AHMotorsport са изкарали 300к.с. от 3.2 само с поставяне на дросели и настройка със сигурност има още какво да се ОПТИМИЗИРА ... въпрос на финанси при сглобка, бмв има име да пази, Алфа Ромео няма, достатъчно е един хармоничен мотор.
            То е ясни, че мотора на Алфа има потенциял за повече мощност, но на предно предаване тия 250 коня са разумната граница на нормална управляемост. Тоест, мотора може още, но колата на предно не. Ако беше 4х4 вече щеше да е друго
            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
              То е ясни, че мотора на Алфа има потенциял за повече мощност, но на предно предаване тия 250 коня са разумната граница на нормална управляемост. Тоест, мотора може още, но колата на предно не. Ако беше 4х4 вече щеше да е друго
              Напълно съм съгласен, просто колегата намеси литрова мощност, която Алфа мотора я може, макар и не в заводски вид..

Comment

• Аз още гадая, кое е това 6 цилиндрово атмосферно БМВ, което прай 110.9к.с. на литър??? Нещо сметките на колегата Бо не излизат с моите...
                Now: 156 2.5 V6 24V
                Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

• Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                  Аз още гадая, кое е това 6 цилиндрово атмосферно БМВ, което прай 110.9к.с. на литър??? Нещо сметките на колегата Бо не излизат с моите...
                  М3 е46 3.2 343 к.с. излиза 107 от литър и m3 csl 3.2 360 к.с. излиза 112 от литър.

Comment

Напълно съм съгласен, просто колегата намеси литрова мощност, която Алфа мотора я може, макар и не в заводски вид..
                    Аз съм сигурен, че почти всички производители имат двигатели с потенциал от някое тунинг ателие след доработване.
                    В случая имаме автомобил, минал тестове, одобрен със сертификати, покриващи екологични норми и т.н.

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                    Аз още гадая, кое е това 6 цилиндрово атмосферно БМВ, което прай 110.9к.с. на литър??? Нещо сметките на колегата Бо не излизат с моите...
                    S54B32HP, 360 коня от 3246 кубика.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Аз съм сигурен, че почти всички производители имат двигатели с потенциал от някое тунинг ателие след доработване.
                      В случая имаме автомобил, минал тестове, одобрен със сертификати, покриващи екологични норми и т.н.
                      Въпроса е доста обширен, искам да кажа, че арезето дори и да не е толкова сериозно доработено от завода не означава, че няма този потенциал, просто не е постигнат по причини.

Comment

Въпроса е доста обширен, искам да кажа, че арезето дори и да не е толкова сериозно доработено от завода не означава, че няма този потенциал, просто не е постигнат по причини.
                        Потенциал във Алфовия шестак има. В щатите ентусиасти правят 75-ци по 3.8 и стигат до към 500 коня атмосферки. Но там имат доста тунинг части за Алфа и хората имат пари.
                        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Батенца убеждаваме се от една седмица кое е по по най......................... Нема се разберем то е ясно Който каквото го кефи това да кара........................ и това е положението Темата е за ключ

Comment

S54B32HP, 360 коня от 3246 кубика.
                            Верно, забравих тва животно...
                            Now: 156 2.5 V6 24V
                            Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

• http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/b...reviousPage=lr

Много рядка находка.........................която си заслужава всяка една стотинка...............................едва ли някога ще излезе нещо по-добро..............................

Comment

• Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
                                http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/b...reviousPage=lr

Много рядка находка.........................която си заслужава всяка една стотинка...............................едва ли някога ще излезе нещо по-добро..............................
                                М.... да фен съм на тоя модел.....но БМВ има много по добро... от този модел...както и да е.....това е като Алфа RZ....с една разлика, че швабите са набили много средства и време докато го постигнат.....
                                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                                X