Известие

Collapse
No announcement yet.

Поредната глупост....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз пъм съм против задължителните зимни гуми, в посочения интервал. Имам зимни гуми и слагам на семейната кола, която карам. Но Алфата няма зимни гуми и се кара само, когато няма сняг и атмосферните условия позволяват.
    Зимните гуми трябва да са задължителни, само при налични атмосферни условия, които ги изискват.
    Повече от месец не е валял сняг, а да не говорим че дневните температури са 12-16 градуса, за което летените колела е съвсем ОК. В повечето все още нормален свят е така.

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
      Аз пъм съм против задължителните зимни гуми, в посочения интервал. Имам зимни гуми и слагам на семейната кола, която карам. Но Алфата няма зимни гуми и се кара само, когато няма сняг и атмосферните условия позволяват.
      Зимните гуми трябва да са задължителни, само при налични атмосферни условия, които ги изискват.
      Повече от месец не е валял сняг, а да не говорим че дневните температури са 12-16 градуса, за което летените колела е съвсем ОК. В повечето все още нормален свят е така.

Абе ти си напълно прав, но идеята е не да свършат работа тия наредби и закони, а само да има репресии към хората и да има повод, да кажат, че са взели мерки и са си оправдали заплатите боклуците от парламента до КАТ.
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
        Не чак толкова всъщност, но по принцип карането със стари гуми, над 8-10 години е истински опасно. Но затова никой не говори.

Не чак толкова всъщност са и годините на гумите - на 146 Бриджстоун-и LM25 , купувани през 2005г.и съхранявани при идеални условия се държат много добре при слизане - при изкачване цепят мрака.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Не чак толкова всъщност са и годините на гумите - на 146 Бриджстоун-и LM25 , купувани през 2005г.и съхранявани при идеални условия се държат много добре при слизане - при изкачване цепят мрака.
          Не ми се спори. Работата ми е такава, че се налага всеки ден да карам различни коли с различни гуми. Работя в автосервиз. Та моите наблюдения през годините са затвърдили това ми мнение. И смея да твърдя, че усещам кога има и кога няма сцепление една гума.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
            Не ми се спори. Работата ми е такава, че се налага всеки ден да карам различни коли с различни гуми. Работя в автосервиз. Та моите наблюдения през годините са затвърдили това ми мнение. И смея да твърдя, че усещам кога има и кога няма сцепление една гума.
            Няма спор, но не би могъл да знаеш при какви условия са карани и съхранявани гумите на караните от теб автомобили.
            sigpic

Comment

Поредната простотия на управляващите олигофрени!

Алфата ми стои в гаража,тъй като в момента не съм в бг,бих я ползвал за няколко седмици общо в годината-и задължително плащаш за цялата година. Ама не съм само аз така...още милиони българи,жив рекет

И как да се върнеш да живееш в Абсурдистан
              146 Turbo

Comment

каквото и да пиша след вас ще е излишно предвид, че сте абсолютно прави ... най-много страдат от това моторджиите защото мотора си го карат макс 4 месеца а през останалото време си седи в гаража или където и да седи ... мярката е лобистка и донякъде има резон но не е за нашата действителност

Comment

Лобистка е ами, как иначе. Нали застрахователните компании, холдинги и т.н не са на случайни люде. Народа масово е отънял и сприра да плаща застраховки, не говоря само за това, че има индивиди, които карат без гражданска.Намалял е значително и броя на застраховките каско също. Съответно приходите на тези холдинги намаляват. Иииии, следва вкарване на закон. Сигурен съм сега, че ще има агънца, които ще започнат да плащат за паметниците си.
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                    Лобистка е ами, как иначе. Нали застрахователните компании, холдинги и т.н не са на случайни люде. Народа масово е отънял и сприра да плаща застраховки, не говоря само за това, че има индивиди, които карат без гражданска.Намалял е значително и броя на застраховките каско също. Съответно приходите на тези холдинги намаляват. Иииии, следва вкарване на закон. Сигурен съм сега, че ще има агънца, които ще започнат да плащат за паметниците си.
                    точно така си е но проблемите на застрахователите идат от изплащане на ГО-та извън БГ - тука си има съглашателство но извън БГ ги тарашат по други цифри и те се побъркват

---------- Post added at 01:37 ---------- Previous post was at 01:36 ----------

щото примерно в Гърция за калник на Алфа 166 не изплащат 120 лева ами майката си ебало

моя преден капак на колата струва 4450 лв. само капака - само като пример го давам ако аз блъсна някаква подобна кола в Гърция застрахователя няма му е точно готино

Comment

Някой може ли да ме светне, защо ГО се пише на кола вместо на водач? Къде е логиката да се пише на кола, след като аз мога да притежавам 5 коли, но да карам само една в даден момент от времето. От друга страна една и съща кола, управлявана от различни водачи притежава и различни степени на риск.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Някой може ли да ме светне, защо ГО се пише на кола вместо на водач? Къде е логиката да се пише на кола, след като аз мога да притежавам 5 коли, но да карам само една в даден момент от времето. От друга страна една и съща кола, управлявана от различни водачи притежава и различни степени на риск.
                        за да плащаш на кола - ето защо
                        щото ти на колко хора си си дал колата да я карат ?
                        а ти именно предвид, че колите са по 1000 лева можеш да си купиш 20 коли - ето затова
                        Last edited by Bobo Markov; d.m.y г., 22:51.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Гражданската отговорност на водача не се губи - има си я по презумция.
                          ГО на автомобила е за да може да се търси отговорност от собственикът - на кой е поверил автомобилът си, техническото му състояние и др.
                          Крайно време е хората в България да осъзнаят каква отговорност носят с притежанието на автомобил.
                          Не случайно в Копенхаген вече нямат проблеми със застръстванията с автомобили, а имат със задръстванията с колелета, въпреки перфектно уредените спрямо нас условия за управление на велосипеди.
                          sigpic

Comment

Гражданската отговорност на водача не се губи - има си я по презумция.
                            ГО на автомобила е за да може да се търси отговорност от собственикът - на кой е поверил автомобилът си, техническото му състояние и др.
                            Крайно време е хората в България да осъзнаят каква отговорност носят с притежанието на автомобил.
                            Не случайно в Копенхаген вече нямат проблеми със застръстванията с автомобили, а имат със задръстванията с колелета, въпреки перфектно уредените спрямо нас условия за управление на велосипеди.
                            не уважавам велосипеда аз а още по-малко велосипедиста - този е луд и пияница и винаги кара пиян и аз ако мога ще му сторя неща гадно ако мога ще го блъсна да се пребие и да спре да кара тая високогъзеста гад велосипеда то даже звучи перверзно като педераст звучи някакво такова а е и опасно - газим велосипедерастите аз даже като ги сгазим и ги доубивам дансе мъчат - хак да им е майка им педалска ...

---------- Post added at 23:10 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

газим секви велосипедисти от утре аз - ще блъскат деца, блъскат майки с колички псуват ги ... щото били еко неее не са еко тия са педали и пияници и карат велосипед щото им е взета книжката за алкоол - майка им гнусна на велосипдерастите - започвам лична война срещу тях малко аз

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
                              не уважавам велосипеда аз а още по-малко велосипедиста - този е луд и пияница и винаги кара пиян и аз ако мога ще му сторя неща гадно ако мога ще го блъсна да се пребие и да спре да кара тая високогъзеста гад велосипеда то даже звучи перверзно като педераст звучи някакво такова а е и опасно - газим велосипедерастите аз даже като ги сгазим и ги доубивам дансе мъчат - хак да им е майка им педалска ...

---------- Post added at 23:10 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

газим секви велосипедисти от утре аз - ще блъскат деца, блъскат майки с колички псуват ги ... щото били еко неее не са еко тия са педали и пияници и карат велосипед щото им е взета книжката за алкоол - майка им гнусна на велосипдерастите - започвам лична война срещу тях малко аз
                              Ти може да се майтапиш, но на сумрак с включени фарове на колелото, са ми връхлитали странично неправилно пресичащи пешеходци - наложи се да си поръчам една тромба и като ги забележа с периферното си зрение как се устремяват, да им свиркам предварително
                              sigpic

Comment

Няма спор, но не би могъл да знаеш при какви условия са карани и съхранявани гумите на караните от теб автомобили.
                                А, аз с веригите за сняг....ко да прайм...
                                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                                X