Известие

Collapse
No announcement yet.

Проверка от полицията?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проверка от полицията?!?

Здравейте,
    имам едно питане към Вас, което ми е доста любопитно и ще се надявам на компетентни органи, тъй като не съм запознат.
    В последните дни из Плевен има засилено полицейско присъствие, още по-фрапиращо е, че част от тези проверки се извършват от.. жандармерията. Един познат два пъти е спиран, като жандармерията му претарашва целия автомобил.
    Първо - Имат ли право без констатирано нарушение да те спрат за проверка? Нали тази кокошкарска практика беше спряна?
    Второ - Още по-абсурдното има ли право жандармерията да ти претарашва автомобила без заповед за това?
    Благодаря!

Виж сега колега това което се случва е светлина в тунела.........................и ако няма какво да криеш би трябвало да се радваш.Крайно време е държавата да си влезе в ролята и да вземе голямата сопа..............................Мен са ме спирали многократно и полиция и цол полиция и немската жандармерия без апсолютно никаква причина и са ме държали по час на пътя като са ми и разковачвали колата,спирали са и други.Ама то за това там има ред и спокойствие а при нас пребиват хора на пътя за един клаксон........................................
    SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Мисля че издаването на адекватни и най-вече ефективни присъди за тези "биячи" би имало доста по-голям ефект от произволното спиране на невинни водачи, не малка част от които бързащи за работа и т.н.

Comment

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
        Виж сега колега това което се случва е светлина в тунела.........................и ако няма какво да криеш би трябвало да се радваш.Крайно време е държавата да си влезе в ролята и да вземе голямата сопа..............................Мен са ме спирали многократно и полиция и цол полиция и немската жандармерия без апсолютно никаква причина и са ме държали по час на пътя като са ми и разковачвали колата,спирали са и други.Ама то за това там има ред и спокойствие а при нас пребиват хора на пътя за един клаксон........................................
        Още един от първите истински американски президенти е казал изключително мъдрата фраза че "Когато някой е готов да пожертва от свободата си в замяна на сигурност, не заслужава да притежава нито едното"........
        И е напълно прав........
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Още един от първите истински американски президенти е казал изключително мъдрата фраза че "Когато някой е готов да пожертва от свободата си в замяна на сигурност, не заслужава да притежава нито едното"........
          И е напълно прав........

Мани ги тия дрън дрън...............................те кат са такива отворковци защо ги пазат тюлените.............................що не ходат без охрана...........................сигурно ако ги питаш и за това имат ,,философски,, отговор.....................като некви бакшиши на централна гара София.......................аман.................. ...

Comment

Пак се размечтахе и изместихте темата от фокуса и.

Колегата постави ясен въпрос.

Доколкото аз знам, могат да ти искат да показваш документи, аптечки, пожарогасители, пожарникари............
            Но за да тарашат колата, трябва да ти представят заповед за обиск.
            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:11.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Заповед за обиск само в дома и тя трябва да е подпечатана от прокурор,в случея след тези ,,безредици,, нека така да ги наречем нужно е само едно обаждане от горе Цацаров напримерно и може на всеки ъгъл да има полиция и да спира на ред и да тараши.Също лице може да бъде задържано до 24 часа дори да не е направило никакво нарушение.Дори да не бяха станали тия ,,безредици,, полицай пак има право да ти претараши колата както и самото лице и не му е нужна никаква заповед..................................като почнеш да се правиш на ,,бабаит,, и ,,интересен,, отиваш за 24 часа в управлението.Срещу държавата и господ със шамар не можеш да вървиш...........................
              Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 21:10.

Comment

Днес на "Малинов" до Бизнес парк София, 5,6-ма катаджии спираха наред. Бяха отцепили 100м от едното платно с конуси. До колкото видях все AUDI цъкаха на аварийки.

По темата, мен са ме спирали, но аз сам им показвах съдържанието на багажника. Те нищо не пипаха, само гледаха..

Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk
                Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

http://pravatami.bg/54

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от MJ23 Покажи съобщение
                    Здравейте,
                    имам едно питане към Вас, което ми е доста любопитно и ще се надявам на компетентни органи, тъй като не съм запознат.
                    В последните дни из Плевен има засилено полицейско присъствие, още по-фрапиращо е, че част от тези проверки се извършват от.. жандармерията. Един познат два пъти е спиран, като жандармерията му претарашва целия автомобил.
                    Първо - Имат ли право без констатирано нарушение да те спрат за проверка? Нали тази кокошкарска практика беше спряна?
                    Второ - Още по-абсурдното има ли право жандармерията да ти претарашва автомобила без заповед за това?
                    Благодаря!
                    жандармерията има право - това е паравоенна сруктура те имат право да правят всичко вкл. и да стрелят без предупреждение
                    при размирици основен лост е жандармеията те не са полицаи т.е. не могат да арестуват но не са и военни т.е без да е наложемо военно положение - те са по средата могат да стрелят, претарашват, да използват машини за рапръскване на тълпата - там всичко е възможно
                    Last edited by Bobo Markov; d.m.y г., 01:24.

Comment

По добре полицай да те тараши, отколкото митничар....
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

И мен в неделя вечерта не проверяваха. Както си седя на отбивката гледам някакъв луноход наближава бавно, застана до мен и слезнаха 2ма юнаци в униформи. Документи за проверка, багажника поискаха да им отворя, а колата пълна с инструменти и материални (имам си и документи за тях), кво работиш ала бала... и по живо по здраво. Нито са се заяждали, нищо, провериха си и си тръгнаха. Няма лошо, бяха си любезни, дори ми пожелаха приятна вечер.
                        Относно правата, винаги могат да си ти направят каквото са си наумили, без значение дали имат право или не. Ще кажат че са те заподозряли в нещо, че си агресивен и съмнителен и готово, иди доказвай че нямаш сестра. Това вече е до самосъзнанието на всеки униформен, държа да отбележа че познавам доста свястни момчета от тях.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ако се води че има спусната акция от началството, мисля че могат да правят всичко. Конкретно за коегата от Плевен - явно търсят нещо, щом така усилено се е увеличило полицейското присъствие.
                          Отностно жандармерията дали може да те претърсва - съм съгласен с мнението на "Bobo Markov", че тя има права средно между полиция и военни. Ако не носите нелегални неща в колата, няма какво да се притеснявате а точно обратното - радвайте се, че поне нещо се върши.
                          Алфа Brera 2.2 JTS 185 к.с. - новото бижу
                          Алфа GT 1.9 JTD 16V 150 к.с - бившата красавица
                          Алфа 147 1.9 JTD 8V 115 к.с. + чип ~140 коня под капака бивша красавица
                          Алфа 145 1.9 JTD 8V 105 к.с - първата любов

Comment

[QUOTE=Bobo Markov;1468733]те не са полицаи т.е. не могат да арестуват

Айде бе,ти ще ми кажеш че немогат да те арестуват.................................тяхната дейност е много обширна..............от охрана на обществени мероприятия до специализирани акции и арести на лица.В интерес на истината и тука има много засилено полицейско присъствие,никога не бях виждал тука толкова много полиция както през последните 4-5 месеца.Еле пък на магистралата посока Германия в момента доста спират.Според мен всичко се дължи от както станаха проблемите в Париж,след това Кьолн,както и на наплива от емигрантската вълна.Просто на Европата много и се насъбра................................

Comment

Нямат право да ровят в багажника защото е частна собственост, а тя е неприкосновена. Беше скоро, докато приближавах към гаража си, отзад се залепи една патрулка и пусна бурканите, дойде един и взе да свети с едно фенерче отзад и кучето откачи, излязох вън за да го чувам и се оказа, че зад мен са 2 патрулки и съм обграден от 8 ченгета, питах ги дали не съм пуснат за издирване и им предложих да се снимаме , до сега не бяха ме спирали толкова полицаи. Провериха ми само книжката и това беше.

Това,че не криете нищо не означава, че трябва да ви нарушават правата.
                              Last edited by lordliness; d.m.y г., 13:32.
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                              X