If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДогиПокажи съобщение
Така е....................като не си се облякал с кастюм Ако пазиш още ония от абютиренската вечер и той щи свърши работа че аз моя го изхвърлих че ми заема само жилищна площ
Добре си направил, щеше да е ,,като на свинче звънче,,, бате
Хора, колегата ecotronc ви е дал инфо, на който не му се чете:
Има случаи, в които Пътната полиция може да иска извършване на обиск на шофьора или пътниците в автомобила, проверка на лични вещи и на самото превозно средство, при което полицаят е длъжен да състави протокол, подписан от него, от един свидетел и от проверяваното лице. Този вид проверка става само в посочените от закона случаи, а не произволно. Например при наличие на данни, че проверяваното лице е извършило престъпление или друго нарушение на обществения ред, или при данни, че носи опасни и забранени за притежание предмети. Този вид проверка не е свързан пряко с правилата за движение по пътищата, затова няма да се поколебая да искам обяснение и правни основания за конкретния повод на обиска, както и задължителното изготвяне на протокол с вписани подробно причините за претърсването. Няма и да позволя на полицаите да надхвърлят необходимите им правомощия като знам, че при личен обиск от лице от противоположния пол, мога да възразя.
Обискът на МПС е нещо различно от обичайните проверки на КАТ от типа: “отвори багажника да видя какво караш” или “я да видим какво возиш на задната седалка”. Той може да се извърши, само когато се издирват веществени доказателства за извършено престъпление или нарушение на обществения ред. Става въпрос за задълбочен, щателен оглед на купето, багажника и други места в автомобила, за които се изисква предварително издадена разрешителна заповед. Обиск на МПС без издадена заповед има само в 2 случая – когато лицето е задържано, или ако има неоспорими доказателства, че укрива предмет, обект на престъпление.
С други думи без причина или заповед НЕ МОГАТ ДА ТАРАШАТ АВТОМОБИЛА. Колегата "кучнцето оги" не разбрах в Холандия или в Германия живееш, но там има различно законодателство и различни права, в бантустан е друго...
Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95
Колегата куче е светнат по всички въпроси. Представителна извадка за ганьо,който е светнат по всички въпроси. Само глупости пише. Мен дори ме забавлява,като започнеш с правописа,та стигнеш до умозаключенията които вади. Куче чупиш тъпомера.
Никога не са се държали грубо с мен когато са ме спирали,какво е виновен бай Пешо от незнам си къде,че в къщи не са го научили да се държи културно и любезно с хората? Приближава и сумти кой и от къде е?!"проверка ще прави" Обикновенно им изсипвам документите,а веднъж на въпрос да отворя багажника,контрирах?
- Заповед,а протокол?
- Ъъъ ми ние нямаме.
- Идете и вземете, ще ви чакам да дойдете да ми претърсите колата.
Един на съдебната го черпих със солети. Бях си ги ложил до ръчната и си хрупам.
Спират ме за проверка на документи,а единия свети с фенера:
- К'во е т'ва
- Солети,взимам пакетчето и му подавам да се почерпи. Има още мноого случки за които мога да говоря. Но няма смисъл,когато човек си знае правата и разговаря човешки,няма как да му се правят на велики.
Кой ни е виновен,че ни мързи да четем и после се вайкаме?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Zlobich явно ти загрява бавно реутана...............................с моите ,,умозаключения,, имах напредвит че всеки гражданин е длъжен да окаже съдействие на органите на реда,включително и проверка на личните ти вещи,той ако се осъмнява че можеш да имаш нещо незаконно в багажника,не му трябва никаква заповед и доказателства за да ти претараши багажника....................както ще да си облечен и колкото и културно и на ниво да се държиш....................те са виждали секви...................................и честно казано почвам да си мисля че в тая държава живеят основно едър и дребен рогат добитък...........................Като почне едрия рогатия добитък да вилнее...................дребния реве......................като държавата се опита да наложи някакъв контрол над целия добитък,основно почва да реве дребния добитък че му претършували багажника за 5 минути.......................................И после кога ще се оправим...........................ми ще се оправим тогава когато дойде някой овчар като бай Тошо който си правеше курбан всеки ден с някое въртоглаво било то едър или дребен добитък.....................................
Лично в България са ми опростявали два акта по 150лв когато бях засечен с радар за превишена скорост..........................и то не защото съм им дал 20лв,съм се държал като жертва или съм ги заплашвал със съд че ми нарушават правата,ми защото се държа нормално............................явно нашите полицаи само с тъпоъгълници се сблъскват ежедневно............и това ги е впечатлило по някакъв начин.
Лично в България са ми опростявали два акта по 150лв когато бях засечен с радар за превишена скорост..........................и то не защото съм им дал 20лв,съм се държал като жертва или съм ги заплашвал със съд че ми нарушават правата,ми защото се държа нормално............................явно нашите полицаи само с тъпоъгълници се сблъскват ежедневно............и това ги е впечатлило по някакъв начин.
Ми бях с компания в колата,и се бяхме разговорели.....................пътувахме между некви села,не съм забелязъл кога съм влязъл в населено място за да намаля на 50км/ч,засякохаме с радар,стоп палка и почнаха да ми пишат акта.........................в същото време другия полицай почна да ме пита за Холандия,как е,мисля ли да се връщам в България, чисто човешки разговор,не да ме разпитва................................аз ги питах за България доволнили са от условията в които работят, ей така като приятели са разговорихме,другия тамън ми беше написал акта,тоя с който си говорехме му каза ,,абе мани тоя акт....................човека е дошъл тука на почивка да си изкара хубаво,ние сега да му развалим почивката.............,, каза ми ,,Няма се притесняваш за тоя акт,няма да плащаш нищо,лек път,, Стиснахме си ръцете,те ми пожелаха всичко най-добро,аз им пожелах всичко най-добро и така.
Ми бях с компания в колата,и се бяхме разговорели.....................пътувахме между некви села,не съм забелязъл кога съм влязъл в населено място за да намаля на 50км/ч,засякохаме с радар,стоп палка и почнаха да ми пишат акта.........................в същото време другия полицай почна да ме пита за Холандия,как е,мисля ли да се връщам в България, чисто човешки разговор,не да ме разпитва................................аз ги питах за България доволнили са от условията в които работят, ей така като приятели са разговорихме,другия тамън ми беше написал акта,тоя с който си говорехме му каза ,,абе мани тоя акт....................човека е дошъл тука на почивка да си изкара хубаво,ние сега да му развалим почивката.............,, каза ми ,,Няма се притесняваш за тоя акт,няма да плащаш нищо,лек път,, Стиснахме си ръцете,те ми пожелаха всичко най-добро,аз им пожелах всичко най-добро и така.
Ясно. В такава ситуация всеки е изпадал.
Ама ти така го беше написал, че аз останах с впечатлението, че са ти писали актове, излезли са им наказателните постановления, от които си научил и размера на глобите и накрая, заради добро поведение, са ти ги опростили.
Ебати и професорите.....да Ви кажа ли нещо за Актовете....в България има начин да не платиш акт, но в Холандия, няма как да стане това.....
Много са ми интересни някой, който коментират определен човек без да го познават реално, а се правят на виртуални гадатели,,,и то много убедени..)
Сега в полицията текат големи съкращения....е днес бях спрял на автобусна спирка....и идват двама полицай.....офицери ...и казват ей сега ще ти пишем едно актче.....аз им казвам, че съм спрял аварино.....ама те викат споко бе...не ни трябва шоферска книжка...дай си само личната карта....нас са ни изпратили от общината...а и не се знае дали акта ще стигне до твоята община......и така сумати приказки за 10лв.....
Казах ви, че сме много зле кат държава...пращат офицери да се занимават с глупости....и от дума на дума ми обясниха как стоят нещата....а правете си изводите...дали един офицер от полицията трябва да следи за неправилно паркиране.....много сме зле....
Зле сме защото е пълно с тарикати и тарикатчета. Нали четеш тук- как да не си платим актовете, как да прецакаме застрахователите. Тук е пълно с такива въпроси и съвети. Как да си караме колата без прехвърляне, да си купим накладки или нещо друго, което може да касае безопастността втора употреба, ако може без пари най- добре. Как като се счупи колата и не можем да я оправим да я продадем веднага на някой нещастник и да сме горди от това. После всички имат големи претенции. Така ли е?
А пък като видиш някой как неграмотно пише не ти трябва много за да го опознаеш.
По-точно няма как да се опише.
Преди две години пешаци ме спряха ба бул.Витоша,затова,че направих обратен точно където свиват линиите посока 5-те кьошета. Ще пишем акт,съгласих се. Взеха да се мотат и да ми четат морал. Аз взех да им се моля да ми напишат акта за да не ме бавят повече,четенето на морал продължи. Сто пъти им казах,че съм нарушил правилника и ще си понеса последствията,и ме пуснаха. Явно беше,че ме бяха спрели за да марудерстват за пари. Не ми написаха акт,скараха ми се строго със заканата,че следващия път няма да ми се размине.
А за да не ги плюя ще споделя и случка в която се оказаха пичаги.
Имахме един бус Вито. Аз с друг бус,водех брат ми с нашия кум един сервиз,че витото беше строшило пружина.
В огледалото видях,че го спряха за проверка.
Завих на светофара и зачаках,но той се забави. Паркирах и тръгнах пеш към него.
Качих се при него и го питам?
-какво става,а той
-е какво забравил съм да залепя стикера на гражданската.
При проверката ченгето видяло,че картончето на гражданската е невалидно. Тогава брат ми се усетил и извадил новото картонче и стикер от жабката.
Чакайки да му напишат акта,полицая дойде и му подаде документите с пожелания за приятен ден /преди това му беше залепил новата гражданска и скъсал старото картонче/
Попитах брат ми къде му е акта,а той ми вика,че незнае. Слезна и отиде до патрулката и попита полицая,а той му се усмихнал и казал,че на всеки се случва да забрави. Та така без да се плащат рушвети,този полицай доказа,че и сред тях има хора,но за мен те са рядкост.
Поредното потвърждение,за човечност бе при катастрофата на баща ми на магистралата прибирайки се от Пловдив. 4 премятания с буса. Полицаите и хората които са се отзовали веднага след катастрофата са реагирали адекватно. Аз изтръпнах като ми звъннаха,веднага се изтрелях да прибирам хората пътуващи с него.
Не вярвах,че това JTD ще устиска напъна който му нададох по магистралата,няма да казвам с колко летях.
Та да има хора,но за съжаление задържаха буса в пътна полиция на магистралата. Еее да за един месец там доста важни части хванаха крачета. Та има хора и хора.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment