If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
При мен мога да твърдя, че всичко е на ред - редовен преглед, гражданска, триъгълник, аптечка, пожарогасител. И на двете ми коли. Дори стоят в алфата зад предната лява седалка, а не в багажника. В доблото стоят под шофьорскатя седалка. А да видим за кво ще се заядат?!?
Това, че болшенството нямат задължителните артикули по колите си, не значи , че всички са така.
И да, на алфата багажника си без обоснавана причина, няма да отваря.
А червен парцал имаш ли, щото ако те теглят с въже или колан трябва да има вързано червено парцалче между двете коли.
Чл. 150. (1) При теглене с твърда връзка тегличът трябва да е с дължина от 2 до 4 м и да е оцветен напречно с червени и бели ивици. Тегленото моторно превозно средство трябва да бъде с изправна кормилна уредба.
(2) При теглене с гъвкава връзка дължината й трябва да бъде от 4 до 6 м и поне на едно място да бъде сигнализирана с червен флаг. Тегленото с гъвкава връзка моторно превозно средство трябва да има изправни кормилна и спирачна уредба.
Мен ми е изгаряла крушка в движение и докато се прибера ме спират за неизправни светлини.Иди доказвай че изгоря преди малко.Длъжен си казва да я смениш, което значи че трябва да имаш резервен комплект, и така да продължиш движението.Добре че имах резервни та я смених че ме пуснаха.А можеше да ми напишат акта.Най кофти е да те гонят по устав.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
При мен мога да твърдя, че всичко е на ред - редовен преглед, гражданска, триъгълник, аптечка, пожарогасител. И на двете ми коли. Дори стоят в алфата зад предната лява седалка, а не в багажника. В доблото стоят под шофьорскатя седалка. А да видим за кво ще се заядат?!?
Това, че болшенството нямат задължителните артикули по колите си, не значи , че всички са така.
И да, на алфата багажника си без обоснавана причина, няма да отваря.
Полицията има право да те задържи за 24 часа, без каквато и да е обоснована причина, ако искаш отваряй багажника
Не мога да разбера какво толкова има да си отвориш багажника.
Bo, сега влизам, утре ще щракна аптечката.
Червен парцал нямам, ама колата ми е в гаранция, така че няма нужда да ме теглят. Ако нещо не дай си боже стане , има си пътна помощ. А алфата не я карам отдавна. Стои и събира прах пред блока
Полицията има право да те задържи за 24 часа, без каквато и да е обоснована причина, ако искаш отваряй багажника
Това не е точно така.
Това, което си написал може да се случи ако:
1. нарушавам обществения ред;
2. създавам явна опасност за себе си или за околните;
3. съзнателно преча на полицаите да си вършат работата;
4. се мотая без документи за самоличност;
5. има подозрения че съм извършил престъпление;
6. съм малолетен и съм избягал от вкъщи.
Проблемът е в т. 5, която е доста субективна, но все пак
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Е това тълкуването е дълго и широко....винаги мое да го отнесеш......ако тръгнеш например да ги съдиш за неправилно задържане....винаги може да извадят описание или там каквото и да е, на издирван престъпник, който прилича на теб....
Именно. В случая т.3 - нямало да отваря багажника => пречи на полицията да си върши работата. Ако го няма това, по т.5 веднага заминаваш 24-ка без каквото и да е обяснение.
Иса сещам за един образ дето отиде да си купува кола в Германия а там му нарушили всички права пътните и общински полицаи та се прибра без кола.
Аз пък преди няколко дена се пребирам от Германия и гледам на една отбивка един тамън си затваряше багажника,а до него Mерцедес комби с надпис ,,Polizei,,
Comment