Известие

Collapse
No announcement yet.

трошките аут?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не бе то тая мярка е само за София, защото ако в някой друг град го въведат това живи ще ги одерат.
    А в столицата може, защото има хора, които могат да си го позволят.После сме били правова държава и нямало дискриминация, а?

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
      Първоначално публикувано от Abarth
      Първоначално публикувано от pent
      каквото и да стане, каквото и да се реши, не трабвя да се оплакваме. трябва да се отучим от този поголовен рев и мрънкане които ни обземат при първата промяна на правила или закони. С напредването на времето дано се промени манталитета на хората, както и на управляващите ни.

конкретно по темата: трошките - аут! който няма пари да си позволи кола, няма да кара, ще се оправя с каквото може! Велосипед, мотопед и тн! Няма да открием огъня я!
      Дали па точно така ше стане,карам с черни стъкла,нямам преглед и без тва скоро ше ми спрат колата от движение и това няма да ме спре да карам и да си върша работа,куките могат да ме хванат за к*ра
      Само да те питам- нали знае6 4е без преглед не ти важи Гражданската!! и като помеле6 някой, 6те трябва да си продаде6 апартамента и да остане6 на улицата, за да му плати6 обез6тетението!!!
      Нямам нищо на мое име,дано нестава това с помилането
      ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
      BMW e39 facelift

Comment

Re:

Първоначално публикувано от pr_00f
        ....Просто си спестявах паркиране в тази зона, задръствания и прочие бози. (само за пример веднъж се засичам с Вальо на витошка и солунска, аз пеша той с кола, до джамията се движехме заедно) Та от къв чеп ти е да ходиш с кола в центъра - само да си правиш главоболия излишни.
        да, ама през това време съм бил със здраво затворени стъкла, седнал, климатика е бил пуснат, и музиката е била мойта ....

аз затва не се оплаквам от задръствания, се си ми е тая...
        нали ми е комфортно вътре, па около мен да става квото ще
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Re:

Първоначално публикувано от valjo
          Първоначално публикувано от pr_00f
          ....Просто си спестявах паркиране в тази зона, задръствания и прочие бози. (само за пример веднъж се засичам с Вальо на витошка и солунска, аз пеша той с кола, до джамията се движехме заедно) Та от къв чеп ти е да ходиш с кола в центъра - само да си правиш главоболия излишни.
          да, ама през това време съм бил със здраво затворени стъкла, седнал, климатика е бил пуснат, и музиката е била мойта ....

аз затва не се оплаквам от задръствания, се си ми е тая...
          нали ми е комфортно вътре, па около мен да става квото ще
          един смислен отговор
          евала :>
          ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Абе като говорите за винетки в града тогава значи ли че ще спрат да събират данък за МПС (щото той е общински) както знаем има евро директиви дето не позволяват два пъти да се вземат пари за едно и също нещо. Нали заради винетките по републиканска пътна мрежа махнаха данъка към държавата (остана само общинския - щото те поддържат пътищата в общината) винетка за републиканския.

А относно катализаторите, колкото и да се напъват все си мисля , че няма да го направят ей така за всички без катализатори(може например за коли над 15 -20 год- колкото да се изчистват постепенно и да не засегне толкова хора) Просто ми е интересно как една партия ще позволи на нейния човек(кмет , съветник и т.н.т) да вуведе непопулярна мярка и да загуби много избиратели наведнъж - ЕЛЕ пък популиста Бойко ще иска да насъска 500 000 против себе си. Вярвате ли в това последното - аз не.
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
              Абе като говорите за винетки в града тогава значи ли че ще спрат да събират данък за МПС (щото той е общински) както знаем има евро директиви дето не позволяват два пъти да се вземат пари за едно и също нещо. Нали заради винетките по републиканска пътна мрежа махнаха данъка към държавата (остана само общинския - щото те поддържат пътищата в общината) винетка за републиканския.

А относно катализаторите, колкото и да се напъват все си мисля , че няма да го направят ей така за всички без катализатори(може например за коли над 15 -20 год- колкото да се изчистват постепенно и да не засегне толкова хора) Просто ми е интересно как една партия ще позволи на нейния човек(кмет , съветник и т.н.т) да вуведе непопулярна мярка и да загуби много избиратели наведнъж - ЕЛЕ пък популиста Бойко ще иска да насъска 500 000 против себе си. Вярвате ли в това последното - аз не.
              бат бойко ще се оправдае че не той го измисля а общинските съветници а те се избират от партиите и той пак ще излезне на бял кон
              Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

Първоначално публикувано от raitchev

бат бойко ще се оправдае че не той го измисля а общинските съветници а те се избират от партиите и той пак ще излезне на бял кон
                Да бе те БСП пасат трева - не чак толкова загубени - все пак точно тяхните избиратели са по беднички и търсят социалната държава
                Иначе да това е от Бойко
                Цитат: "......Така ще изглежда столицата, ако влезе в сила забраната за движение на коли без катализатори. За въвеждането й настоява екипът на кмета Бойко Борисов. Идеята трябва да бъде одобрена от общинския съвет, но повечето от членовете му са "за". Голяма част от софиянци обаче са готови на бунт, ако отрежат достъпа им до центъра заради стари коли.........."
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

а каруците кога ще ги забранят
                  м?
                  и те без катализатор карат
                  нямат светлини, отражатели, спирачки...
                  Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                  AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от raitchev

Да бе те БСП пасат трева - не чак толкова загубени - все пак точно тяхните избиратели са по беднички и търсят социалната държава
                    Иначе да това е от Бойко
                    Цитат: "......Така ще изглежда столицата, ако влезе в сила забраната за движение на коли без катализатори. За въвеждането й настоява екипът на кмета Бойко Борисов. Идеята трябва да бъде одобрена от общинския съвет, но повечето от членовете му са "за". Голяма част от софиянци обаче са готови на бунт, ако отрежат достъпа им до центъра заради стари коли.........."
                    ясно, ще има стачки барикади ще видим какво ще стане.
                    това за кога го мислят да стане
                    Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

• Първоначално публикувано от mim
                      а каруците кога ще ги забранят
                      м?
                      и те без катализатор карат
                      нямат светлини, отражатели, спирачки...
                      Те каруците имат катализатор - вързват си едно парче плат отзад на животното да не замърсява а в селата това парче плат го няма - забелязъл съм го- имат само градските каруци

Comment

• колеги ако го направят това ще си купя скутерче веспа (пак италиянско, може и във форума да направим тема) и ще си го спирам където искам, освен това не замарсява въздуха, е верно че само пролет, лятото и есен. зимата ще го мисля
                        Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

• Първоначално публикувано от raitchev
                          зимата ще го мисля
                          моторна шейна е истината, защото няма да пускат камиони-чистачки у центурО, че нямат катализатор
                          Alfa Romeo 146 ti

Comment

• Досега само четях и се въздържах да пиша, и май излезнах прав (макар да си седя удобно, със затворени прозорци, и с мойта си музика... ). От цялата тема разбрах няколко неща :
                            - колко сте нетолерантни към собствениците на стари коли - не забравяйте колко от вас са имали точно такива до скоро, или са си мечтали да имат ... ;
                            - как сте забравили откъде идвате и къде живеете - какво като част от вас работят в София за по 1500 - 2000 лева?!? Знаете ли колко много са хората, които едва кретат именно с тия прословути 300 лева, които за вас звучат като анатема ?!? Не забравяйте че в тая графа влизат учители, доктори и други, за които не се сещаме докато не ни потрябват...
                            - и други неща, за които сега не ми се пише, че стана много късно.
                            Стига сте гледали европейците... вижте се в какви условия се намираме ние, и тогава умувайте как било в европа и какво и как трябвало да стане у нас. Ще стане като направят на всички заплатите по 2 бона минимум, за да не се чудят хората какво ще им ядат децата на другия ден, защото не са платили някоя сметка още... Айде засрамете се ! Какво сте седнали да се надувате със заплати и коли, при положение че над 70% от хората в БГ живеят на ръба на социалния минимум...
                            Ама какво се паля и аз, всичко казано дотук е много показателно за манталитета на българина, както каза някой преди мене. Шапка свалям на хората, които проявиха здрав разум, и бяха оплюти и сдъвкани задето са недоволни, че отново ще бъдат ограбени и нае...ни. Когато държавата се погрижи за хората си, и им осигури нормален жизнен статут, тогава, бъдете сигурни, проблем със стари трошки няма да има... Но докато баща ми се чуди кое задължение да плати по-напред, няма да смени застарелия Форд със Мерцедес (не че па точно тва му е мечтата ) ... Защото не може в БГ един лекар-специалист да получава заплата от 47 евро за седмица,а в Италия неговия колега да получава толкова на час, а бензина (примерно) да е на еднаква цена за двамата. Да не зачеквам пък други професии че ми е болест ...
                            Така че като пишете, мислете. Всички искат да карат нови и хубави коли, но първо според мен идва семейството и здравето, а после гъзарията. Айде със здраве !
                            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa User
                              ...Айде със здраве !
                              Прав си, много си прав.
                              Аз и друго се замислих, защо никой не поглежда отвъд тая мярка, какво се цели с нея, какво послание носи и каква почва опипва.
                              Дали всичко е такова каквото ни се снася от медиите?
                              И кога ще престанем да разсъждаваме - аз ще се спася еди как си... другите да се оправят.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa User
                                ...
                                Прав си, колега,но темата беше за това дали трябва да се спрат колите, които не отговарят на изискванията за безопасност. Аз лично съм ЗА- нека да спират от движение, но непо критерий марка и модел, а по състоянието наколата- гуми, спирачки, амортисьори и т.н. Само че така ще изпищят не само тия с ладите и москвчите, но и турбогъзарите с гуми за по 50 лв и музика за 1000. И на мен много ми се иска лична кола, но докато не мога да я поддържам както трябва- ще се возя на шибаните рейсове и толкоз!
                                А за коментарите кой е по-голям баровец то си е казано отдавна- "Пази, Боже, сляпо да прогледа!"
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X