Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин срещу дизел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ччч алооу кво става тука ве аз без комп да остана и да изпусна, некви фритюрници на кюмюр се мерат със силата
    А дизелите нали са много надъхани и ги пускам отпред да обират куките и после малееее.... много вървяли

Comment

Първоначално публикувано от gigi
      Ччч алооу кво става тука ве аз без комп да остана и да изпусна, некви фритюрници на кюмюр се мерат със силата
      А дизелите нали са много надъхани и ги пускам отпред да обират куките и после малееее.... много вървяли
      На тебе с Нео ви препоръчвам като дойдете в хотела, басейнът ше е пълен уж дотогава, да се топнете в сТудената вода, да се поохладите малко страстите. А неизвестния ездач е хубаво да покисне поне половин ден, да гъбяса хубаво, че тая при него болестта е в напреднала фаза
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

То голема тема стана, големо нещо. За мене бензину рулз, ама вчера мноу уошо ми стана на ОМV-ту - спирам на колонката и глеам 1.73 лв.! бах! бензину паднал с 25 стишки! Зиам пистулету, оно се занулява и получих оптически удар - ДАН - 2 леа. Как 2 леа ве, ееей!? Само кай не се застрелях с тоа ми ти пустует каде го държех у десната ръка. То не че разликата голема от оня ден къде беше 1.97, ма некак си психологическата граница е вече премината. Е.. му мечката и клюн! И тего на - 20 лв. = 10 л. = 80 км. (с бабишкерско каране). А кажете ми т'ва живот ли е!?
        Alfa Romeo 145 Boxer 1.6 I.E. 8V 103 hp

Comment

Първоначално публикувано от gigi
          Е не е ли верно че вървятна пазаро)?
          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от charmario
            То голема тема стана, големо нещо. За мене бензину рулз, ама вчера мноу уошо ми стана на ОМV-ту - спирам на колонката и глеам 1.73 лв.! бах! бензину паднал с 25 стишки! Зиам пистулету, оно се занулява и получих оптически удар - ДАН - 2 леа. Как 2 леа ве, ееей!? Само кай не се застрелях с тоа ми ти пустует каде го държех у десната ръка. То не че разликата голема от оня ден къде беше 1.97, ма некак си психологическата граница е вече премината. Е.. му мечката и клюн! И тего на - 20 лв. = 10 л. = 80 км. (с бабишкерско каране). А кажете ми т'ва живот ли е!?
            Ще ни принудят да си слагаме ГАЗ - за евтиния и тогаз да видиш дизел как върви ........
            Alfa156 Against All

Comment

Бензина си е бензин.
              Не тропа.
              Не замръзва.
              Не пуши.

Върви повече.
              Кърти повече.
              Като го палиш късно вечер не те чуват даже и комшиите ...

Имам дизелови коли , и единственото което ми харесва в тях е само това , че като се настъпят ,след като минат оборотите при включване на турбината , реват много мощно , звука много ме кефи , направо ме съдира ... Имаш чувството , че вървят повече , но като излезне конкурент , от бензиновия агрегат , горе-долу твойте коне - дали с 5 повече или по-малко ... айде , с 5 до 10 по-малко , се усеща , че бензина си е бензин ..

Пак казвам , звука на набиращ се дизел няма равен (не говорим за камионите )

Comment

Като гледам развитието на 2-та вида агрегати, скоро бензина няма да има място сред масовите автомобили, а само при "ръгачките", "бегачките", и тям подобните твърде нерентабилни возила със съмнителни преимущества, които в наща мила Татковина почти няма къде да ползваме.
                Изкуственото изравняване на цената на дизеловото гориво с безоловния бензин пък направо ме подлудява !!!
                При положение, че дизела е 40-60% от петрола, а бензина 10-15%, къде е логиката ?????
                Темата е малко трудна за определение в този си вид, и наистина ще предизвика доста спорове и гледища.
                Как така сравнявате 2 двигателя с еднакви конски сили без оглед на разликата във въртящят им момент ?
                По-скоро най-актуалното сравнение е надпревара между бензинов и дизелов автомобили с еднаква маса, комфорт и разход на финикииски знаци.
                Аз знам изхода
                Моbile: 0884612720, ICQ# 92621498, Skype: satamototo
                Луд ужасник с 03' 156 SW 2.4 JTD Distinctive HIGH CD (ECU fine tuning by Bobo Готиното)

Comment

Един въпрос - защо според вас , Войната USA Vs. Iraq се води - барелите с петрол ...

Друг въпрос - незнам колко от вас са ходили до Америка (не че аз съм , но имам познат там) и знаят , колко на колко коли са на дизел.

Сега да си кажа това което знам аз - за 2 години живот , един познат на име Жан не е видял още дизелова кола !!!

Comment

Първоначално публикувано от Пепи
                    ...Сега да си кажа това което знам аз - за 2 години живот , един познат на име Жан не е видял още дизелова кола !!!
                    Е що не погледнеш как е в Европа, ами сравняваш с онея умни тикви 'отвъд океана'. Ми в Африка има райони, дето въобще кола не се среща
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy
                      Първоначално публикувано от Пепи
                      ...Сега да си кажа това което знам аз - за 2 години живот , един познат на име Жан не е видял още дизелова кола !!!
                      Е що не погледнеш как е в Европа, ами сравняваш с онея умни тикви 'отвъд океана'. Ми в Африка има райони, дето въобще кола не се среща
                      Аз де да знам ... цяла европа съм обиколил...
                      Бил съм и в Иран и в Ирак , преди време , ииИииИииИиии там се срещаше тази аномалия - бензин .. да не говорим , че светофара ти свети зелено , а пред теб минава конвоя и се чува - Low Fuel , Low Fuel ..
                      Чудно ми е , поне хамърите на какво вървят ..
                      Гледайте малко филми , да видите , че там леят бензина , само и само да не зареждат военните .. дизелови колонки нямат

Edit. Ето и спомените ми се навяха , и се сетих да потърся снимки .. имам доста , но тази ми е любимата - на излизане от Иран , с камиона от Сиконко - Mercedes ... имам още 2 , как пафкам Наргиле ... с местните и един българин ...

Ето я и снимката

Comment

• Военния Хамер (тоест Хъмвито) е на дизел...
                        sigpic
                        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

• Първоначално публикувано от KGB
                          Военния Хамер (тоест Хъмвито) е на дизел...
                          Па знам ли го аз на какво е
                          В такава не съм се качвал

Comment

• според мен неможе така да се сравняват два типа двигатели с различен замисъл!целта на Рудолф Дизел е било евтино гориво заместител на бензина!но като гледам по бензиностанциите в момента далече не е онова евтино гориво за масите разбира се че в бензина е спортното усещане но да си кажа честно новите дизели все повече се усъвършенстват и като динамика и като екологичност но при дизела разхода е доста по-приемлив!незабравяите че не са толкова усъвършенствани дизелите така че има какво още да се изтиска от добрия стар дизел пък и дизелите имат по-висок коефициент на полезно деиствие!а и самият дизелов агрегат е с по-голямо тегло от бензина!а че усещането за динамика е в бензина спор няма!да сте вийдали дизелово ферари

Comment

• "... и пуши като печка с гуми ... "

Comment

• Първоначално публикувано от Пепи
                                Първоначално публикувано от KGB
                                Военния Хамер (тоест Хъмвито) е на дизел...
                                Па знам ли го аз на какво е
                                В такава не съм се качвал
                                Аз съм ходил 3 пъти в САЩ и имат дизел предимно големи пикапи, а от скоро и ТДИ-та на Немски коли. Вече имат доста хибридни коли и са доста модерни, но там се кара предимно на магистрала, а там няма голяма разлика в разхода на дизел и бензин.
                                Само за справка в момента бензина им е малко над $3 за галон. Масово обаче колите са им доста по-евтини от нашите тука и двигателите са им доста различни.

@Пепи кефиш ме за 1 ден имаш близо 60 мнения това си е рекорд
                                "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                                Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                                Opel Astra J GTC

Comment

Working...
                                X