Здравейте, както заглавието гласи, надграждане ли 156 спрямо 146 в аспект на интериор, качество на изработка, надеждност и прочие. В чуждите форуми казват, че не си струва.
Известие
Collapse
No announcement yet.
146>156
Collapse
X
-
Зависи според мен дали говориш за старите или Facelifta 156ци
За старите не си стрвуа, но за новите вече по друг начин седи въпросаАлфа Brera 2.2 JTS 185 к.с. - новото бижу
Алфа GT 1.9 JTD 16V 150 к.с - бившата красавица
Алфа 147 1.9 JTD 8V 115 к.с. + чип ~140 коня под капака бивша красавица
Алфа 145 1.9 JTD 8V 105 к.с - първата любов
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение... Но при 156 ще започнеш редовно да правиш ходова част.
Според мен обаче, ако седнеш в последния фейслифт на 156, и те изкефи - няма какво да се чудиш!
Алфа не се купува с разум все пак
Comment
-
156 цялостен фейслифт е доста приятна кола. Ако въпроса е дали да замениш 146 със 156, то твърдо ДА бих ти казал във всяко едно отношение. Това е универсална кола откъм експлоатация, нито е голяма, нито малка, подходяща за града и извънграда, нито ниска, нито висока, ежедневка за хора без много претенции.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Благодаря за отговорите, последните фейс-ове са малко далеч от бюджета ми и аз искам бензинов двигател, а от тях мисля има само 2.0 JTS. Аз карах преди известно време 156-ца, но някак не можах да си изкрадя впечатление. Окачването съм запознат, че не е най-здравото, което е лошо предвид състоянието на пътищата след тези снегове. Как стоят нещата с надеждността, спрямо 145/6?
Comment
-
Оф, това жтс е капризно и трудно се газефицира. Аз не бих си взел такъв таралеж. Относно надежността му, нямам идея как се държи, не съм имал и карал. Най-лошото е че са доста карани и повечето са полумъртви, разбира се има изключения и дано случиш на читав екземпляр.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първата ми кола беше 145 1.9 JTD, замених я със 156 2.4 JTD SportWagon. Разликата тогава ми се стори огромна. Определено 156-цата е по-добра като шумоизолация, цялостен комфорт по време на пътуване и пътно поведение, а окачването се справя много по-добре с големи неравности. Интериора е по-качествен като материали и изработка. Определено се насочи към вътрешния фейслифт, ако външния е извън бюджета.
Големия минус обезателно е поддръжката, която на годишна база e горе-долу 2 пъти и нагоре по-скъпа.Last edited by M.Gruev; d.m.y г., 12:51.Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
Alfa Romeo 164 3.0 V6
Comment
-
За 146 нямам какво да кажа, но на 156 не знам какво толкова му харесвате на вътрешния фейслифт?
Според мен е много грозно изрязана централната конзола покрай пепелника, а тоя дисплей дето стърчи отгоре е като wall-e
Единствено новите волани ме кефят повече и лъскавите рингове около духалките.
В комбинация с хубавата извивка на старата конзола, става много добре:
Comment
-
-
Баща ми прави коли над 20 години, а аз му помагам от както се помня. Коли от Австрия в никакъв случай, има много, много редки изключения, които са без ръжда, но те са 1 на 1000. А разликата между 146 и 156 си е голяма, особено на дълъг път. 156-цата ми е обута с 16-ки 205/55 гуми и вози чудесно.Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer
Comment
Comment