Известие

Collapse
No announcement yet.

146>156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 146>156

Здравейте, както заглавието гласи, надграждане ли 156 спрямо 146 в аспект на интериор, качество на изработка, надеждност и прочие. В чуждите форуми казват, че не си струва.

Зависи според мен дали говориш за старите или Facelifta 156ци
    За старите не си стрвуа, но за новите вече по друг начин седи въпроса
    Алфа Brera 2.2 JTS 185 к.с. - новото бижу
    Алфа GT 1.9 JTD 16V 150 к.с - бившата красавица
    Алфа 147 1.9 JTD 8V 115 к.с. + чип ~140 коня под капака бивша красавица
    Алфа 145 1.9 JTD 8V 105 к.с - първата любов

Comment

Предвид, че 146 вътре е дърво, 156 е класи отгоре. Но при 156 ще започнеш редовно да правиш ходова част.
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
        ... Но при 156 ще започнеш редовно да правиш ходова част.
        което хич не е евтинко ...
        Според мен обаче, ако седнеш в последния фейслифт на 156, и те изкефи - няма какво да се чудиш!
        Алфа не се купува с разум все пак
        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

156 цялостен фейслифт е доста приятна кола. Ако въпроса е дали да замениш 146 със 156, то твърдо ДА бих ти казал във всяко едно отношение. Това е универсална кола откъм експлоатация, нито е голяма, нито малка, подходяща за града и извънграда, нито ниска, нито висока, ежедневка за хора без много претенции.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Благодаря за отговорите, последните фейс-ове са малко далеч от бюджета ми и аз искам бензинов двигател, а от тях мисля има само 2.0 JTS. Аз карах преди известно време 156-ца, но някак не можах да си изкрадя впечатление. Окачването съм запознат, че не е най-здравото, което е лошо предвид състоянието на пътищата след тези снегове. Как стоят нещата с надеждността, спрямо 145/6?

Comment

Оф, това жтс е капризно и трудно се газефицира. Аз не бих си взел такъв таралеж. Относно надежността му, нямам идея как се държи, не съм имал и карал. Най-лошото е че са доста карани и повечето са полумъртви, разбира се има изключения и дано случиш на читав екземпляр.
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първата ми кола беше 145 1.9 JTD, замених я със 156 2.4 JTD SportWagon. Разликата тогава ми се стори огромна. Определено 156-цата е по-добра като шумоизолация, цялостен комфорт по време на пътуване и пътно поведение, а окачването се справя много по-добре с големи неравности. Интериора е по-качествен като материали и изработка. Определено се насочи към вътрешния фейслифт, ако външния е извън бюджета.
                Големия минус обезателно е поддръжката, която на годишна база e горе-долу 2 пъти и нагоре по-скъпа.
                Last edited by M.Gruev; d.m.y г., 12:51.
                Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
                Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

За 146 нямам какво да кажа, но на 156 не знам какво толкова му харесвате на вътрешния фейслифт?
                  Според мен е много грозно изрязана централната конзола покрай пепелника, а тоя дисплей дето стърчи отгоре е като wall-e
                  Единствено новите волани ме кефят повече и лъскавите рингове около духалките.
                  В комбинация с хубавата извивка на старата конзола, става много добре:

156 2.0TS

Comment

Това според мен не е вътрешен фейс поне въобще не прилича на моята

Comment

Да де, не е. Това обясних в поста - най ми харесва комбинация от новия волан и старата конзола/табло.
                      156 2.0TS

Comment

http://www.cars.bg/c1381174 Тази гледал ли я е някой?

Comment

Аз миналия април почнах да си търся алфа и тази още тогава беше в продажба. Прави си сметка.

Не изглежда лошо иначе (доколкото може да се види нещо на тея шибани снимки), но колите от австрия са си еб@ли мамата от ръжда по принцип.
                          156 2.0TS

Comment

Аз бих си взел 156 2.5 v6 без esp
                            Now: 156 2.5 V6 24V
                            Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Баща ми прави коли над 20 години, а аз му помагам от както се помня. Коли от Австрия в никакъв случай, има много, много редки изключения, които са без ръжда, но те са 1 на 1000. А разликата между 146 и 156 си е голяма, особено на дълъг път. 156-цата ми е обута с 16-ки 205/55 гуми и вози чудесно.
                              Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
                              Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
                              Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

Working...
                              X