Известие

Collapse
No announcement yet.

ренесанс на форума

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз пък се радвам, че голяма част от емоцията се изля във Фейса и тука се поуталожиха нещата. Някога форумът беше наистина такъв, но това беше така, защото нямаше къде другаде да се общува. Всяко едно нещо има вълнови характер. така и тука. Спомням си по едно време, че имаше в скайп група от 54 човека. Тогава форумът също опустя.
    Бъдещето му е като един архив, паноптикум на стара слава.
    Но е значително по-добре, от други форуми, където чакаш по един месец някой да ти одобри темата и евентуално, след като смениш две коли да ти дойде някакъв отговор.
    Спомням си, когато исках да сложа централно на Фиата, защото ключалката имаше проблеми.
    Четири Форума мълчаха като пу*ки, а когато реших проблема и поснах в четирите форума теми със снимков материал и пояснения, само във Фиат престоя почти денонощие и я изтриха. Останалите дори не я одобриха или пък бяха по-бързи.
    Та не се ядосвайте излишно.!
    Пишете, забавлявайте се и не очаквайте чест или слава!
    Last edited by Alfa User; d.m.y г., 17:06. Основание: Малко контрол на езика, моля :)
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      Фейсбука е манджа с грозде. Там има всичко и са (почти) всички. Това е като Слънчев бряг - един е там да се напорка и да си покаже простотията, друг новата кола, трети наистина е на почивка.
      Форумът трябва да е като "вкъщи" - да е уютно и приятно местенце за хора, обичащи или най-малкото неравнодушни към Алфа Ромео(в частност). Трябва да има уважение и ако не приятелско, то поне колегиално отношение.
      Останалите, които не уважават колегите си и марката нямат място в конкретния форум.
      Един-двама досадници и натрапници могат да "изгонят" много потребители, желаещи нормална комуникация.
      Модерирането е неизбежна част от здравето на нормално действащ форум.
      Нейсе...
      145, 1.6 boxer
      156, 2.4 JTD - ex
      Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Аз пък се радвам, че голяма част от емоцията се изля във Фейса и тука се поуталожиха нещата. Някога форумът беше наистина такъв, но това беше така, защото нямаше къде другаде да се общува. Всяко едно нещо има вълнови характер. така и тука. Спомням си по едно време, че имаше в скайп група от 54 човека. Тогава форумът също опустя.
        Бъдещето му е като един архив, паноптикум на стара слава.
        Но е значително по-добре, от други форуми, където чакаш по един месец някой да ти одобри темата и евентуално, след като смениш две коли да ти дойде някакъв отговор.
        Спомням си, когато исках да сложа централно на Фиата, защото ключалката имаше проблеми.
        Четири Форума мълчаха като пу*ки, а когато реших проблема и поснах в четирите форума теми със снимков материал и пояснения, само във Фиат престоя почти денонощие и я изтриха. Останалите дори не я одобриха или пък бяха по-бързи.
        Та не се ядосвайте излишно.!
        Пишете, забавлявайте се и не очаквайте чест или слава!
        Само някой сега да се оплаче от модовете!
        Ето ви пример, как се редактира пост!
        Смисълът същия, а Сем да го....лъска!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Темата заслужава да бъде разгледана на по-високо ниво, което и предложих.
          Дано видим промяна скоро - но пак казвам - тя ще зависи от всички нас!!!
          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Тук е много по-лесно да се намери информация, а и изглежда много по прегледно. А и попадам на доста стари теми, които не съм чел. За мен лично форума ще си остане основен източник за събиране на информация.
            Now: 156 2.5 V6 24V
            Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

За да го има този форум е необходимо потребителите да бъдат малко по-отговорни и да не пишат глупости с важен тон.
              Last edited by Alfa User; d.m.y г., 15:23. Основание: спам малко...
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Аз пък даже незнам за фейсбук група, а и нямам намерение да чета и пиша там.

Основно чета из форума. Понякога ме дразни това, че тъкмо се задълбая в дадена тема и тя заприличва на мерене на пи**и. И това е от преди година, година и малко. Старите теми са много поучителни. Заради това, може би отчасти, все по-рядко влизам тук да чета, а камо ли да пиша, обвзема ме някаква паника да не направя някоя беля с пусната тема....

Веднъж питах, заформи се дискусия, която се обърна едва ли не в караница и накрая темата бе изтрита без да се стигне до решение. В крайна сметка стигнах до такова, но нямаше как да го напиша..

Относно потребителите-има много стойностни колеги, които помагат на "ламерите" като мен. Евала на тях. Радвам се, че във форума някои все още пишат и помагат, за жалост други вече не пишат.

@lordliness изчел съм ти темите с ремонтите. Браво за положения труд. Точно такива теми със снимков материал са много полезни не само на мен, а и предполагам на други колеги. Не един път съм правил ремонти под писмените ти ръководства.Това, че
                идват някакви тъпанари и почват да ми се дървят
                предполагам си над нивото им, че да им се връзваш. Гледай от страната, че помагаш на тези, на които искат да им се помогне. Зад клавиатурата всеки е гений.

Лично аз високо ценя, че даден човек си е направил труда да опише даден ремонт. Знам колко е трудно с изцапани ръце и разхвърлени ключове и части да снимаш и после да структурираш ремонта в тема.

Преди да се включа тук, идвам от "Пежо форума", и с "болка на сърцето" казвам, че там е много по-приятно място, макар и вече рядко да го посещавам...

Нядавам се форума да си остане мястото за взаимопомощ за феновете на Alfa Romeo, а не за рабории и
                Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Благодаря, наистина изисква доста време и неудобства при снимките за да се направи една тема.
                  Правя темите за дребни ремонти за които не се изискват специални инструменти и умения.
                  Правя ги когато нещо по колата се повреди и в процеса на работа, вероятно има и други начини, но и тези стават. Когато се наложи повторен ремонт и аз си ги ползвам.
                  Никога не съм написал нещо непроверено.
                  Общо взето ми е все тая, не познавам почти никого от форума нито смятам да се запознавам.
                  Във фейса също рядко чета, там ако ти потрябва нещо няма намиране. Той е по скоро за хвалби, не го харесвам.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

@ lordliness и Friday - форума беше създаден точно с тази цел - препатилите да помагат на тепърва сблъскващите се с проблемите с нашите коли.
                    Бога ми, преди години това беше невероятно място - нямаше мерене на некви миниатюрни органи, имаше задружност и приятелски дух. Фестовете бяха сбирки на истински и близки приятели, не просто някакви срещи на някакво си място...

Затова и ми е толкова болно - колкото и да ме подиграват някои индивиди. Но аз знам какво беше, и защо беше така!

Знам и сега защо е така, и не мога да се примиря с това... за което си бивам редовно оплюван от засегнатите, разбира се

Но заради хора като вас, няма да спра да поддържам форум, идея и страст!!!
                    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Докато модераторите не започнат да си вършат работата и се ползволява на спамери и тролове да осират всяка тема, няма да има ренесанс на форума. Всичко опира до спазване на правилата и постоянни наказания и триене на спам. А в техническите раздели трябва да има още по-голям контрол и да се трият и наказват всякакви безумни предположения и подхърляния, колкото да се намира някой на приказка, защото ще започне да се губи и полезността на форума, не само приятността.

Може би няма желаещи да модерират, може би няма желание да се модерира, не знам...
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                        Докато модераторите не започнат да си вършат работата и се ползволява на спамери и тролове да осират всяка тема, няма да има ренесанс на форума. Всичко опира до спазване на правилата и постоянни наказания и триене на спам. А в техническите раздели трябва да има още по-голям контрол и да се трият и наказват всякакви безумни предположения и подхърляния, колкото да се намира някой на приказка, защото ще започне да се губи и полезността на форума, не само приятността.

Може би няма желаещи да модерират, може би няма желание да се модерира, не знам...
                        +1000!

Пример:

В тази тема, състояща се от 58 поста има 14, които представляват откровен заядлив и ненужен никому спам, произведен от един и същи "герой" на форума. Тези 14 поста (героят сръчно си ги е изтрил), пораждат и няколко реплики които иначе не би ги имало. И така се оказва, че в една техническа тема на близо половината от постовете, просто не им е там мястото.

Защо въпросният индивид не бе париран веднага?

Ето заради такива "кръпки" форумът няма да е това, което на всички ни се иска да бъде.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Форумът - Това са потребителите .
                          Той е такъв каквито са потребителите му т.е. хората които пишат в него .
                          Не са виновни модераторите ,че потребителите не си знаят мярката .
                          Когато форумът беше на ниво то той беше модериран със здрава ръка от задружен екип , но това не се хареса на много от членската маса и настана масов вой . Следствие на това нещата бяха изоставени и се стигна до тук .
                          Сега искаме рефреш , но ще можем ли да се държим като зрели хора ?
                          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Ама изобщо не си прав. Ролята на модовете е да потдържат духа жив. Дадено им е да трият, предупреждават и наказват.
                            Това са им част от инсрументите, с които да манипулират юзерите.
                            За Бога, та аз дори баннах не кой да е друг, а Ферариста. Темата беше нажежена, та имаше нужда от още малко. От друга страна Ники отиваше на морето на почивка. Не питайте, от къде имах информацията . Това ми развърза ръцете. хем жена му беше доволна, хем той си почина няколко дена, хем темата се взриви.
                            Обаче това беше и лакмус за човека.
                            Попита ме съвсем сдържано: Абе що ме банна?
                            Отговорих му: Защото трябваше.
                            не последва никакъв коментар.
                            Отплеснах се!
                            Това обаче беше в ония славни времена!

Comment

Не съм прав ?
                              Някога бил ли си модератор другаде преди да станеш тук такъв ?
                              И колко време беше мод ?
                              Според твоята логика давай да баннем половината форум .
                              Така ли ?

А това ,че си баннал един от най-уважаните членове на този форум не те прави герой Иво . Това показва ,че изтървал нещата от контрол и си допуснал да се разгореши темата . Инструментите които ти дава платформата на форума ти предоставят възможността да поддържаш реда а не са за да манипулираш системата .
                              Най-лесното е да наредиш на някого необходимия максимален брой точки за да бъде баннат за няколко дни или повече .
                              Но това ли е начина ? Не мисля че е .
                              Това е безсилие да се справи модератора със дадена ситуация и озлобява потребителите срещу мод екипа .
                              А ако модератора не спазва установения ред за поддържане на реда как да очакваме от редовия потребител да спазва правилата ?
                              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Ние потребителите не сме роботи все пак, нормално е да кажеш нещо встрани.
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X