Известие

Collapse
No announcement yet.

Инструменти - от къде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Инструменти - от къде?

Здравейте колеги, трябват ми малко съвети от къде да си купя инструменти за колата. Трябва ми всичко общо взето - гедоре, отвертки, гаечни ключове, шестограми, клещи и други работи за които не се сещам сега. Не ми трябват за професионално ползване, но не и да са най-евтините, все пак веднъж се купуват инструменти. От къде е най-удачно да търся - втора ръка от олх, от големи магазини като практикер, баумакс и др. такива, от някакви битаци или пазарчета, онлайн магазини...Всякакви съвети са добре дошли, защото наистина нямам идея от къде съотношението цена-качество ще е най добро.
    П.П. Не съм сигурен дали темата е за тук, може да я преместите ако не е.
    Ex ALFA 156 1.8TS
    Now ALFA 159 1.9JTDm
    "How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.

Ами например от тук: zimber.bg
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 21:37.

Comment

Разчетох се в форумите, уж се спрях на ФОРСЕ като марка от която да взимам инструменти, КС-то също го хвалят, но намирам комплект от 190+ части, а не ми трябват чак толкова много. Бюджета ми за всичките работи е около 200-300лв.
        По форумите хвалят доста и Кинг Рой(комплекта гедоре), гледам и в практикер комплект за 90лв, но нищо не ми говори марката(некстоол).Чудя се и дали ми трябват толкова големи комплекти 90+ части, доста се обърках, но и имам време да реша докато се стопли времето.
        П.П.Разгледах зимбер, но цените ми се виждат надути, почти всичко го намирам другаде на по-ниски цени.
        Ex ALFA 156 1.8TS
        Now ALFA 159 1.9JTDm

Comment

Може да си намериш сравнително евтини инструменти и като ги купуваш на парче, в комплектите има такива, които въобще няма да ти послужат.
          Трябват ти звездогаечни ключове.
          Глухи, дето им викат камъни с тресчотка, твърд върток и удължител
          Лули.
          Номера на всички от 10 до 24, по нататък ако имаш нужда ще си вземеш други.
          Важно е да са от качествена сплав.
          За любителски ремонти това ще ти е достатъчно.
          Форсе не са лоши за твоите нужди
          В Кауфланд и Лидъл имаше добри звездогаечни тресчотки - 24 лв
          Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:06.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            Може да си намериш сравнително евтини инструменти и като ги купуваш на парче...
            Ще помисля и над този вариант, мерси. Все си мисля обаче че комплектите излизат по-евтино от това да купуваш поотделно, да получаваш и един куп глупости, които надали ще се ползват, но пък няма как да знаеш какво ще ти потрябва.
            Иначе списъка ми беше гедоре(най-вече заради тресчотките, многото вложки, пък и има удължители, твърд върток,чупещи рамена, все неща, които не са задължителни, но могат да улеснят работата), звездогаечни ключове, шестограми, френски ключ, клещи, отвертки и други дребни работи.
            Пък вече в движение ще се попълва инструментариума според нуждите.
            Ex ALFA 156 1.8TS
            Now ALFA 159 1.9JTDm

Comment

Качествените инструменти са нещо много хубаво, но да не се окаже впоследствие , че отиват при хора, които не са в час - нещо като бисери сред прасетата.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Gedore всъщност са марка качествени и скъпи инструменти.
                http://gedoretools.com

Comment

Аз от ЛИДЛ купих страхотно "гедоре", ама вече не го пускат

Comment

Аз съм изключително доволен от качеството на Rico.

Тези 2 комплекта, ще ти свършат работа в 99% от случаите.

http://junakastore.com/product/1242/...hasti-1-2.html

http://junakastore.com/product/699/k...itsi-rico.html

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз имам на Force комбинирана додория, доволен съм. Гаечни ключове ползвам на топ мастер, все още не съм чупил нищо, съответно съм доволен. За 200лв мисля че ще събереш, което на първо време ще ти върши работа. Може и по-евтино да минеш на друга марка, но тия се продават и на парче и можеш да си попълниш евентуална липса след време.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Варианти има различни, но грубо-казано сериозното оборудване излиза към 150 - 200 лв.

Лъскави комплекти с много джаджи и на цена от 30 лв. общо взето не стават за сериозна работа.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Ще ти трябва и комплект райб.

Comment

Първоначално публикувано от Verm1n Покажи съобщение
                            Здравейте колеги, трябват ми малко съвети от къде да си купя инструменти за колата. Трябва ми всичко общо взето - гедоре, отвертки, гаечни ключове, шестограми, клещи и други работи за които не се сещам сега. Не ми трябват за професионално ползване, но не и да са най-евтините, все пак веднъж се купуват инструменти. От къде е най-удачно да търся - втора ръка от олх, от големи магазини като практикер, баумакс и др. такива, от някакви битаци или пазарчета, онлайн магазини...Всякакви съвети са добре дошли, защото наистина нямам идея от къде съотношението цена-качество ще е най добро.
                            П.П. Не съм сигурен дали темата е за тук, може да я преместите ако не е.
                            На първо време си купи следното от Бриколаж или Практикер:

1. Прави отвертки - няколко размера на главата + къса отвертка, която се сменява на - и + (звезда). Късата отвертка е задължителна, особено когато сваляш резистора на вентилатора за охлаждане.
                            2. Отвертки тип "звезда" - няколко размера на главата.
                            3. Комплект шестограми.
                            4. Комплект торксове.
                            5. Тресчотки - с 3/8 и с 1/2 глава, преходник за тресчотка от 1/2 към 3/8, удължители за тресчотките.
                            6. Камъни за тресчотката - от 8 мм до 30 мм.
                            7. Комплект гаечни ключове, комбинирани от едната страна нормален ключ, от другата - звезда - от 6 до 24 мм.

Изброеното е перфектен набор, като за начало. Иначе има и RIBE (райб), но обикновено от него се ползва размер 13 (ако не греша) за развиване на болтовете на главата, но се надявам до там да не стигнеш .
                            Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                            Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                            Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Райб се ползва на доста места.

Comment

Working...
                              X