If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз от ЛИДЛ купих страхотно "гедоре", ама вече не го пускат
))...ходи си купи гуми от МЕТРО.....много сте ми интересни като си купувате части и и инструменти от хранителни магазини...м/у другото самата дума гедоре е знак за много високо качество, но у нас се купува от евромаркет...
Това, което бих посъветвал автора на темата е да си пазарува инструмент, спрямо ремонта. Ако е решил сам да се тормози. Така гаранция по средата на първия ремонт, вече ще се е отказал.
Наясно съм, че няма как да се обхване цял автомобил с някакви базови инструменти, с времето асортимента ще се увеличава според ремонта. За първо време и за ремонтите които имам да правя, списъка с инструменти, който ми написаха колегите е на 99% достатъчен. Имам желание просто ремонтите по колата ми да ги правя аз(основно),така да кажа има някакво душевно удовлетворение като поправиш нещо сам( малки радости). След време може и да не ми се занимава и да ми изчезне ентусиазма, но засега е такова положението.
А като цяло правилния набор инстументи и като качество може да улесни ремонтите, затова и реших да се допитам.
Ex ALFA 156 1.8TS
Now ALFA 159 1.9JTDm
"How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.
Момчета не ми се иска да ви давам акъл, но качествените инстументи са ергономични и са за хора, които си изкарват хляба с тях, а те си ги купуват не от магазините, поради висока цена и неясен произход, а от търговските представители на производителя, с които имат контакти, на разумна цена.
Като говорим за професионални инструменти и ремонти, най- напред трябва да си купиш подемник или да си изкопаеш канал. Без тези неща много от инструментите ще се окажат ненужни.
Наясно съм, че няма как да се обхване цял автомобил с някакви базови инструменти, с времето асортимента ще се увеличава според ремонта. За първо време и за ремонтите които имам да правя, списъка с инструменти, който ми написаха колегите е на 99% достатъчен. Имам желание просто ремонтите по колата ми да ги правя аз(основно),така да кажа има някакво душевно удовлетворение като поправиш нещо сам( малки радости). След време може и да не ми се занимава и да ми изчезне ентусиазма, но засега е такова положението.
А като цяло правилния набор инстументи и като качество може да улесни ремонтите, затова и реших да се допитам.
Като говорим за професионални инструменти и ремонти, най- напред трябва да си купиш подемник или да си изкопаеш канал. Без тези неща много от инструментите ще се окажат ненужни.
Дааааа, следва покупката на преса за избиване и набиване на лагери, стойка за вадене и поставяне на двигатели, компресор за сгъстен въздух и гайковерт на 700Nm, динамометричен ключ, флекс, телоподаващо...
Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части, Alfa Romeo 156 1.9JTD,150 коня.
Аз се занимавах професионално 2-3г, но по трактори и багери, тук таме някой от служебните 10на коли и джипки, тия малките много не се ползват всеки ден, но повече се губят отколкото чупят. Затова писах Форсе. Имат пиятен комплект на добра цена, което на първо време става, все пак неможе човек да има всичко. С течение на времето ще усетиш от какво имаш нужда и ще добавяш. Динамометрични ползвахме на TopMaster, стават като цяло. За пневматични пистолети търси специализирани за тази цел, мисля че бяха черни на външен вид, марката не помня (имам предвид големите размери над 32).
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
С този бюджет от до 300 лв. и да има повеччко от комплект камъни бих купил това,качество няма,но пък тия се продават с 10 години гаранция. http://suneuropa.com/product/3079/ko...ann-98430.html.
Не съм пазарувал от този сайт,та първо ги питай за условията на гаранцията.
Comment