Първоначално публикувано от lordliness
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Изчезващи секретни болтове... ВНИМАНИЕ
Collapse
X
-
Last edited by Събев; d.m.y г., 01:44.Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD
-
Бих ти обяснил и показал скици как и защо се получава, но както виждаш ме предупредиха да не пиша. Един болт може да се развие по много причини, също така има много начини да се предотврати това.
Болтовете на твоя камион също са подсигурени.
Обратната резба е един от многото начини.Last edited by lordliness; d.m.y г., 08:00.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Споделям личен неколкогодишен опит с Форд Транзит (турска мечта) с двойни гуми, със шпилки и гайки на джантите. От едната страна са с обратна резба и се развиват на обратно.166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Пичуи, вместо да спорим, би било добре всеки да провери дали са му стегнати болтовете. Явно е масова практика да не се стягат или да се стягат унашката, което също не е добре като стане нещо на пътя. След смяната на зимните е добре една проверка да се направи.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Като лордът каза - способите за подсигуряване срещу развиване са различни. Но след като при нашите коли няма обратни резби, би трябвало да се фокусираме върху начините без.
Моето мнение е, че на гумаджиите не може да се разчита за правилното стягане на секретите, които биват най-различни. Да не говорим, че е добре човек сам да си проверява и останалите болтове. В крайна сметка това е много важно. На мен ми се е случвало да ми се изпоразвият и изпопадат обикновени болтове 50 км след действията в "реномирана" гумаджийница.
Накратко - не оставяйте съдбата си в ръцете на незнайни фактори още повече, когато това не ви коства нищо особено.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеНа двете коли от началото на темата са паднали секретни болтове от лявата страна на колите. Причината е очевидна и обясних защо се случва.
Падат секретни болтове защото главите им не прилягат добре към джантите и резбите нямат необходимото триене.
Никъде не съм използвал думите -'' всички камиони"
п.п....болтовете се стягат с фабричният ключ който са ти го сложили производителите в багажника, а не с разни тръби, пистолети на въздух и т.н....
---------- Post added at 22:20 ---------- Previous post was at 22:10 ----------
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеБих ти обяснил и показал скици как и защо се получава, но както виждаш ме предупредиха да не пиша. Един болт може да се развие по много причини, също така има много начини да се предотврати това.
Болтовете на твоя камион също са подсигурени.
Обратната резба е един от многото начини.))....това което казваш не е баш така....даваш ми пример с неква газка 53...на която шпилките са на резби, джантите са с по големи отвори и се слагат едни срязани конуси(камбанки) а и гайките са с равно чело.....теорията не винаги е практика....та Събев е прав за себе си......
---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:20 ----------
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКато лордът каза - способите за подсигуряване срещу развиване са различни. Но след като при нашите коли няма обратни резби, би трябвало да се фокусираме върху начините без.
Моето мнение е, че на гумаджиите не може да се разчита за правилното стягане на секретите, които биват най-различни. Да не говорим, че е добре човек сам да си проверява и останалите болтове. В крайна сметка това е много важно. На мен ми се е случвало да ми се изпоразвият и изпопадат обикновени болтове 50 км след действията в "реномирана" гумаджийница.
Накратко - не оставяйте съдбата си в ръцете на незнайни фактори още повече, когато това не ви коства нищо особено.)....относно секретите ...се взима този който ти пасва....а за затягане е ясно....ключа контактува на по малко площ и се затяга по малко, за да няма проблем пи отвиване....
За другото си прав...По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
То пистолета не е проблем, проблема са килограмите с които се стяга.А ключа в багажника е като спукаш гума да си я смениш поради липсата наоколо на гумаджия и сгъстен въздух.Досега не са ми се саморазвивали болтове ни отдясно ни отляво, ни секретни ни нормални.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Да вметна и аз, миналата година по това време установих, че ми липсва секрута на задно ляво колело... шах, това на зимните ми 15 джанти, който от 6г. лично сам си сменям с летните ми 17. Другите 4 болта бяха оригиналните си за джантите и 156, но резбата им беши доста по- къса от тези болтове който слагам на летните ми 17. Първо мислех за гражба и ме готвят да вземат 4 джанти 15 за 150лв. + гуми на 4 сезона... не се връзва, затова най- логичното е самоотвиване. При смяната болтовете ги стягам като по книга, първо при вдигнат на крик кола, а след това като я сваля до отказ колкото мога... въпреки това съм имал случей на разхлабен болт и това не може да се сбърка, този звук и тропане все едно ще ми падне носяч, а при секрета нямаше никакви индикации за това...sigpic
ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
0889 636 093
Comment
Comment