Първоначално публикувано от NaturalBG
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съвети преди покпката на Алфа 156
Collapse
X
-
Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 20:35.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
-
Първоначално публикувано от NaturalBG Покажи съобщениеЛанчията не им ли беше още по скъпа поддръжката? До колкото съм чувал и мн мн не се намират части за тях, но не гарантирам, че информацията ми е правилна де, но да като гледам има хубави ланчии за до 2000 лева.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от NaturalBG Покажи съобщениеЛанчията не им ли беше още по скъпа поддръжката? До колкото съм чувал и мн мн не се намират части за тях, но не гарантирам, че информацията ми е правилна де, но да като гледам има хубави ланчии за до 2000 лева.
Иначе за бензиновите мотори е различна моторизацията от на 156. Пак има 1.8 в Либра, но е с баланс валове, както при 156 2.0 и обслужването им е почти идентично в пари, като пак е малко по-евтино, защото мотора е с по 4 свещи, вместо 8. А 1.6 мотора в Либра е куцичък за купето, но много здрав, и по-евтин за обслужване от всичко останало.
Дизелите в Либра са същите като в 156, както и трансмисиите.
Само е важното за Либра, да избереш добър екземпляр. То и за 156 важи същото, но предлагането на Либри е по-малко, отколкото на 156-ци.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеНе слушай глупостите на хора, които не познават тая кола. Либрата е в пъти по-кола от Алфа 156. ..
Автомобил се купува със сърце и, ако ти харесва, това може да е всеки ден от покупката до продажбата му...
Сега технически за 156 мога да говоря много, за либрата нямам представа на какво платформа е, но бензиновия двигател 2.0 е чудесен, ако знаеш как и какво искаш от него, на газ върви прилично и разхода е аналогичен на 1.6 и 1.8 който отпадат автоматично от класацията, а 2.5 ако ти идва в повече избора, не е толкова сложен.
За дизелите има хиляди теми.sigpic
ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
0889 636 093
Comment
-
Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщениее тука не мога да се съглася, лично мнение ще изкажа, но на мен и през ум не ми е минавало да сравнявам двете коли, външно нямат нищо общо като дизайн, 156 е с уникална визия и непреходно излъчване във времето, за вътре единствено липсва борд компютър и вградено радио..., но дизайна е отново на много високо естетическо ниво. Съжалявам да го кажа, но за мен либрата е изключително далеч от дизайнерските ми възприятия за красота, за вътре е уютна, но ако я няма тръпката... забрави, а и това не е твоята кола тогава!
Автомобил се купува със сърце и, ако ти харесва, това може да е всеки ден от покупката до продажбата му...
Сега технически за 156 мога да говоря много, за либрата нямам представа на какво платформа е, но бензиновия двигател 2.0 е чудесен, ако знаеш как и какво искаш от него, на газ върви прилично и разхода е аналогичен на 1.6 и 1.8 който отпадат автоматично от класацията, а 2.5 ако ти идва в повече избора, не е толкова сложен.
За дизелите има хиляди теми.
В случая, избора на кола за човека е продиктуван предимно от финансова гледна точка. И го е привлякла 156 за 2000 лв., защото са малко колите с тая визия и ниво на оборудване за тези пари. Но нека бъдем реалисти, поддръжката на тая кола, спрямо цената и е абсолютно несъразмерна.
Защото, когато хвърлиш 2000 лв. и след това още 50% от стойността и само за обслужване, това се превръща в по-скъп автомобил, предвид, че човека говори, че търси кола на изплащане.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
От изплащането както казах се отказвам, просто ми предстои бебе след няколко 6 месеца както и сватба след 3 месеца. Не ми е преоритет да закупувам и да харча безбожни пари за кола, пасата мисля да го оставя на бщаа ми понеже сега го караме двамата, а не ми се дават 5000 лева за да го взема от него и да си го карам аз (в прочем се продава, ако някой има интерес 5.5 със сменена предница и обслужен хаха) но да, за сега съм се спрял на 156-ца или някое опелче, вектра.
Comment
Comment