Известие

Collapse
No announcement yet.

Данък Стар автомобил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщение
    Холандия ти е примера . Работя в холандска компания и се налага доста често да пътувам натам Супер скъпо е да имаш кола в Амстердам и Ротердам , докато в другите градове данъците и таксите за паркинг са нормални и не е скъпо да караш.

Точно това трябва да стане и в България - данъкът да е висок в областните градове заради развитият градски транспорт и в малките градове да се намали
    Правилно.

Все пак има много села в България, през които не минава автобус, или минава 1-2 пъти на ден.
    И после що хората бягали в големия град...
    156 2.0TS

Comment

• Точно, данъците трябва предимно да се вдигат само у Софето, че тук има повече коли отколкото хора. Всеки си се дрънка с колата и сутрин и вечер е ад. Градският транспорт превозващ 100-200 души не може да се движи спокойно заради 50 капута, които се возят сами в колата. Градския транспорт винаги излиза по-евтино 365лв. за 1 година и се возиш където си поискаш, единствения плюс е печеленето на време, което също не е вярно, ако имаш метро близо то теб. Хората, на които им трябват личните автомобили, поради лоша локация на месторабота, дете, което да кара на градина и т.н., не са толкова много, че да предизвикват такива тапи, проблема е, че всеки си се вози сам, защото е "много скъпо да имаш автомобил", "горивото е скъпо", "данъците са високи". Ходи го обяснявай на арменския поп това, защото тук всеки ден, доказват обратното, колкото и да вдигат цените, хората продължават да си карат и не им дреме, значи не е никакъв проблем. Сега като разшириха зелената зона, минавам и е радост за окото, всичко подредено, всеки спрял където трябва, направо чиста идилия. Можело значи, ама явно трябва с бой през ръцете.
      Last edited by mell0; d.m.y г., 10:35.
      Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

• Аха, 365 лв накуп... Ти сигурно си плащаш ГО-то на 1 път(ама честно ми отговори)? И това е за персонализирана карта. Сега погледни тази неперсонализираната от 600 лв. Пак накуп! Сещай се болшинството народ кога виждат толкова пари на 1 място... Сигурно и вярваш, че всичко се прави за екология, а не за събиране на още и още пари.
        Last edited by TRENDi; d.m.y г., 10:47.
        75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
        155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
        FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
        Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

• Друг пример от Холандия - в 99% от фирмите като работиш ти дават карта за градския транспорт. Безплатна. И ти я зареждат всеки месец с едиси колко евро с които можеш да ходиш всеки ден на работа и на кино след работа и ще ти стигнат.
          Децата, учениците, студентите и пенсионерите пътуват безплатно и неограничено.

Отделно че автобусите са нови (сменят ги през 2-3 години) , вътре са чисти, идеално климатизирани, с wi-fi и зарядни за телефони. От миналата година има вече и доста електрически, които са супер тихи и не тракат и не смърдят като чавдарка или икарус.
          Е когато стане така в българия, тогава може да се замисля да ползвам градски транспорт.
          156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщение
            А защо е задължително да има кола? Нямам възможност да си позволя автомобил - пътувам с градския транспорт. Няма нищо лошо в това. Нима в същата Европа (за която колегите по-нагоре копнеят ) всички хора имат автомобили? Или обратно повечето не могат да си позволят?
            Деца имаш ли?

Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk
            Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Отделно, чи и никой на привържениците на ГТ не отговориха, какво правим, когато някой около теб ти се изкиха или изкашля в лицето (не, че е задължително да е точно срещу теб), че както всеки, пътувал с тях знае, че и културата там е на високо ниво. Сигурно от Градска мобилност ще ти платят лекарствата и ще ходят вместо теб на работа... Градски транспорт - само по принуда, а пък за зимата - забрави.
              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...

Comment

• Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                Отделно, чи и никой на привържениците на ГТ не отговориха, какво правим, когато някой около теб ти се изкиха или изкашля в лицето (не, че е задължително да е точно срещу теб), че както всеки, пътувал с тях знае, че и културата там е на високо ниво. Сигурно от Градска мобилност ще ти платят лекарствата и ще ходят вместо теб на работа... Градски транспорт - само по принуда, а пък за зимата - забрави.
                А каква е разликата между ГТ и работното място? Не ползвам ГТ, не ползвам и кола. Защо се разболявам като дойде сезона?

Comment

• Защо се натяква този ГТ и то в автомобилен форум , защото е много развит, съвременен, евтин и читав! Ба!
                  Както писаха преди мен - само по принуда. Лятото вътре трябва да си с армейска подготовка да оцелееш 40мин лашкане затиснат м/у хората.

Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщение
                  Скандално сравнение наистина но площ от 52 квадратни километра и насиление от 100 000 ? :Д защо то е метро :Д
                  Гледаш данни преди 50год. май. Ние като сме 7милиона, пак не може да напълним нашето канче нали.
                  Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                    А каква е разликата между ГТ и работното място? Не ползвам ГТ, не ползвам и кола. Защо се разболявам като дойде сезона?
                    Ами, за теб не знам, но аз на работното място не съм наблъскан като сардела в консерва, както е в ГТ. Или иначе казано - растоянието м/у теб и евентуалната инфекция.

Comment

• Когато започнат да мият улиците в Софето на всеки две седмици, тоест по 2 пъти в месеца положението може и да се подобри с едно 20-30%.

Иначе ето едно свежо изследване, базирано на реални данни събирани няколко месеца: https://offnews.bg/obshtestvo/eksper...-e-691093.html
                      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                        Ами, за теб не знам, но аз на работното място не съм наблъскан като сардела в консерва, както е в ГТ. Или иначе казано - растоянието м/у теб и евентуалната инфекция.
                        Не е нужно да си наблъскан, достатъчно е да има един болен на етажа в сграда, на която не се отварят прозорците. Сигурно зимния сезон не ходиш и да пазаруваш, да не те хване настинка?

Comment

• Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                          Не е нужно да си наблъскан, достатъчно е да има един болен на етажа в сграда, на която не се отварят прозорците. Сигурно зимния сезон не ходиш и да пазаруваш, да не те хване настинка?
                          Когато си навън при дъжд с гръмотевици, вероятността да те удари гръм е малка, нали? Същата ли е, когато при същото време си се хванал за стоманета мачта или се разхождаш жизнерадостно под пороя и размахваш парче арматура в ръка, хм?
                          И когато съм на опашката в магазина, ако видя накой да ми се сополеви имам избора да се преместя на друга опашка или да си излеза, нали? Къде ще отида като съм заклещен като в менгеме в рейса?
                          Last edited by TRENDi; d.m.y г., 14:16.

Comment

• Нещо за феновете на градския транспорт :
                            Attached Files
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
                              Защо се натяква този ГТ и то в автомобилен форум , защото е много развит, съвременен, евтин и читав! Ба!
                              Както писаха преди мен - само по принуда. Лятото вътре трябва да си с армейска подготовка да оцелееш 40мин лашкане затиснат м/у хората.

Гледаш данни преди 50год. май. Ние като сме 7милиона, пак не може да напълним нашето канче нали.

ами не , данните са от уикипедия имай предвид че говорим за столицата Люксембург, а не за държавата - не ми се вярва да предлагаш метро през цялата държава?

за аргумента с децата съм съгласен , улеснява процеса . Но съм убеден че не сме единствената държава изправена пред този проблем

това за кихането в градския е доста неубедителен довод :Д кое е следващото ? пърденето в рейса и как в колата не ни мирише ? :Д

сумата от 350 лв за годишна карта не е чак толкова безумна имайки предвид че няма да има разходи за автомобил

Sent from my iPhone using Tapatalk

Comment

• Ако нямаше задръствания, може би градския щеше да се движи по-бързо и нямаше да става като консерва вътре, но масовото каране по 1 човек в кола не позволява. Накрая всички чакат и ползата от едното и другото е никаква. Отиваш да работиш примерно за заплата 1000лв. даваш 300 за бензин, 30% отива за гориво, да не говорим за консумативи, нерви с паркиране или плащне на паркинги, ако е около центъра. Повечето хора работят за колите си, храна и после се оплакват, че нямат достатъчно пари, ами как ще има? Зимата рискуваш неопитните шофьори да ти направят колата на консерва и да се разправяш излишно с глупости, застрахователи, чистиш сутрин и вечер, ако нямаш гараж, всички лазят с 10 км. и още доста минуси, да не говорим амортизацията на колата, седейки в тези задръствания и всекидневното палене на -10 по 2 пъти на ден. После се чудите що колите ви грохват толкова бързо. Колата е създадена предимно за извънградско шофиране, но мързелът е голямо нещо ...
                                Last edited by mell0; d.m.y г., 14:33.
                                Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Working...
                                X