Известие

Collapse
No announcement yet.

Данък Стар автомобил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Нееднократно съм питал, що е това нещо данък МПС.

Нали си плащаме винетки и тол такси?
    Значи не ще да е пътен данък.

Нали плащаме акциз за горивото?
    Значи не ще да е и данък заради вредата върху околната среда и здравето.

Тогава остава да е данък върху собствеността.

Де се е чуло и видяло нещо с по-ниска стойност да се облага с по-висок данък?

Държавна измекярщина в действие!

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

E, от една страна е дразнещо че самият законодател не прави разлика между данък и такса, но от друга страна се радвам, защото това е началото на края на ГЕРБ...

Данъкът ще им затъкне победата на евроизборите догодина и с удоволствие ще гласувам за всеки друг, дори това да е БСП само и само да се насладя на една загуба на ГЕРБ и да гледам намусената мутра на Тиквоний...
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Нееднократно съм питал, що е това нещо данък МПС.

Нали си плащаме винетки и тол такси?
        Значи не ще да е пътен данък.

Нали плащаме акциз за горивото?
        Значи не ще да е и данък заради вредата върху околната среда и здравето.

Тогава остава да е данък върху собствеността.

Де се е чуло и видяло нещо с по-ниска стойност да се облага с по-висок данък?

Държавна измекярщина в действие!
        Че кой е казал ,че трябва да е справедливо данъчното облагане в частта за собствеността.В Конституцията няма такъв текст.
        При нас ситуацията е ей тази :
        http://clubalfaromeo.com/forum/showp...27&postcount=6
        Като не искаш да плащаш голям данък собственост-продаваш или регистрираш колата както правят с корабчетата ,някъде където са ниски данъците ,може и на фирма там.После може да си я отдаваш под наем на твоята фирма тук и сумата да си приспадаш от облагаемата печалба.
        Освен, ако не си на патентен данък.

Last edited by 546; d.m.y г., 21:29.

Comment

Ами нали все тръбят, че се борят срещу двойното данъчно облагане а то аргументите за увеличаването на данък МПС и акцизът на горивата си е точно такова.
          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:18.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Бих казал ,че се борят срещу неплащането на данъци.Как ще съберат пари за заплати иначе.Нали трябва да имат все пак някакви доходи .
            Отивам да бачкам,че съм си платил данъка и разрешителното за работа към текущата година още декември миналата и никой няма да ми сторнира нищо ,като си пиша у форума.
            Last edited by 546; d.m.y г., 21:38.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
              Бих казал ,че се борят срещу неплащането на данъци.Как ще съберат пари за заплати иначе.Нали трябва да имат все пак някакви доходи .
              Отивам да бачкам,че съм си платил данъка и разрешителното за работа към текущата година още декември миналата и никой няма да ми сторнира нищо ,като си пиша у форума.
              Андро.,знаеш ли каква е разликата м/у нас и гърците......че при тая ситуация, те излизат на улицата за да не им смъкнат стандарта, а ние отиваме да бачкаме, за да избиваме чевия.....и в крайна сметка ние гърбави с мизерна пенсия, а византиеца по задоволен от нас във всяко едно отношение.........
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Боби,кво да ти кажа?
                Ние пък имаме по-красиви жени от гърците,а красивите жени раждат красиви деца,тъй че сме едно на едно.
                Верно сме малко прости,но пък нали не ни пука...нема се комплексираме я!
                Last edited by 546; d.m.y г., 01:04.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                  Боби,кво да ти кажа?
                  Ние пък имаме по-красиви жени от гърците,а красивите жени раждат красиви деца,тъй че сме едно на едно.
                  Казваш красотата ще ни спаси....ама нещата се израждат....мутри, мутреси, кифли, даже и кифлюфци се появили, който живеят на гърба на жените....ебати до къде се докарах ме.....никаква чест...самоизяждаме се....

Comment

Ако един човек не може да си плати данъка и е ограничен финансово, и просто не може - няма да го плати, и пак ще мине без данък на някое ГТП, където е възможно (или с познат, в малка България всеки познава някой за нещо), и пак няма да го плати.

Ако с тези суми не иска народа да плаща данъка, какво ги кара тия малоумници да си мислят, че като го вдигнат с 30% ще почне да го плаща? Ми няма. По-зле ще стане.

Бият си сами автогола просто.
                    Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

• На тиквата му е пределно ясно че ще има избори. Просто иска да забие ножа до кокъла. Отделно печатниците нали са пак тяхни, ха познайте кой ще е следващия премиер...

Ако правото на избор можеше да промени нещо, то щеше да е забранено отдавна.

Пс Винаги съм твърдял че се извършва геноцид спрямо народа, поредното потвърждение на тезата ми. Летище София и накъдето ти видят очите, друг изход няма.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Той тоя гологлавия, дето имаше коса от Плевен го изпя, ама кой ли го разбра....макар, че и той направи пари през това време, ама трябва си усет...от мартеничките в подлеза до БТВ.....той няма вина според мен....просто усет.....
                        Но истината е такава.....

https://www.youtube.com/watch?v=LA8lyQoxGgw

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                          Казваш красотата ще ни спаси....ама нещата се израждат....мутри, мутреси, кифли, даже и кифлюфци се появили, който живеят на гърба на жените....ебати до къде се докарах ме.....никаква чест...самоизяждаме се....
                          Баа,нещо не си ме разбрал,нема такъв филм ,че красотата ще ни спаси!Достоевски определено е бил пичага и лафа звучи готино,ама спасяването с красота не го виждам, трябват си топки и акъл за тая работа.
                          Last edited by 546; d.m.y г., 02:48.

Comment

• Много се плашите от 10% увеличение, няма да забогатеете от това, а и с това мизерно увеличение, никой няма да преосмисли покупката на по-нов или нов автомобил, защото просто е толкова незначителна. Трябваше новите автомобили до 5г. да имат данък от сорта на 20-50лв., тези от 5 до 15г с 10-15% а старите над 15г да ги вдигнат поне с 40-50% примерно за да можеше да се стимулира поне някакво желание у хората. Аз лично в момента дали ще плащам примерно 140 или 154 не виждам голям праз. Попринцип по-правнилното нещо, щеше да е да се въведът нови еко-такси спрямо ЕВРО стандарта на автомобила, но понеже знаят, че народа ще скочи срещу това и решиха да вдигнат данъците, понеже там по-лесно се преглъща.
                            Last edited by mell0; d.m.y г., 10:13.
                            Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

• Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщение
                              Много се плашите от 10% увеличение, няма да забогатеете от това, а и с това мизерно увеличение, никой няма да преосмисли покупката на по-нов или нов автомобил, защото просто е толкова незначителна. Трябваше новите автомобили до 5г. да имат данък от сорта на 20-50лв., тези от 5 до 15г с 10-15% а старите над 15г да ги вдигнат поне с 40-50% примерно за да можеше да се стимулира поне някакво желание у хората. Аз лично в момента дали ще плащам примерно 140 или 154 не виждам голям праз. Попринцип по-правнилното нещо, щеше да е да се въведът нови еко-такси спрямо ЕВРО стандарта на автомобила, но понеже знаят, че народа ще скочи срещу това и решиха да вдигнат данъците, понеже там по-лесно се преглъща.
                              Ами те и горивата вдигнаха, и винетките дигнаха, и хранителните стоки вдигнаха. Викаш голям праз? Само заплатите седят на едно място.
                              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic

Comment

• Виж, няма как да очакваш, населението на Земята да расте с огромни темпове, а стоките да не поскъпват. Консумацията е огромна и както знаем, има ли търсене, има и предлагане. Те знаят, че веднъж хванали рибата за куката, трудно се освобождава и тук имам в предвит, че така са нагласили живота на хората, че могат да си вдигат колкото си искат и ние пак ще си плащаме, просто, защото без това нещо не можем. Защо не двигнат нещо, което не е толкова важно за всеки човек, защото нямат файда, така вдигат с малко, печелят изключително много и знаят, че няма да прогонят хората, защото просто те са меко казано зависими от това нещо. Както в случая, данъка и да го вдигнат, ти ще си го плащаш, просто защото не би изхвърлил кола за 20-30лв. дори 50лв. отгоре годишно, същото е и с горивото.
                                Last edited by mell0; d.m.y г., 11:25.
                                Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Working...
                                X