Това са фалшиви новини май, не вярвам да се случи подобно нещо. Абсурдно е предвид автопарка ни.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Данък Стар автомобил
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Ali.Sali Покажи съобщениеТова са фалшиви новини май, не вярвам да се случи подобно нещо. Абсурдно е предвид автопарка ни.sigpic
Comment
-
След справка с биволЪ, фамилията на собственика на единия сайт много ми напомня една такава фамилия от една партия. Та нищо чудно щом се споменават конкретни имена в нoвiната, да е FAKE.
Ако целта е да се съберат приходи в хазната, то според мен няма как да стане, дори ще има негативно отражение. Аз лично си давам талигата на Надин е се мятам на ГТ. Представям си дядо Гошо от с. Долно Гошево да плаща 1000лв някакъв неизвестен данък за Москвича, защото го кара, когато трябва да заведе баба Гинка до болницата.Sport Wagon 2.0TS|LPG
Comment
-
По цял свят плащаш по-малко като имаш нова кола, тук повече! Логиката е че ще те "накажат" за това че имаш някакви средства в повече....
Comment
-
Първоначално публикувано от MyBio Покажи съобщениеПо цял свят плащаш по-малко като имаш нова кола, тук повече! Логиката е че ще те "накажат" за това че имаш някакви средства в повече....A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Аре стига с това целия свят ! Разберете целия свят е една голяма мерда....няма така било навън така било вътре. При нас 90% населението е бедно и затова кара скапани таралясници и ще плаща евтино данък това е ! Много ясно ,че ония 10% богаташи в кавички си купуват нови коли,ами ще плащат без това крадат предостатъчно няма им отънее джоба.Когато заплатите и стандарта на живот ни се покачат като на ония дето викаш от целия свят тогава ще има по високи данъци.Но нас няма да ни брига понеже взимаме предостатъчно да ги покриемAlfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеАре стига с това целия свят ! Разберете целия свят е една голяма мерда....няма така било навън така било вътре. При нас 90% населението е бедно и затова кара скапани таралясници и ще плаща евтино данък това е ! Много ясно ,че ония 10% богаташи в кавички си купуват нови коли,ами ще плащат без това крадат предостатъчно няма им отънее джоба.Когато заплатите и стандарта на живот ни се покачат като на ония дето викаш от целия свят тогава ще има по високи данъци.Но нас няма да ни брига понеже взимаме предостатъчно да ги покрием
Данъци не плащат, бъркаш се. Колите са N категория ли как беше, данъка по-нисък от на чичо Манчо стария Опел, който март месец ходи да се реди, по опашките да хване трите пеоцента отстъпка.
Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на TapatalkДве неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
Данъчната ни система е яко сбъркана, затова и събираемоста им куца.....сега се опитват да засилят събираемоста , но рецептата пак е куца.....някой знае ли, например в Гърция как събират данъци.....да не говорим за доказване на доходи у нас....където е пълен жмел.....например, учител по физическо възпитание, влиза във властта и след един мандат има шест апартамента...това на високо и декларирано ниво...)....какво да кажем за тези който изобщо няма как да си ги докажат.....наблюдават ги даже с хиликоптери, за да опишат имането, ама файда никаква.....
Както каза Zlobich....чичо Манчо, редовно си плаща данъка на Москвича, и пак го шибат по даден член...а ония , забравих му името с Бентлито.....може десет и кусур години, да не е плащал.....а сега ще му вземат за последните пет...а бе просто заеби....
---------- Post added at 21:28 ---------- Previous post was at 21:15 ----------
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеАре стига с това целия свят ! Разберете целия свят е една голяма мерда....няма така било навън така било вътре. При нас 90% населението е бедно и затова кара скапани таралясници и ще плаща евтино данък това е ! Много ясно ,че ония 10% богаташи в кавички си купуват нови коли,ами ще плащат без това крадат предостатъчно няма им отънее джоба.Когато заплатите и стандарта на живот ни се покачат като на ония дето викаш от целия свят тогава ще има по високи данъци.Но нас няма да ни брига понеже взимаме предостатъчно да ги покриемПо добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Абе баш така трябва да бъде, както е и в чужбина. Много повече хора има, които нямат толкова много средства, но си купуват нисък клас нови коли (пълно е с такива в София) за да не ходят по родни майстори, които ще им вземат толкова за ремон на стара такава и ще им причинят главоболия, а реално във форума има такива теми. Една кола нисък клас на изплащане за 20-25к излиза много по-евтино и с по-малко главоболия от колкото една за 15к среден към висок клас. Обаче тука масово се карат БееНвета, Алдита и Мерджани за 15к изтърбушени от каране пушещи катранени боклучарници, които заслужават да плащат х3 на данъка, които плащат в момента, защото са избрали да карат боклук за да се правят на гъзари, вместо нова по-нормална кола, която ще е по-екологична в пъти от изнасилената на 300к кола, нов внос, перфектно състояние, 1-ви собственик, УНИКАТ! Данъка трябва да се свали на новите, защото по този начин стимулират НЕкупуването на нови коли и купуването на трошляци, а пък на старите да се вдигне с малко спрямо ЕВРО стандарта и мощността на колата. Примерно сега аз на моята 2008 под 100 коня плащам 23 лв., което е супер смешно. Аз мисля, че трябва да се вдигне поне х2 и вече за над 74kW да се двигне също х2 за всеки kW пак в зависимост от годината на колата, за да може да не се стимулират старите двигатели с голяма кубатура. И ако дозреем след няколко години, може да се направи система от камери която следи в града на всеки автомобил номера и как е записан в системата и да слага глоби на тези, които карат в централните части и не покриват нормите и т.н., но това е друга тема.Fiat Bravo II 1.4 16v
Comment
-
Миналата година като продадох 159ката мислех за нова кола от магазина. Гледах оферта за Киа Оптима ГТ 240 коня беше по спомен. И тук дойде голямото НО:
1. Данъкът за първите 5г беше 776лв/година. Сега платих за същата мощност на е класата 372лв, от 2019та пада на 250. Имам си газ, моторът е ребилднат при покупката (колата е внесена с мотора в багажника)
Та при тези данъци и цени на колите (в Европа доста често се намират новите коли на по-ниска цена) как да ме стимулират за нещо ново.
П.С. От снощи вдигнаха и ГО, за 3000 кубика е 350 лева вече, даже за 1.9 става 280'05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6
Comment
-
Зависи какво имаш в предвит под "финансово". Ако времето и здравето ти са пари, то висенето по сервизи и треперенето, дали няма да ти откраднат нещо от колата или да не направят нещо като хората и да закъсаш при първото пътуване, а пък ако отидеш в оторизирани сервизи ще ти свалят кожата жив не е ценно за теб, то тогава нямаш проблеми. То и новата кола не е застрахована, но там шанса е много по-малък. Ако данъците на новите коли не беше по 500+ лева, а на старите смешни суми, може би хората биха преосмислили покупката на по-стар автомобил, когато знаят, че за стария ще платят х3 данък. Колегата по-горе е за пример.Fiat Bravo II 1.4 16v
Comment
-
За това удебелих думата "аналогична". Не дърта S-класа на цената на нова шкода Rapid, примерно. Като си я купиш нова, след 3-5 години като и изтече гаранцията пак ще си висиш по сервизите за твоя сметка, каква е разликата? - че си изгубил 60% (примерно) от стойността ѝ само в обезценка. А дали си прекарваш времето по сервизите е до гледане за кола на старо, и на късмет за нова - това че е гаранционна не значи че не може да случиш на бройка, дето ще виси повече в сервиза, отколкото на пътя.
Comment
-
В момента да си купиш втора употреба кола все още е по-изгодно, но само за сега. Все още старите коли, които са правени по качествено не са на много години и могат да се експлоатират още дълго време с малко манипулации, но след 10 години ще си говорим пак, като си вземеш 2-ра употреба кола която сега е 2015 с 2 тира електроника и части правени да изкара не повече от 200к километри.
Като цяло в БГ имаме много грешно разбиране. В Австрия имам роднини, които взимат пари колкото българин в голяма компания с добро заплащане. Спрямо 2-та стандарта го определям и въпреки, че там не е по-евтино си взимат нови коли и не само те, ами всички, които живеят там, предимно правят така и си ги изплащат, а тук в банката българина може да има 20к ама ще си каже, дай да си купя кола за 7к, другите пари ще си ги пазя, което не е лошо, но това е манталитет на българите да си кътат парите винаги и да гледат винаги по-голямата далавера и да не бъдат прецакани да дадът повече. Казвам, че повечето българи (не всички) имат пари да си купят коли, но въпреки това купуват стари, които вредът на тях и на други около тях (малко като предупреждение за цигари). Тук всеки чувства, че парите са му недостатъчни и че винаги дава повече от колкото трябва, ама не е така в повечето случаи. Ето примерно купил кола за 5к и после прави модификации по нея за още 5к, за да му върви по-бързо и да изглежда като кола от "need for speed", обаче като трябва даде пари за винетка: 'ЕЕЕЕеее как ще дам сега 100 лева'. Идеята е че тук мисленето е: ако не ме удовлетворява мен, значи е скъпо и безсмислено, а иначе аз мога да давам пари за "безсмислени" лепенки и джанти и всякакви други, ама нова кола не мога да си купя, а за винетка какво остава.Last edited by mell0; d.m.y г., 14:48.Fiat Bravo II 1.4 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщениеВ момента да си купиш втора употреба кола все още е по-изгодно, но само за сега. Все още старите коли, които са правени по качествено не са на много години и могат да се експлоатират още дълго време с малко манипулации, но след 10 години ще си говорим пак, като си вземеш 2-ра употреба кола която сега е 2015 с 2 тира електроника и части правени да изкара не повече от 200к километри.
Като цяло в БГ имаме много грешно разбиране. В Австрия имам роднини, които взимат пари колкото българин в голяма компания с добро заплащане. Спрямо 2-та стандарта го определям и въпреки, че там не е по-евтино си взимат нови коли и не само те, ами всички, които живеят там, предимно правят така и си ги изплащат, а тук в банката българина може да има 20к ама ще си каже, дай да си купя кола за 7к, другите пари ще си ги пазя, което не е лошо, но това е манталитет на българите да си кътат парите винаги и да гледат винаги по-голямата далавера и да не бъдат прецакани да дадът повече. Казвам, че повечето българи (не всички) имат пари да си купят коли, но въпреки това купуват стари, които вредът на тях и на други около тях (малко като предупреждение за цигари). Тук всеки чувства, че парите са му недостатъчни и че винаги дава повече от колкото трябва, ама не е така в повечето случаи. Ето примерно купил кола за 5к и после прави модификации по нея за още 5к, за да му върви по-бързо и да изглежда като кола от "need for speed", обаче като трябва даде пари за винетка: 'ЕЕЕЕеее как ще дам сега 100 лева'. Идеята е че тук мисленето е: ако не ме удовлетворява мен, значи е скъпо и безсмислено, а иначе аз мога да давам пари за "безсмислени" лепенки и джанти и всякакви други, ама нова кола не мога да си купя, а за винетка какво остава.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment