Известие

Collapse
No announcement yet.

Данък Стар автомобил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• От статията в 24-часа:

Тоя бастун си е за нобелова по математика. Измислил е явно квантовата математика, където 10-20% отговарят на 50-350% в реалната . Заеби, направо са си за разстрел, ама не само тия или ония, ами всичката полит сган.
    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
      Момчета някой ако постне колко ще се плаща догодина данък и как ще се изчислява, ще е по полезно, отколкото цената на шоколада в чужбина....
      То досега се изчисляваше на база kW х имуществен компонент. Тоя коефициент беше 1, когато колата мине 14г. възраст. Имаше и данъчни облекчения за коли до 74kW с налични катализатори (от 20-60% според ЕВРО категорията). Колкото по високо ЕВРО повече намаление.
      Демек формулата за коли до 74kW е:
      kW x [цена] х имуществен коеф. x [данъчно облекчение]= данък
      Над 74kW нямаш данъчно облекчение за наличен катализатор.

Ако цената за kW си остане същата (всяка община си определя сумата, според закона) то вече формулата придобива вида, без значение мощността:
      kW x [цена] х имуществен коеф. х еко коефициент. = данък
      Освен това са напъхали още малко имуществени коефициенти, а най странното, е че ако колата ти е над 20г. от него се вдига автоматично 10% данъка.

Кофти е, че ако не ти е вписана ЕВРО категорията в големия талон т.V9, все едно си без категория, и така ще те таксуват. После ще трябва да обикаляш официални сервизи и общинска администрация за промяна.

Спретнах една табличка-сравнение

Оня с корсата, (освен ако не е GSI) ще плаща двойно.Но нищо де, то и Х6 и G-класи има. с данък 50лв.
      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Сега всички общини(ски съвети) ще вдигнат данъка припявайки "Бойко ви вдигна данъка изберете си го отново " , а Боки ще изпрати пред телавизиите МенТа която ще каже на народа и другата година една част от избирателите ще отидат до Урните така

===============================================

Лично аз предполагам, че данъка ще се вдигна за всички категории автомобили, освен за най-горните две за които може би досегашният данък ще спадне, но много малко, за да стимулира обикновения човек да взима кредити/лизинги, за да си купува нов автомобил ...

К'вото и да напраи Боко дупе да му е яко, макар че неговото дупИ си има вече топло местнеце до Моренце в БарЦелона ...
        Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 11:06.
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• От 9лв. ще стане 32лв., уаааааааау, а някой с нова кола 75 коня сигурно ще плаща 100 лв. Това не е справедливо, нормално е тая смрадлива масларка да и се вдигне данъка, 9 лева е смешен данък, дори и на фона на 600 лв. заплата. Да му мислят хората с коли над 100 коня, другите няма за какво толкова да плачат. Аз затова съм си взел под 100 коня елементарна кола, защото съм преценил, че толкова пари мога да давам и заделя за автомобил, да не мислите, че и на мен не ми се кара 200 коня автомобил, било то по-стар. Всеки според възможностите, а не всеки юруш на мощните коли, а нямат опит да карат тротинетка.
          Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

• Тук не стои въпроса кой колко плаща, въпроса е че всички плащаме. Вече няма под и над сто коня, данъчните облекчения са само на база евро категория. Разликата м/у 100 и 150 коня (примерно за 10г. кола) вече не е тройна а в рамките на 50лева.
            Може да имаш 10г., 75коня кола, но да я караш 20к км на година, а аз да имам 2 год., 150коня, но да ходя с нея веднъж до морето. Кой замърсява повече в случая.
            Или обратното ти да минаваш 1000км/год, а аз 20к. Ти пак си плащаш всичко, ама аз пък имам данъчно облекчение! Въпроса е, че в данъка не би следвало да има тази компонента, която вече я има в горивото (който кара повече, замърсява повече, плаща повече). Е кажи, колко пъти ще плащаме един и същ данък.
            Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Ами 23 лева тук, 50 лева там, 150 лева другаде ... И хората са по улиците ...

Явно им е писнало, а както констатирам "Зимата идва" тепърва ...

================================================

Не вникваш изглежда в ставащото - хората не протестират поради "високия данък", а най-вече поради липсата на справедливост ...
              Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 14:34.
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• То е ясно защо хората протестират, друг е въпроса, че повечето излезли не знаят и са просто там, защото били недеволни, но не знаят от какво, явно от всичко!

Като седнеш да се замислиш, няма честен начин да се облага данък на МПС-тата. Винаги ще има недоволни. За мен новият начин е доста по-справедлив за всички.
                Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

• Той Friday го е написал, ама ти си пееш твоето.
                  75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                  155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                  FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                  Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

• Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщение
                    То е ясно защо хората протестират, друг е въпроса, че повечето излезли не знаят и са просто там, защото били недеволни, но не знаят от какво, явно от всичко!

Като седнеш да се замислиш, няма честен начин да се облага данък на МПС-тата. Винаги ще има недоволни. За мен новият начин е доста по-справедлив за всички.
                    Еи и моя вариант за определяне на данъка:

Отиваш на преглед с возилото, закачат ти уредите, отчитат! В зависимост от това което са отчели там и конските сили (примерно) в общината ти изчисляват дължимото. Лесно и просто..

Околната среда какво я бърка реално годината на возилото което я замърсява!? Бърка я просто возилото което я замърсява, може да е 80-та или 2010-та... Или аиде щом е по-ново ама цапа зверски няма проблем... Аз някак така ги виждам нещата че се получават!
                    На хартия щом пише "евро нещо си" може да замърсява яко но няма проблем! А щом не пише нищо в талона, може и на ток да е возилото ама трябва да плаща щото се предполага че е отпадък и тн....
                    Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 17:49.
                    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

• Правят така, че бедния човек да стане все по-беден ...
                      Last edited by Genesis22; d.m.y г., 20:42.
                      Онлайн магазин за часовници Тайм Бокс

Comment

• Кои са тия, дето правят така?Давай им имената, да им се скараме!
                        Да не вземе да се окаже че правят така, бедният човек да стане по богат!?
                        Данък МПС се плаща веднъж годишно. Смея да твърдя че "по нашият край" е от най скъпите. Това изобщо не е проблем, ако го съпоставим с цената платена за 10 процента повишение на цената на горивата, със състоянието на пътищата(в нашият географски край са...), със организацията на движението.....
                        На самият край на краищата, пак възниква въпросът - що е то данък МПС? За да няма недоволни, трябва да знаем - мщо е то и логиката му.
                        Има имуществена компонента, при която по скъпото(имущество) се облага с по малко промили.
                        Има екологична компонента, която не се вълнува от реалното замърсяване. Веднъж имаме скандалът с Фолксовете, веднъж че не знаят дали автомобилите с газови инсталации ще се карат на газ и веднъж хич няма значение, дали си затапил ЕГР, разкарал вихрови клапи или "чипосал" "барутникът". Важно е какво е полужението "на хартия".
                        Има и компонента сигурност - казват - трябва да обновим автопаркът, щот много катастрофи. И като задълбаем в статистиката, се вижда че многото катастрофи са причинени от по новите автомобили, щото не автомобилите причиняват ПТП, а водачите.
                        И пак се връщаме на въпросът за логиката.
                        Та...каква е логиката? Що е то - данък МПС?
                        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Не знам какви са им заплатите на чужденците,, но едва ли застраховката им е 35% от месечната му заплата :/ Поправете ме, ако не съм прав.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                            Кои са тия, дето правят така?Давай им имената, да им се скараме!
                            Да не вземе да се окаже че правят така, бедният човек да стане по богат!?
                            Данък МПС се плаща веднъж годишно. Смея да твърдя че "по нашият край" е от най скъпите. Това изобщо не е проблем, ако го съпоставим с цената платена за 10 процента повишение на цената на горивата, със състоянието на пътищата(в нашият географски край са...), със организацията на движението.....
                            На самият край на краищата, пак възниква въпросът - що е то данък МПС? За да няма недоволни, трябва да знаем - мщо е то и логиката му.
                            Има имуществена компонента, при която по скъпото(имущество) се облага с по малко промили.
                            Има екологична компонента, която не се вълнува от реалното замърсяване. Веднъж имаме скандалът с Фолксовете, веднъж че не знаят дали автомобилите с газови инсталации ще се карат на газ и веднъж хич няма значение, дали си затапил ЕГР, разкарал вихрови клапи или "чипосал" "барутникът". Важно е какво е полужението "на хартия".
                            Има и компонента сигурност - казват - трябва да обновим автопаркът, щот много катастрофи. И като задълбаем в статистиката, се вижда че многото катастрофи са причинени от по новите автомобили, щото не автомобилите причиняват ПТП, а водачите.
                            И пак се връщаме на въпросът за логиката.
                            Та...каква е логиката? Що е то - данък МПС?
                            Ами с данък МПС, запълваме дупките не на пътя а в бюджета, не отделяме пари за екология, а ги събираме и разпределяме, както ние си знае, тоез управляващите....ей сега към края на годината ще си спретнат по една 13 заплата, разните ти там бонуси, премии за заслуги и т.н....с четири цифрени и пет цифрени суми...е ще дадат по пет лева на пенсионерите и на някой редовен гласоподавател.......и казват неусвоени пари ебати....))....трябва да се разпределят...)
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Еми нека да има данъци, ама да вдигат и заплатите. Те затова хората излязоха по улиците, защото не издържат вече...
                              Онлайн магазин за часовници Тайм Бокс

Comment

• Винаги съм твърдял, че единствения обективен начин ако говорим за екология е данъка да бъде определян при годишния ГТП с реално замерване на газовете.
                                Защото има разлика от моята 2001 156 SW 1.8 и тази на комшията два блока по-надолу - при него пуши та не се види. Особено като я запали рано сутрин. Тя и цялата кола е мърлява и мръсна с месеци де, ама това си е личен избор. И ще ми кажат , че двата ни автомобила са равни, при положение, че като караш след мен виждаш задната броня и капака на багажника ми, а зад комшията виждаш черно-бели пушеци, и ние трябва да плащаме еднакви данъци, понеже замърсяваме... пардом, "равно"?!
                                Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

Working...
                                X