Известие

Collapse
No announcement yet.

какво мислите за жените водачки на МПС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
    Разбирам,че си афектиран ,но не си прав В такава ситуация би могъл да изпадне всеки .
    п.п.
    А не е ли по-добре
    на хората от малките градове да се забрани да карат в големите,а?
    Разбира се то всеки греши, но бившата ми не караше голфа ми и при слаб трафик ама джипа на техните... Та на нея и минаваше страха като се качеше в голямо чудовище

А за от малките градове - ами не но да трябва да почнат да взимат допълнителни изпити като тръгнат в по-голям град, а не като един приятел (и той е от софия де ама си взе книжката в силистра ) да вземе книжка в град с 3 светофара от които 2 не работят и няма кой да те напсува и да се набият в нашие отвратителен трафик дето няма кой да ти направи път ако не застанеш пред него . Естественно преди това трябва да се затегнат мерките а не да ми взимат книжки за 50лв (на дайаджията 50лв за кормуване 150 корумуване и листовки, поне толкова даде един приятел преди година и половина) и после да влизат и да правят мазало

п.п. малко избягах по едно време от темата за жените шофьори но вчера един приятел ми одра бронията след като се качи на колата на техните а има книжка от 2 дни и съм сигурен че си я е купил - няма толкова некадърен шофьор и ми е малко кофти че колата ми заприлича на задник от такива като него за 3 месеца
    sigpic
    Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
    BMW 316 Compact '95

Comment

аз само да споделя,че Алфата е влизала два пъти в сервиз за изчукване и двата пъти заради жени
      Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
      sigpic

Comment

Много интересна тема... и безкрайна.
        Нека да споделя някои мои впечатления от над 28 години стаж зад волана във всякаква среда - градска, извънградска и състезателна.
        По принцип мъжете и жените имат различно светоусещане и това приложено на пътя води до различно поведение в идентични ситуации. Кое е правилно и кое - не ни показва текущата практика. Свидетел съм (както и повечето тук) на уникални маневрени решения както от жени така и от мъже. Но това, което съм го виждал от жени в повечето случаи не се вписва в здравия разум. Когато се има в предвид жени-шофьорки сигурно повечето от нас по презумпция си мислят за жени - изкарали шофьорски курсове. Обаче доста от тях, особено в по-скъпите коли дори и не знаят, че трябва да се мине през такова изпитание. Но понеже и те са на пътя - и тях ги броим за жени-шофьорки и влизат в статистиката като такива. Ще спомена един дребен на пръв поглед случай, който говори сам за себе си, а коментарите остават за вас.
        На входа на паркинга на Сити Центъра срещу хотел Хемус откъм бул. Черни връх се чукнаха леко две коли баш пред погледа на един полицай. Нищо сериозно - просто си свалиха стъклата на мигачите. От двете коли изскочиха две мадами захапали по един GSM и крещейки и ръкомахайки повишаваха интонационната среда в района. Полицая се опита да заговори поне едната от тях, обаче беше натирен и от двете с реплики от типа "чакай малко пък ти бе" и "какво искаш бе". След като се наговориха крещейки по телефоните най-накрая обърнаха внимание на полицая и му дадоха документите си, при което започнаха да му крещат вече на него и в тяхните крясъци успявах да доловя откъслечни изрази от типа "аз първа дадох мигач"!?!
        Не видях края на сагата, защото бързах за среща, но дълго време бях като гръмнат от ситуацията. Нали се сещате , че ако едната жена-шофьорка е идвала от НДК, то другата каква маневра е направила за да влезне в този паркинг (през трамвайните релси, пешеходен остров и т.н.).

Та като изключим този вид жени-шофьорки, които все пак за съжаление са доста, то от останалата част аз мога да кажа, че когато се оцели жена-жофьор, то тя засенчва с умения, ориентация, концентрация и оценка на пътната обстановка и съответна реакция повечето мъже-шофьори. Но тази група за съжаление не е доминиращата като бройка сред нежния пол. Когато някой мъж-шофьор е мухльо на пътя, той върши такива глупости, които и повечето жени-шофьорки не мога да направят.
        Макар, че темата звучи доста сексистки ще допълня - това, че живеем в мъжки свят не ни кара да се надсмиваме над уменията или неуменията на жените зад волана - просто трябва да сме много по-внимателни и да не се учудваме на това, което виждаме.

Comment

за втори път (в рамките на два дни) чета постинга ти и двата пъти ме разсмива като Лелка Зелка от небезизвестната зелечнукова детска песничка

нямаш ли и други случки за разказване?
          Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
          My Red Love
          AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
            за втори път (в рамките на два дни) чета постинга ти и двата пъти ме разсмива като Лелка Зелка от небезизвестната зелечнукова детска песничка

нямаш ли и други случки за разказване?
            ....този пич е за нобелова награда
            ..остави го да твори
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Еееее... аз обикновено не съм многословен, но заглавието на темата, както и някои постинги ме провокираха да го напиша....

Дали имам други случки - ежедневно... Като ме осени музата ще понапиша още нещо по темата... Особено по въпроса за обратен завой където ни падне независимо дали се движат коли и в коя посока...

Comment

99% от жените се ужаснииии ама просто умопомрачително, нереално ужасни шофьори.Останалия 1 процент просто са го-долу.
                ПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic

Comment

Сетих се да споделя една нескорошна случка, но поради фундаменталното й значение възнамерявам да я споделя за всенародно вечерно четиво.

Намирам се на светофара на бул. Пенчо Славейков и бул. Прага в посока НДК, но съм дал ляв светлинен сигнал (демек мигач) и съответно съм се престроил към Петте кьошета. До мене отдясната ми страна с явно намерение да продължи направо (към НДК) спира бяло ново Тико (сега май му казваха Матиз) и в него една средностатистическа млада дама в момента на спирането извади чевръсто едно червило и използвайки огледалото за обратно виждане не по предназначение започна онези до болка познати движения гарантиращи нанасянето на съответната боя по устата (абе, сега се сетих - що не си назнача във фирмата жени-бояджийки?! те всички имат огромен опит! хм - интересна идея...) Колегата до мене (познат в някои среди като Поразяващата уста) ми вика - "погледни я тази мацка кво прави", при което се пресяга и натиска клаксона. (На следващата реакция аз като бивш състезател завидях, честно!) При което мацката захвърли рязко червилото, мигновено включи на първа и без въобще да се огледа потегли с пълна газ НА ЧЕРВЕНО, явно мислейки си че й свиркат да потегли! Истински късмет беше, че нямаше много коли ВЪТРЕ в кръстовището. Честно - изтръпнах яко. Но мацката се справи перфектно. Колегата замръзна (и най-вече замлъкна, макар и за кратко).

Вот такие дела, пацаны...

Comment

Първоначално публикувано от n.nikoloff Покажи съобщение
                    Еееее... аз обикновено не съм многословен, но заглавието на темата, както и някои постинги ме провокираха да го напиша....

Дали имам други случки - ежедневно... Като ме осени музата ще понапиша още нещо по темата... Особено по въпроса за обратен завой където ни падне независимо дали се движат коли и в коя посока...

напротив - пиши и по-многословно, интересно е
                    и не е задължително да се ограничаваш до темата за жените-шофьорки

а въпросът с гримирането беше изследван надълго, нашироко и в дълбочина преди месеци.
                    я сподели, моля, виждал ли си жена да се лакира, докато шофира? на мен само таз козметична процедура ми е убягнала от погледа. засега.
                    Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                    My Red Love
                    AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                      ...я сподели, моля, виждал ли си жена да се лакира, докато шофира? на мен само таз козметична процедура ми е убягнала от погледа. засега.
                      Може ли аз? Бяхме с жена ми и двамата бяхме впечатлени, повярвай ми! Идеше ми за я засека на следващия светофар и да и СТИСНА ръката на мацката, ама буквално.
                      Ама карай...тя явно е много добра , щом се лакира по време на движение. Аз признавам си, не съм толкова добър и не смея да го правя .
                      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Аз ви казвам, че жените не са за подценяване...

Comment

Аз не мога да разказвам готино като колегата @n.nikoloff ама днес една мацка ме учуди с реакции. Реши че ще ме натисне за да мине ама не прецени че е късно за такива работи и в момента в който набих спирачки и свирнах и тя спря, иначе ми беше заминала вратата (тя се двивеше срещу мен и искаше да заобиколи един ама...), а малко преди това се качих на тротуара у наше село та да не ме смачка един дядо добрече нямаше хора иначе щеше да ми *б* м****та .

А иначе жените дето се справят са доста над 1% от всички жени шофьори но има повече жени на които са има купили книжките и знаят че като се счупи колата тоя който и я е купил ще и я оправи и тва ги прави безсмъртни
                          sigpic
                          BMW 316 Compact '95

Comment

Началото на първото изречение ще си го приема като преднамерен комплимент

Comment

Първоначално публикувано от n.nikoloff Покажи съобщение
                              Началото на първото изречение ще си го приема като преднамерен комплимент
                              То си е така
                              sigpic
                              BMW 316 Compact '95

Comment

Между другото ако има каста или класа или каквато и да е дефиниция за обособена по поведение група шофьори, към която изпитвам негативни емоции - то това определено не е групата на жените.
                                Докато жените правят (понякога ) кофти маневри, то те определено не го правят от нахалство, да не кажа от наглост, а главно от неумения, което не е чак толкова страшно.
                                Страшното е, колеги, групата на ГОЛФАДЖИИТЕ !!! Сега някои от вас ще скочат - пернишки, дупнишки и т.н. Не колеги - с всички видове регистрации -те са ГОСПОДАРИТЕ НА ПЪТЯ в тяхните си очи!!! Страшно е! в последните 7-8 години са скачали да ми налитат на бой около двайсетина пъти и само един път беше от Пежо 407. Всички останали пъти от ГОЛФАДЖИИ. Много адреналин, много неубоздан тестостерон, много чудо. Добре, че мерките са ми 150/180 (кг/см) та обикновено целеустремените им действия с подчертано негативен подтекст мигновенно претърпяват метаморфоза към открито бягство - понякога с колите си (ако са бързи). (Държа да обясня, че по грозния трафик из столицата се движа с някой италиански мъник от типа Ланча Y10 или Пунто и обикновено не си "лича". Абе често ме взимат за мадама в тая кола въпреки размерите ми и късата стрижка. Тва живота в София направо обърква представите за хората. Нещо се отплеснах...)
                                Вече наблюдавам и следния друг феномен - групата на ГОЛФАДЖИИТЕ е станал огромна и какво се получава, когато имаме количествени натрупвания (айде на Политикономията, който я е учил) - превръщат се в качествени изменения. А именно - групата на ГОЛФАДЖИИТЕ се е разроила и се е образувала нова малко по-малка група - тази на ПАСАТАДЖИИТЕ! Те са един вид пораснали ГОЛФАДЖИИ. Поведението - същото. Произлезла е още една група - позамогнали се ГОЛФАДЖИИ, а именно АУДИСТИ (да не се бъркат с аутисти). Поведението - пак същото. Групата на АУДИСТИТЕ се дели на две подгрупи : Групата на ревностните ГОЛФАДЖИИ - ТРОЙКАДЖИИТЕ (от ГОЛФ3 към А3) и групата на тези, които си мислят че са се откъснали от селянията, но са вътре в нея - А4 и нагоре. Има и една друга група МЕРЦЕДЕСАДЖИИТЕ. Те са на принципа "ние не сме от село ( в смисъл не сме от Вашето село, а от съседното)".

Ако ви е интересно мога да доразвия тия дни вижданията си относно този модерен номад-социопат българския шофьор, ама требе да бягам да си лягам - стар човек съм вече...

Comment

Working...
                                X