Известие

Collapse
No announcement yet.

какво мислите за жените водачки на МПС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

карам си оня ден по Левски от Дондуков към НДК в лявата лента и пред спортната палата чувам бип-бип - съседната кола иска нещо, ама е малко пред мен, изравнявам се аз, щото съм добра душа, да помогна
    свалям джама и питам какво има
    отсреща ми се пули една засукана фльорца (аз още съм в помагаческо настроение) "може ли да ме пуснеш?"
    Ъ!?
    питам аз - "Защо?"
    "Ми така" Ъ!?
    "Ама напред нямате право на ляв завой следващите няколко кръстовища, някой закъсал ли е пред вас?"
    тя седи и ми се блещи насреща
    "Ама ще ме пуснете ли"
    "А защо да ви пускам, вашата лента не се движи по-бавно?"

... и светофара светна зелено и си продължих направо
    в огледалото гледам белия й мерцедес как маневрира следващите 500м ту в моята лента, ту в средната
    Защо бре, мацо???

п.п. оо забравих - нямаше включен мигач
    та си миселх че не е от наше село и иска упътване, за това уж да помогна
    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Дефиницията защо жените не са по добри от мъжете чух от жена, и мисля че е 100% вярна.....
      "Жените не са много по лоши на пътя от мъжете, защото те шофират по принуда, а мъжете защото им харесва".....
      Предполагам сфащате намека, и никоя няма да тълкува думите буквално....
      Има изключения който само са потвърждение на това правило.....
      Все пак ние мъжете не претендираме че като цяло, сле по добри готвачи или домакини.....
      ФЕРАРИСТ, повярвай не искаш аз да ти готвя.
      Забелязвам, че "мацките" с лъскави коли правят най-много глупости на пътя. Обаче да не забравяме, че и доста мъже карат по-лошо от жени. Сутринта един младеж с джип реши да мине пред мен без мигач и даже ми запона да ми свири, че не го пускам. Аз да не съм врачка да знам какво иска, а и без мигач не пускам. Той обиколи 3-те ленти, така и не разбрах защо.
      Alfa Romeo 145 1.9 JTD
      http://bendidas.hit.bg/

Comment

Много спорен въпрос...дълго време чета и не смея да взема участие защото съм жена и с наскоро направено не леко ПТП.

Принципно смятам че има няколко вида жени зад волана:
        -такива които умират от страх и коленете им треперят по време на шофиране и задръстват движението,а понякога от паника правят глупави маневри и ако не спазваш добра дистанция може да се надъниш в тях
        -вторият вид са онези кухи кифли които са се покатерили на голям джип и са глътнали телефона си,скрили са препилият си поглед зад дебели черни очила и си мислят че само защото са с голяма кола някой трябва да им прави път...тези са едни от най-опасните,защото често никога не са ходили на курс по кормуване и никак не са наясно с правилата за движение
        -има и един такъв вид нормални жени които карат нормално и то доста добре,не създават напрежение,спазват правилата без да правят задръстване и реагират напълно адекватно
        -има едни такива дето скоро са взели книжка и са карали месец,два...насъбрали са кураж и дават яко газ на градско...тия също доста са опасни и аз лично редовни ги псувам през джама защото ми секат пътя...

Но като цяло жените когато не са много страхливи или прекалено уверени в себе си са много добри шофьорки.

За мъжете мога да пиша доста ...

-епа оня вид селяндури дето обикновенно карат Голф,някъф Опел и/или Лада и дават газ до колкото може да понесе колата ... надуват яко чалга и обикновенно са поне 5 обекта накачулени един връз друг у колицата ... епа тия са най-опасните!
        -има и един такъв вид мъже дето гледат много ,ама много нагло жените и ги предизвикват я по кръстовища...я опитвайки се да им отнемат предимство с хитрина илои наглост...такива мъже обикновенно карат малко по-лъскави коли,но те са подарък я от тате,я от мама ... в зависмост кой от двамата бере маслини у гръцко.Тези са доста опасни според мен ... имат навика да изпреварват цялата дясна колона от ляво при наличе на задръстване или знак за стесняване на пътя и след това очакват някой да ги пусне да се престроят...обаче всеки попаднал на мен не е имал този късмет!
        Никога не пускам такива наглеци.
        -има един вид тарикатчета които карат като бесни както в градски,така и в извън градски условия.Това са момчета по на 20 и косур години качени обикновенно в някоя тунингована барака,слушат техно и пикаят на авариината до магистралата с лице към минаващите коли.Един такъв пич имаше явното намерение да ме сплаши и то при скорост с 160 ме изпревари от дясно и наби спирачки пред мен ... неговите аверчета се обърнаха назад към мен и ми се изплезиха...ако имах с какво да бях ги гръмнала тези идиоти.
        -има един вид от едно малко по друго на моето покление ... карат крайно лъскви коли и от далеко ти намигат ... принципно такива типчета шофират добре,но много бързо и припряно.Ако попаднат на неопитна шоферка може яко да я притеснят и да направи някое ПТП.
        На мен ми се е случвало три такива типчета(с две БМВ-та и един Мерджан) каращи зад ТИР доста дълго време и виждайки ме че изпреварвам да предприемат маневра за изпреварване отваряйки трета лента за движение между мен в лявата лента и ТИР-а в дясната лента и тримата едва тогава когато моята предница се беше изравнила със задницата на тира.Изтръпнах и минах крайно в ляво с риск да мина през тревата и при 160 км/ч нямаше да се знае кое и бил в тая кола и каква е била тя изобщо.Онези просто гледаха сейр

Като цяло малко мъже карат според правилата,спазват всичко както си му е реда,са толерантни и търпеливи на пътя.
        Рядко мъж дава предимство и рядко се отнася кавалерски помагайки на жена в беда.
        За българите като цяло няма да говоря ... при малко завъртане на Троян нито един българин не спря да види дали съм добре дори,а едно турче с тир спря тази огромна машина и ми помогна като ме дръпна с важе.Освен това кара зад през целият проход за да може да ми помогне ако стане пак нещо и да се чувствам по-спокойна.

В градски условия мъжете са нахални и напористи,но не ми скачайте сега ... това е само мое скромно мнение и то няма за цел да ангажира никого със себе си
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
        140 HP + Chip Tuning -> ex
        Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
        Born to make me happy

Comment

евала на тираджията ,рядко срещана порода са такива хора !
          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
          Fiat Bravo II 1.4 90hp
          sigpic
          Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Турските тираджии почти по правило спират в такива ситуации. Каквото и да говорим за турците. Много са колегиални.
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

браво за куража да пишеш по темата, добри дифиниций,предполагам си от този тип жени (или поне се стараеш)
              "-има и един такъв вид нормални жени които карат нормално и то доста добре,не създават напрежение,спазват правилата без да правят задръстване и реагират напълно адекватно"
              Абе може да си говорим много по темата ама е ясно че всички на пътя сме равни и всички правим глупости. Кой (коя) от неумение, от наглост, на базик, от припряност, от нерви и т.н. Нека първия безрешен (съмнява ме че има такъв изобщо) хвърли първия камък по мен.Жалко че тия дето правят тия простотии едва ли ще прочетат някоя такава тема през живота си.
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                Турските тираджии почти по правило спират в такива ситуации. Каквото и да говорим за турците. Много са колегиални.
                Познавам много турци извън БГ и те всички биха помогнали при нужда ... но не очаквах същото от турците родени и расли в родината ни,та нали все пак живеейки тук те примат и част от нашият манталитет.
                Както и да е,на това турче бях много благодарна и лиших една приятелка от подаръка и...някаков кафе и сладки и ги подарих на него в знак на благодарност.Не че беше нещо кой знае какво,но все пак не го оставих с празни ръце...
                Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                  браво за куража да пишеш по темата, добри дифиниций,предполагам си от този тип жени (или поне се стараеш)
                  "-има и един такъв вид нормални жени които карат нормално и то доста добре,не създават напрежение,спазват правилата без да правят задръстване и реагират напълно адекватно"
                  Абе може да си говорим много по темата ама е ясно че всички на пътя сме равни и всички правим глупости. Кой (коя) от неумение, от наглост, на базик, от припряност, от нерви и т.н. Нека първия безрешен (съмнява ме че има такъв изобщо) хвърли първия камък по мен.Жалко че тия дето правят тия простотии едва ли ще прочетат някоя такава тема през живота си.
                  Напълно съгласна с теб!
                  Безгрешни няма на пътя.
                  Аз лично се старая да съм от онзи тип жени каращи без да създават напрежение ... не успявам всеки път,признавам си че понякога бързам и карам припряно и вероятно с това притеснявам околните.
                  Като цяло спазвам правила и най-вече дистанция.Мигачи никога не пропускам и се старая да бъде предвидим шофьор на пътя.
                  Аз съм от типа жени които въпреки че се стараят да са добри шофьорки спирайки на червено вадят едно червилце и се разкрасяват пред смаяните погледи на мъжете около мен,но едното ми око винаги шари насам натам и следи за пътната обстановка и за това кога е време да захвърля червилцето и да потегля.
                  Born to make me happy

Comment

Да карам ми прави удоволствие, не карам просто за да се предвижа от т.А до т.Б - и затова карам Алфа)). Мога да кажа ,че бройката на некадърните шофьори е ВЕЧЕ почти изравнена в полово отношение. Съгласна съм, че има некадърни шофьорки, но тенденцията е да намаляват. Доколкото при мъжете е обратното - увеличава се бройката на некадърните. Преди години със сигурност е било обратното, но нещата вече не са като преди години. Жените се научиха да се справят с много неща доста добре едно от които е и шофирането.

Нямам преденции да съм добър шофьор , но определено съм сигурна че не съм некадърната на пътя.
                    Важно е да уточним какво се разбира под "добър шофьор" - защото за мен човек който е способен да навлезе в кръстовище, при положение че вижда че няма да може да се изтегли и ще пречи определено е слаб шофьор - той просто няма поглед към пътната обстановка и не е толерантен.

В градски условия, това дали си добър шофьор или не зависи повече от възпитанието отколкото от пола.

А в извънградски - от погледа на пътната обстановка и преценката на ситуациите.

Аз лично съм карала в извънградски условия и с 160 и с 90, въпроса е да се прецени правилно и да не се надценяваш.

Това е моето мнение. А че грешки всеки прави е така и аз съм правила. Не е глупак този който греши , а този който повтаря едни и същи грешки без да се учи от тях. Незнам на кой беше тази мисъл, но не е моя
                    Last edited by tsvety; d.m.y г., 17:14.
                    Alfa romeo 146 1.9 JTD, 2000г.,105к.с.+++
                    Alfa romeo 145 QV, 155 к.с.-ex.
                    Lancia Lybra 1.9 JTD `05 116к.с

Comment

• Dream on ....
                      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

• Да ви се похваля, вече и аз съм шофьорка. Трябва да внимавате

Comment

• Сфинки, ти си извратен....
                          Какво да мисля за жените водачи на МПС - същото, което и за жените пешеходци

П.П.
                          Думата ВОДАЧ нЕма женски род
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от biskvitka Покажи съобщение
                            Да ви се похваля, вече и аз съм шофьорка. Трябва да внимавате
                            Ехаа супер,честито!Само хубави емоции ти желая и катаджия да не ти докосва талона
                            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                            ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

• Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                              Dream on ....

Born to make me happy

Comment

• Както с много колеги( и колежки ) по-горе съм на мнение, че голяма част от жените не се спраят зад волана колкото мъжете, заради притеснение, по-малко стаж, комплексарчетата, които подвикват след жените-шофЬорки за това, че им трябва повече време за реакция и т.н. Разбира се има и изключения. Заради една група мъже-шофьори обаче, които не мислят(ама ни най-малко) когато са зад волана и карат изключително безотговорно, се разваля мнението за шофирането ни.
                                Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Working...
                                X