Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет- дали да се обадя в кат, заради една случка?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет- дали да се обадя в кат, заради една случка?

Историята не е нещо особено- карам по Васил Левски към гарата. На кръстовището с Цар Освободител спирам в средна лента, която е за на право, дясната и тя е за на право, а лявата до мен е за ляв завой. Както знаете от лявата лента е практика да се продължава на право. И до мен един такъв хубосник се бута, но понеже бях последна кола, реших, че е прекалено нахален така или иначе за да го пусна от една страна, а от друга, че може да се прибере зад мен, а от трета- караше в грешната лента. Та и аз упорит и той упорит и си засекохме страничните огледала и моето се счупи. Както и да е- знам си че не трябваше да се бутаме и си отминавам спокойно. Обаче, тоя тиквеник го гледам на следващия светофар ми записва номера. Е това ме вбеси и не слязох от колата, само защото щяхме да направиме задръстване. От там естествено и аз му записах номера.

Сега въпросът е да звъня ли в КАТ, да го натопя, защото там има и камери освен всичко останало.
    Lexus IS200

Нищо не може да ти направи...
    Не се занимавай с глупости...

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
      Нищо не може да ти направи...
      Не се занимавай с глупости...
      И аз това си мисля.. че заради едно огледало 50 лв, не си заслужава да се разкарвам само по КАТ и после по застрахователи.
      Lexus IS200

Comment

И той като се обади и каже, един ми счупи огледалото и избяга, кво праим? Той е в наршение, но ти си напуснал ПТП? Не е толкова проста ситуацията, зависи оня какво е решил да прави.
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

DerMeister е абсолютно прав. Такива случай има много, даже хората слизат и уж се разбират сменят си телефоните, а после точно виновния се обажда или идва в полицията и пуска жалба при катаджиите , че другият е избягал от МПТП.
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
            И той като се обади и каже, един ми счупи огледалото и избяга, кво праим? Той е в наршение, но ти си напуснал ПТП? Не е толкова проста ситуацията, зависи оня какво е решил да прави.

Моето огледало е счупеното. Едно счупено огледало счита ли се за ПТП?
            Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 10:26.
            Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
              Моето огледало е счупеното.
              Е нищо де, неговото може да одрано или да е получил психично разстройство и да се оплаче.
              Абе дано нищо не предприема, че само излишни разправии.
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

Това са маловажни неща и евтини коли - никой няма да подхване от органите нищо. Ако беше скъпа кола щяха още на място да те наритат.

При спречквания на улицата обикновено хората вдигат адреналина и не знаят какво правят - почват да карат агресивно с треперещи ръце и крака и стават големи глупости. Това, че е писал означава, че е тъпак. Защо?
                1) ако беше разбиращ от право щеше да знае, че си губи времето
                2) мисли примитивно - първата му реакция е била да се ръгате с колите после да ти запише номера - ХАХАХА, достойно за дете на 4-5 годинки.

Всичко, което е станало е административно нарушение. Т.е нищо не може да стане. Дори и онзи да е мн инатлив, няма кой да стартира каквото и да е... А пък ако стане нещо винаги може да се измъкнеш и то само с приказка от рода - Еми взе да ми придърпва колата и бързах

Т.е с КАТ си ОК.

Може обаче според мене да започне дело за нанесени щети - ама няма как да стане:
                1. Каква е щетата? Дали преди това не му е било одраскано огледалото?
                2. Колко е стойността й?
                3. За такива малки суми съдът не стартира.

Ако има някой колега юрист нека добави или коригира.
                Last edited by Nikiboy; d.m.y г., 10:45.

Comment

Ники ама хич не е вярно това което пишеш. Никой не говори за съд, престъпления и наказания, а Органите се занимават масово с маловажни случай.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

какво сложно има, нашия колега е дясностоящ, обади се на телефона на КАТ и кажи, че едикой си номер ти е счупил ляво огледало и е продължил без да спира, обясни ясно и точно, че ти си дясностоящ и той пресича 2 непрекъснати линии. Ако пуснеш писмено искане за издирване ще го намерят, особено ако по негова кола има следи от ожулване с твоята, акта му е сигурен
                    Така преди години за един хлътнал калник виках КАТ, написаха на оная акт, тя беше напуснала, но по колите ясно си личаха следите от ожулването.
                    Има КАМЕРИ на това кръстовище, онзи е за акт не само за това че ти е счупил огледалото
                    Last edited by aav; d.m.y г., 11:13.

Comment

Ако имаше орган на място и си сам, да. Или щеше да те излашка с 20 лв. или да се направи на сляп. Ама е нямало!

Тази камера, не хваща какво се е случипо преди и след.

Сега отиваме в други води на правото.

---------- Post added at 09:15 ---------- Previous post was at 09:14 ----------

Първоначално публикувано от aav Покажи съобщение
                      какво сложно има, нашия колега е дясностоящ, обади се на телефона на КАТ и кажи, че едикой си номер ти е счупил ляво огледало и е продължил без да спира, обясни ясно и точно, че ти си дясностоящ и той пресича 2 непрекъснати линии. Ако пуснеш писмено искане за издирване ще го намерят, особено ако по негова кола има следи от ожулване с твоята, акта му е сигурен
                      Така преди години за един хлътнал калник виках КАТ, написаха на оная акт, тя беше напуснала, но по колите ясно си личаха следите от ожулването.
                      Има КАМЕРИ на това кръстовище, онзи е за акт не само за това че ти е счупил огледалото

Правилно!

Comment

С една дума ако много държа да му напишат акт- да звъня. Ако не да не звъня.

Мисля да не се занимавам.
                        Lexus IS200

Comment

Приятел, въпросът не е да му напишат акт , а да си вържеш гащите в случай че при подобни инциденти другата страна се окаже подлец. Когато се обадиш в дежурната на КАТ твоето обаждане се регистрира, от там съответно щете посъветват нещо, дали да отидеш, дали не, това няма значение важното е, че той ако се направи на ощипан и се жалва, че ти не си спрял да няма последствие срещу теб.
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

КАТ няма да направи нищо и ти да се обадиш и той, все тая, аз писах, чаках един ден на студа и накрая го ядох, а дадох кола, номер, как се казва, къде живее, кога какво е станало и пак НИЩО, моят любим съсед дето като се разминеме гледа в земята като отровен, не се занимавай губене на време и нерви...
                            sigpic
                            ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                            0889 636 093

Comment

Трябвало е да сигнализираш веднага.
                              Телефон 112 и 165 са безплатни от всеки мобилен оператор.
                              Както каза и колегата по горе, представи си само, че другият е тарикат, обади се в КАТ и каже, че си избягал от мястото на ПТП-то и си бил във видимо нетрезво състояние.
                              След това и да си невинен докато не докажеш, че не си бил пил, той може да предяви претенции към теб.
                              Да се надяваме, че това няма да се случи все пак.

Това им е хубавото на тези телефони, че разговорите се записват, и дори да не искат органите трябва да вземат отношение.

Comment

Working...
                              X