Известие

Collapse
No announcement yet.

Реших да сготвя нещо спешъл на жената..или как си изпросих боя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Реших да сготвя нещо спешъл на жената..или как си изпросих боя

Снощи, докато се боричках с младото поколение, случайно пред погледа ми попадна едно пожълтяло старо книжле „Класическа японска кухня”. В същия миг реших, че би било добра идея, а и малък „+” за мен, да спретна в идните дни, специално за жената, нещо „по-така”, един вид – малка кулинарна изненадка.
    Тук евентуално женската часто от аудитория ще си каже: „Ах, какъв мъж – мечта! Грижовен, внимателен, изобретателен...”, а мъжката част би ме погледнала накриво, изпод вежди: „Пу, какъв мухльо!” Моля, първите не си вадете грешни изводи, аз не съм „цвете”, нито пък ми се случва често да правя някакви мили неща. Относно моите „събратя по оръжие” , поне може да се поучите от случилото се нататък и да не изпадате в подобни ситуации...
    Разлистих набързо рецептите, но не остана много време, та реших, на идната сутрин, т.е. днес, да отделя време за по-задълбочен преглед, с цел да подбера някоя подходяща за моите скромни готварски умения вкусотийка, пък и не твърде екзотична откъм изчанчени и труднооткриваеми подправки или продукти.
    Естествено, ставането в къщи е в ранни зори, къде 5:30 – 6:00 ч. (Който живее в София и има малки чавета, ще ме разбере) Да се приготвят сокове, закуски, да се изръчкат младежите, 4 броя да минат през баня, тоалетна и т.н., та когато дойде моя ред за WC, помъкнах книжката с рецептите и зачетох...
    Пилешки шишчета със соев сос (ЯКИТОРИ)
    Пиле „ТЕРИЯКИ”
    О-ТЕМПУРА
    Свински карета със соев сос и чесън (О-ШУГАЯКИ)
    Пържен октопод със сирене в златисто тесто
    Панирано пиле (О-КАРААГЕ)
    ...
    Чета и си мисля за странните иноземски имена на гостдбите, мисля си и си представям разни картини..
    Излизам аз от банята и решавам да споделя със жената. Ще и кажа, мисля си, за идеята, а и ще и споделя относно разсъжденията си за японските имена. Жена ми още не се е събудила. Пие кафе. Пуши цигара под аспиратора. Гледа с едното око, другото все още е затворено от съня.
    -Дарлинг, викам и, реших да ти сготвя някой път една японска манджичка. Тя ме поглежда с едното око и прави някаква физиономия – леко недоверчива и може би си мисли нещо от сорта: „Хм..тоя па к`во му е щукнало сега, по никое време” Аз обаче решавам да я впечатля, да я досъбудя и да я усмихна. Показвам и книжката с рецептите и разигравам една японска миниатюрка, с която се опитвам да и обясня теорията си относно всички ония имена на манджички, започващи с „О-..”:
    Прибира се японеца в къщи и жена му е сготвила нещо рядко и много вкусно. Японеца подушва миризмата и казва с гърлен глас: „Ооо, тепаняки!” Демек, всички тези ястия с „О-то” са изключително вкусни и редки, та всеки път предизвикват възхита у любимия съпруг на японката, та лека-полека оттам е дошло и името им. Постигам частичен успех и съпругата ми се усмихва с единия край на устните..(противоположния на затвореното око). На мен обаче не ми е достатъчно и разигравам втора миниатюра, за другата си версия относно имената:
    Самурая всяка вечер се прибира вкъщи. Няма нищо за ядене. Гледа, почесва се, пие едно саке и нищо не казва. (От една страна той е велик войн! Няма кой да се противопостави или опре на волята му, но в къщи е тих и премирен, все пак точно и само там-у дома му, има насреща си единствения страшени и неумолим боец, пред който предпочита да подвие опашка, да се поклони и в никакъв случай да не влиза в конфронтация!)
    Да се върна на миниатюрката. Един или два пъти в годината, все пак, жена му го изненадва с топла вечеря. Влиза самурая в къщи и усеща приятна миризма на сготвено. Искрено удивен и възхитен казва с гърления си глас: „Ооо, тепаняки!”
    ...
    В този момент получих зад врата два бързи плесника. Обръщам се и докато вдигам ръце за да се защитя от поредицата, която се сипе отгоре ми, чувам жената: Да не би да намекваш, колко често ти готвя, бе, ей! Ще ти дам едно тЪпаняки аз на теб..

Много голяма "греда" човек. ауууу представям си как си се почуствал след като жена ти така ти е убила ентусиазма да я изненадаш с приготвена от теб храна. Това ми напомня на един случей в който исках да приготвя на приятелката ми пиле със сос Рокфор. Измъчих се докато разбера как се прави тоя сос. накрая сервирам "изненадата" и тя го опита,изгледа ме на кръв и ми каза: "ти за 3 години не разбра ли че не обичам синьо сирене бе?!"
    и аз
    от тогава никакви изненадващи храни и т.н.
    In God we trust, all others pay cash.
    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
    Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Ааа, не съм се отказал от идеята Просто споделям колко различен е женския мироглед.

Comment

Хехе Иначе не знам колко те бива в кухнята, така че гледай да не изядеш пердаха и след изненадата, че я си похабил ценните продукти и сега няма за ядене, я някоя любима готварска лъжица отишла
        Аз веднъж решиш, че ще поднеса на една приятелка закуска в леглото. Нищо специално. Палачинки. Е да ама моите умения в кухната се свеждат до "геометрия на сандвича" и толкоз. Тя ме е учила как се правят палачинки и аз съм правил, но ми трябва време да нацеля гъстотата на тестото. Същото се случи и въпросната сутрин. Ставам аз рано. Хвърлям се като тигър в кухнята, но не да ям, и се залавям. Всички продукти са на лице. Приготвам тестото и започвам. Изливам първата....виждам, че не ми е наред тестото и го сгъстявам още малко. Изливам втората....пак същата работа. Трета, четвърта.....греда! А времето напредва. Е, ако и бях сложил някое приспивателно можеше и цял ден да имам да експериментирам, но не съм зъл! В крайна сметка тя се събуди, а резултата беше найлонов плик пълен с тесто. Къде разкъсано, къде дебело, къде тънко..... В случай, че някой обича безформени късове тесто ставаше за ядене, но нямаше нищо общо с добре познатите ни палачинки. Съкрушен и показах плика с тестото след което и двмата бяхме леж от смях.
        В своя защита обаче мога да кажа, че веднъж нацеля ли го тестото съм такъв виртуоз с тигана, че дори мога да ги премятам
        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

еееее колегите, това ми напомня за моето първо готвене...пълен провал ...Преди доста години, на първото гадже...решила съм, че ще се подмазвам и ко, ще прави банички...с готово тесто, ама пълни с кашкавал, гъби, филе и кисели краставички...То това се оказа хубава рецепта ама по това време не знаех,че има едно такова "животно", наречено готварска хартия, та на въпросната се цедят краставиците и гъбите...В крайна сметка нищо не направих, тестото не се наду...ужасТ стана, той беше потресен от резултата ... и извода е -аз не готвя и не правя такива експерименти вече. колеги, ако искате да изненадате жените/мъжете си и да ги накарате да се почувстват по-добре...има доста начини за това, не е само готвенето...просто заложете на изпитани средства и не забравяйте, че всеки е индивидуален и приема нещата различно.
          Влюбена в Alfa Romeo GTV
          GTV- психопатска кола само за психопати!!!

Comment

Колегата е искал "тепаняки" и ............. го е получил
            sigpic
            "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Направо са го О-тепаняки Все пак хвала на колегата за опита-не се предавай след като си решил да направиш нещо давай.
              Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
              Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
              Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Браво, супер, важно е старанието при готвенето, и аз самият съм готвил няколко пъти, а това винаги е положително, дори да е кофти.
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

"Случайно" тази история ме подсеща за:

"Как Започват Скандалите"

Сяда жена ми до мен на дивана, докато аз превключвам каналите, и ме пита: „Какво има на телевизора?”

Аз казвам: „Прах.”

И скандалът започна....
                  Докато с жена ми гледаме „Кой иска да стане милионер”, аз се обърнах към нея и я попитах: „Искаш ли да правим секс?”

„Не”, казва тя.

И тогава аз казах: „Това окончателен отговор ли е?”

Тя даже не ме погледна и каза: „Да.”

И аз казах: „Тогава ще се обадя на приятел.”

И скандалът започна....
                  В събота, рано сутринта, станах тихо, облякох се, направих си обяд и
                  тихо отидох в гаража.

Закачих лодката за колата и бавно потеглих. Имаше силен вятър.

Включих радиото на колата и в този момент казаха, че целият ден
                  времето ще е лошо....

Върнах се обратно в къщата, тихо се съблякох и легнах в леглото.

Погалих жена си по гърба и прошепнах в ухото й: „Времето навън е ужасно!”

Моята, от 5 години любима жена, отговори: „Представяш ли си, и
                  глупавият ми съпруг отиде на риба в това време?”

И така започна скандала....
                  Сутринта бутнах една кола. Отбихме отстрани на шосето и другият шофьор
                  бавно излезе от колата си.

Знаете как понякога, когато сте много стресирани, и най-малкото нещо
                  може да ви разсмее.

Дааа, няма да повярвате, но той беше .... ДЖУДЖЕ!!! Засили се към
                  колата ми, погледна нагоре към мен и извика:

„Аз не съм Щастлив!!!”

Погледнах надолу към него и попитах: „Добре, кой от седемте си тогава?”

И така скандала започна....
                  Жена ми започна да подмята какво иска за подарък за предстоящата ни годишнина:

„Искам нещо лъскаво, което да вдига от 0 до 150 за 3 секунди.”

Купих й кантар за баня.

Като се прибрах снощи вкъщи, жена ми настояваше да я заведа на някое
                  място, където е скъпо. Заведох я на бензиностанцията.

Отидох в Пенсионното да си подам документите за пенсия.

Жената на гишето ми поиска личната карта, за да провери възрастта ми.

Проверих всички джобове, няма я. Явно я бях забравил вкъщи.

Казах на жената, че много съжалявам, но съм си забравил личната карта
                  и ще дойда по-късно.

Жената каза: „Разкопчайте си ризата.” Разкопчах я, и се разкри
                  побеляла къдрава гръд.

Тя каза: „Побелялата коса на Вашата гръд е достатъчно доказателство за
                  мен.” И прие документите ми за пенсия.

Когато си отидох вкъщи, възбудено разказах на жена си какво ми се е
                  случило в Пенсионното и тя каза:

„Трябваше да си събуеш панталоните. Щяха да ти дадат и инвалидност.”

И тогава започна скандала.....

Жена ми и аз отидохме на среща на съучениците.

Аз непрекъснато наблюдавах една пияна жена, поглъщаща питието си на
                  съседната маса. Жена ми попита: „Познаваш ли я?”

„Да,”, казах аз, „Тя е старото ми гадже. Разбрах, че е започнала да
                  пие, след като сме се разделили и оттогава не е изтрезнявала.”

„Господи!”, каза жена ми, „Кой би повярвал, че някой може да празнува
                  толкова дълго време?”

И тогава започна скандала....
                  Заведох жена си на ресторант. Сервитьорът, по някаква причина, взе
                  първо моята поръчка.

„Донесете ми телешка пържола „а л’англе”, моля.”

Той каза: „А какво ще кажете за „лудата крава”?”

„Ами тя сама ще си поръча.”

И тогава скандалът започна....
                  Жена ми стоеше гола в спалнята, гледайки се в огледалото. Не беше
                  доволна от това, което вижда, и ми казва:

„Чувствам се ужасно. Изглеждам дебела и грозна. Наистина имам нужда да
                  ми направиш комплимент.”

Аз й казах: „Зрението ти е почти перфектно!”

И така започна скандала
                  Lancia Kappa 2.4JTD
                  Lancia Dedra SW Integrale (очаква охлЮфче да я полази)

Comment

Преди години и аз реших да сготвя и се получи нещо такова :

Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Ама много ти малка наденицата.
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                        Ама много ти малка наденицата.
                        Може да е малка, но е от сърце и е много поврътлива.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Ама гледам и е рязана!?!
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                            Ама гледам и е рязана!?!
                            Не - просто е забелена.