Известие

Collapse
No announcement yet.

Заплата,кола,часовник и т.н.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    А, ми просто много хора се "надскачат" - и в бизнеса, и в живота.
    Като видят малко повече пари и давай, че сега им е паднало, без да мислят в переспектива.
    А веднъж като си качил летвата високо трудно се сваля по-ниско и тогава настават едни абсурди.
    Не знам защо, ама имам чувството, че в България това е много по-разпространено явление, отколкото в нЕкои страни, дето все ги даваме за пример.
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
      Не знам защо, ама имам чувството, че в България това е много по-разпространено явление, отколкото в нЕкои страни, дето все ги даваме за пример.
      Предполагам, че навсякъде ги има такива, ама тук май преобладават - като, че ли манталитетът ни е такъв.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Дали е манталитет, или елементарно човешко желание и стремеж към по-добър живот?
        sigpic
        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
          Дали е манталитет, или елементарно човешко желание и стремеж към по-добър живот?
          Добрият живот е въпрос и на баланс.
          Изхвърлянето е израз на комплексарщина.
          От друга страна и сиромахомилството е не по-малка патология.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Пичове бъркате се за някои неща и ще ви кажа за кои по точно, например имам един колега от работа които ходи до америка чат пат и ми разправя ,че там хората живеят на лизинг дет се вика кола,апартамент,вила.. и квото се сетите друго е на лизинг докато у нас според мен доста по трудно хората се решават да изтеглят кредит и тн. защото няма да могат да го изплатят. И всичко това води до извода че нашя стандарт на живот е нисък и българина се е свил до максималното. А за тези които както колегата по горе каза теглят кредит зима бмв и после набива банички .. те са друг тип хора така да го кажа

Comment

Eдно е хоби, друго е да си смяташ проценти и дъра бъра
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Аз знам, че трябва да имаш 7 пъти цената на колата, която си решил да взимаш.. Ама това са разни измишльотини по принцип.

В България, за да живееш добре и да ти стигат парите за всичко, без да се изхвърляш, ти трябват около 3000-4000 лв доход. С тях можеш да си позволиш нова кола, апартамент и да имаш достатъчно за харчене и за екскурзийки. НО това е при положение, че нямаш деца.
                Lexus IS200

Comment

Абе то май българина гледа да живее на макс и хич не му пука за такива схеми
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Абе колегата тема е направил за нещо, което е доста интересно като статистика а една камара народ е оспамил темата и постепенно се залита в друго направление.

Хайде някой ако има какво да каже, ама наистина по темата, че да прочетем нещо интересно! Моля Ви се колеги!
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Защо трябва да се бъркаш в живота на някой, парите са си негови прави си каквото иска и както иска, нова кола, или друго сам си избира човек.
                      sigpic
                      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                      0889 636 093

Comment

То там е проблемът. Не е стремеж към по-добър живот, ами стремеж към гъзария и показност. Пресен случай. Спирам пред магазина, до мен спира на мястото за инвалиди 124-ка. Слиза някакъв, влиза с стъпка "хеликоптер, шефа на кенефа", до тук ми е все тая. После се срещаме на касите. Вади неква пачка и церемониално изважда от нея 20 лв и си купува патронче водка флирт, две наденици и консерва русенско варено. Който иска да вярва. Аз го видях. Е да му имам по-хубавия живот...
                        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                        Mazda 6 2.3 2005
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                          Добрият живот е въпрос и на баланс.
                          За мен това е разковничето на успеха - никога не може да се постигне перфектният баланс, но важното е стремежа към него.

От друга гледна точка - Всяка жаба да си знае гьола и мястото в него.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                            Сетих се, че бях срещал някъде нещо като неписани правила за това какъв процент от дохода ти трябва да отива за едикакво си. И колко трябва да струва колата ти, часовникът ти и т.н. спрямо въпросния доход. Някой може ли да ги издири?
                            Дали като цяло спазваме подобни неща или българинът яде кремвирши и извара, но кара мощна кола и телефонът му е последен модел?

И в крайна сметка цялата тази гъзария не води ли до стагнация на пазара?
                            Всеки сам си решава какво и как да харчи парите си.Има хора които на инат биха живяли на хляб и кренвирши, но да си купят мечтаната вещ или каквото и да е там. Няма нищо лошо в това. Въпрос на личен избор.А колкото до това дали е смешно, не мисля че е...
                            Няма нищо лошо в това очилата ти да струват 1000 лева, колата ти 100 000, часовниката ти 30 000, телефона и той толкова и пак да ходиш и да ядеш дюнери или в 3 сутринта да си купуваш рогчета и боза.Не вещите те правят това което си, а още по малко това което ядеш..
                            Ако искаш да си позволиш скъпа вещ и тя ти е някаква мечта, не виждам причина да не затегнеш колана и да не направиш всичко възможно да я имаш.
                            .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Ти не виждаш проблем, аз виждам. Свят широк, мнения много. А рогчетата и бозата са си супер...

П.П. И все пак съм убеден, че не мечтите, а гъзарията са основният двигател на споменатите процеси.
                              Last edited by DerMeister; d.m.y г., 00:44.
                              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                              Mazda 6 2.3 2005
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
                                Всеки сам си решава какво и как да харчи парите си.Има хора които на инат биха живяли на хляб и кренвирши, но да си купят мечтаната вещ или каквото и да е там. Няма нищо лошо в това. Въпрос на личен избор.А колкото до това дали е смешно, не мисля че е...
                                Няма нищо лошо в това очилата ти да струват 1000 лева, колата ти 100 000, часовниката ти 30 000, телефона и той толкова и пак да ходиш и да ядеш дюнери или в 3 сутринта да си купуваш рогчета и боза.Не вещите те правят това което си, а още по малко това което ядеш..
                                Ако искаш да си позволиш скъпа вещ и тя ти е някаква мечта, не виждам причина да не затегнеш колана и да не направиш всичко възможно да я имаш.
                                Много добре казано. Аз съм на същото мнение.
                                sigpic
                                SCUDERIA ITALIA
                                BMW 5-er
                                BMW 7-er
                                Fiat GP

Comment

Working...
                                X