Първоначално публикувано от old alfist
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Заплата,кола,часовник и т.н.
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеНе знам защо, ама имам чувството, че в България това е много по-разпространено явление, отколкото в нЕкои страни, дето все ги даваме за пример.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщениеДали е манталитет, или елементарно човешко желание и стремеж към по-добър живот?
Изхвърлянето е израз на комплексарщина.
От друга страна и сиромахомилството е не по-малка патология.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Пичове бъркате се за някои неща и ще ви кажа за кои по точно, например имам един колега от работа които ходи до америка чат пат и ми разправя ,че там хората живеят на лизинг дет се вика кола,апартамент,вила.. и квото се сетите друго е на лизингдокато у нас според мен доста по трудно хората се решават да изтеглят кредит и тн. защото няма да могат да го изплатят. И всичко това води до извода че нашя стандарт на живот е нисък и българина се е свил до максималното. А за тези които както колегата по горе каза теглят кредит зима бмв и после набива банички .. те са друг тип хора така да го кажа
Comment
-
Аз знам, че трябва да имаш 7 пъти цената на колата, която си решил да взимаш.. Ама това са разни измишльотини по принцип.
В България, за да живееш добре и да ти стигат парите за всичко, без да се изхвърляш, ти трябват около 3000-4000 лв доход. С тях можеш да си позволиш нова кола, апартамент и да имаш достатъчно за харчене и за екскурзийки. НО това е при положение, че нямаш деца.Lexus IS200
Comment
-
Абе колегата тема е направил за нещо, което е доста интересно като статистика а една камара народ е оспамил темата и постепенно се залита в друго направление.
Хайде някой ако има какво да каже, ама наистина по темата, че да прочетем нещо интересно! Моля Ви се колеги!
Comment
-
Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщениеДали е манталитет, или елементарно човешко желание и стремеж към по-добър живот?sigpic
ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
0889 636 093
Comment
-
Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщениеДали е манталитет, или елементарно човешко желание и стремеж към по-добър живот?Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеДобрият живот е въпрос и на баланс.
От друга гледна точка - Всяка жаба да си знае гьола и мястото в него.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеСетих се, че бях срещал някъде нещо като неписани правила за това какъв процент от дохода ти трябва да отива за едикакво си. И колко трябва да струва колата ти, часовникът ти и т.н. спрямо въпросния доход. Някой може ли да ги издири?
Дали като цяло спазваме подобни неща или българинът яде кремвирши и извара, но кара мощна кола и телефонът му е последен модел?
И в крайна сметка цялата тази гъзария не води ли до стагнация на пазара?
Няма нищо лошо в това очилата ти да струват 1000 лева, колата ти 100 000, часовниката ти 30 000, телефона и той толкова и пак да ходиш и да ядеш дюнери или в 3 сутринта да си купуваш рогчета и боза.Не вещите те правят това което си, а още по малко това което ядеш..
Ако искаш да си позволиш скъпа вещ и тя ти е някаква мечта, не виждам причина да не затегнеш колана и да не направиш всичко възможно да я имаш..::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.
Comment
-
Ти не виждаш проблем, аз виждам. Свят широк, мнения много. А рогчетата и бозата са си супер...
П.П. И все пак съм убеден, че не мечтите, а гъзарията са основният двигател на споменатите процеси.Last edited by DerMeister; d.m.y г., 00:44.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщениеВсеки сам си решава какво и как да харчи парите си.Има хора които на инат биха живяли на хляб и кренвирши, но да си купят мечтаната вещ или каквото и да е там. Няма нищо лошо в това. Въпрос на личен избор.А колкото до това дали е смешно, не мисля че е...
Няма нищо лошо в това очилата ти да струват 1000 лева, колата ти 100 000, часовниката ти 30 000, телефона и той толкова и пак да ходиш и да ядеш дюнери или в 3 сутринта да си купуваш рогчета и боза.Не вещите те правят това което си, а още по малко това което ядеш..
Ако искаш да си позволиш скъпа вещ и тя ти е някаква мечта, не виждам причина да не затегнеш колана и да не направиш всичко възможно да я имаш.sigpic
SCUDERIA ITALIA
BMW 5-er
BMW 7-er
Fiat GP
Comment
Comment