Известие

Collapse
No announcement yet.

Заплата,кола,часовник и т.н.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
    Всеки сам си решава какво и как да харчи парите си.Има хора които на инат биха живяли на хляб и кренвирши, но да си купят мечтаната вещ или каквото и да е там. Няма нищо лошо в това. Въпрос на личен избор.А колкото до това дали е смешно, не мисля че е...
    Няма нищо лошо в това очилата ти да струват 1000 лева, колата ти 100 000, часовниката ти 30 000, телефона и той толкова и пак да ходиш и да ядеш дюнери или в 3 сутринта да си купуваш рогчета и боза.Не вещите те правят това което си, а още по малко това което ядеш..
    Ако искаш да си позволиш скъпа вещ и тя ти е някаква мечта, не виждам причина да не затегнеш колана и да не направиш всичко възможно да я имаш.
    Не става въпрос за това, да набиваш дюнери или рогчета с боза, ако караш Ferrari, защото сa ти вкусни, а да ги набиваш, защото иначе няма да имаш пари за бензин.
    Ей за това иде реч в темата и има разлика.

Иначе нищо лошо - аз и милиарди да имах, пак щях да си се разнасям с обикновени дънки и маратонки, защото са ми удобни и няма да се набутам в някакво Аrmani за не знам колко си хиляди, само за да демонстрирам статус.

Пък и съм убеден, че McLaren F1 се кара по-удобно с дънки и маратонки, отколкото с костюм и обувки!

В България обаче картинката е съвсем сбъркана - неведнъж съм бил свидетел, как в някое заведение най-демонстративно се плясва телефон за 1000+лв. на масата, а малко след това се провежда следният 5 секунден разговор: "Аре звънни ми ти, че нЕмам пари във ваучера".
    WTF!?
    Last edited by Fear; d.m.y г., 09:12.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

България е единственото място в света ,където е възможно да имаш доход 300 лв на месец,да се чудиш с тях,да ядеш ли ,тока ли да си платиш или пък телефона,ни без едното ни без другото..хората теглят заеми ,които трудно ,а понякога невъзможно да изплатят и да искат не могат да си позволят толкова скъпи вещи.Като не говоря за ресторанти и подобни и банички и боза,защото да си признаем ,някой хора за ресторант не могат и да си помислят ,камоли да идат там..за тях бозата и кифлата са екстра.В америка живеят на кредит,защото така им е по удобно,а не защото просто друг избор няма,а даже и този не винаги ти се отдава..вече и заеми трудно дават..И в момент на криза,в който цените за да оцелее народа трябва да падат, а те се качват стремглаво на горе и живееме като животните ,да се бориме за едното ядене..
      "la passione a la macchina" ..Alfa Romeo не е просто автомобил.. тя е чувство

Comment

Часовника, според мен, не трябва да надвишава една твоя месечна заплата- такива са ми спомените отностно цената на часовника...
        Lexus IS200

Comment

Наистина прави впечатление семейство да има две коли(Кайен и Ес класа) и да живее в панелка от 60те, но аз го приемам за личен избор на хората.

В тоя ред на мисли и аз обичам да си пия уискито с вода

По темата за процент от годишната заплата за часовник аз мисля, че беше около 10% тва по спомени от разговори с мой приятели.
          Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

10% oт годишната заплата? Бруто или нето?!

Хора, вие добре ли сте - това е ЧАСОВНИК, по дяволите!
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
              Часовника, според мен, не трябва да надвишава една твоя месечна заплата- такива са ми спомените отностно цената на часовника...
              Това са глупости, кой ще ти каже, колко да ти струва часовника. Нито за кола, часовник, обувки телефон... какви са тези % ала бала?
              Ако някой обича скъпите часовници, а заплатата не е от най-големите. Какво да направи - да си вземе някакво менте ли, или да изчака определен период и да си вземе нещо хубаво?
              Last edited by fnt; d.m.y г., 10:31.
              sigpic
              SCUDERIA ITALIA
              BMW 5-er
              BMW 7-er
              Fiat GP

Comment

Не е някой да ти казва или да има правило. Просто някой милионер ли, кой беше, е дефинирал някакви процентови съотношения, които са една добра отправна точка за преценка. Интерсно ми беше някой не ги ли знае или ако може да ги намери.
                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                Mazda 6 2.3 2005
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
                  Ако някой обича скъпите часовници, а заплатата не е от най-големите. Какво да направи - да си вземе някакво менте ли, или да изчака определен период и да си вземе нещо хубаво?
                  Да си вземе диамантен часовник и да дои овцете с него.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Добре де. Аз часовник не нося. В очите на околните значи ли това, че нямам доходи?
                    Мисля, че ефектът от рецесията би трябвало да има своя 'отрезвяващ' ефект. Иначе гъзарията тук винаги е била на пиедестал, но нека! Аз лично са забавлявам с такива екземпляри.
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

ТИ си от Варна и НЯМАШ часовник? Ти как ходиш по заведения въобще?

То и аз нямам...
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

Колеги, пропускате важно нещо... повечето от нас са отраснали във времената на социализма, когато нямаше избор, нямаше разнообразие, че понякога изобщо нямаше - ако не си връзкар или партиец.
                        Помните ли, че за ТВ се чакаше година, за автомобил 4 - 10, за жилище по 25.
                        Е вещоманията беше логично следствие от това по-горе... а нейната следваща стъпка е ставащото сега, показни и гъзарски изцепки, неоправдани покупки и т.н.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

А и нещо друго, пазара се напълни с реплики на телефони и часовнци и не всичко което изглежда скъпо е наистина скъпо.Да не говорим,че се реплики на скъпи коли се правят и вече се срещат и по българските пътища.
                          .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Темичка за първенющина и снобчета а?!?
                            Което ми напомня за едни обувки за "1800 леваааа" на едно ватманче

Comment

колега този за който приказваш се опитва да си направи малко PR иначе от достоверни источници знам ,че не е богат сичко е за пред камерите. А колкото до това кои хора показват социален статус смятам, че това са едни хора които в даден момент са видяли малко пари и избиват комплексите си жив пример ви давам всяка 2ра напудрена мацка която пазарува от Витошка с парите на мама и тати които едва свързват 2 та края (познавам доста такива)

Едит: И между другото Wisky се пие с вода не с RedBull.

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                                ТИ си от Варна и НЯМАШ часовник? Ти как ходиш по заведения въобще?
                                Ми питаш ли ме какъв срам бера. Не смея да запретна ръкави.
                                _______
                                146 JTD - ex
                                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                                X