Известие

Collapse
No announcement yet.

Заплата,кола,часовник и т.н.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ха ха, сега се сетих за друга лична преживелица.
    На бензиностанцията до мен спира S класа, предния модел. Излиза някакъв огромен, татуиран и явно жена му. Тя си беше все едно е снимала фолк клип. Та след като измуча нещо на бензинджията и с тежка стъпка влезе навътре гледайки лошо, хвърлих едно око колко е заредил. Еми за цифром 6, с думи шест, лв. Ма той сигурно е искал да види колко му харчи или това му е мечта и е събирал от закуски нали....
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Въпроса тук НЕ е да имаш 10 кинта и да изхарчиш 5, а да имаш 10 кинта и да изхарчиш 20
      Ако имаш пари за глезотии, без да се лишаваш от друго - купувай каквото ти скимне.
      ОБАЧЕ, вместо да си платиш парното, ти да си купиш очила от МОЛа..... е мааааалко смехотворно, а много хора го правят и това е най-бледия пример
      Същото е например с колите с десен волан....
      Иначе, ДА - и аз предпочитам да пия уйски с газирана вода, но не е престижно и си личи, че социалния ми статус е нищожен
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
        Ха ха, сега се сетих за друга лична преживелица.
        На бензиностанцията до мен спира S класа, предния модел. Излиза някакъв огромен, татуиран и явно жена му. Тя си беше все едно е снимала фолк клип. Та след като измуча нещо на бензинджията и с тежка стъпка влезе навътре гледайки лошо, хвърлих едно око колко е заредил. Еми за цифром 6, с думи шест, лв. Ма той сигурно е искал да види колко му харчи или това му е мечта и е събирал от закуски нали....
        То примера е хубав ама я кажи на теб не ти ли се е случвало поради някакво стечение на обстоятелствата да останесш без пари в теб.Ей така имаш пари, дали в банка, дали у вас, но в конкретния момент нямаш. Не ти ли идва на акъла,че може да става дума за нещо такова?
        .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
          То примера е хубав ама я кажи на теб не ти ли се е случвало поради някакво стечение на обстоятелствата да останесш без пари в теб.Ей така имаш пари, дали в банка, дали у вас, но в конкретния момент нямаш. Не ти ли идва на акъла,че може да става дума за нещо такова?
          А според мен е имал пари, но е бил на нумероложка и тя му е казала да зареди 3 пъти по 6 лв, за да се предпази от дявола, понеже колата му е 333 коня и е би турбо, което я прави 666, което е много, много лошо число...
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

А според мен е имал пари, но е бил на нумероложка и тя му е казала да зареди 3 пъти по 6 лв, за да се предпази от дявола, понеже колата му е 333 коня и е би турбо, което я прави 666, което е много, много лошо число...
            Злобата е страшно нещо, ама много, много страшно и лошо нещо...

Comment

Злобата е страшно нещо, ама много, много страшно и лошо нещо...
              Коя злоба по-точно визирате, колежке? До тук в темата освен смях и тъга друго не виждам...
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

Коя злоба по-точно визирате, колежке? До тук в темата освен смях и тъга друго не виждам...
                Само ми е интересно да разбера, какво те засяга човека на съседната маса какъв часовник има, какъв телефон, каква кола кара и така нататък.Защо не гледаш в собственото си канче?
                Какво те засяга и кой колко зарежда в колата си.Познаваш ли го онзи с мерцедеса? Едва ли..Как реши,че е дал последните си пари за мерцедеса и сега зарежда за по 6 лв.
                Смеха и тъгата я предизвикват такива като теб, който не гледат себе си.

П.С. Онзи ден във Варнеснки мол буквално си бройхме 2 лева на жълти стотинки за да си купя един парфюм.Ти ако стоеше отстрани и гледаше сигурно щеше да си кажеш "Гледай ги тези". И сега да разказваш тази история. Е да ама нямаше да си наястно с това,че имахме серизна сума пари в евро, а в този магазин не приемали евро и се наложи да си изтръскаме джобовете за български пари и да съберем 2 лв на стотинки.

Comment

Мире, ес-класата ще ти изгори повече от 6 лв само за да отбиеш до бензиностанцията. Аз съм имал случай, когато за момент да си помисля, че съм си забравил парите и съм стопирал бензинджийчето да не пълни, ама да отида да зареждам с ясната мисъл, че ще е за 5-6 лв ...
                  Иначе със забравен портфейл всеки е увисвал, то е ясно. Ама в общия случай, благодарение на дебитни/кредитни карти, дори и с празен портфейл, пак можеш да платиш, нали се сещаш
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

От къде тръгнахме и до къде стигнахме

Когато говорим за нещо като часовник и въобще нещо, което не изисква особена поддръжка, дет се вика ни хляб яде, ни вода пие, то тогава съм склонен да се съглася, че цената не е от особено значение, стига да имаш парите готови, за да си го купиш. Конкретното нещо няма да е свързано с бъдещи разходи. Но дори и тогава ако се стигне до унищожение на предмеда или загубата му, си представете- бачкали сте 1-2-3 месеца на вятъра или в по- лошия случай 1-2 години.
                    Както и да е- ще го преживеете някак.

Но когато си купите кола не по вашия джоб има два възможни изхода- карате си колата от работа до вкъщи и от вкъщи до работа и нямате пари да се усмихнете, заради поддръжката на колата. Даже нямате пари да отидете за един уикенд във Велинград на Спа- хотелче, защото първо, че колата харчи много и второ, че не можете да си платите нощувката.

Или втория вариант- ебавате майката и на колата и на всичко и си купувате алфа 145. Верно не се возите на меко, но имате пари да си излизате напред назад, да си взимате редбул с уискито да спестявате по някой лев за черни дни и да си купувате зимни гуми, като дойде зимата.

Всеки сам преценява какво иска

П.П. Не всеки каращ алфа 145 е без пари, както и не всеки каращ С класа има пари.

---------- Post added at 12:31 ---------- Previous post was at 12:30 ----------

Само ми е интересно да разбера, какво те засяга човека на съседната маса какъв часовник има, какъв телефон, каква кола кара и така нататък.Защо не гледаш в собственото си канче?
                    Какво те засяга и кой колко зарежда в колата си.Познаваш ли го онзи с мерцедеса? Едва ли..Как реши,че е дал последните си пари за мерцедеса и сега зарежда за по 6 лв.

П.С. Онзи ден във Варнеснки мол буквално си бройхме 2 лева на жълти стотинки за да си купя един парфюм.Ти ако стоеше отстрани и гледаше сигурно щеше да си кажеш "Гледай ги тези". И сега да разказваш тази история. Е да ама нямаше да си наястно с това,че имахме серизна сума пари в евро, а в този магазин не приемали евро и се наложи да си изтръскаме джобовете за български пари и да съберем 2 лв на стотинки.

Ха ха, къв е тоя магазин дето няма да ти направят 2 лв отстъпка за парфюм за 100 лв. направо щях да си тръгна от там.. Тъпи продавачи.
                    Lexus IS200

Comment

Може да е заредил само за 6лв. за да може да се добере до бензиностанцията, от която си зарежда редовно и знае, че е с хубаво гориво - всичко е възможно.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Може да е заредил само за 6лв. за да може да се добере до бензиностанцията, от която си зарежда редовно и знае, че е с хубаво гориво - всичко е възможно.
                        А може да е бил с газова и да е сипал 6 лв. само, за да не изгори бензиновата помпа...
                        Lexus IS200

Comment

Добре де, на всички е ясно, че тук не става въпрос за изключенията, а винаги има изключения!!!
                          Говорим за целенасоченото избиване на комплекси и професията "гъзар на заем"
                          sigpic

Comment

Оня с мерцедеса не го познавам, познавам други като него. Въобще не ме засягат другите хора, просто се върни на първото мнение в темата и ще видиш какво точно ме интересува.

Също ми е интересно какво ги кара хората, КОИТО ПОЗНАВАМ (да уточня, че явно си адвокат на тяхната неправителствена организация), да си купят телефон за 1000 лв и да ми искат моя, на 3 години очукан и издран, да пишат смс от него.

За кво обръщате всяка тема наопаки не мога да разбера...
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

Ха ха, къв е тоя магазин дето няма да ти направят 2 лв отстъпка за парфюм за 100 лв. направо щях да си тръгна от там.. Тъпи продавачи
                              А криза е Иначе магазина е BeautyZone..

Comment

Също ми е интересно какво ги кара хората, КОИТО ПОЗНАВАМ (да уточня, че явно си адвокат на тяхната неправителствена организация), да си купят телефон за 1000 лв и да ми искат моя, на 3 години очукан и издран, да пишат смс от него.
                                Проблем с преценките, сполучливо примесен с простотия.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X