Известие

Collapse
No announcement yet.

Заплата,кола,часовник и т.н.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
    Оня с мерцедеса не го познавам, познавам други като него. Въобще не ме засягат другите хора, просто се върни на първото мнение в темата и ще видиш какво точно ме интересува.

Също ми е интересно какво ги кара хората, КОИТО ПОЗНАВАМ (да уточня, че явно си адвокат на тяхната неправителствена организация), да си купят телефон за 1000 лв и да ми искат моя, на 3 години очукан и издран, да пишат смс от него.

За кво обръщате всяка тема наопаки не мога да разбера...
    Твойте хора ги попитай ти защо така правят.
    А иначе не мисля, че трябва да се спазват такива правила, що се отнася до вещи като часовник, очила, дрехи.Все неща който не искат подръжка. А за автомобилите е ясно, че ако неможеш да си позволиш да го подържаш по-добре не го куппвай.
    .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
      Твойте хора ги попитай ти защо така правят.
      А иначе не мисля, че трябва да се спазват такива правила, що се отнася до вещи като часовник, очила, дрехи.Все неща който не искат подръжка. А за автомобилите е ясно, че ако неможеш да си позволиш да го подържаш по-добре не го куппвай.
      Не са ми толкова близки, а и не ми е удобно да ги питам, защо аджеба се извхрълят така и не виждат ли, че са смешни.

А правилата да повторя са чисто ориентировъчни. Беше ми интересно да си припомня как ги беше дефинирал човекът. Все пак са един добър ориентир. Не че ако носех часовник нямаше да ги наруша. Зависи какво си харесам, но за единия часовник на кифли и градски транспорт няма да го карам.
      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
      Mazda 6 2.3 2005
      sigpic

Comment

В краен случай, ако решиш да носиш часовник, винаги можеш да си купиш обикновен часовник, който да ти харесва и който да се простира според възможностите ти, нали?!
        sigpic

Comment

за часовника важи правилото да струва колкото ти е месечния доход.
          няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
            В краен случай, ако решиш да носиш часовник, винаги можеш да си купиш обикновен часовник, който да ти харесва и който да се простира според възможностите ти, нали?!
            Ми мога, ама после като попадна на часовникомерене, кво праим? Срам голям.

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
            Хм, даже това ми се струва много. Цял месец да работиш за часовник. Май верно тия правила ще излязат необективни. Аз като се познавам колко съм внимателан, ще трябва да му направя пълно каско.
            Last edited by DerMeister; d.m.y г., 15:07.
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение

И аз това казах преди

Но има едно голямо НО. Ако имаш заплата 400 лв, то е ъпсурд да си позволиш часовник за 400 лв. Има един минимум заплата, който трябва да получаваш, за да го следваш това правило.
              Lexus IS200

Comment

Ми мога, ама после като попадна на часовникомерене, кво праим? Срам голям.

Хм, даже това ми се струва много. Цял месец да работиш за часовник. Май верно тия правила ще излязат необективни. Аз като се познавам колко съм внимателан, ще трябва да му направя пълно каско.
                Вземи си брой секундите наум - не ти трябва часовник.
                Last edited by old alfist; d.m.y г., 20:10.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Вземи си брой седундите наум - не ти трябва часовник.
                  Пробвал съм, избързвам. Ако бех швейцарец... Иначе има разни часовници по 500-600лв, много убави, хвърлил съм им око. Ма като не нося, за кво насила да проносвам.
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

Пробвал съм, избързвам. Ако бех швейцарец... Иначе има разни часовници по 500-600лв, много убави, хвърлил съм им око. Ма като не нося, за кво насила да проносвам.
                    Да вземе да те хване едно гадже да те калибрира и ще забравиш за часовниците.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Попаднах на това в един друг форум и мисля, че добре отразява народопсихологията на голяма част от българите:
                      Харчим пари, които нямаме, да си купим неща, от които нямаме нужда, за да впечатлим хора, които не ни харесват.
                      Alfa Romeo 166 3.0 V6
                      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Принципно има часовници от по 20 лв който са много по красиви и удобни от скъпите.А меренето на "пи*ки" като национален спорт си го знаем.Аз лично не се трогвам и не ми пука.
                        Last edited by Mirela; d.m.y г., 17:00.
                        .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Има разни училища по бизнес етикет и корпоративен или международен протокол. Е не в България, де. Та там се занимават с такива нещица. А има и фирми, които дават консултации точно по такива теми, звънни на някоя от тях, или им прати мейл-че. Може пък и да те вземат насериозно .
                          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            Да вземе да те хване едно гадже да те калибрира и ще забравиш за часовниците.
                            То така ме е калибрирало, че и колата вече не си оправям, само карам...

---------- Post added at 15:33 ---------- Previous post was at 15:32 ----------

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                            Има разни училища по бизнес етикет и корпоративен или международен протокол. Е не в България, де. Та там се занимават с такива нещица. А има и фирми, които дават консултации точно по такива теми, звънни на някоя от тях, или им прати мейл-че. Може пък и да те вземат насериозно .
                            Е чак па толкова... С тях вече ще отидем в другата крайност.
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

Ето пример за часовник.

20 лева. ( няма да коазвам колко време съм работил за да си го купя)
                              Прост и постен.
                              Изкефи ме че е прозрачен и си го взех. Ръчно навиване, китайска му работа

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16969

Колкото изкара - изкара, хич няма да го мисля.

Смени многократно по скъпо механично самонавиващо се Сейко със показатели за дата и ден от седмицата. ( всъщност са 2 сейкотата само цвета на циферблата им е различен)
                              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                                Ето пример за часовник.

20 лева. ( няма да коазвам колко време съм работил за да си го купя)
                                Прост и постен.
                                Изкефи ме че е прозрачен и си го взех. Ръчно навиване, китайска му работа

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16969

Колкото изкара - изкара, хич няма да го мисля.

Смени многократно по скъпо механично самонавиващо се Сейко със показатели за дата и ден от седмицата. ( всъщност са 2 сейкотата само цвета на циферблата им е различен)
                                Я, я, разкажи малко. Верно е много готин. От тук ли го поръчва? Безплатна ли е доставката наистина?
                                Mazda 6 2.3 2005
                                sigpic

Comment

Working...
                                X