Известие

Collapse
No announcement yet.

За и против задното предаване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За и против задното предаване

Първоначално публикувано от B. Stamatov Покажи съобщение
    Да така е. Аз затова сметам, че трябва да има купе версия. Аз например не искам кабриолет, а стегнато, леко и "кораво" ( с ниски стойности на торсионно ускване) купе, задължително със задно предаване. И то естесвено да е Алфа Ромео на 100%, а не с някакви американски примеси, още повече съсрцето на колата- двигателят. Но както гледам това явно ще си остане само мечта.........
    Аман от тва задно предаване Който много иска да взима завоите с вратите напред, за него има разни ковчези на колела като БМВ
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
    Аман от тва задно предаване Който много иска да взима завоите с вратите напред, за него има разни ковчези на колела като БМВ
    Колега, по-скоро аман от това предно предаване. Не може спортния модел на Алфа ромео да не е със задно. Хайде, спортен хечбек няма проблеми да е с предно, но купе с мощност 200-300 коня, поне 4х4 трябва да е. Не виждам какво лошо би имало ако се предлага Жулиета ГТА с предно и двуместно купе/кабрио със същия двигател и задно. Така ще са доволни всички

Задното предаване не е само за дрифтене, то просто се управлява по-добре при висока скорост. Погледни тези клипчета, в тях става ясно какво му е предимството.

http://www.youtube.com/watch?v=if6C9CReE8E
    http://www.youtube.com/watch?v=h4tJW...eature=related
    по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Много грешно е да се мисли, че повече от 5-10% от клиентите на една марка са върлите и фенове, които при БМВ се "кефят" на задно и обират мантинелите, а при Алфа ще се надпреварват кой пръв да си купи новият модел с "невероятното" задно предаване.
      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
      Mazda 6 2.3 2005
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
        Много грешно е да се мисли, че повече от 5-10% от клиентите на една марка са върлите и фенове, които при БМВ се "кефят" на задно и обират мантинелите, а при Алфа ще се надпреварват кой пръв да си купи новият модел с "невероятното" задно предаване.
        И аз съм на подобно мнение.
        Много от клиентите на една марка сигурно дори не знаят дали са с предно задно или 4 по 4,Особено дамите.
        Много от клиентите нямат време да се ровят във форуми или да четат статии.
        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от B. Stamatov Покажи съобщение
          Нищо лошо няма в това! Нали си говорим за това, което предстои на марката. А това е основна тема, за бъдещата маркетингова политика и свързаните с нея технически разработки. Представете си БМВ да преминат към предно предава. Сигурен съм че ще загубят повече от половината си клиенти и почитатели. Същото е и с Алфа. Ако марката иска да си върне престижа един от факторите е да започне да разработва модели със задно предаване, да подобри качеството, а не да се чудят от кого да вземат двигатели, база за нови модели и накрая от Алфа да остане само емблемата. Това според мен е пагобно и е пътя, по който от Опел вече отдавна вървят! Ако целта на маркетиговия отдел на Алфа е да се конкурира с немската марка, действията са разбираеми....
          Тогава ние трябва да приемем, че в сравнителните тестове винаги ще се представяме по зле от Ауди, Мерцедес, БМВ, Хонда, Мазда, и т.н.т.
          Ауди, Хонда и Мазда (без RX и MX сериите) не са със задна предавка Кой ти е казал, че задното предаване е гаранция за качество и престиж?!? Между другото, Опел направиха бум на немският пазар през миналата година, не виждам нищо лошо и Фиат груп да правят като тях
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

задното предаване винаги е било по-добрия избор за спортно каране, най-малкото като сцепление и т.н.

въобще не ми е ясно защо това го разискваме и спорим по темата...

аз искам алфа със задно и чакам с нетърпение и се надявам да направят такава. пък било то малка, с мек, с твърд покрив, купе, спайдър, майдър
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

А къде в България е разрешено това "спортно каране" ? Спазвайки правилата за движение и с малка кола няма да имаш никакво предимство от задното. Големи коли от Алфа не се очакват, та става ясно, че задното е по-скоро скъп маркетинг. За маркетинга има 8Ц. Те искат да спрат спортните купета изобщо, а вие задно.....
              Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от Naso Покажи съобщение
                А къде в България е разрешено това "спортно каране" ? Спазвайки правилата за движение и с малка кола няма да имаш никакво предимство от задното. Големи коли от Алфа не се очакват, та става ясно, че задното е по-скоро скъп маркетинг. За маркетинга има 8Ц. Те искат да спрат спортните купета изобщо, а вие задно.....
                на писта, примерно, на планински път - където е позволено с 90, а има завои на които и с 40 е предизвикателство ти недей бра грижи, все ще се намери някъде където да се кара

по твойта логика, що бмв произвеждат з4 ? а да сетих се - разчитат единствено и само на емблемата, нали

искам като подам газ в завой да не продължавам в права линия ами да си завия 4х4 на малка спортна кола е прекалено тежко, макар и много симпатично от към стабилност, да? та логично остава задното
                Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 14:38.
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Съзнавам, че малко разводних темата с моята мания относно задното предаване и автомобилите Алфа Ромео, обещавам да открия тема "ЗА И ПРОТИВ ЗАДНОТО ПРЕДАВАНЕ" за да не бъгваме всички останали теми с този спор. Но другите проблеми, които споменах в по- горното си изложение, мисля че всички ни вълнуват. И всички добре знаем, че Алфа Ромео не като останалите марки. Не само за запалените почитатели като нас, но и за малко по запознатите потребители, поради много фактори насложени във времето и историята на марката, качеството, италянския проиход и т.н.т. Именно поради тези причини не можем да се конкурираме с производители като Опел, Мазда, Фолксваген и ........., защото това са автомобили за практични хора те никога не биха избрали Алфа пред тези марки, които изредих. Алфа като идея е насочена към по емоционални, млади хора, които не желаят да се асоциират с практичността, напротив точно обратно- стилен дизайн, спортна динамика и прилични цени... Това е на кратко.....
                  Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                    на писта, примерно, на планински път - където е позволено с 90, а има завои на които и с 40 е предизвикателство ти недей бра грижи, все ще се намери някъде където да се кара

по твойта логика, що бмв произвеждат з4 ? а да сетих се - разчитат единствено и само на емблемата, нали

искам като подам газ в завой да не продължавам в права линия ами да си завия 4х4 на малка спортна кола е прекалено тежко, макар и много симпатично от към стабилност, да? та логично остава задното
                    Малко са автомобилите създадени с писта в главата. Още по-малко са четиривратите такива. Алфа сега имат за цел да възвърнат малко позиции в по-масовите сегменти. На планинския път с предизвикателни завои ограничението рядко е 90. З4 се произвежда, защото БМВ нямат друга спортна колица и се прави със задно, защото те нямат платформа с предно При нас не е точно така.
                    Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от Naso Покажи съобщение
                      З4 се произвежда, защото БМВ нямат друга спортна колица и се прави със задно, защото те нямат платформа с предно При нас не е точно така.
                      bmw нямат друга спортна колица

а ха
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

За и против задното предаване

мене ме нема, в целата схема........

Comment

Първоначално публикувано от sen7 Покажи съобщение
                          ти човечето ли си или другото ?
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

Боужкей... що разцепихте убавата темичка..
                            Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                            My Red Love
                            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

пичове, някой от вас качва ли се е на мощна кола с предно? Имате ли представа, че на кола с над 200 коня и предно взимането на завой маааалко по-бързичко е много спорен момент? а аз съм с шпер....
                              не се изказвайте неподготвени. Мощна и бърза кола с предно е грешно инженерно решение.(точка)
                              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Working...
                              X