Известие

Collapse
No announcement yet.

Що съм длъжен.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
    .....да слушам гнусната мазна чалга и пиянските викове на разни дебели чалгари в кафето отсреща....?При това в 1:30 сутринта....
    Е гнусна работа е наистина

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
      Именно! Постоянно се говори как трябва да ги интегрираме в обществото и т.н. А реално се оказва, че те ни интегрират доста по-удачно. Както писах по-горе - това е музиката, културата на бай Мангау.
      Аз предлагам да ги интегрираме

Ееее. Само не прекалявайте, че отдавна не съм банвал никого
      Last edited by търтей; d.m.y г., 00:17.
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        Който твърди, че метъла е по- стойностна музика от чалгата е в голяма грешка. Това е простата истина. Друго няма какво да се коментира. Дадох ви и пример с текст от песен, ако искате мога да извадя още текстове на метълски песни на известни групи и да сравняваме с чалга текстовете.

От тук натам- ясно е че никой не обича да го буди каквато и да е музика в 2 часа. Аз да чукам на дърво в нашия квартал нито метъли има да дънят музка, нито чалгари.
        Колега Раимщаин са някакви скандални типове които не могат да се олицетворяват с Хеви Метал. Разликата е че Хеви Метъла и Хард Рока са музика на протеста докато чалгата и американският рап са музика на пошлостта и издигат парите в култ. Като послушаш малко Аксепт, Туистед Систерс, Ас Дс и т.н. ще разбереш какво е Хеви Метал.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
          Колега Раимщаин са някакви скандални типове които не могат да се олицетворяват с Хеви Метал. Разликата е че Хеви Метъла и Хард Рока са музика на протеста докато чалгата и американският рап са музика на пошлостта и издигат парите в култ. Като послушаш малко Аксепт, Туистед Систерс, Ас Дс и т.н. ще разбереш какво е Хеви Метал.
          Колега, точно Метъла и Рока са музика на пошлостта, като цяло. Иначе съдържанието на тези стилове включва любов, омраза, протест и безсмислени нечленоразделни викове. Среща се и съдържание със социален, политически и морален смисъл.

Чалгата е по-лесно смилаема, по-проста и по-подходяща за забавление. Тематиката е свързана с любов, забавление и хумор.

Рапа, това е най-смислената музика. Вероятно има повече стилове рап, отколкото рок/метъл. Тематиката се разпростира от социална, морална, криминална, любовна, омраза, насилие, пари, секс, икономика, политика, забавление и т.н. Използват се похвати като хумор, сарказъм и т.н. Рапа може да го слушате, но тва не е гаранция, че го разбирате. А той съществува именно защото трябва да бъде разбран, въпреки жаргона.

И аз не съм бил на кеф, когато са ме подлудявали в 2-3-4 часа след полунощ с дива чалга, рап или метъл, ама когато аз съм я надувал ми е било кеф, нали? За това не съм държал сметка на никого.

Държали са ми сметка защо вдигам шум на площадката като дете, имало хора, които взимали нощни смени. Е и аз сега взимам, бормашините ми пречат (а те са нон-стоп), но съм се примирявал. Защо на някои хора им липсва и най-малката търпимост и толерантност, не ми е ясно...

п.п. Естествено, че чалгата и метъла могат да се сравняват, нали са стилове музика. Това че едното е такова, а другото е онакова само ги диференцира. Естествено, че една лимузина може да се сравнява със спортна бегачка - с коя да отида на абитуриентския бал е въпроса, например. Могат да се сравняват и неща от съвсем различно естество по някакъв критерий - кое е повече обществено значимо, спорта или музиката? Пък някои хора твърдят, че чалгата не може да се сравнява с метъла, голфа не мое да се сравнява с алфа 145.. сичко може!
          Last edited by sa6o_roman; d.m.y г., 08:23.
          по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Първоначално публикувано от sa6o_roman Покажи съобщение
            Колега, точно Метъла и Рока са музика на пошлостта, като цяло. Иначе съдържанието на тези стилове включва любов, омраза, протест и безсмислени нечленоразделни викове. Среща се и съдържание със социален, политически и морален смисъл.

Чалгата е по-лесно смилаема, по-проста и по-подходяща за забавление. Тематиката е свързана с любов, забавление и хумор.

Рапа, това е най-смислената музика. Вероятно има повече стилове рап, отколкото рок/метъл. Тематиката се разпростира от социална, морална, криминална, любовна, омраза, насилие, пари, секс, икономика, политика, забавление и т.н. Използват се похвати като хумор, сарказъм и т.н. Рапа може да го слушате, но тва не е гаранция, че го разбирате. А той съществува именно защото трябва да бъде разбран, въпреки жаргона.

И аз не съм бил на кеф, когато са ме подлудявали в 2-3-4 часа след полунощ с дива чалга, рап или метъл, ама когато аз съм я надувал ми е било кеф, нали? За това не съм държал сметка на никого.

Държали са ми сметка защо вдигам шум на площадката като дете, имало хора, които взимали нощни смени. Е и аз сега взимам, бормашините ми пречат (а те са нон-стоп), но съм се примирявал. Защо на някои хора им липсва и най-малката търпимост и толерантност, не ми е ясно...

п.п. Естествено, че чалгата и метъла могат да се сравняват, нали са стилове музика. Това че едното е такова, а другото е онакова само ги диференцира. Естествено, че една лимузина може да се сравнява със спортна бегачка - с коя да отида на абитуриентския бал е въпроса, например. Могат да се сравняват и неща от съвсем различно естество по някакъв критерий - кое е повече обществено значимо, спорта или музиката? Пък някои хора твърдят, че чалгата не може да се сравнява с метъла, голфа не мое да се сравнява с алфа 145.. сичко може!
            Нещо ми се струва, че и ти не си вярваш.
            Arena Coast Customs

Comment

Мда, представям си пошлта музика и текстове на Рейнбоу и Куин примерно и от другата страна Кондьо с Доко Доко /текст Надежда Захариева/ да уточня или Кати с Ах, Банана
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Абе каква търпимост, нулева търпимост към простащината, била тя толериране на безмозъчни хора, които си въобразяват, че са артисти, натрапване на музика в малките часове на денонощието, още повече просташка, простащината по пътищата или каквато и да била друга форма на простащина...

Който иска- БИАД работи за него...ако не-да се затваря и да си слуша каквото иска и колкото иска в разумни граници на шума...аз така правя, като си пусна нещо по-силно....а не да разтворя всичко и да крещя като на селския мегдан...

А за колегата, дето ми е сложил, червеничко с коментар: "apfffff", , е сега ще си вържа черничко и цял ден с него ще ходя....
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Вижте, колеги, мноого се отплесна темата. Дори на моменти май излиза от добрия тон...
                  Искам да помоля нещо: нека някой, който не е наясно с даден стил музика - да не пише за нея (аз например не мога да пиша по темата за чалгата и разновидностите и, или например за госпъл..)
                  Някой постове са мнооого далече от истината (без да искам да засегна колегите), плачат за темата с бисерите от форума!
                  166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                  x145 1.6 boxer

Comment

За себе си мога да кажа, че не съм расист...но не харесвам циганите. Нещо подобно и за чалгата, нямам нищо против нея, но ако може по-далече. Трудно ми е да си представя, че ще въртя кючеци, докато мазен циганин ми бие на барабанчета. Но пък никой не ме и кара да ходя по подобни мероприятия. Само, че това не ме спасява, да стоя встрани от културата наречена "чалга". Това не е толкова стил в музиката, колкото култура, начин на поведение. За каква любов говорим в текстовете на песните? Т'ва си е чиста еротика, еротика на която все повече млади и стари започват да подръжават. И това, което виждам не ми харесва. Не ми харесва да виждам, как децата все по-млади се разголват, под намазаното с един куп гримове лице, всъщност се крие невинното лице на 12-годишно момиченце, още учещо се да пише. Създава се желание, да се търси тази лъскавост, която излиза от телевизионния ефир...хората се стремят да се доближат до този модел, показан по толкова "приказен" начин. Само, че този модел е най-първобитния в човешките отношения. Жената е в ролята на разголената прелъстителка, чийто данни са чисто физически/нали и физиката се корегира/, а срещуположния пол е представен, като големия пич с лъскавото возило и очила Рейбан/само за пример/. И оттук произлизат, чисто елементарините и повърхностни човешки взаимоотношения. Просто това, друго не може и да предостави.

p.s. любимото ми е да си пусна Планета тв, с изключен звук. Кабелният ми доставчик, не ми е осигурил друг 24-часов еротичен канал.
                    sigpic
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                    Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                    Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
                      ...

...
                      Много добре казано! Чалгата отдавна не е само музика(не че е била музика някога, според мен). Пошлост, кич, евтиния и абсолютна меркантилност - това е чалгата! Посланията са ясни и елементарни: всичко се купува, всичко се продава и то за все по- малко пари(нали е криза)!
                      Прост народ- слаба държава!
                      Жалко, много жалко!

Аз също имам невероятното "удоволствие" да бъда запознаван от време на време с новите чага"песни" от съседи! Няма оправия с такива, нито с добро, нито с лошо, поне не и в тая държава!
                      Last edited by bager; d.m.y г., 12:44.
                      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Досега, собствен цитат не бях използвал....

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
                        Не ми харесва да виждам, как децата все по-млади се разголват, под намазаното с един куп гримове лице, всъщност се крие невинното лице на 12-годишно момиченце, още учещо се да пише.
                        Най-лошото, е че родителите им нямат нищо против.
                        sigpic
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                        Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                        Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                          Много добре казано! Чалгата отдавна не е само музика(не че е била музика някога, според мен). Пошлост, кич, евтиния и абсолютна меркантилност - това е чалгата! Посланията са ясни и елементарни: всичко се купува, всичко се продава...
                          А мен ми е много забавен момента, в който некви изрусени силиконови кукли, излезнали от каталога "Аз съм к*рва еднодневка, ще ме поръчаш ли?" ми пеят за любов, наранени чувства и тн. ... шш ей, како, ти нормална ли си?! Сериозните мъже, тия с чувствата, определено не биха се хабили с подобен тип "пеперудки"... тя си показала всичко дето може да и се покаже пред цялата страна, прай чупки, криви устни и в същото време за чувства и любов ми са разциврила... хаха ти базикаш ли са ма Такъв тип момичета стават само за употреба и после в кофата...

За най-голямо съжаление обаче, както каза колегата JAMAL, възрастовата граница на момичетата които наивно се мъчат да подражават на тия "любовни кабинки" пада с всеки изминал ден и в момента е дори под критичната... много жалко наистина...

Та говорете ми за култура и интелект бликащи от т.н. "поп-фолк"...
                          BMW E39 528i

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                            А мен ми е много забавен момента, в който некви изрусени силиконови кукли, излезнали от каталога "Аз съм к*рва еднодневка, ще ме поръчаш ли?" ми пеят за любов, наранени чувства и тн. ... шш ей, како, ти нормална ли си?! Сериозните мъже, тия с чувствата, определено не биха се хабили с подобен тип "пеперудки"... тя си показала всичко дето може да и се покаже пред цялата страна, прай чупки, криви устни и в същото време за чувства и любов ми са разциврила... хаха ти базикаш ли са ма Такъв тип момичета стават само за употреба и после в кофата...

За най-голямо съжаление обаче, както каза колегата JAMAL, възрастовата граница на момичетата които наивно се мъчат да подражават на тия "любовни кабинки" пада с всеки изминал ден и в момента е дори под критичната... много жалко наистина...

Та говорете ми за култура и интелект бликащи от т.н. "поп-фолк"...
                            Абсолютно съм съгласна с тебе, нямам какво да добавя по отношение охарактеризирането на женксия стереотип в чалга"културата".
                            Само мога да добавя за тези, които мислят, че това е върха на айсберга, че нормите във формите са по-мързеливия начин за възприемането на красота, от усещането за нея

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                            Втора национална среща на 155

Comment

Абре колеги защо се карате за глупости - и от едните и от другите има и умни и страшно прости хора. Айде да си припомним в близките 10 години през какви стилове се мина и как се говореше преди известно време за рапа, а преди това за техното... всеки път нещата ствата все по-зле...

Не защитавам "чалгарите" защото слушам чалга а защото ми писна в блока някой да пусне бормашина, след това някой чалга, след това метъл и накрая домоуправителя да ми звъни да ме пита дали се сърда на някой, защото ми чувал музиката все едно съм я пуснал в тях - ами сърдя се на всички. В продължение на половин година не увеличавах музиката в нас за да не преча сега ми се налага да търпя същите хора с които се съобразявах - ами няма да стане... И ми е все едно дали покрай мен ще мине кола от която ще чувам само пищялки (на някой чалгар) или бас (на някой рапър) или дрънчене (на някой метъл) - все ми е кофти.
                              Това че някоя песен има смислен текст или приятна мелодия не ги прави добри - когато са съчетани подходящо е друго нещо....
                              Както ми е писнало от виещи к**волетини така ми е писнало и от дерящи се идиоти, и от зациклящи тупканици.

@Satanism кофти е да викат някакви идиоти до сред нощие (на мен съседа ми си правеше някакво парти снощи и нямаше музика но виковете се чуваха все едно са при мен) та те разбирам, само не разбрах защо беше нужно да се превръща темата в спор метъл срещу чалга?

П.П. Въпроса не е към колегата @Satanism а към останалите които се потрудиха да направят темата "Метъл срещу чалга"
                              sigpic
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                              BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                                "По-добре е човек да си мълчи и да го мислят за тъп, отколкото да проговори и да разсее всички съмнения."

Мълчи си тогава... Аз подкрепих моето твърдение с факти (конкретни песни).
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X