Известие

Collapse
No announcement yet.

Що съм длъжен.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Хайде след 30 години (да сме живи и здрави) да видим кой от чалга-изпълнителите ще пее все още, и колко от сегашните "хитове" ще се помнят ?!?
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Аз слушам всякаква музика, така че съм безпристрастен, но до сега не съм чул чалга фен да обижда останалите типове музика, докато обратното го слушам всеки ден. Изводите сами си ги правете... И ми казвайте, че хората дето слушат чалга не разбират от музика (защото тогава излиза, че Рамщайн дето напълниха най-големия стадион в БГ не разбират от музика).
      И спецялно към Alfa User: Би ли дал за пример на детото някой, който 40години не е изтрезнявал и е дал една торба пари за наркотици?
      Имам чувството, че не мислите като пишете. След 12 часа каквато и музика да ми надуят ми е еднакво гадно. Как пък само чалгата ви дразни? Просташки били текстовете вече ви дадох линк на Рамщайн - Пуси, защото тази песен е първата, за която се сещам, а колко други такива има Сега, ако не им разбирате текстовете ок, ама изглеждате учени хора, а и Mind_Control ви я преведе. Да и в чалгата има такива текстове, но са крайно безизвестни, докато тази специално всеки я знае.

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
        Хайде след 30 години (да сме живи и здрави) да видим кой от чалга-изпълнителите ще пее все още, и колко от сегашните "хитове" ще се помнят ?!?
        в процентно съотношение най-вероятно повече между другото

и двата стила не ми харесват, и на двата мога да се забавлявам след достатъчно количество алкохол .

но като се замисля на достатъчно количество алкохол почти всички ми е забавно
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

А който си мисли, че може да сравнява метъл и чалга е в голяма грешка, това са абсолютно нестравними неща.
          То даже между отделните течения в рока( метъла като едно от тях) е недопустимо да се правят сравнения, пък какво ли остава между 2 коренно различни направления на слуховото пространство, движещи по паралелни коловози, като метъл и чалга.
          Несериозно е просто, на мен не би ми хрумнало никога да ги сравнявам, все едно да сравнявам картоф с одеало.
          Ми някак си не виждам никакви параграфи за сравнение

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
          Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
            Съотношението е 20 към 1.
            Не че защитавам метъла, просто такива са фактите.
            Чалгата дебне отвсякъде, почти няма отърване.
            На всякъде по света съотношението местна музика : метъл (или каквото искаш) е 20:1

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
              А който си мисли, че може да сравнява метъл и чалга е в голяма грешка, това са абсолютно нестравними неща.
              То даже между отделните течения в рока( метъла като едно от тях) е недопустимо да се правят сравнения, пък какво ли остава между 2 коренно различни направления на слуховото пространство, движещи по паралелни коловози, като метъл и чалга.
              Несериозно е просто, на мен не би ми хрумнало никога да ги сравнявам, все едно да сравнявам картоф с одеално.
              Ми някак си не виждам никакви параграфи за сравнение
              от чисто музикална гледна точка мисля, че никой не ги сравнява, или се бъркам... ?

за мен най-интелигентната музика е електронната - наслаждаваш се на самата музика, не е част от културата й да се джаскаш с други пияндурници или да се кълчиш като циганин...

не бъдете коне с капаци.

това, че даден стил музика ви харесва, не означава, че там са единствените талантливи музиканти и изпълнители
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                за мен най-интелигентната музика е електронната - наслаждаваш се на самата музика, не е част от културата й да се джаскаш с други пияндурници или да се кълчиш като циганин...

не бъдете коне с капаци.
                Как пък изконстатира, че сме коне с капаци ??
                Аз също много харесвам електронна музика, макар че най-присърце ми е прогресив рока, но харесвам най-различни видове качествена и стойностна музика в различни стилове-джаз, джаз рок, симфоничен рок, псайхаделик рок, поп, народна музика, етно, соул, рейв, транс, чилаут и много много други.....

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                  Има изпълнители от съседна нам държава от преди 30години, които са слушани и до ден днешен и в България, и са събирали още 90те години на Васил Левски два пъти по многобройна публика от Металика тази година да речем. А след 30 години колко ли хора ще слушат метъл е интересно Алекс.
                  Относно това че в среднощните запой се слуша най-много чалга е нормално да е така защото това е най-масовата музика в момента в БГ. Аз БГ чалгата много не я харесвам защото това са кавъри на сръбска, гръцка и т.н. музики, но е факт че се изсипват доста пари в момента и този жанр завладя България.
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

а защо толкова страстна омраза към чалгата ?

както много хора казаха вече

в 2 през нощта ми е еднакво дразнещо да ми пуснат КАКВАТО и да била музика

да изброим фактите и да приключваме глупавия спор

феновете и на едната и на другата музика могат да варират от недоразвити плазмодии до много интелигентни хора.

и едната и другата музика има и добри и лоши представители сред изпълнителите, музикантите и песните.

едни хора харесват една музика, други харесват друга.

наркотиците и селското поведение (и това на метълите и това на чалгарите) са лоши лоши

никой не е длъжен да харесва или да търпи селските изпълнения на другите.

всеки е длъжен да проявава елементарно уважение и да не обижда на общо основание

айде - слагаме точката
                    Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 15:11.
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

а защо толкова страстна омраза към чалгата ?

както много хора казаха вече

в 2 през нощта ми е еднакво дразнещо да ми пуснат КАКВАТО и да била музика

да изброим фактите и да приключваме глупавия спор

феновете и на едната и на другата музика могат да варират от недоразвити плазмодии до много интелигентни хора.

и едната и другата музика има и добри и лоши представители сред изпълнителите, музикантите и песните.

едни хора харесват една музика, други харесват друга.

наркотиците и селското поведение (и това на метълите и това на чалгарите) са лоши лоши

никой не е длъжен да харесва или да търпи селските изпълнения на другите.

всеки е длъжен да проявава елементарно уважение и да не обижда на общо основание

айде - слагаме точката
                      Ей това истината. Всички трябва да са толерантни и да се опитват да разберат чуждото, а не само да го критикуват.

Comment

за мен най-интелигентната музика е електронната - наслаждаваш се на самата музика, не е част от културата й да се джаскаш с други пияндурници или да се кълчиш като циганин
                        Да, но част от културата на електронната музика е да си надрусан до козирката с екстази, така че няма угодия

Аз не харесвам чалгата и хората слушащи подобна музика, защото преимуществено са от един тип - люде с опростенческо битие и съзнание, чиито интелектуални потребности и възможности са твърде скромни, но за сметка на това имат претенциите да определят какво да бъде общовалидно. Те са нещо като голфаджиите - много са, прости са, нахални са и си мислят, че са върха
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                          Да, но част от културата на електронната музика е да си надрусан до козирката с екстази, така че няма угодия

Аз не харесвам чалгата и хората слушащи подобна музика, защото преимуществено са от един тип - люде с опростенческо битие и съзнание, чиито интелектуални потребности и възможности са твърде скромни, но за сметка на това имат претенциите да определят какво да бъде общовалидно. Те са нещо като голфаджиите - много са, прости са, нахални са и си мислят, че са върха
                          но не всеки, който кара гоуф е такъв, нали ?

относно наркотиците - това не е част от културата на електронната музика, това е нещо, което за съжаление става защото има много хора, които не могат да се забавляват без опиати в организма им. масово между другото взимат амфетамини, а не екстази - то е рядко и скъпо

а на мен пък масово феновете на метъла са ми неприятни най-малкото визуално - посурнати, изглеждащи нечистоплътно и т.н. викат, крещят и повръщат където им падне, пикаят на обществени места и оставят супер мръсотия след себе си. - за справка - вижте бургаската морска градина

виждаш ли, с клишетата можем до утре да го караме.

прочети ми пред-последния пост, моля
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение

Описаното от теб поведение не е на чалгар, просто голяма част от хората с такова поведение слушат чалга, защото какво вече го определихме съотношението чалга:метел (или каквото и да е) е 20:1

Comment

а на мен пък масово феновете на метъла са ми неприятни най-малкото визуално - посурнати, изглеждащи нечистоплътно и т.н. викат, крещят и повръщат където им падне, пикаят на обществени места и оставят супер мръсотия след себе си.
                              Хаха, добре го каза, добре че съм хардкор и ска ориентиран Макар да бях на фестивала Сонисфиър, не се определям като метъл (ходя с бръсната глава), тази музика я слушах между 1986 и 1994 година, постепенно ми писна и се преориентирах към по-весели неща. Колкото до колегата, който дава пример с Рамщайн, смея да твърдя, че тяхната музика е по-скоро готик и индъстриал отколкото хеви метъл, но то е нормално да не го знае - и аз не правя разлика между ретро и нео чалга
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

нео чалга хаха

готин лаф
                                sigpic
                                днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                                X