Първоначално публикувано от Mind_Control
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Що съм длъжен.....
Collapse
X
-
Аз присъствах на мероприятие с 80 000+ човека и за почти цял ден, не можах да видя, дори и лека проява на агресия. Далеч съм от мисълта, че това е само мое мнение.sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеНе можеш да ми платиш времето, което би ми отнело да се ровя иначе бих го направил. Ей, ама от 10 кладенеца вода ще донесете, но няма да признаете фактите.
Аз все още не съм чул коментар отностно агресивността на металите и чупенето на обществена и частна собственост, ама няма и да чуя защото просто няма какво да кажете! После, кой бил по голям простак..
Или защитаваш, или се отказваш.
Хайде, за да е по-лесно - търсим видеоклипове във vbox7.
Ти ще търсиш клипове на беснеещи, повръщащи и трошещи всякаква собственост метъли, а аз ще търся пияни чалгаджийчета, показващи съвсем ясно "интелектуалното" си ниво.
Да видим, кой ще намери повече, какво ще кажеш?
За начало, ето ти ЕДНО ПРИМЕРЧЕ, макар и не от vbox7, за "бъдещето" на тази държава.
Фактите са налице - 99% от слушащите чалга са некултурни простаци с високо самочувствие, които не могат едно изречение да напишат без правописни грешки, а може би 5% от "метълите" са гадни индивиди.
ТОВА Е!
Защото на концерта на AC\DC видях 2ма души пияни от 60 хиляди, докато ако се случи човек да мине късно вечер покрай някое "култово" заведение като БИАД, Ориент33 или СинСити е напълно достатъчно само да се огледа и ослуша, за да си направи изводите.
Ама ти продължавай да държиш на твоите "факти".Last edited by Fear; d.m.y г., 21:16.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Слушането на чалга Ви превръща в шибан идиот
http://vbox7.com/play:2b4f786a
"Има такава страна. Тя си няма име, затова условно я наричам Чалгария. Да се излезе от нея е трудно, да останеш също не е лесно. Това е страната на белите мерцедеси, конските кебапчета и лошото образование; там Господ в голямата част от случаите се нарича Иисус Христос, но подопечните му най-често се гърчат под звуци, родени в бита и душевността на хора, които наричат своя Господ алла (не Пугачова). Чалгарите са невинни; те имат право на културен избор, защото възлизат на 93 процента от населението. Другите 7 процента също имат право на избор: като не им изнася, ако щат, да се изнасят. "....."Интелигентният човек не може да има нищо против чалгата. Това е като докторът да се опитва да оперира високата температура на болен човек. Чалгата не прави една нация да изглежда проста. Простата нация по естествен път ражда чалга. Чалгата е резултат, а не причина. Вижте къде и как живеете, вижте как и за какво си говорите, вижте какво и колко получавате. Виждали ли сте свинщината на мръсните улици, лошото обслужване превърнато в класика, вселенското отебаване, виждали ли сте как децата се спъват по неравните тротоари на детството си, а бащите им ги псуват и им пожелават да окьоравеят като майка си, на която “ше и ебат майката!” и това отеква, защото е тихо?" Цитатите са от един готин пич.
Last edited by BLUE1; d.m.y г., 21:21.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Ей,банда много изместихте темата със този спор за различините стилове музика.Има хора които слушат чалга и са отвратителни простаци-правят се на големи тарикати и много оборотни,а са пълни лузъри,има хора които слушат метал-не рок музика,които са отвратителни пияници-бият се,правят мизерии където отидат и само създават проблеми,има хора които слушат рап и са адски пропаднали напушени и надрусани типове,има хора които слушат техно,хаус и/или други "електрнонни " музики и пак са адски пропаданали наркомани,има и хора които слушат денс и поп музика и пак са много зле-пак се напиват и правят мизерии.Имал съм досег със всякакви хора,от всички стилове си има издънки и като музика и като хора,просто е гадно нощем да има бесни купони и те пречат на всеки,само не на този който ги прави.А за това че малките и подрастващите са пулни простаци поне едно 50% няма какво да говорим-аз се отчайвам все повече и повече,но това е явно начин да избягаш от бедната и лоша среда-да се правиш и голям тарикат или на страшна пичка-а всъщност си нищоAlfa 155 1.7,1.8 ex
Alfa 166 2.4 3 ex
155 1.8 MY 95 sport
Comment
-
Първоначално публикувано от sa6o_roman Покажи съобщениеКолега, точно Метъла и Рока са музика на пошлостта, като цяло. Иначе съдържанието на тези стилове включва любов, омраза, протест и безсмислени нечленоразделни викове. Среща се и съдържание със социален, политически и морален смисъл.
Чалгата е по-лесно смилаема, по-проста и по-подходяща за забавление. Тематиката е свързана с любов, забавление и хумор.
Рапа, това е най-смислената музика. Вероятно има повече стилове рап, отколкото рок/метъл. Тематиката се разпростира от социална, морална, криминална, любовна, омраза, насилие, пари, секс, икономика, политика, забавление и т.н. Използват се похвати като хумор, сарказъм и т.н. Рапа може да го слушате, но тва не е гаранция, че го разбирате. А той съществува именно защото трябва да бъде разбран, въпреки жаргона.
И аз не съм бил на кеф, когато са ме подлудявали в 2-3-4 часа след полунощ с дива чалга, рап или метъл, ама когато аз съм я надувал ми е било кеф, нали? За това не съм държал сметка на никого.
Държали са ми сметка защо вдигам шум на площадката като дете, имало хора, които взимали нощни смени. Е и аз сега взимам, бормашините ми пречат (а те са нон-стоп), но съм се примирявал. Защо на някои хора им липсва и най-малката търпимост и толерантност, не ми е ясно...
п.п. Естествено, че чалгата и метъла могат да се сравняват, нали са стилове музика. Това че едното е такова, а другото е онакова само ги диференцира. Естествено, че една лимузина може да се сравнява със спортна бегачка - с коя да отида на абитуриентския бал е въпроса, например. Могат да се сравняват и неща от съвсем различно естество по някакъв критерий - кое е повече обществено значимо, спорта или музиката? Пък някои хора твърдят, че чалгата не може да се сравнява с метъла, голфа не мое да се сравнява с алфа 145.. сичко може!
Comment
-
Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщениеАз присъствах на мероприятие с 80 000+ човека и за почти цял ден, не можах да видя, дори и лека проява на агресия. Далеч съм от мисълта, че това е само мое мнение.
И на нито един концерт не е имало и прашинка-наченка проява на агресия.
Ето един такъв концерт :
Riverside-на живо в София-1
Riverside-на живо в Амстердам
Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
Втора национална среща на 155
Comment
-
Тая тема стана......
Още веднъж ще кажа, че музиката няма нищо общо с това дали един човек е простак или не. Просто тя, говори за неговия вкус или липсата на такъв. В постовете по-горе един твърдеше, че рапа е най стойностната музика, друг че електронната била такава. Хора, това си е ваш проблем какво харесвате. Просто не ми го натрапвайте. Така или иначе няма да започна да харесвам особено много едното или другото (въпреки че има хубави неща и в единия стил и в другия). Проблема на чалгата е, че тя всъщност не е толкова харесвана, колкото "модерна". Ако в медийте започне интензивно да се пуска друг стил ще видите как за има няма 1-2 години всички запалени чалгари ще се преориентират и ще започнат да слушат новото и да отричат чалгата. Е това е гадното - липсата на собствено мнение и натрапването на "общото" мнение, мнението на масите. Всеки има правото да харесва каквото си поиска - само да не се опитва да ме кара и аз да го харесвам. АЗ ИМАМ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ. Което не натрапвам на никого.
Миналата година на сватбата на сестра ми DJ-я беше сериозно възмутен как не желаеме на тържеството да се пуска ЧАЛГА. Обясняваше как нямало да стане купон и прочие брътвежи на ПРОСТ човек. Дори и разгара на купона дойде да ме пита още веднъж дали да не пусне някоя песен на Азис все пак. Ето това ме дразни наистина много.
П.С. Слушайте каквото искате - чалга, негърско, електронно, или каквото и да е. Не очаквайте обаче, че на всяка цена всички трябва да го харесват!Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщениеЕ точно тая музика ходи ръка за ръка с точно този манталитет - показно-елементарния селски такъв!
В случая с колегата Satanism си говорим точно за това... говорим си за салатката, ракийката, дебелите чичковци с малки пишоци но големи приказки, разхайтените им женички или чужди приятелки, всички опианено-обединени на една маса в ранните часове на денонощието, попиващи "високо-интелектуалните" текстове на най-подходящата за това мероприятие музика........ god bless them all - Amin
Я ми кажете коя музика предразполага най-много за това, човек да седне на маса със салатката и огнената вода, да върти гюбеци до сутринта и да се надпява с уредбата? Ами не знам колеги... да не би тая музика да се нарича Поп-фолк? Мхм... май май само тя се вписва в цялата тая селска картинка.
Поправете ме ако греша, но ако във вашия квартал има 10 "купона" тая седмица, колко от тях ще са оглесени от поп-фолк, колко от метъл, колко от рап, колко от електронна музика? Ами статистиката сигурно ще е 9:1, където 9 ще е поп-фолк, а останалите жанрове ще се борят за единичката.
И сега отново в началото. Чалгата има много повече от общо с проблема на колегата Satanism, понеже тя предразполага към вечерно-селски манталитет, към маса, салатка, ракия, надпяване с уредбата, гюбеци състоящи се в тропане на главата на съседа от долния етаж и тн. и тн.
Ракията и саладката като се смени с бира и водка се получава метълски сбирки които са ми също толкова неприятни - викове, крясъци и ми го водите за музика.
Вече ми омръзна да се разделят стилове - всичко което не е мелодично и не се спазват тоналности за мен не струва.
И стигаме до въпроса ми - какво значение има какво се слуша като ми създават шум и не мога да спя? И чалгата не е виновна - днешната чалга е продукт на търсенето на масите (както и рапа преди няколко годинки) така че за мен е несериозно да се обвинява някакъв стил за упадака на обществото. В общи линии само се обяснява как заради чалгата - а преди заради рапа където всеки пубер пееше песните на Мишо Шамара, Спенс, Лошите и се кефеше на скоростите и на "к**вите"? А за великия ви метъл дето роди скинарите и постоянно имаше побоища? И "пиклите" дето поддържават на чалга певиците дали гледат само от тях, а не гледат как от малки могат да излизат с чичковци дето да им купуват неща които мама и тати не им дават?
Много се отдалечих от темата но искам да повторя - проблема е в манталитета!
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеЕ, ми те търпят, търпят чалгата и накрая им писва - по-добре ли е да посегнат на някой чалгар.
---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:28 ----------
Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщениеАз присъствах на мероприятие с 80 000+ човека и за почти цял ден, не можах да видя, дори и лека проява на агресия. Далеч съм от мисълта, че това е само мое мнение.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеЗначи са психически лабилни... Ами то ще е от метъла да знаеш
---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:28 ----------
Бате... ходи да помиришеш на какво мирише около стадион Васил Левски- на гадна метълска ПИКНЯ!!! Всичко беше опикано до неузнаваемост и имаше огромни локви. А мерси от такива културни метъли...
А след някой концерт на Луна, Гуна, Муна, Дуна или някоя от другите знайни и незнайни "кукли" с пластмасови цици да не би да мирише на маргаритки. да си минавал случайно около батенберг, след последното такова събитие ??? Май не си?Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 21:35.Ден без бира е загубен ден!
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеА след някой концерт на Луна, Гуна, Муна, Дуна или някоя от другите знайни и незнайни "кукли" с пластмасови цици да не би да мирише на маргаритки.
Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
Втора национална среща на 155
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеТая тема стана......
Още веднъж ще кажа, че музиката няма нищо общо с това дали един човек е простак или не. Просто тя, говори за неговия вкус или липсата на такъв. В постовете по-горе един твърдеше, че рапа е най стойностната музика, друг че електронната била такава. Хора, това си е ваш проблем какво харесвате. Просто не ми го натрапвайте. Така или иначе няма да започна да харесвам особено много едното или другото (въпреки че има хубави неща и в единия стил и в другия). Проблема на чалгата е, че тя всъщност не е толкова харесвана, колкото "модерна". Ако в медийте започне интензивно да се пуска друг стил ще видите как за има няма 1-2 години всички запалени чалгари ще се преориентират и ще започнат да слушат новото и да отричат чалгата. Е това е гадното - липсата на собствено мнение и натрапването на "общото" мнение, мнението на масите. Всеки има правото да харесва каквото си поиска - само да не се опитва да ме кара и аз да го харесвам. АЗ ИМАМ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ. Което не натрапвам на никого.
Миналата година на сватбата на сестра ми DJ-я беше сериозно възмутен как не желаеме на тържеството да се пуска ЧАЛГА. Обясняваше как нямало да стане купон и прочие брътвежи на ПРОСТ човек. Дори и разгара на купона дойде да ме пита още веднъж дали да не пусне някоя песен на Азис все пак. Ето това ме дразни наистина много.
П.С. Слушайте каквото искате - чалга, негърско, електронно, или каквото и да е. Не очаквайте обаче, че на всяка цена всички трябва да го харесват!Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщениеАз присъствах на мероприятие с 80 000+ човека и за почти цял ден, не можах да видя, дори и лека проява на агресия. Далеч съм от мисълта, че това е само мое мнение.Ден без бира е загубен ден!
Comment
Comment