Известие

Collapse
No announcement yet.

Обръщение към гостите на Варна

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обръщение към гостите на Варна

Понеже всяко лято се радваме на засилено присъствие на шофьори от други части на нашата татковина, които явно нямат необходимата подготовка да управляват собствен автомобил в по-големите градове, какъвто е Варна, и правят меко казано глупости, ще си позволя да отправя следния апел:

1. Оглеждайте се за светофарите по кръстовищата! Имаме ги наистина много вече и най-характерното им е, си менят периодично цветовете, в които светят!
    Днес един любезен гост от Ямбол мина на червено на кръстовището на 'Колони' и бул. "Приморски'. Бяхме с колата на жена ми, двете деца бяха също в колата. Мина през кръстовището с около 40-50 км/ч, без да разбере какво е направил и беше на косъм да се вреже в дясната част на нашата кола...е, след като му изкрещях и накарах жена ми да го настигне, вече беше се свтнал каква тъпотия е направил, де, но важното е, че се размина. На това кръстовище съм имал случай друг идиот да мине по същия начин и почти да ни прегази, докато пресичаме с малкия ми син. Бил съм свидетел как трети тъпанар удря колелото на пресичащо дете там и после даже не спря и избяга измекярът.

2. Използвайте клаксоните само в краен случай. забелязах, че предимно НЕварненци нервничат, когато колоната се забави при изтегляне на зелен светофар. Чувал съм, че такъв поведенчески модел се наблюдавал и сред гостите на София

Благодаря предварително.
    Пожелавам на всички гости приятен престой в града
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
    Понеже всяко лято се радваме на засилено присъствие на шофьори от други части на нашата татковина, които явно нямат необходимата подготовка да управляват собствен автомобил в по-големите градове, какъвто е Варна, и правят меко казано глупости, ще си позволя да отправя следния апел:

1. Оглеждайте се за светофарите по кръстовищата! Имаме ги наистина много вече и най-характерното им е, си менят периодично цветовете, в които светят!
    Днес един любезен гост от Ямбол мина на червено на кръстовището на 'Колони' и бул. "Приморски'. Бяхме с колата на жена ми, двете деца бяха също в колата. Мина през кръстовището с около 40-50 км/ч, без да разбере какво е направил и беше на косъм да се вреже в дясната част на нашата кола...е, след като му изкрещях и накарах жена ми да го настигне, вече беше се свтнал каква тъпотия е направил, де, но важното е, че се размина. На това кръстовище съм имал случай друг идиот да мине по същия начин и почти да ни прегази, докато пресичаме с малкия ми син. Бил съм свидетел как трети тъпанар удря колелото на пресичащо дете там и после даже не спря и избяга измекярът.

2. Използвайте клаксоните само в краен случай. забелязах, че предимно НЕварненци нервничат, когато колоната се забави при изтегляне на зелен светофар. Чувал съм, че такъв поведенчески модел се наблюдавал и сред гостите на София

Благодаря предварително.
    Пожелавам на всички гости приятен престой в града

Подкрепям
    Предполагам най-тежко е на шофьорите на автомобили без климатици, в тия жеги човек наистина става разсеян и трябва повече да се внимава, още повече при такова движение и толкова туристи по улиците!
    Last edited by pininfarina; d.m.y г., 22:29.
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Подкрепям разбира се
      3.Също така,когато дама спре на пешеходна пътека,за да пропусне хората,не набивайте нервно спирачки,крещейки през 'жама.

"Ко спираш ! Ти да не си в Европа МА"

4.Когато решите да спрете насред пътя (в Приселци примерно) е хубаво да дадете поне мигач,аварийките 'сигур харчат много ток.

5.Като карате в насрещното в еднопосочна улица,не се чудете 'шо не ви пускат да минете

6.Минаването пред всички от лента в лента ,във Варна не е практика.Не се толерира..никак.
      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Като ви чете човек направо може да се засрами - в същото време съм виждал местните варненски туземци какви ги вършат.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
          Подкрепям
          Предполагам най-тежко е на шофьорите на автомобили без климатици, в тия жеги човек наистина става разсеян и трябва повече да се внимава, още повече при такова движение и толкова туристи по улиците!
          1+...баща ти все с климатик е карал на времето...
          АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
          FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Като ви чете човек направо може да се засрами - в същото време съм виждал местните варненски туземци какви ги вършат.
            Никой не казва, че всички тука караме перфектно и едва ли не гостите ни развалят пълната хармония. Просто ми се натрапва, че когато видя някой да прави глупости, в по-голямата част от случаите не е с варненска регистрация.
            Повече търпение и толерантност се изискват вече за да се кара в големия град. Това тепърва имат да го осъзнават и варненските идиоти....ако е въобще в умствените им възможности де
            _______
            146 JTD - ex

Comment

Шовинизъм
              Хайде да не си живял тук,пък да не знаеш какви сме зли
              “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
              ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Никой не казва, че всички тука караме перфектно и едва ли не гостите ни развалят пълната хармония. Просто ми се натрапва, че когато видя някой да прави глупости, в по-голямата част от случаите не е с варненска регистрация.
                Повече търпение и толерантност се изискват вече за да се кара в големия град. Това тепърва имат да го осъзнават и варненските идиоти....ако е въобще в умствените им възможности де
                Нормално е в чужд град, който не ти е толкова познат да караш не долокова адекватно - все пак пътната обстановка и специално кръстовища си имат собствена индивидуалност, които вие си ги знаете. Един водач от друг град допълнително плюс това търси ориентири за да може да стигне до там докъдето е тръгнал, което отнема от вниманието му.
                sigpic

Comment

В София обикновено се шашкат, ако не се преселили вече в тук, обикновено като се окопитят си показват магарията, иначе са кротки
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    В София обикновено се шашкат, ако не се преселили вече в тук, обикновено като се окопитят си показват магарията, иначе са кротки
                    Вие като отидете в някой по-голям друг град да не мислите, че сте много в час.
                    sigpic

Comment

Супер темичка ама е хубаво и някои варненци да я прочетат

5.Като карате в насрещното в еднопосочна улица,не се чудете 'шо не ви пускат да минете

И не се опитвайте да излезете през прозореца, за да псувате що не са ви изчакали да минете преди да влязат в улицата при положение, че са ви видяли защото освен за акт сте и за шамари
                      sigpic
                      166 JTD - Ex.
                      164 Super T.S.
                      145 T.S.

Comment

Вие като отидете в някой по-голям друг град да не мислите, че сте много в час.
                        Ми то следващият по големина е около три пъти по-малък
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Xman Покажи съобщение
                          1+...баща ти все с климатик е карал на времето...
                          Баща ми не е карал с климатик,но предполагам и твоя не е карал. Едно време нито движението е било талкова натоварено, а в същото време са се спазвали и правила на движение. Разни тарикатчета, дето сега се правят на големи баровци едно време не са били много вървежни пред закона както сега.
                          За климатика имах предвид че като в задръстване в града като в колата ти стане 45 градуса и реакциите ти стават малко по други и човек става по разсеян.

---------- Post added at 04:47 ---------- Previous post was at 04:43 ----------

Първоначално публикувано от myrko Покажи съобщение
                          Супер темичка ама е хубаво и някои варненци да я прочетат

Тук също съм много съгласен с колегата. Много дебили и идиоти шофьори има из тоя град - наистина с автомобили с Варненски регистрации.
                          Абе за мен голяма част от Варненските шофьори немогат да карат и имат ниска култура зад волата.
                          sigpic
                          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Нормално е в чужд град, който не ти е толкова познат да караш не долокова адекватно - все пак пътната обстановка и специално кръстовища си имат собствена индивидуалност, които вие си ги знаете. Един водач от друг град допълнително плюс това търси ориентири за да може да стигне до там докъдето е тръгнал, което отнема от вниманието му.
                            Нормално е, но ако беше се натресъл вчера в нас, щеше да попрекрачи границите на нормалното. Ако не се чувства достатъчно сигурен, по-добре е да използва алтернативен транспорт. Но явно в въпос на чест да стигнеш до брега на морето с личния си автомобил...което ми напомня да допълня:

7. Не спирайте в и не запушвайте частните дворове само и само да сте максимално близо до плажната ивица!
                            Офисът ни е на 'Приморски' и има голям паркинг към него, който е частен и има съответен знам. Какви ли не бариери, скоби, синджири и други похвати не ползваха собствениците, няма оправия.
                            _______
                            146 JTD - ex

Comment

Нормално е, но ако беше се натресъл вчера в нас, щеше да попрекрачи границите на нормалното. Ако не се чувства достатъчно сигурен, по-добре е да използва алтернативен транспорт. Но явно в въпос на чест да стигнеш до брега на морето с личния си автомобил...което ми напомня да допълня:

7. Не спирайте в и не запушвайте частните дворове само и само да сте максимално близо до плажната ивица!
                              Офисът ни е на 'Приморски' и има голям паркинг към него, който е частен и има съответен знам. Какви ли не бариери, скоби, синджири и други похвати не ползваха собствениците, няма оправия.
                              Да пробват с кирки! Мисля, че ще има ефект...
                              sigpic
                              Subaru Legacy 3.0 H6
                              Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                              0888 511 533 - Бонев

Comment

Working...
                              X