Известие

Collapse
No announcement yet.

Обръщение към гостите на Варна

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
    Б
    Абе за мен голяма част от Варненските шофьори немогат да карат и имат ниска култура зад волата.
    Това са варненците "нов внос"
    Ходенето с колите до пясъка е задължително,в противен случай носенето на цялата покъщнина е малко трудно
    п.п.
    До Камчия стигнах за 15-20 минути,като спазвах всички ограничения,че бях с дете
    До някой градски плаж ,за да се стигне с кола и да се намери място за паркиране-отнема около час.Е,мерси
    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Хайде да не говорим и за манталитета на живущите в малките улички на по-централните части. Около Женския пазар не си поплюват - рязане на гуми, драскане по капаци и врати и всякакви други екстри предлагат в този район.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Снощи се върнахме от Варна и мога да кажа, че си карат нормално.. не сме имали никакви екшън изпълнения

Парикрането до плажа беше бързо и лесно просто трябва да си с по-висока кола

Единствено не очаквах такива задръствания на излизане(и влизане) от Варна посока златните(на първият светофар) са кола до кола.

Също така на едно две места трябва да се помисли нещо алтернативно... примерно улицата която слиза до 'Хоризонт' е прекалено тясна за две коли.... ходихме с такси и почти беше стигнал до Хоризонт и се върна на зад догоре ))))
        Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Хайде да не говорим и за манталитета на живущите в малките улички на по-централните части...
          Е нали се разбрахме,че на'што не се брои
          тази сутрин един зъл гений с врачанско бмв ,беше спрял така,че тясната еднопосочна уличка беше непроходима
          Аз върнах на заден,но две "момченца" с 'жип не бяха толкова добронамерени
          Ще чакам новините довечера
          п.п.
          Бис,
          на плаж във Варна ходят само туристите
          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
            Понеже всяко лято се радваме на засилено присъствие на шофьори от други части на нашата татковина, които явно нямат необходимата подготовка да управляват собствен автомобил в по-големите градове, какъвто е Варна, и правят меко казано глупости, ще си позволя да отправя следния апел:

1. Оглеждайте се за светофарите по кръстовищата! Имаме ги наистина много вече и най-характерното им е, си менят периодично цветовете, в които светят!
            Днес един любезен гост от Ямбол мина на червено на кръстовището на 'Колони' и бул. "Приморски'. Бяхме с колата на жена ми, двете деца бяха също в колата. Мина през кръстовището с около 40-50 км/ч, без да разбере какво е направил и беше на косъм да се вреже в дясната част на нашата кола...е, след като му изкрещях и накарах жена ми да го настигне, вече беше се свтнал каква тъпотия е направил, де, но важното е, че се размина. На това кръстовище съм имал случай друг идиот да мине по същия начин и почти да ни прегази, докато пресичаме с малкия ми син. Бил съм свидетел как трети тъпанар удря колелото на пресичащо дете там и после даже не спря и избяга измекярът.

2. Използвайте клаксоните само в краен случай. забелязах, че предимно НЕварненци нервничат, когато колоната се забави при изтегляне на зелен светофар. Чувал съм, че такъв поведенчески модел се наблюдавал и сред гостите на София

Благодаря предварително.
            Пожелавам на всички гости приятен престой в града
            Ти се благодари, че при вас е само лятото.. А ние целогодишно сме подложени на това
            Lexus IS200

Comment

Мен ме е страх да карам в големите градове за тва като съм във Варна бръмча с рейса да не ме пцуват на шопДаже тази година направо с влака ше взема да ида
              Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

за шофирането

Интересна тема. Първо, верно е че като излизаш от Колони на оня светофар преди подлеза на ФК, някой може да те отнесе на правата - там си е чист аутобан с 2 ленти, особено след като направиха лентата за наляво вече да не е само за наляво
                Второ,прав е и old alfist че като идваш на почивка от друго място, постояно зяпаш за некви ориентири (общините в БГ не знаят що е то "табела с улицата", и като се уговаряш с някой, той не ти казва "Търси табела улица еди коя си", а ти казва "гледай за голямата синя банка и пряката след вестникарската будка" напр.) Пример: Влизам в Търново но не отбивам по околовръстния а минавам направо - пускам надолу по главния път (където цял живот съм бил с предимство). Да ама не - вече са направили 1 пряка отляво с предимство, аз минавам като пич, едно Ауди ми свирка и тръгна да ме гони. Спрях веднага, питах го той ли е с предимство, извиних се на човека че не съм видял триъгълния знак (нарочно го заничах после), който той настояваше че е "многоъгълен стоп" и по живо-по здраво, културно.
                Трето: от 4г. средно 2 пъти/месечно шофирам и в София, и във Варна, така че имам някои наблюдения. Отначало 2006 тук във Варна имаше по-малко коли целогодишно, хората се пускаха един друг от преките, 5 светофара накръст и проблема беше само мудното шофиране на варненци (от типа "прибрал съм на 1ви наема, изкарал съм хиляда лева като барман на Дружба и сега не бързам никъде"). Докато в София по същото време кола до кола, никой не те пуска, всеки кара в насрещното и беше ад-трябваше да знаеш за следващите 3 кръстовища в коя лента да застанеш, че иначе лошо...
                Сега, тук почти никой не пуска излизащи от преките, свирка се дори ако за 1/10 от секундата не си забелязал зелената секция само за надясно и пак...същото мудно каране. Докато в София вече хората се пускат един друг (осъзнаха че ако не го правят задръстванията ще са по-големи), няма толкова коли,и хората не са толкова изнервени. Лично мнение и не обвързвам никой с него.
                Накрая, въпреки че имам 1 на ум за едни окръжни ДКН, не мисля че гостите на града нарочно не спазват правилата напук и те са причината за неспазването на правилата. Пример: оня ден на ОМВ МИР кафяв бус Мерцедес В 4411 от лентата за надясно (дето народа от Аспарухово до Хлебозавода я знае че има изрична светлина за надясно) ми взема предимството направо, където влизаме в улица с 1 лента...смисъл ако се следи статистика, шофьори с В номера по-често ядат бой по улиците.
                Та съвета ми е: пичове, независимо гости или местни, поне в пиковите часове карайте внимателно, толерантно и очите на 16, че по това време през трите главни улици на града се изнизват (по пешеходни пътеки или прескачайки загажденията между лентите) като пешеходци половината му жители и една сурия туристи.
                Last edited by adv_petrov; d.m.y г., 12:24.
                Alfa 156 2.0 - ех,
                Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Вие като отидете в някой по-голям друг град да не мислите, че сте много в час.
                  Ми де да знам
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Миналата седмица бях във Варна. Не бях с моята кола, и предимно пешеходец. Бях забравил какво е да си там като пешеходен и возещ се. НИКОй не пропуска пешеходец. Това в Русе не е така. Никой никога не пропуска друг автомобил. Много нетолерантно. Доста ГОлфаджии срещнах.... и до един бяха с голф . Цялостното ми впечалтение е че културата на варненските шофиори е много ниска. Не визирам голяма част от колегите защото се надявам че са разбрани и интилигентни по пътищата. Миналата година карах из Варна в следобеден трафик. Разбира се гледайки къде да отбия коя табела, и кой светофар свих един Линкълн и после се извиних с авариики. Такива неща се случват дори и на кореняк. Но съм потресен от това което видях. На зелен пешеходен светофар всички дават пълна и газ и пешеходците притичват пък шофьорите вътре.... гледат все едно пресичам на магистралата.
                    Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      Ти се благодари, че при вас е само лятото.. А ние целогодишно сме подложени на това
                      Това си мисля от вчера.Без коментар.
                      Ние месец,два изтърпяваме някак си
                      Донякъде съм съгласна с написаното от колегите ,че не го правят нарочно туристите.Но... понеже съм от Варна -не трябва да се развалям имиджа на кисела пача
                      п.п.
                      old alfist
                      Вие като отидете в някой по-голям друг град да не мислите, че сте много в час.
                      Аз като карах в Истанбул 'шо не правех простоии?

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                        Аз като карах в Истанбул 'шо не правех простоии?
                        То и тези дето ги освирквате си мислят, че не правят простотии.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Бъркаш.Те изобщо не мислят
                          Пък и крайно време е да разбереш,че варненци сме самото съвършество,във всичките му измерения

Comment

Те поради тая причина кумата ми е от Варна явно
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

И аз подкрепям, но също нека спомена и кофти отношението към гостите, бъдете по толерантни към хората с неварненска регистрация, освен когато стане много опасно де. Аз за момента нямам проблеми из Варна, но неведнъж съм ставал свидетел на "тарикатлийски номера" предимно от хора с варненска регистрация, сякаш всички са длъжни да им правят път щото видиш ли някакси са превилигировани щот са варненци. Естествено не твърдя че ние сме по-културни или нещо подобно, така че карайте си спокойно, без много нерви и спазвайте правилата доколкото е възможно, и винаги си имайте едно на ум без значение от регистрациите които ви заобикалят.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ами толерантни сме бе!
                                Ако искаш да се престрояваш - даваш мигач. Тука не четем мисли. Като "затапиш" частен паркинг, това че си в колата не помага ако не поглеждаш от време на време дали някой не иска да го ползва. Ясно е че няма къде да се спира но поне се оглеждайте дали не затруднявате движението прекалено.
                                Не че Варненци сме безгрешни ама.....
                                Днес на 2 пъти се опитаха да ме избутат от крайна дясна лента, нито съм бибкал, нито съм споменавал близки роднини. Свирнах само на колегата който ми беше отрязал достъпът до паркинга. И то на вторият "заход". На третият се наложи да слизам и да го уведомя лично. Няма проблем но зад мен се образува опашка.
                                Не се набутвайте в централната част на градът с автомобили ако бързате. Често 3км са равни на 45 мин. Плюс още толкова в издирване на място за паркиране - сами преценете.
                                Иначе - ДОБРЕ ДОШЛИ!
                                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                                X