Известие

Collapse
No announcement yet.

Можеш ли с пари да си купиш класа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
    Скъпата кола показва ли класа или тя се определя от друго?
    - според мен скъпата кола показва единствено, че си извадил парите да си я купиш нищо повече

Можеш ли с пари да скриеш същността си?
    можеш! същността се променя парите помагат за това...
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Скъпи коли много, но да направиш правилния избор за теб може да се определи като класа, а не да си вземеш първото БМВ ил Мерцедес, който видиш, защото всички карат такова

Comment

С пари можеш да си купиш всичко!!!

Едно нещо съм забелязал, много сте готини хората от марката Алфа Ромео и от форума, или поне тези който познавам и виждам често и по сбирките. Здраво стъпили на земята и обожаващи и даващи парите си за обща любов, примерно!

Иначе човека си остава такъв какъвто си е, дали има или няма пари. А думата "класа" е много готина и за мен значи да лъха класа, да се усеща, не само с думи и действия, а това не е свързано с думата пари задължително.

За темата класа с пари не се купува, ти или я имаш или не!!!
        sigpic
        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
        0889 636 093

Comment

Темата е продиктувана от един мой коментар че влагането на много пари и нерви в нещо не е основание да направи това нещо недосегаемо от критики. Много хора обаче постъпиха като " гузен негонен бяга" и се засегнаха..
          Та ........ Скъпата кола показва ли класа или тя се определя от друго? Можеш ли с пари да скриеш същността си?
          Всъщност не, имаше такъв роман, много хубав Големите надежди, на Дикенс, та там май се разискваше най общо и това.Казаваше се, че ако имаш три поколения назад джентълмени, то и ти можеш да си джентълмен.Сега и това е относително, ама както казвам и друга тема е.
          Но, ако бащата на някой е цървул, трудно можеш да израсне човек в среда, която да му формира мнение различно от това на цървула.По тази причина у нас след 1944 г дойде на власт споменатия артикул и сега му берем плодовете на няколко поколения цървули.Та и замък да си купи ще си бъде цървул, колкото пари и да има не може да навакса първите 7 години и формирането след тях - юношеството.Е поради тази причина у нас има коли, къщи, пари в много хора, но нищо друго, защото крушата не може да падне по-далече от дървото.
          Те и затова сме на последно място в Европа.
          А наздраве, че и от много приказки файда няма /взех си едно мерло от Ивайловград, супер е /
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Всъщност не, имаше такъв роман, много хубав Големите надежди, на Дикенс, та там май се разискваше най общо и това.Казаваше се, че ако имаш три поколения назад джентълмени, то и ти можеш да си джентълмен.Сега и това е относително, ама както казвам и друга тема е.
            Но, ако бащата на някой е цървул, трудно можеш да израсне човек в среда, която да му формира мнение различно от това на цървула.По тази причина у нас след 1944 г дойде на власт споменатия артикул и сега му берем плодовете на няколко поколения цървули.Та и замък да си купи ще си бъде цървул, колкото пари и да има не може да навакса първите 7 години и формирането след тях - юношеството.Е поради тази причина у нас има коли, къщи, пари в много хора, но нищо друго, защото крушата не може да падне по-далече от дървото.
            Те и затова сме на последно място в Европа.
            А наздраве, че и от много приказки файда няма /взех си едно мерло от Ивайловград, супер е /
            Моето мнение е близко до твоето - класата според мен е нещо подобно на аристокрацията. Тя се изгражда от няколко поредни поколения от един род и естествено средата я подхранва.
            Един аристократ или човек от класата си личи във всякакви ситуации - независимо дали е беден или богат в момента.
            Last edited by old alfist; d.m.y г., 18:54.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Поне според мен класата е съвкупност отмножество фактори. Аз под понятието класа не разбирам скъпите и лъскави, коли , дрехи и т.н., а по скоро възпитанието и държанието на хората в общуването с колоните. Имам един приател който е културолог по образование - човека наистина има класа - знания , възпитание, ерудираност, но за съжаление сферата в която е избрал да се развива му позволява едва да свързва двата края. В същото време всички виждаме разни хора, претендиращи че имат класа, въпреки че през живота си не са прочели и една книга, но каращи скъпи коли и лъскави стоки. За съжаление в нашата действителност властва пошлостта и показността.
              Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
              Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Забавна тема

До колкото успях да се самоопределя, по коментарите на колегите излиза, че аз, пък и други хора като мен, сме пълни позьори и бате немаме никва класа Защо ли? Ами защото много обичам като ходя на работа или като излизам с приятели да си карам БМВ-нцето - по потник, 7/8-ми и джапанки. Верно, че тая "униформа" е като за плажче, ама някакси се чудя защо ли не ми остава време за него... да не би пък да е защото трябва да работя и да изкарвам лев, че да мога да го карам това БМВ-нце Към БМВ-нцето, потника и джапанките, можем да добавим и факта, че наистина НЕ съм прочел нито една книга от начало до край през целия си живот до момента... а това явно също е фактор определящ класата на човек Ами на, аз пък предпочитам да не съм прочел нито една книга и всеки ден да виждам, че всъщност съм далеч по-грамотен, интелигентен и комуникативен човек, с директен поглед над реално заобикалящия ме свят, от много други "четящи" хора

Като цяло, нямам нищо против да си остана обикновено чадо, без класа... но все така да си бачкам кат пич без почивки, да си карам БМВ-нцето по потниче и джапанки, и изобщо да не ми дреме, че не съм прочел нито една книга....... а в същото време, начетените до висока класа пичове, да си лежат лятото на плажчето, да сърбат биричка, цъкайки белот и почесвайки се по речния камък, да се възмущават: "Абе гледай го онова лекенце, от какъв зор той ще има, а аз не... кой го знай какъв е малоумник... и ко ми са прай на голямата работа с тая 5-ца... направо падам от смях кат го видя как слиза от нея по потник и джапанки... абе смешник - пълен!"

Хах не знам дали някой ми схвана идеята изобщо, но както и да е Класата наистина не се купува с пари... но когато човек успява сам да покорява върховете, вместо само да седи и да се тюфка... ето това е класа! Според мен де
                BMW E39 528i

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Моето мнение е близко до твоето - класата според мен е нещо подобно на аристокрацията. Тя се изгражда от няколко поредни поколения от един род и естествено средата я подхранва.
                  Един аристократ или човек от класата си личи във всякакви ситуации - независимо дали е беден или богат в момента.

Така е, това са си традиции и поведение, за което си трябва време

---------- Post added at 14:02 ---------- Previous post was at 14:01 ----------

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                  Забавна тема

....
                  Хах не знам дали някой ми схвана идеята изобщо, но както и да е Класата наистина не се купува с пари... но когато човек успява сам да покорява върховете, вместо само да седи и да се тюфка... ето това е класа! Според мен де
                  Значи позьор е този, който се прави не нещо, което не е.Тоест у нас сега това е масова практика.Например някой с пари, си купува скъп костюм, кола, замък и си наема прислуга и се прави че така е живял векове наред.Или се изказва за положението в близкия и по-далечен изток.
                  Което не значи, че човек непрочел нищо е позьор, освен ако не почне да разъждава за литература примерно, или нещо друго, от което явно не разбира.
                  А това, дали човек има класа или не, е друг въпрос.То и с образование класа не става, както и без него също.Какво е реален поглед е доста субективно.Едно от големите различия, което определя различието на човека от животните е че умее да се учи от опита на миналите поколения и да го развива.Най общо казано много от нещата ги е имало преди нас и ще има и след нас, нашия живот сам по себе си една секунда от историята.
                  Last edited by fred; d.m.y г., 22:13.
                  sigpic

Comment

Един полски княз ми реди теракотни плочи в хола преди 15 г. - е ми личеше си, че в този човек има нещо по-различно.
                    Човекът беше внимателен, разбран и скромен - в същото време нареди плочите перфектно без много-много да приказва на разваления си български език.
                    sigpic

Comment

Пари, пари...днешно време всичко е пари, просто няма какво да се заблуждаваме...
                      Спомням си една фраза - "Парите не те правят весел,те просто разширяват границите на щастието ти..."
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                        Пари, пари...днешно време всичко е пари, просто няма какво да се заблуждаваме...
                        Спомням си една фраза - "Парите не те правят весел,те просто разширяват границите на щастието ти..."
                        Първото ти изречение леко противоречи на второто - хем всичко е пари, хем само разширяват щастието.
                        Кое всъщност е щастието.
                        sigpic

Comment

Taка е, за съжаление. В днешният свят, парите са всичко.
                          А който твърди, че с пари не може да сe купи щастие, простo не знае къде да пазарува!
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6
                          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            Един полски княз ми реди теракотни плочи в хола преди 15 г. - е ми личеше си, че в този човек има нещо по-различно.
                            Човекът беше внимателен, разбран и скромен - в същото време нареди плочите перфектно без много-много да приказва на разваления си български език.
                            Така е, положението на човека в обществото не се определя често от класата му, каквото и да значи това.

---------- Post added at 02:58 ---------- Previous post was at 02:56 ----------

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                            Taка е, за съжаление. В днешният свят, парите са всичко.
                            А който твърди, че с пари не може да сe купи щастие, простo не знае къде да пазарува!
                            Аз не знам свят на земята, в който парите да не са били всичко, в смисъла който и ти влагаш, а за пазаруването на щастието с пари бъди сигурен че е невъзможно.Тук понеже сме алфисти, не знам дали знаеш, но преди 10-тина години се самоуби прекия наслединк на фамилията, собственик на Фиат, невярвам да е имал липса на пари или да не е знаел къде да пазарува, само пример, а примери такива бол.
                            Парите са хубаво нещо но само до време, често пъти с нарастване на количеството им, нараства и процента на нещастието тот тях. То и с мъдростта е така.
                            Но това са други теми
                            sigpic

Comment

С пари можеш да си купиш много неща , но класа не.Имах шеф , който си караше астричка(има и С класа)и има класа, докато един друг бивш шеф си беше селтик , но караше джип.
                              АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                              http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                                Аз не знам свят на земята, в който парите да не са били всичко, в смисъла който и ти влагаш, а за пазаруването на щастието с пари бъди сигурен че е невъзможно.Тук понеже сме алфисти, не знам дали знаеш, но преди 10-тина години се самоуби прекия наслединк на фамилията, собственик на Фиат, невярвам да е имал липса на пари или да не е знаел къде да пазарува, само пример, а примери такива бол.
                                Парите са хубаво нещо но само до време, често пъти с нарастване на количеството им, нараства и процента на нещастието тот тях. То и с мъдростта е така.
                                Но това са други теми
                                Няма такова нещо, като "богатите също плачат".
                                Тези, които го правят, като например въпросният наследник за мен са хора с някакви психически проблеми. Той е щял да се самоубие и без да има пари.

Също като тези, които въпреки купищата си мангизи посягат към дрогата, например.
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Working...
                                X