Известие

Collapse
No announcement yet.

Изнерви ме следната случка ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Как се задават въпроси към институциите
    1. Прочитаме два три пъти Закона за достъп до обществена информация
    2. Въпросът се задава към най-високия пост - няма опция да се прехвърля нагоре и да има размотаване
    3. Изисквате входящ номер
    4. Задавате един въпрос. Ако искате да питате пет неща пращате пет въпроса с пет входящи номера. Въпросите е добре да са прости и недвусмислени.
    5. Ако въпросът е зададен в съответствие със закона никакви вътрешни правила не могат да възпрепятстват отговарянето.
    6. В двуседвмичен срок трябва да получите отговор (след като е получен входящ номер) В противен случай има глоби.
    7. Хитро е мейлът да се изпраща с копие до Министерски съвет. Там общо взето вече знаят как да работят онлайн
    8. За да можете онлайн да изисквате информация трябва да имате ел. подпис. Иначе запитването се праща по куриер или лично.

---------- Post added at 23:04 ---------- Previous post was at 23:01 ----------

Тези не могат да отказват документи, подписани с ел. подпис

ПОСТАНОВЛЕНИЕ No 153
    от 5 юли 2004 г.
    за определяне на органите по чл. 41, ал. 1 от Закона за електронни документ и електронния подпис
    (обн.,ДВ,бр.61 от 13 юли 2004 г.)

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ ПОСТАНОВИ:

Чл.1. Определя следните органи, които не могат да откажат приемането на електронни документи, подписани с универсален електронен подпис:
    1. Министерският съвет - от 1 януари 2005 г.;
    2. министърът на транспорта и съобщенията - от 1 септември 2004 г.;
    3. министърът на регионалното развитие и благоустройството - от 1 януари 2005 г.;
    4. министърът на финансите - от 1 януари 2005 г.;
    5. министърът на околната среда и водите - от 1 януари 2005 г.;
    6. министърът на икономиката - от 1 януари 2005 г.;
    7. министърът на младежта и спорта - от 1 януари 2005 г.;
    8. министърът на вътрешните работи - от 1 януари 2005 г.;
    9. министърът на образованието и науката - от 1 януари 2005 г.;
    10. министърът на външните работи - от 1 януари 2005 г.;
    11. министърът на земеделието и горите - от 1 януари 2005 г.;
    12. министърът на отбраната - от 1 януари 2005 г.;
    13. министърът на правосъдието - от 1 януари 2005 г.;
    14. министърът на здравеопазването - от 1 януари 2005 г.;
    15. министърът на културата - от 1 януари 2005 г.;
    16. министърът на енергетиката и енергийните ресурси - от 1 януари 2005 г.;
    17. министърът на труда и социалната политика - от 1 януари 2005 г.;
    18. Националният статистически институт - от 1 януари 2005 г.;
    19. Националният осигурителен институт - от 1 януари 2005 г.
    Чл.2. Определя следните органи, които не могат да откажат издаването във формата на електронен документ, подписан с универсален електронен подпис, на разрешения, лицензии, одобрения и други административни актове:
    1. Министерският съвет - от 1 януари 2005 г.;
    2. министърът на транспорта и съобщенията - от 1 септември 2004 г.;
    3. министърът на регионалното развитие и благоустройството - от 1 януари 2005 г.;
    4. министърът на финансите - от 1 януари 2005 г.;
    5. министърът на околната среда и водите - от 1 януари 2005 г.;
    6. министърът на икономиката - от 1 януари 2005 г.;
    7. министърът на младежта и спорта - от 1 януари 2005 г.;
    8. министърът на вътрешните работи - от 1 януари 2005 г.;
    9. министърът на образованието и науката - от 1 януари 2005 г.;
    10. министърът на външните работи - от 1 януари 2005 г.;
    11. министърът на земеделието и горите - от 1 януари 2005 г.;
    12. министърът на отбраната - от 1 януари 2005 г.;
    13. министърът на правосъдието - от 1 януари 2005 г.;
    14. министърът на здравеопазването - от 1 януари 2005 г.;
    15. министърът на културата - от 1 януари 2005 г.;
    16. министърът на енергетиката и енергийните ресурси - от 1 януари 2005 г.;
    17. министърът на труда и социалната политика - от 1 януари 2005 г.;
    18. Националният статистически институт - от 1 януари 2005 г.;
    19. Националният осигурителен институт - от 1 януари 2005 г.
    Чл.3. Сроковете, установени за органите по чл.1 и 2, се прилагат и по отношение на второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към тях.

Заключителни разпоредби

§ 1. В сроковете по чл.3 органите по чл.1 и 2 и второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към тях да създадат нужната организационна, технологична и нормативна готовност за работа с електронно подписани документи и да приемат "Вътрешни правила за реда и формата за извършване и съхраняване на електронните документи" в ръководените от тях администрации в съответствие с изискванията на Закона за електронния документ и електронния подпис.
    § 2. Вътрешните правила съгласно § 1, приети от органите по чл.1 и 2 и от второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към тях, се публикуват на видно място на страниците на съответните администрации в интернет в сроковете, установени съгласно чл.1 и 2.
    § 3. Действията на органите по чл.1 и 2 и на второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към тях се извършват в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни.
    § 4. Постановлението се приема на основание чл.41, ал.1 от Закона за електронния документ и електронния подпис.
    § 5. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".
    Министър-председател: Симеон Сакскобургготски
    Главен секретар на Министерския съвет: Севдалин Мавров

* край на документа *

---------- Post added at 23:07 ---------- Previous post was at 23:04 ----------

Примерна бланка за питане

До

Министъра на
    Министерство на ..............................

дата .............2012 г.

ЖЕЛАНИЕ ЗА ЕЛЕКТРОННА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ :
    Съгласен съм да получавам електронни изявления .

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПОЛУЧАВАНЕТО: по смисъла на чл.10 от Закона за електронния документ и електронния подпис (ЗЕДЕП) :
    Желая потвърждаване на получаването на изпратеното електронно изявление.

СЪГЛАСИЕ И ИНФОРМИРАНОСТ ЗА ОБРАБОТВАНЕ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ:
    Съгласен съм да бъдат обработвани личните ми данни за осъществяване на законово регламентираните функции на министерство на...........

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ПОДАТЕЛЯ :

Искане по ЗАКОН за достъп до обществена информация

Уважеми г-н министър,

моля да ни бъде дадена на email :.................. и на факс .......................
    следната информация:

1................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................ ?

подпис :
    ИМЕ............ПРЕЗИМЕ................Фамилия..... ....

адрес за кореспонденция:
    град : ................. пощ.код .........,
    ул................................................

тел.факс ................., email :........................

---------- Post added at 23:10 ---------- Previous post was at 23:07 ----------

Адреси се взимат от тук:

http://egov.bg/eGovPortal/appmanager...v_institutions

Ако не знаете някой адрес, пращате същата бланка до министерски съвет с въпрос за адреса.

---------- Post added at 23:13 ---------- Previous post was at 23:10 ----------

И да подчертая - нямате ли входящ номер не правите нищо.
    Last edited by търтей; d.m.y г., 23:16.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ейййй, разкъртихте го тоя проблем....а дали с едно санкционирано ченге ще се оправят нещата???Е ,вярно ,от някъде трябва да се почне, но от къде???От боклуците ,които "примерните граждани "изхвърлят през прозорците си , или от фасовете по улиците...може би от шофьорите на маршрутки , каращи на гигантски слалом или от дебилите незнаещи (или не искащи да знаят)кое е дясно???А може би от фирмите за смет или ХЕИ... НЗОК ... застрахователните компании???
      Не се зблуждавайте колеги , докато не се протегне нечия желязна ръка към законодателната и изпълнителни власти нищо няма да се промени.ще дам пример:преди години беден българскки труженик ,на който безобразията му бяха писнали се сети , че тръбите на топлофикация минават през жилището му и на база на този факт ги осъди и т.н. и т.н. Каква беше реакцията???Ами много просто -прие се закон , че обема заеман от тръбите се смята за обща част и монополистът бе спасен от последователи на изобретателния българин.
      Та, мисълта ми е , че трябва да се създават закони ,служещи на обществото и не знам точно как те да се спазват до най-висока инстанция.Може би е въпрос на съзнание или възпитание ,а може да е балкански синдром.....Знам само че в Англия полицаите не носят оръжие , но никой не си и помисля да оспори решение или разпореждане на полицай.Но пък и те не задават въпроса"и ся ко шъ прайм?"
      ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
        Ейййй,...
        Дрън дрън, че пляс... на квадратчета!
        Властта е такава каквато и позволяваме... един санкциониран (евентуално) полицай може нищо да не промени, но е чудесна първа стъпка към все по-малко позволение за безчинстване.
        Докато всеки мисли като теб колега... ще затъваме все повече в тинята!
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          Как се задават въпроси към институциите...
          Ако до 2-3 седмици не получа никакъв отговор, ще се възползвам от инфото което си дал и ще напиша ново писмо, което да отговаря на приетите норми. Само ще трябва да реша проблема с електронния подпис, понеже както споменах не само, че нямам такъв, но и представа си нямам по какъв начин да се сдобия с един.

Между другото може да помогнеш с по-добър линк или адрес на вътрешното министерство, където да пусна писмата (май имам повече въпроси към МВР). Този който аз използвах, ако сте го погледнали, изобщо не изглежда официален... по-скоро прилича на място където всеки може да пита каквото си поиска.

Click image for larger version

Name:	ContactMVR.JPG
Views:	1
Size:	76.2 Килобайта
ID:	2287679

Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
          Ейййй, разкъртихте го тоя проблем....а дали с едно санкционирано ченге ще се оправят нещата???
          Винаги се започва от някъде колега... Днес едно, утре две, три и тн. докато един ден не се научат. Така е и с гражданите... ще те дернат веднъж, втори, трети път и така докато не се замислиш дали искаш или не да продължават да те дерат. Аз например се уча бързо. Ето дернаха ме и утре ще знам, че дори и някой близък да умре, няма да вдигам телефона за да не се окажа отново одран. Ако се предприемат някакви мерки, в следствие на които ченгелите да се замислят дали да нарушават законите, те също рано или късно ще станат послушни кученца като мен. Аз дори имам няколко идеи за подобни мерки, но няма как да се срещна с Цветанов и Борисов за да им ги споделя

В крайна сметка колега, истината е, че все от някъде трябва да се започне. Само със седене и тюфкане, колкото и да искаме да променим нещо, то няма да се промени.

За сега уж сам съм поел инициативата, но съм сигурен, че ако утре ми трябва помощ от колегите тук за да докажа нещо, винаги ще намеря подкрепа. Аз дори и сега я получавам от тях - било то с разкази как са станали свидетели на нередности или с информация, каквато търтея сподели. А и знам ли, утре някой друг също може да тръгне да пише до министерствата. Но със седене, определено нищо никога няма да се промени
          BMW E39 528i

Comment

Ще си позволя един малък off, в който ще ви споделя тази песничка...
            http://vbox7.com/play:58c21fb7

На мен лично ми трябваше само едно преслушване преди тази песен да ми легне на сърцето... на дали има по-добро описание на картината с име "България". Ние живеем в тази картина... сами се сетете кой може да я промени...
            BMW E39 528i

Comment

Ок, първата седмица мина... и горе долу както беше очаквано - без отговор.

Ще изчакам да мине и втората седмица, току виж стане чудо. Разбира се ако такова не се случи, на третата седмица зпочвам да пиша няколко писма с въпроси, спазвайки информацията на търтея. След като са готови, ще ви ги пусна евентуално за редакция и отново отлитат към уважаваното министерство.

Разбира се после ще има още едно чакане, след което при евентуална липса на отговор събитията просто ще се повторят. И така докато някой не ми обърне някакво внимание Предполагам ще съм шофьор още доста години така, че за мен тази тема винаги ще бъде актуална и няма да спра да досаждам на министерството докато някой не ми даде отговорите които търся
              BMW E39 528i

Comment

Тия неща не стават бързо.
                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Както вече казах - наш'та фирма бърза работа нема
                  BMW E39 528i

Comment

Дано има някакво поучително развитие.
                    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

търтей братле... идната седмица най-вероятно няма да имам досег до компютъра, но в тази след 6-ти септември определено очаквай включване в скайп от моя страна Налага се да те обезпокоя, понеже имам няколко въпросителни, които трябва да бъдат елиминирани преди да започна с писането на новите писма В момента резултатите са нулеви (очаквано)... т.е. вече трябва да се премине към план "Б" - много сериозна психо-атака!

Тия хора трябва да разберат, че АЗ искам отговори! А когато аз искам отговори, то задължително трябва да ги получа

Айде лека вечер от мен за сега
                      BMW E39 528i

Comment

А, така и така ще пишеш.

Моля те включи и следното нещо:

Седя си на едно кръстовище в София.2 ленти направо, една за десен завой.От лентите за десен завой минават двама джигити направо, единя даже беше БлагоЙевградски (Колите бяха Порше джип и Вектра от най-старите)...седи куката и си клати палката след кръстовището....по едно време се сепна и спря едно Ауди(нищо особено, А4-ка от дъртите, СА) без да е в каквото и да било нарушение, а тея копелдаци си минават покрай него отвсякъде в нарушение безнказано....формулирай го моля те там, избирателно спиране или нещо от сорта....това го гледам всеки ден....явни нарушители изобщо не им се обръща внимание...
                        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                          А, така и така ще пишеш...
                          Като се освободя и почна да работя по въпроса след 6-ти, ще те имам в предвид
                          BMW E39 528i

Comment

Working...
                          X