Известие

Collapse
No announcement yet.

Интересна статистика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

тази тема от самото си начало е за 2ри клас междучасието, без да наранявам никой нека просто както се появи така ида изчезне..

http://www.facebook.com/VenturaGarage
    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Обоснови се защо е за 2-ри клас ,защото показва някои истини ?

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
        При пасат 1,6-54,9 ме съмнява че просто двигателя е твърде слаб за колата и явно е доста бавна ,това е един от малкото примери когато по малкото използвани коне не означава по добри характеристики
        няма логика...

А за смисъла на тия данни, биха били интересни ако поне имаше информация за оборотите, при които колите поддържат тия 130км/ч. Тогава поне ще разбереш откъде идват тези "някои истини" - от там че едната кола при 130км/ч кара с 3000 об/мин, а другата с 3500 об/мин, та затова едната има нужда от 54, а другата от 55 коня за да поддържа тая скорост.
        по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

За различните двигатели може би е така но когато например двигател 1,6 се поставя на две различни купета цифрите пак са различни /за което има много фактори/

Comment

За различните двигатели може би е така но когато например двигател 1,6 се поставя на две различни купета цифрите пак са различни /за което има много фактори/
            Опитваш се да се правиш на много ерудиран и начетен младеж, но не се получава!! Няма смисъл да флуудиш форума с някакви глупости...тая статистика едва ли на някой изобщо е интересна защото показва неща които никой не ги е грижа! И пак да спомена, че много искам да си качиш снимка във форума! Лично твоя, за да видиме главата събрала толкова много знания по аеродинамика на едно място!
            Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
            Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
            BMW 328i

Comment

Ами да, естествено че различните двигатели в комплект с различни трансмисии ще поддържат 130 км/ч при различни обороти. Различните купета пък имат различно тегло, аеродинамика, поддържани агрегати /като климатик напр./Логично е по-тежката и по-луксозна кола да се нуждае от по-голяма мощност, освен ако не е с формите на болид от Ф1.
              Но не това е важното, а минималната отдавана мощност, необходима за поддържането на тая скорост. А тия данни могат да бъдат показателни само при нарочно проведен експеримент с контрол върху доста параметри като напр. настилка, температура, вятър, вид, размер и ширина на гуми и джанти - всичките със силно влияние в/у точността на измерването. Ако не се лъжа, при тая скорост например до 1/5 от мощността отива за преодоляване деформациите в гумите, респективно се отделя под формата на топлина в тях, а гумите са консуматив - да не би всички автомобили да са ги обули с еднакви джанти и гуми я
              Last edited by Zarini; d.m.y г., 00:32.
              Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
              Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

На едно купе, с един двигател могат да се сложат няколко скоростни кутии, бе човек. За трети път ти го казвам.
                по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Abar7h като не ти е интересна темата защо пишеш или просто да се направиш на умен ,ама не ти се получава !

Comment

Abar7h като не ти е интересна темата защо пишеш или просто да се направиш на умен ,ама не ти се получава !
                    Ибаси змиъта, ибаси мисълта Аре пусни си един пик във форума де!! Мисля, че доста колеги копнеят да зърнат светлата ти личност поне на снимка! Пък аз че не съм умен си е ясно Ше зема да спра да спамя, че да не ме баннат
                    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                    BMW 328i

Comment

Аз ако си сложа снимка много хора ще се влюбят /такава неземна красота няма ,няма на света/ това аз съм го измислил след поредното ми минаване покрай огледалото ,съжалявам но не мога да ви подложа на такава любовна болка ,защото ще има самоубийства

Comment

Уникална тема .... както винаги.
                        Местя я в правилният раздел.

п.с Тези данни от някоя рейсинг игра ли са вадени ?
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Хе хе не са вадени от игра ,за хората които разбират показват доста неща тези цифри

Comment

Е сега ясно ни е, че не може всички да разбират, ама все пак от къде са взети тези интересни цифри ?

И дори и да е правен подобен тест с всички гореспоменати автомобили... еди тъп Фъпрос - с какви гуми са били ?
                            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

За гуми не знам ,ето го сайта
                              http://www.histomobile.com/uk.htm

Comment

Разбирам.
                                Напълно.

И изобщо аеродинамиката е велика наука

Comment

Working...
                                X