тази тема от самото си начало е за 2ри клас междучасието, без да наранявам никой нека просто както се появи така ида изчезне..
Известие
Collapse
No announcement yet.
Интересна статистика
Collapse
X
-
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
-
Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщениеПри пасат 1,6-54,9 ме съмнява че просто двигателя е твърде слаб за колата и явно е доста бавна ,това е един от малкото примери когато по малкото използвани коне не означава по добри характеристики
А за смисъла на тия данни, биха били интересни ако поне имаше информация за оборотите, при които колите поддържат тия 130км/ч. Тогава поне ще разбереш откъде идват тези "някои истини" - от там че едната кола при 130км/ч кара с 3000 об/мин, а другата с 3500 об/мин, та затова едната има нужда от 54, а другата от 55 коня за да поддържа тая скорост.по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...
Comment
-
Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщениеЗа различните двигатели може би е така но когато например двигател 1,6 се поставя на две различни купета цифрите пак са различни /за което има много фактори/Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
BMW 328i
Comment
-
Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщениеЗа различните двигатели може би е така но когато например двигател 1,6 се поставя на две различни купета цифрите пак са различни /за което има много фактори/
Но не това е важното, а минималната отдавана мощност, необходима за поддържането на тая скорост. А тия данни могат да бъдат показателни само при нарочно проведен експеримент с контрол върху доста параметри като напр. настилка, температура, вятър, вид, размер и ширина на гуми и джанти - всичките със силно влияние в/у точността на измерването. Ако не се лъжа, при тая скорост например до 1/5 от мощността отива за преодоляване деформациите в гумите, респективно се отделя под формата на топлина в тях, а гумите са консуматив - да не би всички автомобили да са ги обули с еднакви джанти и гуми яLast edited by Zarini; d.m.y г., 00:32.Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp
Comment
-
Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщениеЗа различните двигатели може би е така но когато например двигател 1,6 се поставя на две различни купета цифрите пак са различни /за което има много фактори/по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...
Comment
-
Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщениеAbar7h като не ти е интересна темата защо пишеш или просто да се направиш на умен ,ама не ти се получава !Аре пусни си един пик във форума де!! Мисля, че доста колеги копнеят да зърнат светлата ти личност поне на снимка! Пък аз че не съм умен си е ясно
Ше зема да спра да спамя, че да не ме баннат
Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
BMW 328i
Comment
-
Уникална тема .... както винаги.
Местя я в правилният раздел.
п.с Тези данни от някоя рейсинг игра ли са вадени ?Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Е сега ясно ни е, че не може всички да разбират, ама все пак от къде са взети тези интересни цифри ?
И дори и да е правен подобен тест с всички гореспоменати автомобили... еди тъп Фъпрос - с какви гуми са били ?Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Разбирам.
Напълно.
И изобщо аеродинамиката е велика наукаAlfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
Comment
Comment