Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите по този казус - ЗДвП

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво мислите по този казус - ЗДвП

Опитах се да нарисувам ситуацията на картинката Хоризонтално е показан булевард, чиито платна в двете посоки са разделени със зелена площ. Кръстовището е Т-образно, очевидно булеварда е с предимство. Правоъгълниците горе са паркирани коли, които запълват едното платно за движение (макар че в конкретния случай това не е от значение). Знакът Стоп на малката уличка преди го имаше, в момента не знам дали е там.
    Според вас кой е с предимство - движещия се по червената или синята стрелка?
    Attached Files
    GTV 2.0 TS '95
    Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

няма ли други знаци и/или светофар? Ако има са мо това, което си нарисувала мисля, че червената линия е с предимство. За синята има знак стоп и съответно си длъжен да спреш и да преминеш когато е безопасно. От скицата изглежда булеварда с предимство, така че синята чака, червената си кара с предимство (нищо, че прави ляв завой - напуска път с предимство). Ми това си е моето мнение
    Няма добри и лоши коли, има добри и лоши стопани...

Аlfa Romeo 145 1.6 TS

Comment

Благодаря за мнението така е. Дори не напуска пътя с предимство, а прави обратен завой по него. Може да има знак за предимство на булеварда преди пресечката, май имаше преди, сега има много дървета и нищо не се вижда Във всеки случай, понеже минавам от там всеки ден, поне веднъж седмично идва някой от уличката и се опитва да ме засече в кръстовището. Предполагам, че хората изобщо не са наясно с предимствата, камо ли в такъв "по-сложен" случай
      GTV 2.0 TS '95
      Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщение
        Опитах се да нарисувам ситуацията на картинката Хоризонтално е показан булевард, чиито платна в двете посоки са разделени със зелена площ. Кръстовището е Т-образно, очевидно булеварда е с предимство. Правоъгълниците горе са паркирани коли, които запълват едното платно за движение (макар че в конкретния случай това не е от значение). Знакът Стоп на малката уличка преди го имаше, в момента не знам дали е там.
        Според вас кой е с предимство - движещия се по червената или синята стрелка?
        Този който завива от булеварда, т.к. прави по кратката маневра (червената стрелка)
        The power is nothing without control

Comment

Гат зимах книжка обратния завой беше последен по предимство, сега не знам вече.
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            Аз това не го помня, а бая отдавна взех книжка, но така представени нещата и знака стоп, червения е с предимство, това, че се прави обратен завой не е от значение, този със стопа чака колите и тогава преминава.
            sigpic
            ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
            0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              така е, ясно е, че червения ще изчака движението преди да се включи... друга беше гатанката
              Няма добри и лоши коли, има добри и лоши стопани...

Аlfa Romeo 145 1.6 TS

Comment

Червената стрелка е с предимство, макар че ако го няма знака стоп и няма знак за предимство на булеварда, по правилник за дясностоящия може да се поспори. Ти знаеш и предполагаш, че булеварда е с предимство, но никъде не пише всъщност, че по-голямата улица е с предимство, пише, че е десностоящия
                http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
                159 1.9JTDm
                156 1.8TS ...exxxx
                145 1.4TS ...exxxx

Comment

Знакът стоп приключва дискусията. Движещите се по булеварда са с предимство, т.е. червения е с предимство, синия трябва да чака на стопа.
                  И дори се сещам за едно кръстовище с подобна организация - това пред ст. Васил Левски през нощта, когато светофарите са на мигащи. Там, идващите от Гурко са без предимство и са в положението на синята стрелка, а идващите от Орлов мост са в положението на червената стрелка, и дали продължават направо или завиват наляво към стадиона, респ. после пак наляво обратно към Орлов мост, те са с предимство. Разликата там при стадиона е само, че няма паркирани коли, както по примера от картинката по-горе.
                  Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Това реално са две кръстовища! Предимството на първото е на червената стрелка, ако има знак стоп на синята стрелка. На следващото кръстовище би трябвало всеки да се включи в собствена лента без да се засичат, ако ли не- с предимство е този, чиято лента не е блокирана от паркираните автомобили.
                    Затова, някъде са с отделни знаци(даже и светофари) такива кръстовища.
                    Last edited by bager; d.m.y г., 11:50. Основание: .
                    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Б2 „Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!"
                      Това не обяснява ли кой е с предимство, след като единия, както казаха някои колеги си "стои" на пътя с предимство а другия му се включва (пък било то и отдясно, което предполагам е причината да натягат тия от уличката със "стоп"-а)..?
                      А за това дали са две кръстовища или едно, не зависи ли от това колко е широка тази разделителна ивица...? Ако е примерно 1м, силно ме съмнява да се водят две кръстовища... просто на рисунката изглежда много широка

Comment

Багера е прав.
                        Това са 2 отделни кръстовища.
                        Казуса е неприятен , но като цяло синята стрелка се явява дясностояща на червената след като синият е навлязъл в кръстовището.

Колкото и да го дъвчем и дори да стигнем до правилното решение тук, просто не забравяйте че едно 90 % от шофьорите не са се замисляли за тази ситуация.
                        Така че си бил с предимство и полицаите ще напишат акт на другия.... няма да ти помогне като с съсипана колата.

За това в такава ситуация - очите на 4 и малко повече толерантност.

п.с във Фиат форума имаше доста дълга тема със същата ситуация ако ме не лъже паметта.
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Мъкър да съм анти Уевскар- Тук синявеца трябва да мине пръв. Колко по лесно е при кръстовищата със знаци стоп за всички. Излизат, правят една канадска и победителя минава пръв
                          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

Ъъъ, защо точно пък синия трябва да мине пръв, не виждам някаква причина освен ако въпроса не е за Уевски-ЦСКА.
                            Според мен багера обясни ситуацията правилно.
                            146 1.6 TS '00
                            156 2.4 JTD '01

Comment

Working...
                            X