Първо да поясня - аз съм жена. Но преди всичко на пътя съм шофьор и гледам да не застрашавам както моя, така и чуждия живот. И да не върша простотии, забранени от правилника, особено с които преча на другите участници в движението. Преди време (2-3 год) всички, които се предреждаха най-отпред на светофара, бяха мъже. Всички, които се опитваха да минат под боята ми, бяха мъже. Сега все по-често жени се предреждат на светофара, бутат се в завоя без да гледат в коя лента са, минават м/у движещите се коли и паркираните, когато мястото е за половин кола макс. Това, което всъщност ме провокира днес, беше втория случай за тази седмица, когато се оказа, че не мога да си вляза в улицата, защото, видите ли, каката решила, че като ще излиза за ляв завой, трябва да се изнесе в лявото платно, те хората няма да искат да влизат в улицата. Не стига, че там чакам по 10 мин, докато някой от движението се сети, че аз, за да завия в тази улица, ще трябва да спре и да ме пусне, и се редят на светофара, сякаш е незаконно да се остави пролука за влизане в улицата... и става задръстване в платното, в което чакам, естествено, ако са паркирали в другото.
Някак ми е обидно, че жените се принизяват до нивото на изпадналите мъже. От една страна - да, това е война, и за да оцелееш, понякога трябва да направиш някоя глупост. Но от друга - ако по-малко хора правеха простотии, задръстванията нямаше да са толкова ужасни. Тук се сещам за стеснението на околовръстното при Симеоновско, където ако селяните не се бутаха от ляво, нямаше да стават толкова катастрофи.
Някак ми е обидно, че жените се принизяват до нивото на изпадналите мъже. От една страна - да, това е война, и за да оцелееш, понякога трябва да направиш някоя глупост. Но от друга - ако по-малко хора правеха простотии, задръстванията нямаше да са толкова ужасни. Тук се сещам за стеснението на околовръстното при Симеоновско, където ако селяните не се бутаха от ляво, нямаше да стават толкова катастрофи.
Comment