Известие

Collapse
No announcement yet.

Смях и излагация - КАРБ Форум към 13.01.2011

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Нено, в коментарите ти има и градивна критка, но има и много не до там верни неща. Да, прав си, че технологичното нива на форума е адски ниско. Прав си, че има зверски спам. Но реклами и пари?!?! Нено, ти сам знаеш как се организира мероприятие колко струва това. Сам знаеш какво коства един Италфест. От къде да дойдат? А конкретно случаите, които коментираш - човече темата е бвила в общи, за да могат да видят всички, че имаме нови партньори с колосални отстъпки! 20-25% за гуми, сериозни отстъпки за части и застраховки. Все неща, от които не сме взели и един лев за реклама, но вие членовете на клуба и форума, можете да се възползвате. Грешно ли е? Пак ти казвам - не го правим за пари, а заради отстъпките и възможността повече хора да се възползват от тях.

Може би е време за цялостна реорганизация на форума. Може да се направи по-технически насочен, но имай предвид, че това ще отблъсме много хора! Аз съм съгасен да се съберем повече хора и да направим една дискусия как да променим и подредим форума. На живо, обаче. Не онлайн и не в тема и спам.

Знаеш, че всичко правим с много желание, хъс и фенщина. Също така знаеш, че в замяна ни замерят с лайна постоянно. опитваме се да направим форума полезен, но първата ни задача е клубът! Ако мислиш, че не сме прави за нещо - напиши ни го или се обади. Никой не е безгрешен. От известно време има някакви зверски драми в този форум. Махнали системата за рейтинга, подписи, теми, спам.... Ами след като се установи, че системата с рейтинга е бъгава и не може да се контролират злоупотреби я махнаха.

Стига, човече! Давай градивно! Помагай ни! знаеш, че в УС сме петима, като единия е спорен. аз от модериране не разбирам и не искам да разбирам - по тази тема с някой друг.
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Момци що се дърлите за глупости? Проблема не е в управата на форума, проблема е хората които са се регистрирали тук. Може би ще прозвучи банално, но една голяма част са фенове които са не чак толкова платежоспособни за тунинг проекти и т.н., някой дори нямат алфи, но въпреки това се интересуват от марката, макар и да не пускат никакви теми. Смея да твърдя че това е един от най-подредените авто-форуми които посещавам и 99% винаги ще има някой който да ти отговори на даден въпрос. Да не говорим че наскоро си продадох алфата и все още продължавам да посещавам и чета, ЗАЩО...(ще оставя вие да си отговорите),та дори и по някое мнение пускам току виж съм помогнал на някой с нещо което знам (и съм научил пак от този форум). Та така, просто има хора които се интересуват от различни неща, някой от тунинг, други от техн въпроси, трети за развлечение. На мен лично не ми пречи чат-раздела, там си губя времето когато няма какво да правя, пък и не всичко там е простотия държа да уточня. Каквото и да направите не можете да промените манталитета на хората, "разни хора разни идеали". Та така, със здраве си останете, дано съм бил полезен по някакъв начин.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
        Нено, нека като казваш нещо да започне е свързано с доказателства, а не както винаги с голословни слухове.
        Ще можеш ли да ми цитираш къде съм определил хората само като потребители.
        Съжалявам че трябва да го кажа , но този форум се управлява от слухове, ревове и нападки.
        Най малко имаш основание че хората от Ус на карб искаме да отдалечим хората от Алфа Ромео. И на мен не ми е приятно че полезността на форума по технически въпроси е сведена почти до 0, но уви и това става заради хората които го използват за лични нападки.
        Кой някога е говорел за плащане при регистрация. Ако имаш информация можеи да я споделиш. Подозирам че отново пускаш поредната партенка.
        Да пуснах тема в "Общи" но тя не беше с цел реклама, а с цел повече хора да се възползват от това за което сме успяли да се договорим с въпросната фирма.
        Знам че се дразниш и си дълбаеш относно сервиза в който работиш но можеш да се поинтересуваш дали лично не съм говорил преди няколко дни с управителя за договор за партньорство, след което въпросния сервиз ще получи и съответните преференции при реклама във форума.
        В момента се потготвя реорганизация на форума при който всички партньори ще имат раздели и ще бъдат махнати тези които не са партньори. Ще има и нови точни правила но за това сигурно си информиран от хората които са притежатели на домейна.

ПС: (относно фирмата ти) Все още чакаме на клубната поща поща календара с мероприятията на "Алфисти.бг" за да се съобразим с него при изготвяне на програмата на КАРБ
        Искам да отбележа че тука става въпрос за форума и за това че се отделя прекалено много внимание на празните приказки и се разширява полето за спама с всеки ден. Нови спам раздели и общи приказки пошцелия форум. Самия факт че си поставил въпросната информативна тема с отстъпките в общи приказки показва кое е приоритета на форума и кой е важния раздел.... този с най-много посещения.

Отностно сервиза (Вентура) тука не става въпрос за това. Това е друга тема. Коренно друга. Дали имаме или нямаме договор както се оказва е все тази.Хората членове на клуба си идват и си ползват отстъпките. Те така или иначе повечето от тях са ползвали такива.

За алфисти, Гиги се занимава с календара заедно с други вам познати и непознати. Календар си имаме готов от около 2 месеца, първото ни мероприятие е на Серес с алфисти.гр, Международен Пистов Ден, където Петко (КГБ) удари пак рамо. После ще има тракдейове, дрифт, бърнаути и какво ли не. В преговори сме и с Дрифт Клуб България за батъла, тъй като ве че (или сега се готят) има доста силни коли и за драг и за дрифт и за тайматак, нещо което ще ни убедини и ще засили колектива и общите успехи. Съобразяваме се и с БФАС. Календара ще го коментираме единствено и само на живо с целия УС, защото без да се засягате ама освен с Боян и Иво с никой не става сериозен разговор. Последния ни опит за диалог с теб Цецо и с Пинко (който видимо си е доста зает човек) завърши стова, че председателя няма да е в България по време на свободните дати на Калояново и няма да има италфест без него. Което не звучи сериозно. Поисле се почва с оправдания и тн.... Както и да е това са минали неща. Забравени. Ако имате желание, на Гиги му имате телефона, уведомете ни.

Пак споменавам че тука говоря предимно за форума.

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
        Нено, в коментарите ти има и градивна критка, но има и много не до там верни неща. Да, прав си, че технологичното нива на форума е адски ниско. Прав си, че има зверски спам. Но реклами и пари?!?! Нено, ти сам знаеш как се организира мероприятие колко струва това. Сам знаеш какво коства един Италфест. От къде да дойдат? А конкретно случаите, които коментираш - човече темата е бвила в общи, за да могат да видят всички, че имаме нови партньори с колосални отстъпки! 20-25% за гуми, сериозни отстъпки за части и застраховки. Все неща, от които не сме взели и един лев за реклама, но вие членовете на клуба и форума, можете да се възползвате. Грешно ли е? Пак ти казвам - не го правим за пари, а заради отстъпките и възможността повече хора да се възползват от тях.

Може би е време за цялостна реорганизация на форума. Може да се направи по-технически насочен, но имай предвид, че това ще отблъсме много хора! Аз съм съгасен да се съберем повече хора и да направим една дискусия как да променим и подредим форума. На живо, обаче. Не онлайн и не в тема и спам.

Знаеш, че всичко правим с много желание, хъс и фенщина. Също така знаеш, че в замяна ни замерят с лайна постоянно. опитваме се да направим форума полезен, но първата ни задача е клубът! Ако мислиш, че не сме прави за нещо - напиши ни го или се обади. Никой не е безгрешен. От известно време има някакви зверски драми в този форум. Махнали системата за рейтинга, подписи, теми, спам.... Ами след като се установи, че системата с рейтинга е бъгава и не може да се контролират злоупотреби я махнаха.

Стига, човече! Давай градивно! Помагай ни! знаеш, че в УС сме петима, като единия е спорен. аз от модериране не разбирам и не искам да разбирам - по тази тема с някой друг.
        Боянски споко. От това форума да печели няма по- хубаво не е там проблема. Проблема е в това, че няма правила. И да има някакви, които не се спазват. Спазват се избирателно. Всеки си има свой човек и се случва кой каквото си поиска. Няма ред, няма дисциплина. Кой влязъл с чужда парола, кой заговорил чужда жена, това са глупости които въобще не трябва да ги има или поне да не достигат до всички. Трябва си силно целенасочено управление. И като някой модератор сгреши да го покрепят другите такива. Ако греши много го гонят. Но ние простите юзери да не разбираме. Щото отстрани на мен поне много смешно ми изглеждаше темата с цитираните от мен коментари.... и накрая пак Пруфа си каза, че не е знаел мъжката.

Ами Пинки, как може човек от УС да не знае какво става във форума и да пита и да не му се отговаря...
        Кой вдигнал рейтинга на Бобо и на Еньо... голям праз даже се смяхме като на Бобо му беше 222 щото беше забавно... напишете напрайхме си шега и толкова. А то едва ли не Бобо и Еньо са дали подкуп за да им променят репутациите и се гони кой е корумпиран и кои не... детска градина.......

И накрая Бояне... на Фиоре от два меседца, му е казано че календара ни е ясен и че по поща няма да коментираме такива неща.... раздействайте се.. ако няма къде да се срещате ша ва черпим в някое заведение ние.

п.с. Плюс това пощата на клуба е почти общодостъпна или поне така беше така че сори. Е тука факти имам просто не ме питайте.

И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО, НЕ ГИ ПРИЕМАЙТЕ ЛИЧНО НЕЩАТА. НИЕ ЕДИН НА ДРУГ СМЕ СИ ГИ КАЗАЛИ И СЕ ПОЗНАВАМЕ> ТУКА ПИША ЗА ДА СЕ ПОСЪБУДЯТ И ДРУГИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ.
        Last edited by ne0; d.m.y г., 16:59.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
        Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Нено, а ти къде беше когато Григор реши да си регистрира домейна clubalfaromeo.com защото на него така му харесвало?
          Къде беше когато "членовете" на КАРБ решиха, че е по-лесно да си затворят очите?
          Къде беше когато се избираше УС?

Comment

Хора ... моля ви ...
            С този клуб и с този форум (наред с началото в clubs. dir. bg) съм от началото - мисля да изкарам и доста време още, живот и здраве...
            Наистина, напоследък доста ме притесняват и мен някои неща. Няма да говоря за договори, реклами, отстъпки и т.н. защото е ясно, че всички имат полза от това. Няма да говоря и за стресиращия и ужасен спам, който заля всички раздели (като започнем от "какъв килим да си взема за хола" и стигнем до "тия капачки за винтили дали ще ми ходят на очите"...).
            Искам да ви призова - конкретно всички, с които се познаваме от началото - дръжте се заедно, бъдете единни и задружни - така, както се знаем, че сме били винаги !!!
            Няма как да избягаме от чалготията, помията и повсеместната простотия - НО НЕКА ЗА БОГА ЗАПАЗИМ СЕБЕ СИ И ТОВА, КОЕТО Е СЪЗДАДЕНО ДО СЕГА !!!
            Това е. Ако искаме за запазим духа на Алфа Ромео истински жив, ще трябва да се направят промени - във форума, в правилата ... И не мисля, че трябва да се съобразяваме с това дали масовия днес карач на Алфа ще ги хареса или не. На който не му изнася - да хваща пътя! Алфа Ромео винаги е избирала шофьорите си - обратното не е съвсем вярно ...
            Истинската идея на Алфа се загуби нейде по пътя между края на 2002 и днес - на мен лично ми е болно заради това. А на вас ?
            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
              Нено, а ти къде беше когато Григор реши да си регистрира домейна clubalfaromeo.com защото на него така му харесвало?
              Къде беше когато "членовете" на КАРБ решиха, че е по-лесно да си затворят очите?
              Къде беше когато се избираше УС?

аз не съм член на клуба и нямам общо. Тука си говорим за форума... иначе подписа ти кефи ....
              Last edited by ne0; d.m.y г., 08:41.

Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                Момци що се дърлите за глупости? Проблема не е в управата на форума, проблема е хората които са се регистрирали тук. Може би ще прозвучи банално, но една голяма част са фенове които са не чак толкова платежоспособни за тунинг проекти и т.н., някой дори нямат алфи, но въпреки това се интересуват от марката, макар и да не пускат никакви теми. Смея да твърдя че това е един от най-подредените авто-форуми които посещавам и 99% винаги ще има някой който да ти отговори на даден въпрос.
                Съгласен съм напълно с колегата! "Смея да твърдя че това е един от най-подредените авто-форуми които посещавам" аз ще дам пример с Опел форума ... няма такава боза ...

Форума няма да се оправи като се дърляте помежду си ... Просто седнете и се разберете както сте го правили толкова години подред ... трябва да се направи това и това, това и това и го направете ... просто малко по строги правила да се намали спама, а някой хора дори да нямат вобще достъп до форума и всичко ще е Окей
                И аз съм човек който все още му е мечта да си купи лична Алфа ... да бях фен на алфа още преди да се регна тук но този форум и събитията на който присъствах и помагах и с хората който се запознах ме накараха да стана маняк и по цял ден да кисна в форума и да заделям от закуски да си купа Кола с ВЕЛИКА история и душа!
                Last edited by Galof; d.m.y г., 11:00.
                Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
                Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

Форума е такъв какъвто е.
                  Където става въпрос за 5лева е ясно че не може да се очакват някакви утопии.
                  Има си хора, които определят във форума кое, как и защо, правят каквото си искат и това е положението.
                  За момента алтернатива няма.
                  На мен Радо ми беше притрябвал за един чарк, който направо ми подари, реших да споделя тук във форума и мнението ми беше веднага изтрито.
                  Което какво идва да покаже . . . това е то . .
                  Всеки си има глава на раменете
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Нено абсолютно си прав за това че форума е пълен с бозяви теми. От към полезност относно Алфа Ромео клони към 0. Техническите раздели замират. Причините за това са доста. Надявам се че с новите правила и евентуално една добра подборка на модераторския екип нещата да се оправят но съм умерен оптимист. Както казват хората "Кучето скача според тоягата". Когато правилата и модерирането позволява разпространението на боза и шльокавица е съвсем естественно да стане такъв форума.

Няма да коментирам отношенията на алфисти с КАРБ. Като цитираш последните разговори с мен и иван преди италфеста поне цитирай докрай, защото така съзнателно създаваш настроения в четящите. А истината е че отговора който си получил от Иван е че Италфеста няма да бъде на Калояново на вашата дата е защото няма съгласие от фиат и ланча за това. Иван и на тази дата на която го направихме не беше в БГ , но специално дойде за феста така че това което казваш като причина не е изтъквано. Това е нещо което се е прокрадвало в други разговори, но в крайна сметка ние знаехме че на която и да е дата през септември феста, Иван нямаше да е в БГ. Можеш да цитираш и другите разговори , които сме водили , но ако го направиш ги цитираш го направи точно а не избирателно. Толкова по темата. Обсъждали сме многократно в УС партньорството с вас и сме за това.
                    Аз лично нямам против да не присаъствам на разговори щом не може да се разговаря с мен. Съберете се с Боян и Иво и го решете, само че като бивш член на КАРБ би следвало да знаеш че в устава пише че" Председателя предлага програмата на клуба", което ще рече че не можете да пропуснете Иван. Гиги ако искаше да разговаря можеше да си вдигне телефона когато го търсих .
                    Предлагам ти да не занимаваме повече хората с това , защото не търся популизъм. И все още очаквам цитата за това как смятам хората за бройки. Ако не можеш да го цитираш, е редно пона едно извинение да отправиш към тях че си ги обидил вкарвайки чужди думи в моята уста.
                    ПС. Всичко градивно и полезно което можеш да предложиш за форума ще го приемем. Знам че можеш да дадеш много полезни препоръки стига да искаш да помогнеш да се оправи форума.
                    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                    sprint tropheo
                    155/1.8
                    156/2.0 Selespeed

Comment

Нека да ги занимаем хората още малко.
                      Моля те не прехвъряй топката към Иван (пинко) защото аз от него тези неща не съм ги чул, а от теб. С Иван разговорите са били точни и ясни. Пример... какво мислиш за тази идея --- отговор от Иван НЕ или ДА. Проблема е че тудно с него може да се срещне човек и в един момент ти писва да го гониш. Иван ми е вдигал винаги даже като говорихме за Италфеста беше в чужбина.

Та мисълта ми е като се разговаря да се разговаря с всички действащи лица, това да оставим един човек през неговата си призма да предава няма как да стане.
                      Last edited by ne0; d.m.y г., 14:52.

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                        Нека да ги занимаем хората още малко.
                        Моля те не прехвъряй топката към Иван (пинко) защото аз от него тези неща не съм ги чул, а от теб. С Иван разговорите са били точни и ясни. Пример... какво мислиш за тази идея --- отговор от Иван НЕ или ДА. Проблема е че тудно с него може да се срещне човек и в един момент ти писва да го гониш. Иван ми е вдигал винаги даже като говорихме за Италфеста беше в чужбина.

Та мисълта ми е като се разговаря да се разговаря с всички действащи лица, това да оставим един човек през неговата си призма да предава няма как да стане.
                        Усложняването не помага.
                        КАРБ трябва да си има 1 или 3 души които да се занимават с това - да стиковат нещата с външните организации.
                        Ако председателя е пренатоварен значи е време да се делегират права на друг човек, било от УС било не.

Поне ако искаме да вършим нещо, това е работещия вариант, на всички ни стана ясно вече, че 5 човека УС не могат да огреят на всякъде.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Отклоняваме се от темата но, не си много прав щото 5 човека са си предостатъчни, но си е тяхно право да решават какво и дали да го правят.

Comment

Не мисля че духа на Алфа Ромео умира в този форум защо решихте че е така явно си имате свой доводи . Но само си спомнете 27.06.2010г ако това е умрял дух , да си обличам черните дрехи да му ходя на погребението ....

Като простото юзер и като бивш модератор на друг форум . Едно мога да ви кажа със спама няма сила която да се пребори това може да бъде оставено само на съвестта на потребителите . Вие не може да се преборите можете само да го ограничите , винаги ще мъчи екипа като тинейдрър пъпките . Едната изчезне , но ще има нова .
                            За спама в раздел общи не мисля че може да бъде талкуван като такъв . Все пак това е раздел общи мястото , където всеки да пише каквото го вълнува . Там всички приказки винаги ще са дрън дрън . Важното е това да не излиза от там . Но в раздел като като Алфа Ромео мисля , че редовно се спускат няколко теми с различни заглавия , но за една и съща информация .Може би това трябва да се регулира в няколко теми . За техническият раздел ще дам пример със 156/147 където вече станаха редовни темите един въпрос , въпростче и питанка . Такива теми трябва да бъдат своевременно заключвани и изтривани защото до колкото аз знам затормозяват работата на целият форум . А авторите им да бъдат предупреждавани своевременно и упътени как да търсят .
                            И на последно място да се синхронизира работата на модераторите от гледна точка на тяхната възможност да се занимават с форума .
                            Да се надявам , че не съм убидил няколкого не това ми е била целта . Успех в начинанията за напред и нека духа на Алфа бъде с вас
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                              Гиги ако искаше да разговаря можеше да си вдигне телефона когато го търсих .
                              Кога си ме търсил???

Comment

Аз ще ви кажа какъв е проблема, не че не го знаете де...
                                1-ци хора от знаещите, помагат и пишат в темите на "малоумните" потребители, които задават "малоумните" си въпроси за своята кола....
                                А защо? Защото всички имат сервизи и не искат да дават Know How, обаче, някой като пита нещо.... отговора какъв е ? "Иди в препоръчаните сервизи, ние да не сме Ванга! "
                                Та явно има много хора, които открито печалбарстват и спират развитието на форума! А лошото не е това, а че по някакъв начин тази комерсиалност се толерира!

Това е според мен!

Ако някой иска и знае... да напише всички потребители, които се занимават профисионално с това... та да видите как стоят нещата!
                                Last edited by cyberhill; d.m.y г., 12:52.

Comment

Working...
                                X