Известие

Collapse
No announcement yet.

Смях и излагация - КАРБ Форум към 13.01.2011

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

А може и това да е един вид естествения ход на еволюцията на един авто форум: разраства се докато се появят всякакви потребители и се размие ексклузивността на марката/клуба/форума, след което една група се изнервя и се "отцепва" (примерно прави си нов форум), при което потребителите 3 месеца гледат и се чудят какво става и в края на крайщата единия форум се заклеймява по някакъв начин (обикновено в единия примерно се коли и беси ако сложиш запетаята неправилно, в другия можеш спокойно да си шляпаш на 6liokavica щото трябва да се види колко либерално и несвързано с другия е всичко и т.н.), накрая резултата е, че истинските фенове им е писнало от пишкомерене и или вече не отварят никой от форумите или направо сменят марката...

Струва ми се, че при другите марки коли историята помни някоя и друга такава случка...

Истината според мен е, че в крайна сметка има trade-off между това да има много потребители и марката да е известна (естествено това е свързано с правене на повече пари от много хора) и това марката да е ексклузивна и да е лимитирана и "голфаджийте" да си карат голфовете (само дето това е супер ситуация единствено за хард феновете, които се нервят защото някой селяндур с кола от любимата марка е направил мега кретенска маневра на която те са били свидетели)... Потребителите, които не спадат към една от двете групи за които говоря седят и гледат е така: докато им писне...

Comment

Бе не знам... може и да си прав, но аз от както съм тук - все има някаква война м/у "препоръчаните" сервизи.

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
        Искам да отбележа че тука става въпрос за форума и за това че се отделя прекалено много внимание на празните приказки и се разширява полето за спама с всеки ден. Нови спам раздели и общи приказки пошцелия форум. Самия факт че си поставил въпросната информативна тема с отстъпките в общи приказки показва кое е приоритета на форума и кой е важния раздел.... този с най-много посещения.

Отностно сервиза (Вентура) тука не става въпрос за това. Това е друга тема. Коренно друга. Дали имаме или нямаме договор както се оказва е все тази.Хората членове на клуба си идват и си ползват отстъпките. Те така или иначе повечето от тях са ползвали такива.

За алфисти, Гиги се занимава с календара заедно с други вам познати и непознати. Календар си имаме готов от около 2 месеца, първото ни мероприятие е на Серес с алфисти.гр, Международен Пистов Ден, където Петко (КГБ) удари пак рамо. После ще има тракдейове, дрифт, бърнаути и какво ли не. В преговори сме и с Дрифт Клуб България за батъла, тъй като ве че (или сега се готят) има доста силни коли и за драг и за дрифт и за тайматак, нещо което ще ни убедини и ще засили колектива и общите успехи. Съобразяваме се и с БФАС. Календара ще го коментираме единствено и само на живо с целия УС, защото без да се засягате ама освен с Боян и Иво с никой не става сериозен разговор. Последния ни опит за диалог с теб Цецо и с Пинко (който видимо си е доста зает човек) завърши стова, че председателя няма да е в България по време на свободните дати на Калояново и няма да има италфест без него. Което не звучи сериозно. Поисле се почва с оправдания и тн.... Както и да е това са минали неща. Забравени. Ако имате желание, на Гиги му имате телефона, уведомете ни.

Пак споменавам че тука говоря предимно за форума.

Боянски споко. От това форума да печели няма по- хубаво не е там проблема. Проблема е в това, че няма правила. И да има някакви, които не се спазват. Спазват се избирателно. Всеки си има свой човек и се случва кой каквото си поиска. Няма ред, няма дисциплина. Кой влязъл с чужда парола, кой заговорил чужда жена, това са глупости които въобще не трябва да ги има или поне да не достигат до всички. Трябва си силно целенасочено управление. И като някой модератор сгреши да го покрепят другите такива. Ако греши много го гонят. Но ние простите юзери да не разбираме. Щото отстрани на мен поне много смешно ми изглеждаше темата с цитираните от мен коментари.... и накрая пак Пруфа си каза, че не е знаел мъжката.

Ами Пинки, как може човек от УС да не знае какво става във форума и да пита и да не му се отговаря...
        Кой вдигнал рейтинга на Бобо и на Еньо... голям праз даже се смяхме като на Бобо му беше 222 щото беше забавно... напишете напрайхме си шега и толкова. А то едва ли не Бобо и Еньо са дали подкуп за да им променят репутациите и се гони кой е корумпиран и кои не... детска градина.......

И накрая Бояне... на Фиоре от два меседца, му е казано че календара ни е ясен и че по поща няма да коментираме такива неща.... раздействайте се.. ако няма къде да се срещате ша ва черпим в някое заведение ние.

п.с. Плюс това пощата на клуба е почти общодостъпна или поне така беше така че сори. Е тука факти имам просто не ме питайте.

И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО, НЕ ГИ ПРИЕМАЙТЕ ЛИЧНО НЕЩАТА. НИЕ ЕДИН НА ДРУГ СМЕ СИ ГИ КАЗАЛИ И СЕ ПОЗНАВАМЕ> ТУКА ПИША ЗА ДА СЕ ПОСЪБУДЯТ И ДРУГИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ.
        И аз съм съгласен, че правилата са валидни само за някой хора, лично на мен темите в раздел продава ми се изтиват, тъй като съм бил търговец, с кое с двете или четирите гуми, който имам и продавам ли ? А хората, който са пуснали около 5-6 комплектра по четири джанти, допълнително гуми... няма да посочвам никове, тъй като модераторите перфектно знаят, кой са във всеки раздел продава има по 3-4-5 потребителя, който нямат ограничения за нищо... ЗАЩО??? Кога правилата ще бъдат еднакви за всички?
        Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL и т.н. Безплатна доставка на масло и филтри!!!
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=78329
        http://autokazakov.bg и http://facebook.com/autokazakov

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
          Аз ще ви кажа какъв е проблема, не че не го знаете де...
          1-ци хора от знаещите, помагат и пишат в темите на "малоумните" потребители, които задават "малоумните" си въпроси за своята кола....
          А защо? Защото всички имат сервизи и не искат да дават Know How, обаче, някой като пита нещо.... отговора какъв е ? "Иди в препоръчаните сервизи, ние да не сме Ванга! "
          Та явно има много хора, които открито печалбарстват и спират развитието на форума! А лошото не е това, а че по някакъв начин тази комерсиалност се толерира!

Това е според мен!

Ако някой иска и знае... да напише всички потребители, които се занимават профисионално с това... та да видите как стоят нещата!
          Тук не съм съгласен с теб. Например аз във всяка една тема, където съм можел да помогна съм помагал - но как да помогнеш на човек, който пише че му светва чека и от какво било, като не му се дават 20 лева дори за диагностика? Аз не виждам вариант да му помогнеш в такъв случай, освен да го пратиш в читав сервиз на диагностика!
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
            Тук не съм съгласен с теб. Например аз във всяка една тема, където съм можел да помогна съм помагал - но как да помогнеш на човек, който пише че му светва чека и от какво било, като не му се дават 20 лева дори за диагностика? Аз не виждам вариант да му помогнеш в такъв случай, освен да го пратиш в читав сервиз на диагностика!
            Точно! Няма как да се отгатват неща, който може да зависят от повече от 2-3 фактора! Иначе лично аз се старая да помагам, когато мога.
            И други колеги го правят не еднократно и са се доказали!

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

форума

Е пичове, някой някога беше написал тука, че ако можеше да се диагностицира Алфа във форума, той нямаше да си купи апаратура и оборудване. Няма как просто - има си една самоподържаща се златна среда между мнения на имащите проблеми с колите си и мненията на тези които знаят и могат да ги решават.
              Пример: 3-4 месеца преди да си купя 156, следих плътно форума, търсих и четох теми да видя къде са и слабите места и дали е рискова кола. Ама не ми направи впечатление да е писано някъде толкова че точно 2.0 ТС има навик да чупи биели. Съответно дотук здраве му кажи и на техническа или насочваща информация, на безплатна взаимопомощ и т.н. за която се апелира. Купувам си аз 156 и кво? на 1вия месец счупи биели. И хоп ей ви другата страна - само и единствено от форума ме насочиха към сервиз където ми я оправиха (за пари разбира се) хората. Впоследствие пак от форума ме насочиха към сервиз във Варна където я карам при нужда (пак за пари разбира се) че и други мои коли. Пак от форума се свързах и с газаджия (естествено за пари), там пък заложих на дистрибутора, но това е друга тема.
              Общо взето единствения път извън форума когато съм чул нещо конкретно за някъде ремонт на Алфи въобще, е когато Неди, който ме е запалил по Алфите, ми е споделил в разговор, че Нено е пич и бачка качествено.
              От горното до момента лошо не съм видял, честно. Смисъл не мисля, че е чак толкова грешно да се казва на хората да ходят на сервиз (да не повтарям началото на поста си). Да имаше в България 200 хиляди сервизи отбиращи от Алфи, разбирам, ама сега са толкова. Аз не си правя илюзии че без пари ще си оправя колата при нужда и 1 тема във форума ще я излекува. Подобни илюзии имат само отделни единични теми които понякога съм виждал. И може би някои хора които ритат срещу това.
              Alfa 156 2.0 - ех,
              Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
              Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
              Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                Точно! Няма как да се отгатват неща, който може да зависят от повече от 2-3 фактора! Иначе лично аз се старая да помагам, когато мога.
                И други колеги го правят не еднократно и са се доказали!
                Съгласен съм. Има колеги, които винаги се включват и помагат с това което знаят.

Обаче, аз си изградих това първоначално мнение, по една моя тема за един постоянно светещ габарит.
                В който с надсмешка едва ли не, ми казваха - смени си оборотомера... Та стана ми ясно защо пък аджеба оборотомера, ама минаха 4 страници....
                Също питах за едни грешки, които ми даваше, качвах, данни и какво ли не... но в крайна сметка колегата ОЕМ ми помогна много, за разлика от общата маса, която твърдеше.... КАЧЕСТВЕНА диагностика и т.н.

Това ми е мисълта. Не обвинявам никой, всеки преценява какво иска и може да сподели или не.

Като цяло форума е създаден с цел информация, според мен, а не да се рекламират 5 сервиза!

Нищо лично към който и да било!

Comment

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
                  Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
                  Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп !
                  Докато последното не се промени форума ще си остане една голяма говорилня за общи приказки!
                  Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                  Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                  Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Working...
                  X