А може и това да е един вид естествения ход на еволюцията на един авто форум: разраства се докато се появят всякакви потребители и се размие ексклузивността на марката/клуба/форума, след което една група се изнервя и се "отцепва" (примерно прави си нов форум), при което потребителите 3 месеца гледат и се чудят какво става и в края на крайщата единия форум се заклеймява по някакъв начин (обикновено в единия примерно се коли и беси ако сложиш запетаята неправилно, в другия можеш спокойно да си шляпаш на 6liokavica щото трябва да се види колко либерално и несвързано с другия е всичко и т.н.), накрая резултата е, че истинските фенове им е писнало от пишкомерене и или вече не отварят никой от форумите или направо сменят марката...
Струва ми се, че при другите марки коли историята помни някоя и друга такава случка...
Истината според мен е, че в крайна сметка има trade-off между това да има много потребители и марката да е известна (естествено това е свързано с правене на повече пари от много хора) и това марката да е ексклузивна и да е лимитирана и "голфаджийте" да си карат голфовете (само дето това е супер ситуация единствено за хард феновете, които се нервят защото някой селяндур с кола от любимата марка е направил мега кретенска маневра на която те са били свидетели)... Потребителите, които не спадат към една от двете групи за които говоря седят и гледат е така:
докато им писне...
Струва ми се, че при другите марки коли историята помни някоя и друга такава случка...
Истината според мен е, че в крайна сметка има trade-off между това да има много потребители и марката да е известна (естествено това е свързано с правене на повече пари от много хора) и това марката да е ексклузивна и да е лимитирана и "голфаджийте" да си карат голфовете (само дето това е супер ситуация единствено за хард феновете, които се нервят защото някой селяндур с кола от любимата марка е направил мега кретенска маневра на която те са били свидетели)... Потребителите, които не спадат към една от двете групи за които говоря седят и гледат е така:

Comment