Известие

Collapse
No announcement yet.

Протест срещу цените на горивата!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Това с незареждането наистина е най-добрата форма на протест, с гарантиран ефект, ОБАЧЕ:
    1. Едно 50% от хората по една или друга причина няма да си оставят колите и ще карат както и преди.
    2. Друга голяма част от хората просто са обвързали работата с автомобила си, и няма как да не го ползват.
    3. Най-големите потребители на горива не сме ние, а превозвачите. Ако те спрат, тогава може и ние да спрем. Но без тях ще намалим оборота на лукойл толкова незначително, че едва ли въобще ще го усетят...
    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
    BMW 328i

Comment

• Абе хората са го казали "Има ли желание, има и начин."
      Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
      Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

• Абе то и аз доста си покарвам и за сега няма да се откажа от това си удоволствие, но виж Лукчовци ги изключвам напълно от място кадето бих заредил. Основни потребители наистина са превозвачи и селско стопанство. Селския кооператив по време на жътва глътва на ден 3 тона нафта .

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

• Бургас

http://www.youtube.com/watch?v=5vG8HwUL3z0
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
          Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
          http://www.family-sozopol.com/

Comment

• Хм, сигурни ли сте за това за потреблението? Аз винаги съм бил с убеждението, че най-много горива се потребяват от леки коли. Дали може да се изрови статистика от някъде?
            Спирането на потреблението е доста смислен протест. В това също бих се включил, според възможностите си.
            И пак ще си кажа стихотворението, че проблем имаме с регулатора и добър начин е протест пред НС или МС. Нужно е либерализиране на вноса и пазара, за да не сме зависими само и единствено от Лукойл. Ако бъдат подложени на натиск от конкуренцията, те също ще оптимизират производството и ще смъкнат цената. Адски прост пазарен принцип.
            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
            Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
              И пак ще си кажа стихотворението, че проблем имаме с регулатора и добър начин е протест пред НС или МС. Нужно е либерализиране на вноса и пазара, за да не сме зависими само и единствено от Лукойл. Ако бъдат подложени на натиск от конкуренцията, те също ще оптимизират производството и ще смъкнат цената. Адски прост пазарен принцип.
              Напълно съгласен съм с тебе! И аз мисла, че ако не само Фъкойл внасят горива в България ще има конкурентност и едва ли не ще бъдат принудени да намалът цените.
              Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

• Вижте интервюто с Костов от тази сутрин:

http://bnt.bg/bg/videos/news
                Arena Coast Customs

Comment

• Първоначално публикувано от Galof Покажи съобщение
                  Напълно съгласен съм с тебе! И аз мисла, че ако не само Фъкойл внасят горива в България ще има конкурентност и едва ли не ще бъдат принудени да намалът цените.
                  Аз бих се радвал поне качеството да оправят, но ако има и бонус в цената - иделано.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

• Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                    Аз бих се радвал поне качеството да оправят, но ако има и бонус в цената - иделано.
                    Качеството въобще няма смисъл от коментар ... защото това нащо трудно дори мога да го нарека Бензин, Нафта или Газ ... Знам каква е разликата м/у Българският и Немският бензин ... еми горе долу да обиколиме 8 пъти света ... И немаше да ме е толко яд бензина да е на тея цени ама поне да беше качествен ....

Comment

• Нормализирането на качеството на горивата, ефективно означава и намаляване на цената, като краен ефект.
                      Или, с други думи казано, като ти харчи колата 2/100 надолу, плащаш значително по-малко за един и същи пробег.
                      Нека натиснем в тази посока. Това ни е шанса.
                      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                      Roosevelt

Comment

• Имам познат работи дълги години на Лукойл, срещу нея има Еко...говорил съм мн пъти с него...
                        Той самият ми казва, като падне оборота тука и ни гледат лошо, чак заплатите искали да им намалят. Поселдните два месеца са паднали много...не помни откога не е било така. Оборота ако им падне и си остане нисък и зареждаме от Шел и Еко, мисля те си внасят горивото, а й да не го внасят...парите не отиват вс директно в джоба на един!!
                        Мършити си имат споразумение за цените..и са почти еднакви.
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                          Имам познат работи дълги години на Лукойл, срещу нея има Еко...говорил съм мн пъти с него...
                          Той самият ми казва, като падне оборота тука и ни гледат лошо, чак заплатите искали да им намалят. Поселдните два месеца са паднали много...не помни откога не е било така. Оборота ако им падне и си остане нисък и зареждаме от Шел и Еко, мисля те си внасят горивото, а й да не го внасят...парите не отиват вс директно в джоба на един!!
                          Мършити си имат споразумение за цените..и са почти еднакви.
                          внасят си само 100те октана и скъпата нафта...всичко друго идва от лукойл...
                          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от DJ Vladic Покажи съобщение
                            Още една вметка относно монопола от Лукойл. Едно от момчетата на протеста спомена, че всяка сутрин преди започването на смяна, се звъни в Лукойл за да се ПИТА какви са цените. Ако сам си промениш цените ще те смачкат. Ти си никой, с някаква си бензиностанциика на Франчайзинг. Следователно те са определящият фактор.ЛУКОЙЛ.Те са ''правителството и държавата''. Определят си техни правила които да са изгодни само за тях и да страда народа. Всички атаки, и протестни действия трябва да се насочат само към ЛУКОЙЛ. Поздрави на всички Алфисти които са се включили в протестите в различните градове. В Русе беше само една клубна Алфа Stelt , и още няколко заблудени индивида със тази марка автомобили. БМВ и Хонда са истинските сектанти. Дори и Волво ни превъзхождаха по брой. Имаше много хора. За известно време блокирахме кръговото на Дунав мост. Станаха леко безредици но беше масирано. Остава само да си пожелаем успех в това начинание
                            Монопола факт , обаче колега не знаеш това , че нашата държавица им е дала тези права, така де рапзитах напред назад и се оказа , че акциза се определя ОК и за ЕС е от 4 до 6 % като България поради и аз незнам какви причини е подписала на 8%? Така де аз причината е знам , въпросното правителство което го е подписало е било навътре с оправата на ЛукОйл и точат парички.. Като цяло държавата ни го причинява това, няма как да подпишат такъв голям акцис при положение , че сме най-бедните в ЕС. Общо взето горивата няма да поевтинеят скоро , единсвеното решение , е да се дигнат заплатите , но и това няма да стане , просто решението е ГАЗ за момента. Държавата просто се подиграва с нас жалко , че малко го разбират , дигнали минималната с 50 лева, а знае ли народа , че дигат и осигорвките в % и дефатко преди си зимал чисто 220 за минимална заплата да кажем , а сега уж дигната взимаш 215 , а тези осигоровки се връщат в държавата пак. Пък за лукойл колеги , това е огромен гигант!!! Няма да го спре едно спиране на потребление на бензин от колегите с коли , пък това да не се зарежда от ЛукОйл , тях какво ги интересува , то всички бензиностации купуват от тях гориво дали ще купуват другите повече от тях или те ще продават на нас повече е едно и също, Няма как да им нарушим печалбите , ние сме незначителни с нашите коли това е , колко и да е гадно, това е истината , за момента ако искаме що горе да можем да се придвижваме на по-ниски цени е да използваме газта.
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• ДКЕВР одобри скок на газа от 1 април

С 4,47% се вдига цената на природния газ от 1 април тази година, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Решението е взето на закрито заседание.
                              Семерджиев коментира, че не е било възможно да се намерят резерви за постигане на по-малко увеличение, каквато беше идеята на регулатора.
                              Цената на топлинната енергия няма да бъде променяна, заяви Семерджиев. Той допълни, че повишението на цената на природния газ влияе върху приходите на топлофикационните дружества само с 0,5 на сто.
                              Шефът на ДКЕВР прогнозира, че от 1 юли е възможно цената на природния газ да бъде намалена, ако се успокоят и цените на петрола на световните пазари.
                              При евентуално бъдещо намаление на цената на газа ще бъде намалена и цената на парното, обеща Семерджиев.
                              156 SW '03 2.4 JTD ...n I luv It!
                              Cruizin' down the street in my one-fitty-six

Comment

• Първоначално публикувано от RangeUser Покажи съобщение
                                ДКЕВР одобри скок на газа от 1 април

С 4,47% се вдига цената на природния газ от 1 април тази година, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Решението е взето на закрито заседание.
                                Семерджиев коментира, че не е било възможно да се намерят резерви за постигане на по-малко увеличение, каквато беше идеята на регулатора.
                                Цената на топлинната енергия няма да бъде променяна, заяви Семерджиев. Той допълни, че повишението на цената на природния газ влияе върху приходите на топлофикационните дружества само с 0,5 на сто.
                                Шефът на ДКЕВР прогнозира, че от 1 юли е възможно цената на природния газ да бъде намалена, ако се успокоят и цените на петрола на световните пазари.
                                При евентуално бъдещо намаление на цената на газа ще бъде намалена и цената на парното, обеща Семерджиев.
                                Е добре тез 4.47 % колко са към цената на газта? 5 стотинки? айде 10 да стане? пак ще е 1.30 газта и ще е доста по евтина от бензина/дизела.
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Working...
                                X