Известие

Collapse
No announcement yet.

Протест срещу цените на горивата!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Маи ще подкараме колелата ми се струва.Взимаш си кола еко меко такса после си плащаш и на мутрите да не тия вземат. Горивото пълен бълбоч.В България маи ако нямаш бизнес няма много смисъл за какво да се ди човек.А пък за протеста съм за ама изтината е,че на никои нему дреме да ли ще протестираме или не хората с пари решават кво ще бъде времето.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      А трябва ли всички да имаме гъзбук, че да прочетем за какво иде реч?

Вземи направи 1 копи-пейст на основното
      Прав си, извинявам се. Ето съдържанието на страницата:

Час: 11 март 2011 г. · 18:30 - 20:30
      Място: Бензиностанция OMV на бул. Г.М.Димитров - кръстовището с бул.Кл. Охридски

Допълнителна информация: Нека да покажем, че не сме доволни от рязкото покачване на цените на горивата под формата на зареждане за минимална сума на колонката- това не е нарушение на обществения ред, няма санкции! Нека всеки сам прецени за себе си дали е по-добре да мрънка колко е скъпо или да опита да направи нещо по въпроса! Ще помоля само хора, които са сигурни в присъствието си да потвърдят присъствие ! Елате да кажем заедно НЕ! на високите цени на горивата !
      След като се уточни дата и за другите градове, ще бъде публикувана.
      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
      BMW 328i

Comment

Аз ще заредя за едно левче
        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от tre Покажи съобщение
          Маи ще подкараме колелата ми се струва.Взимаш си кола еко меко такса после си плащаш и на мутрите да не тия вземат. Горивото пълен бълбоч.В България маи ако нямаш бизнес няма много смисъл за какво да се ди човек.А пък за протеста съм за ама изтината е,че на никои нему дреме да ли ще протестираме или не хората с пари решават кво ще бъде времето.
          А като направят хляба 10лв какво ще направиш? Ще почнеш да живееш на минерална вода?? А като дойдат вкъщи и кажат давай жена ти да я.... какво ще направиш? Ще отидеш да си търсиш друга?? За мен това не е решение! Излез и кажи, че не си съгласен!
          BMW 328i

Comment

Предишният път, когато се организира такъв простест, отидох. Бях с Реното, и единствените от Рено форума, които отидохме, бяхме аз и още една луда глава с една преработвано Клио. От писалите по темите, дето се канеха да идват, отидохме ДВАМА! Реално, аз за събирането на Невски, бях част от предварително организираната група от Ситроен форума. Те, за разлика от ренаджиите, бяха близо 2 дузини коли. А най-сериозни бяха организаторите от БМВ клуба, имаше и немалко Аудита. Като цяло се получи протестно шествие, дойдоха и няколко медии да отразят, но цялостно, по форумите всеки обясняваше как това нямало нищо да промени и всеки за сетен път си намираше оправдание да си бие отбой, да си седи кротичко пред компа и да си мрънка по форумите. А бакшишите, като ни видяха, даже ни питаха "що не сме чули за това, щяхме още поне 100 коли да ви осигурим, да сте повече?!". А хората по централните булеварди, по които минавахме, като видеха текста по листата, които си бяхме залепили по стъклата, ни аплодираха и някои направо бяха готови да тръгнат с нас пеша (тъй като се движехме с 5-10 км/ч).

ОК, съгласен съм с обяснението, че не точно горивата са ни скъпи, ами че ние не изкарваме достатъчно. Ама да стрижеш тоя изнемогващ народ по тоя безобразен начин, по който го прави Лукойл, с изключителното съдействие на добрия приятел на Валентин Златев - бат' ви Бойко, просто нямам думи.

Само ми се говори за евро цени, за евро такси, а никой не гледа, че за разлика от една Германия, при 1500-2000 абсолютни единици средно-минимална заплата, там горивото им е 1,60 единици. А при нас, при средни заплати от около 7-8-900 единици, горивото е 2,50! Оттам, по веригата на стоките, да не говорим как се отразява това, всички знаете.

Родителите ми бяха във Франция миналата пролет, покрай раждането на племенницата ми, да помогнат с това-онова на сестра ми. Баща ми, като икономист и човек, умеещ да прави подобни сметки, ми каза кратко и ясно - минималната заплата там е 11 пъти по-висока от нашата! 11 ПЪТИ!!! За сметка на това, там горивата са само с 30% по-скъпи (и до ден днешен), а цените на основните хранителни продукти в магазините, са НА КАНТАР с нашите, разбира се малко по-скъпи са там! Говоря за хляб, мляко, сирене, масло, месо.

И на фона на това, ние кво правим? Седим и си драскаме по форумите глупости и когато някой по-дързък спомене за протест, се появяват 10 човека да му кажат "бе не се занимавай с глупости". Хайде, да не гледаме арабите, щото те са си екстремисти по природа и като ги бъзнеш, са адски зли. Ама едни гърци вижте - наскоро четох статистика, че са с по-голям % нискообразовани хора м/у 25-64 год, сравнение с нас, че имат по-малко заети в сферата на високите технологии от нас, за сметка на това живеят много по-добре от нас и умират в пъти по-малко от стрес, сърце и кръвно, сравнение с нас!

Пишете си и си мрънкайте по форумите...
            Last edited by -Bobby-; d.m.y г., 11:45.
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Каза го точно както аз бих го казал!! А гърците са добре, защото при тях управлението е на страната на народа, и заедно с него преебават всички останали, докато нас ни ебава веднъж съюза, веднъж руснаците, после управляващите, и накрая ние самите заради разни компютърни плазмодии от типа "къде ше ходиш да протестираш, седи си вкъщи и си пий ракията"
              BMW 328i

Comment

Аз съм там!
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3646971
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

Нямам кола,но ще дойда,защото ми писна шайка глупаци да си правят каквото си искат в парламента, а аз да нямам 2 лева в джоба!
                    Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

И аз ще се включа в протеста.

Comment

Аз ще докарам още 3-4 коли ама ми е интересно как ще влезнем в бензиностанцията. Ако вътре е пълна и задръстя движението кво ще стане ?

Иначе трябваше да е Лукоил не ОМВ ама няма значение важно е да става нещо.
                        Дано не ида само аз накрая.
                        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

мисля че вече протестите трябва да са срещу високите цени на всичко а не само на бензина, хляба или олиото
                          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                            мисля че вече протестите трябва да са срещу високите цени на всичко а не само на бензина, хляба или олиото
                            Не те цените не са толкова зле, проблема е в ниските доходи!!!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Цените ни на горивата са високи според мен. В ръцете си държа фактура за зареждани горива в Европа и резултата е, че не сме с най-евтините горива.И тази тенденция не е от последния месец, а от поне две години насам. Как например в Австрия горивото е на по-ниска цена отколкото тук ? Аз по какво да се сравнявам с един австриец например ???
                              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                                Не те цените не са толкова зле, проблема е в ниските доходи!!!
                                Да ти кажа вече не е само до доходи. Много неща у нас са по-скъпи и некачествени от на вън. И ни обясняват че трябвало да ги вдигат още.
                                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Working...
                                X