Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли "Жигулджии" сред наричащите себе си Алфисти,т.е. защо така си подържате Алфите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз, като сложих 4бр носачи TRW и дадох сума пара, по алфист ли съм?
    Как въобще правите такива сравнения?
    Аз применро съм фен на BMW и то голям, но до момента съм нямал BMW...
    Фен съм и на WRC, но до момента съм нямал WRC

Така че според мен малко преекспонирате нещата
    Alfa 156 1.6TS '01

Comment

• тая тема стана голям филм)))).

Comment

• Тая тема е пълна смехория. Що автора и фанатично подкрепящите го не вземат да внесат един проектозакон в НС (пр. "Закон за притежанието и обслужването на АЛФА РОМЕО") - точка първа и единствена "Който си позволи злоумишлено да монтира части втора употреба на АЛФАТА си се наказва с 15 до 20 години строг тъмничен затвор и конфискация на МПС."
        AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

• Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
          "Който си позволи злоумишлено да монтира части втора употреба на АЛФАТА си се наказва с 15 до 20 години строг тъмничен затвор и конфискация на МПС."
          Която да се разпродаде на части втора употреба, а парите в фонд Алфа Ромео
          Alfa 156 1.6TS '01

Comment

• Верно темата изби рибата. Ще провера форума на москвич там какви изискваня имат да членувам)))))))).
            Даже имам предложение да вдигнат още цените на частите. Като си купия носач за 500лв ще съм най голямия фен на алфа)))))))))))))

Comment

• Масонска работа
              Alfa 156 1.6TS '01

Comment

• Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                Тая тема е пълна смехория. Що автора и фанатично подкрепящите го не вземат да внесат един проектозакон в НС (пр. "Закон за притежанието и обслужването на АЛФА РОМЕО") - точка първа и единствена "Който си позволи злоумишлено да монтира части втора употреба на АЛФАТА си се наказва с 15 до 20 години строг тъмничен затвор и конфискация на МПС."
                Не става въпрос дали се слагат скъпи части.Просто е масово явление да си купуват спирачки и окачване 2,3,4 употреба.Не случайно на последък се пускат теми от сорта: "Пазете себе си колеги и останалите"....НЯкой помислили върху това.Аме не това щото е пусната тема за колите "Старт от скрапа" значи другите се заяждат ама не е така.Ако примерно пътуваш и си спираш на светофара и наш колега примерно спира в теб (ама оня ден си е купил дискове на 50к) как ще реагираш!!
                Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                ех.. Малкото КуВе
                sigpic

Comment

• Заглавието на темата лично мен ме обижда защото имам 2101 произведено в далечната 1974 г. и смея да кажа че е в доста добра кондиция. На него както и на другите си коли слагам само изправни части било то нови или втора употреба. Като сложих на алфата нови носачи и нови биалети и нови тампони на ДВГ какво стана за 15000 км. тампоните на носачите скърцат, тропат, биалетите и те а единият тампон на ДВГ е вече омекнал и да ви кажа чесно ще измисля нещо за да сложа хубав тампон че е....ти консумативите от по 100, 200, 300 лв. Има някои части които няма как да сложиш втора употреба освен ако не си абсолютен идиот но има и части които дори и втора употреба работят перфектно.

Хайде със здраве.
                  Last edited by mian4o; d.m.y г., 12:49.
                  алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                  алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

• Ама много народ се Убижда в този форум...

Ако пуснеш в google думата Обида излизат About 3,990,000 results

Ама ако пуснеш Убида излизат About 1,830 results

И имам чувството че 2/3 от Убидените резултати са от този форум......
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
                      ...Ако примерно пътуваш и си спираш на светофара и наш колега примерно спира в теб (ама оня ден си е купил дискове на 50к) как ще реагираш!!
                      E как - половината ще кажат "случва се, не е виновен човека"...
                      Ето го доказателството:
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=56895

Comment

• Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщение
                        Заглавието на темата лично мен ме убижда защото имам 2101 произведено в далечната 1974 г. и смея да кажа че е в доста добра кондиция. На него както и на другите си коли слагам само изправни части било то нови или втора употреба. Като сложих на алфата нови носачи и нови биалети и нови тампони на ДВГ какво стана за 15000 км. тампоните на носачите скърцат, тропат, биалетите и те а единият тампон на ДВГ е вече омекнал и да ви кажа чесно ще измисля нещо за да сложа хубав тампон че е....ти консумативите от по 100, 200, 300 лв. Има някои части които няма как да сложиш втора употреба освен ако не си абсолютен идиот но има и части които дори и втора употреба работят перфектно.

Хайде със здраве.
                        Ей за това точно иде реч. Нови калпави части, или добре проверени и здрави, но втора употреба ?
                        А също така съм сигурен, че добре поддържана Жигула на 20 години е в не по-лошо състояние от напудрена Алфа с китайско ксИнонче и турски чарколяци
                        Някак ми се струва, че напоследък започнахме да изместваме гоУфаджиите...
                        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

• Аз немога да разбера какво всички хленчат, че 156/147 били с трошливи...единственият проблем е с ходова част. И тя се решава или с найстина качествени части, които на бг пазара е почти невъзможно да откриеш или рецеклираш. Купувал съм си нови части, тъпо, само пари на вятъра дадох. От рециклажа на шарнирите съм повече от доволен засега вече. А за тампоните, няма да споменавам, уникални са, нямат никакви ядове повече от една година съм с такива.
                          Нищо ама нищо не съм пипал по колата, дребни консумативи.
                          Чудесна кола си е, когато я купувах гледах първо едни бмв 320д, но просто не ми харесва тая каруца, нито ми е красива, таблото си е леш, не го сменят толкова години.
                          Кво ми го хвалите, било по-евтино за поддръжка, друг път. Имам братовчед с такова, господи като отиде до магазин за части го боли глава три дена. Едни филтърчета (горивен 80лв, въздушен 50лв, маслен 30лв), маховик смени 1400лв, е това евтино ли е...Съединител 600лв оригиналния за модела. Мога да продължавам със списъка от "евтини части".
                          Един път влиза в сервиз плаща ми ремонтите за една година.
                          156 не било алфа, не било като старите, аре стига колеги...какво е Зил ли.
                          Карам си дъртия дизел на 10 г. вече 40к км, преди мен 10к км е каран и поддържан в сервиз на роднина, аз оттам го купух, и за тея 50к км откакто е в бг, колата е видяла дребни консумативи, обичайните, накладки, ходова част, обслужване. По двг имам един термостат, който си е косуматив, и един спукан маркуч.

Никога не съм мислел, че ще си купя АР, но просто един ден мина пред мен моята талига, и си казах това е колата, поселдвах я и оттам започна приказката....
                          Ксенон си купих от ebay, преди около 18 месеца. Товага най-евтините бяха в бг за 100лв. Купих си го за 50 лв с 1 год. гаранция. Досега никакви проблеми, и грам не заслепявам, регулирах си ги идеално. Свети чудесно...вс ксенони се правят в Китай, само Филипс в Корея. Ако някой иска да даде 200лв ако ще, няма да му е по-добре ксенона от моя. Сега гледам едни габарити с резистори, от едно сайтче, дали са го във форума в една тема...не свети чека, да ама крушката е 10лв, комплекта е 20лв, аз за 20 лв си поръчах 6 крушки от същият тип. Сиго и те са китайски и са некачествени
                          Чупливи били, еми така е като си ги купувате за 3-4к лв, кво искате да е поддържана. Само аз си знам какво съм правил по моята и как съм се грижил за нея, за 3-4к лв ще я дам ама първо ще стана обратен.
                          По-добре да си я запазя или да я подаря на приятелката си! Чета темата и се чудя кви ли не глупости има...Никога не съм спестил и един лев по поддръжката на колицата ми, вс се отремонтира на момента, няма ще изчакам да се счупи, и винаги съм гледал само добри марки да вземам. Дадох близо 400лв да ми направят кожения салон като нов!
                          Нищо лично, това си е мое мнение. Алфист, за това ли се борят всички, така да се наричат.
                          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:51.
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                            Колега, много се дзвинявам, ама Алфа Ромео не е за хора с финансово затруднение! От тази марка лъха стил, класа, аристокрация ... Която в нашите условия е грозно упорочена. За съжаление! Който си има затруднения - ми да кара еФтина марка, да не давам примери, всички ги знаем ... Няма оправдание за спирачни дискове втора употреба, свещи от Лада и термостати от R5.

Всека кикерица да си знае гьоло ...

Сори, ама това е грозната истина ...
                            Бухааахааа кажи ми, че се шегуваш! Отвори темите със снимки и клипове от фестовете, само каква класа, стил и аристократичност лъха там. Кога станахте калайджии, кога ви почерняха задниците!

Comment

• Аз за 2 години, съм дал 2800лв общо, заедно с всичко - било то консуматив, или не.
                              От тези 2800лв - 350лв ВЕЛИК дебиЛомер БОШ и 700лв за 4 носача TRW.
                              Не знам - много ли е или малко, но всичко се сменя на момента.

Обаче от друга страна - една 156-ца струва 2000 - 3000лв сега. Т.е. ако смяташ да я караш с TRW, май май няма много смисъл....
                              Alfa 156 1.6TS '01

Comment

• Ако смяташ да си купуваш 156-ца за 2000-3000лв колега, няма смисъл, щото ще набиеш още два пъти по толкова по нея (щото е толкова кола). Смешно е летните и зимните ми джанти с гумите струват толкова.
                                За носачите дано издържат, като знам какви части има на пазара.
                                sigpic
                                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                                X