Поради едно мнение от чичката т.е. ''Голямата риба" с която съм напълно съгласен съм провокиран да пусна темата. Съществото на въпроса ми се състои в това, че дадена група наричана себе си Алфисти се бие в гърдите че кара Алфа Ромео но колите са им тотални скрапове, частите които никога не се слагат втора употреба при тях са най-обичайното нещо и т.н.(имам обява за 156) и имам поне 5 питания "как са дисковете колега". Финансовата криза не е оправдание за да си сложиш спирачни дискове втора употреба например. Наскоро имаше тема в която група "Жигуладжий" се кефеха как слагат термостат от Рено 5 например и т.н. Според мене такива хора са си купили Алфите поради една причина само а т.е. защото е била по евтина от Опела и ФВ-то. Моля за позиция по въпроса защото имам чувството че аз съм изкривен а не останалите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Има ли "Жигулджии" сред наричащите себе си Алфисти,т.е. защо така си подържате Алфите
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеАз за близо 3-те години, от както имам алфата стигнах до извода, че евтиното излиза скъпо...Квото си взех евтино и уж на аванта накрая брах ядове с него...Alfa Romeo 145 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеМалко в страни от темата,но нарицанието което се използва е незаслужена обида,към хората карали ВАЗ.Дори на Жигулата и на Ладата винаги съм слагал нови части.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Както алфаджии така и хора, които карат скрапове има десетки сред нас....
Иначе и аз съм скрападжия, ама добре че и тази година си купих чисъо нови гуми, че днес на магистралата имаше 10см. вода....
Иначе скраперджия...скраперджия колко да съм...
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...?t=1681&page=2
Второто мнениекато др. седмица пак има записан час за още една камара неща...Е верно че имам малко проблем с ръждата ама
всяко нещо с времето ми...
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава!
Определено това е част, която не би следвало да се купува втора ръка. Най-малкото не е скъпа!
Но когато ми се съсипаха задните лагерите, които вървят с главината (Щото виж ли си купих нови като купих колата за една арна цифра и точно 30 к км и са леш ) трябваше да дам по 200лв на парче отново, а не да побългарявам да се сменят самите лагери,...да не говорим, че стана дори и по-добре щото поне знам какъв е лагера! Без лоши чувства.
Просто хората са останали без пари...аз понякога се замислям, че давам твърде мн за тая кола, все някакви парички за нещо. Ето сега например си освежавам летните джанти, да ме питаш защо, защото реших че искам да им сменя цвета с няколко тона по-светли. Мн хора трябва да вземат решение, храна и сметки ли да плащат, за това ли да отделят пари или за друго...това е причината!Last edited by rusiq86; d.m.y г., 16:49.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеНе е луд този, който яде баницата, а този който му я дава!
Определено това е част, която не би следвало да се купува втора ръка. Най-малкото не е скъпа!
Но когато ми се съсипаха задните лагерите (Щото виж ли си купих нови като купих колата за една арна цифра и точно 30 к км и са леш ) трябваше да дам по 200лв на парче, а не да побългарявам да се сменят самите лагери, а да се сменя цялата главина...да не говорим, че стана дори и по-добре щото поне знам какъв е лагера! Без лоши чувства.
Просто хората са останали без пари...аз понякога се замислям, че давам твърде мн за тая кола, все някакви парички за нещо. Ето сега например си освежавам летните джанти, да ме питаш защо, защото реших че искам да им сменя цвета с няколко тона по-светли.Alfa Romeo 145 1.9 JTD
Comment
-
Абе ясно, ма тогава като последният глупак викам дай да взема най арните уж, едно друго, и кво...леш за 30к км. Веднъж се излъгах с фълшиви носачи..докато разбера къде е истината!
Аз жена нямам, и имам да мисля за мен и колицата си. Замислям се да си купя сега друга, но немога да се разделя и с тази и си мисля да си я оставя да гаджето да я кара, да мога да и се радвам и аз!
Другата е решено да е 159, задължително дизелче. Но това е др бира.Last edited by rusiq86; d.m.y г., 16:57.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Колега, когато трябва да избираш дали да купиш нови и лъскави дискове за Алфата или да купиш вместо едно а две бурканчета храна за детето ти, тогава ще може да разбереш болшинството от хората, които купуват втора употреба такъв вид част.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеКолега, когато трябва да избираш дали да купиш нови и лъскави дискове за Алфата или да купиш вместо едно а две бурканчета храна за детето ти, тогава ще може да разбереш болшинството от хората, които купуват втора употреба такъв вид част.Last edited by thecleaner; d.m.y г., 17:02.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеИ като си качиш детето да се молиш новия(стар) диск да стигне до следващата спирка. Не мерси. И аз имам бебе на 3 месеца само да вметна.Arena Coast Customs
Comment
-
Според мен трябва да си купуваш кола, която да ти е по джоба. Не само да имаш парите за покупката на МПС-то, но и да можеш да си позволиш да го поддържаш след това...
Много народ се наметаха на Алфи 156 - 147 без да си имат хал хабер, че 4-те носача ТРВ струват около 700лв..и после плачат. Да не говорим за другите частиЯсно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Само да вметна , че жигуладжия (жигулист,лададжия и др.)не е синоним на мърляч.А от друга страна , ако погледнем нещата такива ,каквито би трябвало да са ,тези хора не би трябвало да могат да минат ГТП, т.е. има си органи които да следят за изправността на МПС-тата .Ние не можем да ги променим или заставим да си купуват нови части или да си сменят колите, можем само да си дрънкаме колко е неправилно или рисковано.От друга страна има части ,които едва ли е важно да са нови-аз съм с втора употреба емблема и ключалка на багажника(благодарности на Тренди)и не мисля че с това колата е по-опасна или по-зле изглеждаща.ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA
Comment
Comment